The BlogI slutna utrymmen är det nödvändigt att stegen till andra våningen var den mest kompakta, men ändå bekväma nog att användaI slutna utrymmen är det nödvändigt att stegen till andra våningen var den mest kompakta, men ändå bekväma nog för ispolzovaniyaChasto ökning av antalet rum beror på överbyggnad andra våningen, särskilt i tätbefolkade förorter, där husen står mycket nära, och det finns ingenstans att expandera. Och i ett sådant hus är det mycket viktigt att trappan till andra våningen var inte bara bekvämt och säkert, men också tog för mycket plats. Full stor trappa i ett litet hus kommer att leda till att allt det kommer att snubbla, och hon stjäl en värdefull plats. Hur undviker man det? Med hjälp av små strukturer.


Trappor till andra våningen i ett litet område

Vid installation av en stege i ett litet hus eller två-nivå lägenhet är mycket viktigt att stegen inte bara kombineras med styling, men också uppfylla vissa krav.

nämligen:

 • Liten storlek;
 • bekvämlighet;
 • Säkerhet.

Gör inte trapporna alltför brant - bör lutningsvinkel beräknas så att utformningen skulle kunna användas av barn och äldreGör inte trapporna alltför brant - bör lutningsvinkel beräknas så att utformningen skulle kunna användas av barn och äldre

Det är viktigt att ta hänsyn till de särskilda hyresgäster. Först och främst bör stegen inte brant. Vem vill genom vårdslös körning falla ner? Det är önskvärt att utrusta stege räcken. En annan viktig faktor - höjden av stegen. De äldre eller små barn kommer att bli mycket svårt att klättra högre.


trappa täcker bör inte vara hal. Om det görs, är t ex polerad sten det önskvärt att lägga mattor och mycket god fixa det.

Tyvärr, på grund av behovet av att spara utrymme, trapporna måste göra mycket brant: 45-75 grader, och djupet av stegen samtidigt inte är för stor. Därför, för säkerhet och bekvämlighet, rekommenderas installation av räcken eller till och med handtag, som kan du bekvämt bo på uppåt eller nedåt.

Små trappan till andra våningen

Vad väljer du? Det är viktigt att välja rätt design för framtida åtgärder.

För små stegar är: • vikning;
 • Anpassad odnomarshevye;
 • Marscherar, men med plattformar;
 • Skruv.

Om andra våningen används ibland, såsom ett loft eller lager, sedan lägga till denna stege är inte nödvändigtvis komplett. Det har länge funnits vikbar design som kan hängas från taket eller locket. Det är lätt att lägga sig, så det kommer inte att störa någon.

Spiraltrappa - det bästa alternativet när det gäller att spara utrymmeSpiraltrappa - det bästa alternativet när det gäller att spara utrymme

Utskjutsstegar har också olika typer:

 1. utdrag;
 2. vikning;
 3. sektionsvy;
 4. Teleskop.

Det är tydligt att sådana strukturer inte föreskriver närvaro av en ledstång, men ofta de är utrustade med ledstänger.

Odnomarshevye trappor största. För att spara utrymme fortfarande, designers och utvecklare använder en rad olika okonventionella rörelser, till exempel begränsa slitbanan åt gången på varje sida. Detta gör stegen lägre, men lämnar henne bekvämt och säkert.

Ideal - trappa med landningar och marscher har hörn 90 och / eller 180 grader. Det serverar här som en utdragbar medlem. Det är lämpligt att sätta en sådan struktur i ett hörn eller helt enkelt mot väggen i rummet. De mest populära är en spiraltrappa. De tar upp mindre plats, tack vare den nästan vertikala läget av stegen i en spiral, som är knuten till den axiella post. Spiraltrappor gör det möjligt att skapa bekväma räcke, men en man med vana kan vara svårt att gå ner på henne.

Bekväm trappa i ett litet hus

Kompakta trappor finns en hel del plussidan.

De är:


 • Snabb och enkel installation, även med sina egna händer;
 • Rimligt pris, vilket är en storleksordning lägre än konventionell konstruktion;
 • Den lilla storleken gör det möjligt att ställa in en stege, var som helst;
 • Intressant design kommer att förvandla interiören.

Det har länge varit någon överraskning multilevel flervånings lägenhet eller privata hus, skulle det finnas pengar för uppförande eller köp av sådana bostäder. Normal trappa kommer inte alltid att vara till den grad, till exempel i studio, där tyngdpunkten ligger på den högsta ledigt utrymme, är det bättre lämpad spiraltrappa som lämpar sig för styling lägenheten.

Kompakta trappor är den som passar bäst för två nivåer studiolägenheterKompakta trappor är den som passar bäst för två nivåer studiolägenheter

Kompakta trappor verkligen hjälpa ägarna, om man befinner sig i utformningen av huset innebär inte någon ökning alls, och då det färdigställdes andra våningen. Det är värt att notera ett intressant inslag i trappor i ett hyreshus - är, om steget i ingången till lägenheten och inte kommer att vara samma höjd, kommer invånarna i hemmet vara mycket svårt att vänja sig vid ditt hem design. Benen kan värka, och kommer att vara svårt att flytta upp för trapporna.

Därför, om möjligt, är det önskvärt att arrangera så nära som vid ingången. Skruv utformning kan mycket väl ha råd att göra det.

Typer och utformning av små trappor

Ibland händer det att i huset eller lägenheten trappan är tillgängliga, men det behöver inte uppfylla vissa krav för villaägare.


Till exempel:

 • Hög upplösning;
 • Obekväm plats;
 • Felaktig installation av strukturen själv.

Åter uppföra monumentala trappan är inte så lätt, men en sådan liten storlek kommer att vara ett utmärkt substitut. Det kan sättas in i en befintlig öppning eller göra en ny. Men då blir det nödvändigt att inte glömma att täta gamla: vissa behöver en hel del öppningar? Den okunnig person kan mycket väl falla. En utmärkt lösning odnomarshevye trappor kommer här. Deras fördomar kan vara mycket stora. Det kommer inte att tolerera en öppning på andra våningen, och försiktigt föra honom en stege från någon annan plats.

Du kan lägga till en så kallad rullmaskiner förutom - det är bekvämt och det ser mycket intressant.

Naturligtvis den viktigaste funktionen av en stege - är att säkerställa enkel och säker anslutning till passagen mellan golv och utrymmesbesparingar i ett litet område. Men fortfarande är det mycket viktigt att stegen såg estetiskt tilltalande, men också passar in i den övergripande stilen i lägenheten eller huset.

I samband med begränsade utrymme odnomarshevaya trappor - den bästa lösningenI samband med begränsade utrymme odnomarshevaya trappor - den bästa lösningen

Vanligtvis, för tillverkning av små stegar används:

 • sten;
 • metall;
 • trä;
 • Glass.

Små stegar gjorda av sällsynta stenar, både naturliga och konstgjorda. Saken är den att stenen behöver en omfattning och plats. Ja, och denna design kommer att bli en chur allvarligt. Metall trappor mest hållbara och estetiskt - som såg konstsmide, kommer han att förstå. Denna trappa kommer att passa perfekt i nästan alla inredningar från high-tech till romantiska Provence.

Glas trappor är också mycket populära. Trots den uppenbara bräcklighet av glas för en sådan konstruktion är mycket stark, eftersom härdat.

Och, naturligtvis, trä. Valet av de konservativa och de som vill ha komfort. Trätrappa ser mycket dyra, imponerande och respektabel. Det är värt att notera att det finns olika lacker för träskydd - detta gör hala scenen. Därför, för en bekväm rörelse, trätrappor räcken förstärker.

Snygg och kompakt, trapporna till andra våningen (video)

Som regel alla material perfekt kombineras med varandra, vilket gör konstruktionen otroligt vackra och intressanta och ovanliga räcke bara lägga unikhet till alla rum. Go for it!

Detaljer: Kompakt trappan till andra våningen (foto exempel)

3c97a7b889320217dbc084ce8416f4ef 119 133 319 372 800x6005495 13572cca80139d3468b93a79735d5bd152 542625842 adbf8857f8134f76e2854da3220bd527 ae142af12e1fcb1c8c460b2cb0d23a83

Leave a Comment

Your email address will not be published.

5 + 4 =