Kies de juiste schroeven voor gipsplaten: 3 draagstijlen – nwhistorycourse.org

The BlogSchroeven zijn het meest geschikt bevestigingsmiddelen voor gipsplaatSchroeven zijn de meest geschikte bevestigingsmiddelen voor gipsplaten Gipsplaten - een van de meest populaire afwerkingsmaterialen op basis van gips. Het lijkt op gips, maar heeft een hogere sterkte-eigenschappen. Deze afwerking materiaal is ook bijzonder interessant omdat zij kan worden gebruikt om het vet en originele interieur oplossingen te realiseren. Gewoonlijk wordt gipsplaten gebruikt in de huiskamer - voor de inrichting van modulaire partities, evenals wanden en plafonds. En aangezien het actieve materiaal bang voor water en blootstelling aan hoge temperaturen, mag het niet worden gebruikt voor het bekleden badkuipen, toiletten, werkoppervlakken in de keuken (ongeveer schalen, borden, etc.). Bovendien, om gipskartonplaten montage moet een speciale schroef selecteren voor gipsplaat, d.w.z. verschillende soorten bevestigingsmiddelen, zoals zelftappende schroeven, pluggen, nagels, enz.


Wat schroeven vast gipsplaten

Het moet gezegd worden dat het type bevestigingsmiddelen voor bevestiging gipsplaten of GCRS, het plafond (wand) afhankelijk van de bevestigingsmethode.

Traditioneel voor de muren of het plafond van gipsplaten gebruikt op drie manieren te monteren afwerking materiaal:

 • Aan mastiek lijm op de referentiebakens;
 • Door middel van schroeven (schroeven) aan het metaal (gegalvaniseerd profiel) of hout karkas;
 • Met gegalvaniseerde nagels met een brede platte staven aan de houten lat (frame).

Voor de muren en het plafond gipsplaat met behulp van bevestiging op metalen lat met behulp van speciale schroeven, of beter gezegd, zelftappende schroevenVoor de muren en het plafond gipsplaat met behulp van bevestiging op metalen lat met behulp van speciale schroeven, of beter gezegd, zelftappende schroeven

Hiertoe gewoonlijk gewone zwarte scherpe schroeven metalen (voor eenmalig GCR) 25 mm lang en 3,5 mm in diameter en Phillips verzonken kop (achternaam - "schroeven GCR").

Als de rol kratten gebruikte houten blokken, vervolgens klittenbanden van gipsplaten aan het gestel van zelftappende schroeven voor hout, die afwijken van de schroeven, metalen spoed zijn. Bovendien, bij het selecteren van bevestigingsmiddelen voor GCR voorkeur moet uitgaan schroeven, uit staal met een beschermende coating (bijvoorbeeld gefosfateerd schroeven). Dergelijke beschermende bekleding beschermt het bevestigingsmiddel tegen corrosie. Wat betreft de grootte van schroeven, wordt het vooral gebruikt schroeven 3,5h25 mm en een tweelaags gipsokratona voor eenmalig GCR - 3,5h35 mm.


Kies schroeven voor gipsplaat Profiel

Naast de vaststelling van gipskartonplaten met een profiel tegenover zijn eveneens nodig om bevestigingsmiddelen van het karkas te installeren.

Aldus een profiel gipsplaten gebruikt bij voorkeur de volgende montage vorken:

 1. Voor near-wall of plafondprofiel - dowel beton nagels met in hoofdzaak de afmeting van 6x40 mm. Indien de wanden en het plafond zijn van hout en houtmaterialen, wordt het profiel voor bevestigingsschroeven die op hout. Fastener dimensions telkens worden veroorzaakt door de dikte en het soort materiaal waaruit de wand of het plafond.
 2. Om profiel gids - voor metalen schroeven of zelftappende type "bug" (andere namen - "drill", "vliegen", enz.) Of de grootte 3,5h9 mm 3,5h11 mm.
 3. dezelfde soorten schroeven gebruikt om de suspensie als voor het geleidingsprofiel leiden

Om kroonluchters en andere externe componenten te monteren op gipsplaten gebruik maken van de drop-down plug-NailsOm kroonluchters en andere externe componenten te monteren op gipsplaten gebruik maken van de drop-down plug-NailsAldus type en afmetingen voor montage van het karkas GCR GCR zichzelf en andere elementen voor montage op gipsplaten, afhankelijk van de grootte en het materiaal aangebracht ontwerpen.

Hoeveel schroeven op een vel van gipsplaten is noodzakelijk

Om gipsplaat hout of metalen frame goed vast te handhaven na de basisafstand tussen bevestigingsmiddelen

namelijk:

 1. De schroeven moet op de omtrek van de plaat na elke 0,4 m.
 2. Ten opzichte van de randen van het vel om de schroef ten minste 10-20 mm.
 3. Fastening gelegen in het midden van de plaat na elke 0,6 m.

Deze afmetingen zijn bij benadering en bepaald door het geschatte aantal bevestigingselementen voor FCL.

Geschat aantal schroeven per één installatie van gipsplaat van maat 3 m2 - 70 stuksGeschat aantal schroeven per één installatie van gipsplaat van maat 3 m2 - 70 stuks

Naast deze basisvereisten voor het geschatte aantal schroeven zou ook een trapprofiel worden beschouwd bevestigen aan de wanden en het plafond dat het aantal plug-nagels en "fout" type schroeven bepaalt.

Het corrigeren van foutieve installatie schroeven

Mooie wanden en plafonds van gipsplaat - het is het resultaat van de juiste installatie en eindverwerking van de vellen GCR. Dus na het oppervlak van de gipsplaten te verven of behangplaksel of andere foliematerialen. De laatste fase van snel en nauwkeurig afwerken uit te voeren, moet het oppervlak van gipsplaat plat, geholpen door een goede montageschroeven.

Opgemerkt wordt dat bij de montage van het metalen profiel aan de gipsplaten schroeven gebruikt, die moet worden geschroefd tot een diepte van niet meer dan 2-3 mm in het vlak van de GCR.

Wanneer het uitsteeksel van de schroef schroevedraaier correctie uitgevoerd door dezelfde spuitmond die werd gebruikt om de schroevenWanneer het uitsteeksel van de schroef schroevedraaier correctie uitgevoerd door dezelfde spuitmond die werd gebruikt om de schroeven

In de regel, wanneer geconfronteerd met muren of plafonds vellen GCR kunnen de volgende fouten optreden:


 1. Zelf gedraaid profiel en enigszins uitsteekt uit het vlak van de gipsplaat, vanwege de grote weefseldichtheid en een geringe dikte van het metaalprofiel. Deze opstelling voorkomt dat het bevestigingselement laatste oppervlaktebehandeling van gipsplaten.
 2. Voor het bevestigen van gipsplaten schroeven voor gipsplaten vezelplaten, wat leidt tot het verschijnen van de ingedrukte groeven rondom de geïnstalleerde schroef.

Het wegwerken van deze problemen wordt uitgevoerd op de volgende manieren. Het oppervlak van de gipsplaat in plaats van de schroefbevestiging prozenkovuetsya schroevendraaier, waarna de schroef geschroefd kan gemakkelijk tot de gewenste diepte. Bij gebruik van zelftappende schroeven met dubbele gipsvezel binnenkomen en riffelkop correctie wordt uitgevoerd door het snijden van de paal reliëf op installatiegroef van de schroef office mes uitgevoerd.

Over het algemeen voorkomen dat extra werk voor de correctie van een reeds geïnstalleerde bevestigingsmiddel maakt de voorselectie van de juiste vaststelling, rekening houdend met de mechanische eigenschappen en afmetingen van de gemonteerde elementen en structuren.

Wat zijn de schroeven voor gipsplaat (video)

Met andere woorden, kan worden geconcludeerd dat de kwalitatieve gipsplaten aan de muur of het plafond verschillende soorten bevestigingsmiddelen afmetingen en eigenschappen zijn gekozen met de afmetingen en kenmerken van de gipsplaat, het frame en draagvlakken van de wanden of het plafond moeten zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

7 + 2 =

Adblock
detector