Hur tar man bort tapeten från gips: 4 enkla sätt – nwhistorycourse.org

The BlogAvlägsna gamla tapeter från Gips är lätt, och det är fullt möjligt att göra det självAvlägsna gamla tapeter från Gips är lätt och det kan göras samostoyatelnoStarye tapeter uttråkad och vill ha något mer modernt? Inga problem! Med konventionella betongväggar, de är oftast bort utan ansträngning. Men vad man ska göra med gipsskivor, eftersom det är mycket känslig för att hantera material som lätt kan skadas genom att helt enkelt använda onödigt våld. Om riskerna och blöta samt det översta lagret av tyg tapet absolut ingen lust att prova andra sätt, till förmån för vilka det finns många.


Hur tar man bort gamla tapeter från gipsskivor: 4 enkla sätt

För att ta bort gamla tapeter från väggarna i gips, bör du inte använda metoder som skrapa med en kniv eller riva bort från väggen med hjälp av fysiskt våld i det första fallet finns det en chans att tränga in i gips bladet, och den andra - att riva av en bit av tapeter, tillsammans med en del av designen. För känsliga borttagning av tapeter från gips kommer inte att fungera och vattnet, eftersom när det är vått, kommer tapeten lossnar väggen, men gips och sedan deformeras eller ger vika.

Den mest populära metoden är att ta bort tapeter från innerväggar med hjälp av tapetklister eller primerDen mest populära metoden är att ta bort tapeter från innerväggar med hjälp av tapetklister eller primer

Som ett undantag, kan du prova en metod att behandla tapeter vatten från sprinkler. Fin vattendimma kan mjuka upp limmet tapeten, men det fungerar utom på tunt papper tapeten.

Alternativa metoder för att ta bort irriterande tapeten finns kvar: hantverkare erbjuda använda en av dem att dra sig ur vägg gobelänger av något slag.

Enkla sätt att ta bort tapeter från gips:


 1. Billiga tapetklister eller primer. Tillämpa någon av dessa medel på tapeten pensel, vänta bara ett par minuter, bända försiktigt med en spatel - och torrt band långsamt avta bort från väggen. Det viktigaste är inte att överdriva, och inte plocka upp en spatel gipskartong yta av banan.
 2. I byggvaruhus har speciallösningar för att ta bort tapeter från gips. Du kan säkert experimentera med deras användning.
 3. Professionals använder ofta en speciell ånggenerator för avskiljandet av gamla tapeter. Det är värt en sådan anordning en hel del, men hemma kan ersätta funktionen av järn ångaren. Dra på förlängningssladden till önskad del av väggen, vända och hålla ångaren i lederna, så småningom flyttar till mitten av bandet. Poddevat skarp spatel avgick bitar av tapeter och dra försiktigt för att ta bort dem.
 4. Handyman föreslår att du använder tapeter remover hår, sätta upp för maximal effekt och varm luft.

Alla dessa metoder är bra på sitt eget sätt och har rätt att existera, liksom i enskilda fall kan ge ett bra resultat. Om du vill använda ett professionellt förhållningssätt till nedmonteringen av tapeter dekor och ta av locket på rätt sätt, är det nödvändigt att börja räkna ut vilken typ av tapeter är gamla, på grund av denna metod för bortskaffande beror på.

Hur tar man bort tapeten från gips: ett individuellt förhållningssätt för varje typ av

En mängd olika typer av tapeter beläggningar dikterar en annan inställning till dess avlägsnande. Tapet kan vara icke-vävda och papper, tyg och vinyl. Och vad är bra för att ta bort tapeter från papper, inte kommer att påverka beläggningen på vinyl.

Ta bort tapeter från gips bör vara särskilt noga med att inte skada ytan av gipsskivorTa bort tapeter från gips bör vara särskilt noga med att inte skada ytan av gipsskivorTa bort bakgrund av olika typer:

 • Papperstapet - den mest känsliga. De är lätta att avlägsna vid exponering ångbåt eller proutyuzhivanii;
 • Vinyltapeter eller avlägsnas i ett stycke eller stadigt limmade till ytan. Blötlägg och ånga häll över dem oanvändbara. Det är värt att använda kemiska vapen och försöka klo dem mekaniskt schetkoy- "tapetsering en tiger."
 • Non-woven och andra typer av tvätt tapeter har en skiktad struktur. De är lättare att ta bort från väggarna i gipsskivor: det räcker att ansluta det övre lagret och på ytan av det GCR kommer endast tunna plenochka som kommer att förhindra ytterligare dekor väggar.

Inte överraskande, varje typ av material kräver ett individuellt förhållningssätt för snabb borttagning.

Om en papperstapet på gips kitt appliceras, kan du försöka att blöta dem med vatten, men i små mängder och inte längre än en halvtimme.

Om intelligent närma sig frågan om att ta bort tapeter från gipskartongkonstruktioner, är det möjligt att avveckla de gamla finish utan större ansträngning och förlust, samtidigt som integriteten av väggarna och den relativa ordning i rummet.

Avlägsna vätska tapeter: Fyra-vägs fjärrkontroll

Flytande tapet stå något bortsett från resten av tapeter. De är inte bara tillämpas på ett speciellt sätt och är tillverkade helt annorlunda än andra efterbehandling material, men också kan demonteras på olika sätt.

Klassiska flytande tapeter på grundval av silke, bomull, eller cellulosa är rädda för vatten. De kan enkelt tas bort på vanligt vätning.

Flytande tapeter är lätt att ta bort, eftersom de helt enkelt blöt i vattenFlytande tapeter är lätt att ta bort, eftersom de helt enkelt blöt i vatten

Beroende på vilken typ av flytande tapeter, kan deras avlägsnande producera både mekaniska och kemiska metoder. Om en del av dessa tapeter har partiklar av viskos, de kan sedan återanvändas, och hårda tapet med mineraler i sammansättningen av partiklarna, är det nödvändigt att ta ungefär en speciell apparat.

Metoder nedmontering flytande tapeter:


 1. Maceration följt av återanvändning;
 2. Effekten av att bygga en hårtork;
 3. Kröning slipmaskin;
 4. Manuellt avlägsnande skrapa och en murslev efter appliceringen av akryl primer lösningen.

I flytande tapeter har en annan anmärkningsvärd egenskap: om det är nödvändigt, kan de inte tas bort, utan helt enkelt måla till önskad färg, behålla den ursprungliga strukturen och undvika kostnader för arbetskraft nedmontering tapeter.

Hur tar man bort plattorna med gipsskivor: Olika alternativ för demontering

Gips - ett material sprött och ta bort hans kakel utan att skada basen nästan omöjligt. Trots att de andra ytorna på keramiska försöker ta bort helt, när det gäller gipsskivor måste offra något till en, och desto mer sannolikt är att han kommer att gipsskivor, kakel förlora i styrka ibland.

Om du behöver ta bort brickorna med gipsskivor, då kan du ta bort det på ett eller bara en gips ytaOm du behöver ta bort brickorna med gipsskivor, då kan du ta bort det på ett eller bara en gips yta

Om du behöver bara göra en teknisk hål i väggen av gipsskivor klädda med keramiska plattor, kan du prova en färgkniv att urholka ut luckorna mellan plattorna fogmassa och gamla lim på omkretsen av webbplatsen som ska tas bort, och sedan samma kniv för att försöka skära igenom gips och skär ett hål önskat värde . Nackdelar hos processen: det är möjligt att komma till metallprofilen och äventyra integriteten i hela strukturen eller tryck ledningar.


Andra sätt att avveckla plattorna med gipsskivor:

 • Om det före om kakel på gips gips tillämpades, kan du försöka ta bort en bricka podkovyrivaya sin vassa stämjärn;
 • Att skära på kakel grinder, om du kan inte utan anledning, då tillsammans med gipsskivor.

Även om du lyckas ta bort plattorna med gipsskivor, utan att skada den betydligt, finns det ett problem att ta bort limrester från ytan: detta görs kvarn med speciella munstycken. Processen för att ta bort limmet - mycket mödosam och utdragen.

Teknik: hur du tar bort tapeter från gips (video)

Trots sin skenbara enkelhet, gips kräver varsam hantering för sig själv i allt som rör nedmontering av efterbehandling material från ytan. För vart och ett av de fall då det är nödvändigt att ta bort tapet eller kakel med en gipskartongkonstruktioner måste närma sig separat, komma med olika sätt att avveckla de enskilda tråkiga inredning.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 3 = 5

Adblock
detector