The BlogProvence stil kommer att skapa i köket en mysig, varm och romantisk atmosfärProvence stil kommer att skapa i köket en mysig, varm och romantisk atmosferuOn bit romantisk, lite naiv och sentimental. Vad han inte tar bort, det är känslan av komfort och värme, sommar notok även på vintern. Vi talar om stil med Provence, som till dags dato en absolut klassiker. Om du ordna ditt hem i stil med Provence, bör stor uppmärksamhet ägnas åt köket. Och bildar en gemensam bild, naturligtvis, väggen.


Bakgrund i stil med Provence för köket: vad snabba designers

Denna stil är inte ny, men varje efterföljande epok som berör en ny våg av kärlek till Provencal skiljer något nytt. Dagens löfte är benägen att tro att den rustika mysigt, absolut "domashnest" stil så resonans med höghastighets tecken i tiden. Denna typ av utmärkande och glad existens. Kort sagt, om närvarande - är LED, raka linjer, massor av glas och metall, modern i Provence - en lampskärm över bordet med blommönster som kanske du gjort själv.

Samma historia med tapeten - ingen grafisk kvalitet, överflödet av raka linjer och grått, vitt och svart systemet.

Provence stil är inte ny, men redan nu är det på modet och populärProvence stil är inte ny, men redan nu är det på modet och populär

Konstruktörerna understryker att tapeten i stil med Provence:


 • För det mesta kommer med blommönster, grafik;
 • Naturliga färger - sommarblommor, gröna ängar, äppelträd eller lavendelfält;
 • Små ritning - bra som Sitchikov mormor, och det är dess charm.

Men detta är bara gemensamma drag, stödja stil med Provence kan tapeter och andra ämnen.

Bakgrund för klassiska rätter i stil med Provence

Om vi ​​talar om vilken typ av tapeter, och sedan får den klassiska papper och textilfibrer.

För klassiska kök perfekt provensalsk stilFör klassiska kök perfekt provensalsk stilBilderna på tapeten kan inkludera följande:

 • Alla köksredskap - små tekannor, nyckelben, fat, skedar, koppar;
 • Bead geometri;
 • Landsbygd landskap eller byn hus;
 • Liten cell i pastell milda toner;
 • Stiliserade djur;
 • Blommor.

Vi kan säga att tapeten i denna stil är en allians av landsbygds motiv, småcellig, blommönster. Komfort, värme, komfort i hemmet - som krävs för att skapa dessa tapeter i köket. Det är därför oacceptabelt att använda grov och texturerat tapeter.

Typer av tapeter för provensalska köket

Som nämnts ovan, använder ofta cellulosa tapeter och textilier. Men det finns inga strikta regler, så länge den allmänna inriktningen var en komplimang stil.

För stil med Provence, det finns många olika typer av tapeter, vilket är bättre att välja din smakFör stil med Provence, det finns många olika typer av tapeter, vilket är bättre att välja din smak

Cellulosa eller papper

Prisvärd och vacker, är nästan alltid brett sortimentet. Men i köket i deras användning kan inte vara perfekt - blekna, absorberar lukter och tål inte rengöring. Men det finns fortfarande en kompromiss, denna två lager mönster med vattentät impregnering. Men, och detta alternativ inte länge.

interlining

det inte väta vid kontakt med vatten vid hög temperatur inte är "låg". För köket, välja vilken typ av data Tapeter tvättbara. Att ta hand om dem är enkel.

vinyl

Denna tätning tapeter, inte rädd för fukt, inte särskilt dyrt.


Präglat målnings tapet

Används i denna stil ofta. Men om de har en vacker dekorativ målning, chic alternativ. Sant, limmade dem inte mer än hela köket och den centrala väggen i matsalen, till exempel.

Kanske ser den här listan attraktiva vinyl tapet med präglat mönster. De är mycket trovärdigt simulera blomsterarrangemang eller liggande. Bakgrund länge, och till ett pris som de inte är slöseri.

Bakgrunds för köket i stil med landet: är det någon skillnad

Laconic enkelhet och komfort, rustikt motiv - det verkar i Provence i alla fall. Men nej, och om du säger att det är mycket grov, sedan en mer komplex stil Provence, är inte så enkelt. Landet är inte benägna att sådana dekorationer och älskar att små detaljer, som Provence.

Lantlig stil och stil med Provence är mycket lika, men ändå har de en hel del särdragLantlig stil och stil med Provence är mycket lika, men ändå har de en hel del särdrag


Vad är typiskt för landet:

 • Naturliga lugna toner - mest dominerande färgen på trä;
 • Dämpade toner;
 • Frånvaron av ljusa färger;
 • Kombinationen av enkla, lite grovt former med mer elegant, till exempel en mycket enkel "klumpiga bordet" och stolar med överflödig dekoration.

Som för tapeter, den föredragna vinyl eller textil, företrädesvis - med ett texturerat mönster. Små blommönster sker ofta i det inre av landet. Blommor ofta väljer kräm, beige, ljusgul, matt brun, ljusblå. Ibland kan en tapet och ersätter alla murverket.

Bakgrund i stil Chebbi-chic: liknar Provansal

Shabby-chic många tror, ​​om inte familjen, så säkert kusin "broder" Provencal. Mellan dem finns det vissa likheter, men skillnaden är ännu större. Även att döma av tapeter, stäng sedan till stilen är fortfarande uppenbar.

Shabby-chic stil är mycket lik Provence, som leder till förvirringShabby-chic stil är mycket lik Provence, som leder till förvirring

Superb avgång som kärnan i stil blir alltmer föremål för interiören dyrkan. Och om innan stil som används i design och barns sovrum, verandor, idag är han övertygad om och fick till köket.

Det är i detta kök tapeter kan inte vara alls, och med en inredning vägg till rätt ställen spruckna gips. Men om du inte är en anhängare av radikala lösningar, kan du köpa alla samma blommiga tapeter i ljusa toner. Classic blommönster, virvlar runt också acceptera stilen, men tapeten behöver inte vara ljust, livligt, färgstarka. De är aristokratiska blekhet.

Provence stil i köket tapeten (video)

Provence stil - en favorit stil för många generationer, vars popularitet i dag beror på en känsla av lugnt liv, lugn, avkoppling, komfort och tysta samtal örtte till ljudet av regn. Like it? Gå med nu!

Bakgrunds för köket i stil med Provence (foto)

3 4 2 5 11 55a12d7eb4578 576f9a8082530 42136 DIZAIN-interera-Kuhni-v-stile-provans 2016-05-3-572860138f2b0

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 21 = 25