The BlogTaket av plastpaneler - en enkel och tillförlitlig alternativ i inhemsk inredningTaket av plastpaneler - en enkel och tillförlitlig alternativ i inhemsk inredning För registrering tak används oftast plast. Detta material är lämpligt för efterbehandling taket i landet, och för efterbehandling taket i lägenheten. PVC-paneler och harmoniskt diskret utseende i varje interiör. Om du väljer att installera ett tak av plast, måste du välja lämplig storlek på duken. Panelerna variera i bredd, textur och längd. Dessutom kan plastplattor vara olika färger.


Plast Tak: fördelar och nackdelar

Plast tak - den vanligaste varianten av efterbehandling badrum, kök och balkong. PVC-paneler är tillverkade av polyvinylklorid. Detta material är inte skadligt och är miljövänlig.

Installation av plastbanan tar i genomsnitt 6-7 timmar. Den största delen av tiden spenderas på installations läkten för panelerna. På grund av enkelheten i konstruktion, kan plasten ställa även en nybörjare.

Fördelar med plast tak:

 1. Låg kostnad paneler. Kvadratmeter av materialkostnaderna är 2-3 gånger billigare än en kvadratmeter gips.
 2. Plast ser kortfattad och diskret.
 3. Panelerna inte kräver särskild omsorg och är lätta att rengöra. Fläckar från taket kan avlägsnas med användning av konventionell tvållösning.
 4. Hög fuktbeständighet prestanda. På plastplattor visas inte mögel eller svamp.

Plast taket inte behöver särskild vård, från tid till tid nog att torka bort dammet med en fuktig svampPlast taket inte behöver särskild vård, från tid till tid nog att torka bort dammet med en fuktig svamp

Nackdelar med PVC-paneler:


 • Att minska höjden på rummet. Om du väljer att installera plasttaket, då vara beredd på det faktum att höjden av taket kommer att minska med 5-10 centimeter.
 • Lågt motstånd brand.
 • Låga hållfasthetsvärden. Plastpaneler lätt deformeras under påverkan av mekaniska skador.

Plastplatta för tak: funktioner och installation konstruktion

Plastskivor - en typ av undertak. Passar detta material på en metallribba, som är sammansatt av profiler. Om så önskas, kan tillverkas ramen från massivt trä.

Före installation, beräkna mängden material som behövs. För att göra detta måste du räkna ut den del av takytan. Om rummet har en ovanlig konfiguration du delat hela taket i flera rektangulära eller kvadratiska områden.

Systemet för installation av plastpaneler på taketSystemet för installation av plastpaneler på taket

Plastplattor installationssekvensen: 1. Installera startprofilen. Rikta den med vattenpass.
 2. Fäst glespanel korsdesigndetaljer. För att åtgärda, använda speciella galgar.
 3. Fäst den första panelen på lådan. För att göra detta, använd självgängande skruvar. häftpistol kan användas om så önskas.
 4. Installera de återstående panelerna på liknande sätt.

Plast för efterbehandling taket

Vilka typer av plastplattor där? PVC-paneler är indelade i konsistens, färg, storlek och konfiguration. Dessutom plasttallrikar dividerat med deras syfte.

Plastpaneler är:

 • Reechnyh. Deras tjocklek varierar från 5 till 10 mm och en bredd på 10 till 40 centimeter. Kuggstången också att separera remsor av längd. Längden varierar från 2,5 till 6 meter. Rack paneler är billigare än de flesta.
 • Kaklade. Dessa paneler har en kvadratisk form med en sida på 30-100 centimeter. Längs omkretsen av plattan anordnad monteringsfläns, via vilken fastsättning.
 • Leaf. Bredden av dessa paneler är 0,8-2 meter. Blad längd varierar från 1,5 till 4 meter. Vid korsningen av paneler installerade profiler.

För att skapa en bekväm och estetiska utseendet på rummet är viktigt att bestämma olika färger av plastpanelerFör att skapa en bekväm och estetiska utseendet på rummet är viktigt att bestämma olika färger av plastpaneler

När du väljer en textur och färg paneler hänvisar till inredning. Om rummet är i stil med klassiska, fusion eller minimalism föredrar vita eller grå paneler. I andra fall är det lämpligt att använda färgade PVC ark.

Montering av plastfolie på taket

Om du väljer att använda ett ark paneler, innan installationen måste du ta hand om installationen av ledningar och kommunikation. Då måste du göra en preliminär förbehandling. Det rekommenderas att rengöra taket i smuts och eliminera ojämnheter med hjälp av ett tätningsmedel.

Att basera på ytan av svampen inte visas, rekommenderas att behandla taket med en antiseptisk lösning. Du måste också bestämma höjden för fastsättning av nätet. Det rekommenderas att installera panelen på ett avstånd av 7-9 cm från basytan.

Före installationen av plastskivor måste elimineras defekter bas ytaFöre installationen av plastskivor måste elimineras defekter bas yta

Sekvens plastark aggregatet:

 1. Installera metall eller trälåda.
 2. Säkra speciella hörn. För att åtgärda dem med hjälp av skruvar.
 3. Genom att använda en bågfil, skär plastpanelen.
 4. Kanten av plastremsan panelerna med hjälp av sandpapper.
 5. Gör hål för belysningen.
 6. Fäst den första panelen över profilen.
 7. Placera de återstående bladen på taket.
 8. Innan du installerar den sista panelen, anpassa taket med hjälp av guider. För att göra detta, dra åt eller lossa skruvarna.

Efterbehandling taket i köket med plastpaneler (video)


Installera ark eller plattor av plast ganska lätt, om du följer grundläggande riktlinjer. När du väljer material, uppmärksamma sitt uppdrag och storlek. Om du planerar att använda plast för slut bad, använder rack paneler. I andra fall är det rekommenderat att använda kakel eller plåt paneler.

Plast tak i det inre (foto)

1-mefsefin 2-min 3-min 3-min85 4-min 6-min 6-min71 6-min72 7-min2 8-min40

Leave a Comment

Your email address will not be published.

26 − = 20