Hur man väljer vägglampor i korridoren: 4 huvudregler – nwhistorycourse.org

The BlogKorrekt placerade vägglampor i korridoren eller i entréhallen tillåta visuellt förstora rummetKorrekt placerad vägglampor i korridoren eller i entrén tillåter visuellt förstora pomescheniePravilno valt artificiell belysning kan förvandla alla rum. Därför bör valet av glödlampor tas på största allvar. Speciellt om vi talar om i korridoren eller hallen, där det inte finns några naturliga ljuskällor. Liten men funktionella rum utan fönster kräver en annan inställning till denna fråga. De bästa resultaten kan uppnås genom att installera lampor vägg i en korridor eller hallen i tillägg till huvud belysning i taket.


Vilka typer av väggarmaturer är lämpliga för korridoren eller hallen

Underskatta inte betydelsen av hallen: det är från detta rum börjar bekantskap med hela lägenheten och dess invånare. Därför bör utformningen av detta utrymme (inklusive ljus) ägnas särskild uppmärksamhet, försöker kombinera olika element.

Vid planeringen av huvudbelysningen i lägenheten föredra taket ljuskronor eller prick. Wall samma lampa ställs in som lokala källor som syftar till att specifikt område allokeringsutrymme mjukt ljus. För fullständig täckning av den här typen av rums lampor är inte lämpliga.

För om hallen korridoren är idealiska fixturer, tak eller vägglampaFör om hallen korridoren är idealiska fixturer, tak eller vägglampa

Lämplig vägglampa hall och korridor är indelade i tre typer:

  • Strålkastare som pressas mot takytan;
  • Skans eller lampor med skugga;
  • Modeller med hängande nyanser.

Armaturer monterade på väggen med korrekt val kommer att vara det perfekta komplementet till det inre av rummet.


Välj lämplig utformning vägglampor och lampetter för hallen

Som ett komplement till lampor invändig korridoren eller korridor, är valet att göra, baserat på den övergripande utformningen av rummet. Med en mängd olika lampor som erbjuds av butikerna kan du välja design för alla rum stil. Om modellen inte är lämpligt - är original vägglampa lätt att göra med sina händer.

Universella modeller trycks lampa eller hängande nyanser. Olika former, material och färger dessa typer av lampor gör det möjligt att välja rätt alternativ för att placera någon stil: från klassiskt till hi-tech.

Fixturer för hallen eller korridoren måste väljas i samma stil som det inre utrymmetFixturer för hallen eller korridoren måste väljas i samma stil som det inre utrymmet

Bra är också ett enormt utbud av olika utföranden. Retro älskare kommer att gilla lampor i form av ljusstakar. Jag vill fästa hallen i klassisk stil, plocka upp lyx modell med bladguld. Färgat glas - perfekt för den moderna, och aluminiuminlägg - för high-tech.Använda vägglampa för belysning spegel

Vägglampor används tillsammans med den primära ljus i nästan alla rum. Speciellt om rummet är avslutad och inga fönsteröppningar, som korridoren eller korridor.

Vägglampa har två huvudfunktioner:

  • Komplettera det inre av ett rum;
  • Skapa extra belysning i vissa områden i rummet.

Oftast i korridoren och omklädningsrum är isolerat utrymme nära spegeln. Det är på dessa platser finns det ett behov av ytterligare diffust ljus.

Vägglampor för belysning spegel bidrar till att skapa ytterligare täckning inom utvalda områden i en hall eller korridorVägglampor för belysning spegel bidrar till att skapa ytterligare täckning inom utvalda områden i en hall eller korridor

Det perfekta alternativet för belysning av spegeln är en modell som representerar flera lampskärmar som är anordnade på ett stativ. Sådan lampa är monterad på den övre kanten av spegeln för att ge en hög nivå av yttäckning.

Vissa modeller också bras har liknande struktur som består av två lampor på den gemensamma basen. Sådana lampor är anordnade på sidorna av spegeln, och därigenom skapa en tillräckligt ljus och attraktiva invändiga kompositioner.

Hur man arrangerar vägglampor i korridoren eller korridor

Från placeringen av lampor beror på graden av omgivande ljus, och uppfattningen av honom som en man. Därför bör utformningen av rymdvägglampor att närma sig klokt.

Standardhöjd, vilket rekommenderas att installera väggarmaturer - två meter från golvet. Den maximala ljusstyrkan uppnås genom att montera belysning skans i taket och den minsta - är närmare golvet. I det andra fallet i ett rum skapar en varm och romantisk atmosfär.

När du installerar armaturer bör överväga flera viktiga punkter:


  • Efterbehandling väggar måste vara perfekt, eftersom design, pressas mot ytan, kommer att avslöja alla brister;
  • De nivåer av belysning i korridoren (korridor) och i angränsande områden bör vara samma;
  • av kristallglas eller korrugerad utformning ökar ljusstyrkan av ljuset; för mjuk strålning, använder nyanser av textil, plast eller trä.

Vägglampor i korridoren eller i korridoren rekommenderas att installera på höjden av två meter över markenVägglampor i korridoren eller i korridoren rekommenderas att installera på höjden av två meter över marken

Ovanligt lösning är att installera lamporna så att de utsända ljusstrålarna är riktade mot den övre och nedre delen av rummet vid en tidpunkt. I det här fallet måste du ha lamporna på ett avstånd av mer än 1 meter från taket. Denna typ av installation gör det möjligt att visuellt utöka en liten hall.

Originellt sätt av belysning och utsmyckning av korridoren blir installationen av målningar eller bilder med bakgrundsbelysning. I vissa typer av anläggningar kommer att vara lämplig typ av "fönster" som är inbäddade vägglampor. Tack vare installationen av den här typen av glödlampor kommer hall eller korridor har en tillräcklig mängd av ljus med en obeskrivlig effekt av mystik.

Välj lampa för hall (video)


Vägglampor spelar en viktig roll i utformningen av hallen eller korridoren. De lyser svagt vissa delar av lokalerna, samt vara en elegant inredning. Mångfalden av mönster och färger kan du välja det perfekta alternativet för alla rum stil. Genom att observera enkla regler när man väljer och installerar armaturer kan du dölja brister i rummet, vilket ger ett helt annat utseende.

Utformning vägglampor i entrén (fotoexempel)

1-1630914-51015-vstroennye-shkafy-kupe-v-prikhozhuyu37-484150750f3fd7619a55ff37098f816874860a1733-1738976f9a0098cecda5e0e25aa82eb697d9

Leave a Comment

Your email address will not be published.

86 + = 91

Adblock
detector