The BlogKonkreta trappor till andra våningen är en riktig pärla i husetKonkreta trappor till andra våningen är en riktig pärla i huset främst i privata hus på flera våningar, trappa till källaren på golvet och golv stegar gjorda av ett material som betong. Han är helt resistenta, tål täta exploatering. Dessutom kan konkreta trappor installeras inte bara inomhus, men även utanför huset.


Konkreta trappor i privata hem: fördelar och nackdelar

Vid tillverkning av trappor av betong kan inte konkurrera antingen metall eller trä, eller en kombination därav. Konkreta trappan till andra våningen ser perfekt i ett land stuga, det är ett hem för permanent uppehållstillstånd. Dessa trappor kommer att tilltala dem som uppskattar framför allt komfort och hållbarhet.

Som med all arkitektur, betong trapporna har sina för- och nackdelar.

Fördelar med betong trappor:

 1. Inte rädd för eld och vatten. Konkreta trappor upphettas inte (till skillnad från metall) och inte dra i kontakt med vatten på den.
 2. Robust och tillförlitlig. Tål en hel del i vikt, kan du bära tunga möbler utan att skada skede.
 3. De behöver inte kräver särskild omsorg. Kanske bara behöver repareras avslutas med tiden, men stegen kommer att pågå en lång tid, liksom själva huset.
 4. Hållbarhet i drift. 
 5. Inte knarra. Konkreta trappor kommer inte att lossna, och även efter decennier av användning, kommer du inte höra knarrande trappor.
 6. Inte rädd för förändringar i temperatur.
 7. De har en hel del inredning variationer. Dekorera kan vara helt några - av marmor, trä, smidda metall, glas eller keramik.

Monolitisk betongtrappa har en hög hållfasthet, vilket innebär att dess långtidsanvändningMonolitisk betongtrappa har en hög hållfasthet, vilket innebär att dess långtidsanvändning

Trots de många fördelarna med konkreta trapporna har smärre brister.


Nackdelar med betong trappor:

 1. Kostnaden för betongkonstruktioner är större än priset på produktion av trappor från andra material.
 2. Ytterligare dekoration och efterbehandling - merkostnader, som också är inte alla har råd.
 3. Utseende, vilket kan röran den övergripande designen. Du kan försöka åtgärda trim.
 4. Konsumerar stege installationsprocessen. Du måste installera grunden och fortsatt arbete sker också med vissa avbrott.

Armerad betong trappa i ett privat hem: populära versioner

Ett av de viktigaste inslagen i huset finns en trappa som förbinder våningar med varandra. Dess viktigaste funktioner - tillförlitlighet, säkerhet och användarvänlighet. Baserat på storleken på rummet, trapporna kommer i olika former.

Rak trappa för små herrgårdar och herrgårdar, byggd av tegel eller kolsyratRak trappa för små herrgårdar och herrgårdar, byggd av tegel eller kolsyratOlika typer av trappan till andra våningen:

 1. Rak trappa. Sådan odnomarshevuyu stege kan byggas i en liten och inte mycket hög byggnad. 
 2. L-formad trappa Den ansluter en två våningar. Väl lämpad för stora fyrkantiga hall, som ligger mycket nära två angränsande väggar vid en vinkel av 90 grader. Mellan trappan kan vara ett litet område eller vrida steg.
 3. U-formad trappa används främst i hotell eller mycket stora land stugor. Trappor ligger 180 grader från varandra och sammankopplade plattform.
 4. Böjd spiraltrappa Det tar liten plats. Den är idealisk för små utrymmen, eftersom det område som upptas av trappor ca 1,5 kvm Stege, där steg är ordnade i en spiral, en mycket vacker och dekorera alla rum. Men dessa trappor vara mindre säker och lite obekvämt.

När du väljer en konkret trappa till 2: a våningen du behöver tänka på den övergripande utformningen av rummet, dess storlek och andra funktioner. Det är viktigt att harmonisera med en trappa till det inre och såg snygg och vacker.

Konkreta trappor i privata hem: produktion och installation med sina egna händer

Egenproduktion av trappan är möjligt om du har en idé om hur denna process sker. Konkreta trappor görs direkt på byggarbetsplatsen, i början av konstruktionen. Detta kommer att ge en lätt stigning till 2: a våningen, eftersom det under byggandet kommer att behöva bära tunga väskor, byggmaterial och sedan möblerna. Konkreta trappor tål någon belastning utan problem.

betong trappor byggprojekt ingår:

 1. Beräkningen av höjden och bredden på stegen. I genomsnitt, experter göra trappor bredd 85 cm, höjd av stegen inte är mer än 17 cm.
 2. trapphiss vinkeln bör vara mellan 25 till 45 grader. 
 3. Bestäm vilken typ av trappan - spiral eller mars.
 4. Vid tillverkningen inte glömma räcket. Deras installation kan utföras, och efter konstruktion är klar, men när det gäller deras närvaro är värt att överväga.

Korrekt valt lutning konkret trappa - nyckeln till en bekväm hiss till andra våningenKorrekt valt lutning konkret trappa - nyckeln till en bekväm hiss till andra våningen

Efter det att alla ritningar och preliminära beräkningar, är det möjligt att fortsätta direkt till tillverkning av trappan till 2: a våningen.

Stegen för att producera ett konkret trappa:

 1. Solid rad slutare med hjälp av vattentäta plywoodskivor smidig och hållbara. Denna formen kommer att ligga till grund för konkreta åtgärder.
 2. Över formsättning är det önskvärt att ställa in den förstärkande bur, som kommer att skyddas ytterligare under gjutningen i det skede.
 3. Stärka själva designen, är det nödvändigt att framställa de träbalkar eller metallstänger som underlag denna stege.
 4. Efter grundstegen framtiden klar kan fyllas med konkreta åtgärder.
 5. Häll måste noggrant varje steg exakt.
 6. Efter att lösningen har torkat, kan formen tas bort. Del av formen - sido- och stegade balkar skjuter genom veckan, kan basplattan avlägsnas efter 3 veckor när konstruktionen slutligen torkar.

Beroende på typ och storlek av stegen, kan dess vikt vara från 1,5 till 2,5tonn. Därför är det mycket viktigt att bygga upp en stark och solid konstruktion för att förhindra skador i framtiden.

Efterbehandling betongtrappa i ett privat hem: populära typer av skinn

Konkret lösning torkas och trappan är redan klar att använda, men att dess utseende anses vara ofullständig, så behöver efterbehandling. Till skillnad från utomhus konkreta trappor som har rätt att existera, och utan någon dekoration, vill alla ägare till interna trappor var underbara.


Hittills så populär foder konkreta åtgärder:

 1. trä;
 2. Marmor plattor;
 3. laminat;
 4. granit plattor;
 5. Mattor.

Trappor bör inte vara hala - det kan leda till skadorTrappor bör inte vara hala - det kan leda till skador

Samtliga fasadbeklädnadsmaterial placeras på ett plant underlag, så du behöver för att uppnå ideala nivåer innan inför.

Det är viktigt att tänka på finish golv på golven på inför en trappa. Tile inte kombineras med trä samt laminatgolv med matta. 

När du är klar de steg du måste ta hänsyn till produktionen av trappräcken. Modern byggmaterial marknaden erbjuder en ganska stor val för räcket konkreta trappor. Tillverkad av smidesjärn eller trä, glas eller aluminium, kommer de att göra en del av individualitet och mångfald tråkig typ av trappor.


Hur att dekorera de konkreta trappor i huset är praktisk och billig

Den billigaste utformningen av konkreta trappor - målning. Denna trappa ser strikt steg förblir kall och varje knock hörs. Som regel är denna typ av foder som används mycket sällan.

Den mest populära typen av hud - trä. Det har inte bara ett tilltalande utseende, men har förmågan att behålla värmen på vintern och svalt på sommaren. Butiker erbjuder ett stort urval av färger och träslag för varje smak och budget.

Med rätt plätering av hög kvalitet trä, kan betongtrappa pågå en mycket lång tidMed rätt plätering av hög kvalitet trä, kan betongtrappa pågå en mycket lång tid

Mjuka mattor och material som finns tillgängligt för många. Det är mjukt, håller värmen har halksäkra och anti-brusegenskaper. Mattan är ganska långa syntetiska fibrer, det inte förlora färg och inte torka.

Vid val av efterbehandling är mycket viktigt att ge företräde åt inför material som passar stilen på huset, i harmoni med interiören och du måste smaka villaägare.

Hur man gör en konkret trappa till andra våningen (video)

På grund av planer på att bygga flera våningar hus, bör man komma ihåg att när den är korrekt installerad betongtrappa kan pågå i många år. Kvalitet material för steg, installation av staket och inredning gör det till en solid, säker och pålitlig.

Betong trappor till andra våningen (foto exempel)

0030 2-2 5 26-7 7 00.063 112-1024x767 2035af14aa1b9bcac71de1295ed3c980 813-1 33302336

Leave a Comment

Your email address will not be published.

51 + = 52