Hur man väljer rätt nivå för metall trappor – nwhistorycourse.org

The BlogSteg för metallstegar måste vara korrekt matchasSteg för metallstegar måste vara korrekt matchas podobranyPravilno trappa kommer att bli en riktig dekoration av det inre av ett hus på landet, lägenhet, stuga. Förutom estetiska utseendet måste skilja och god funktion, kan det på den lätt klättra alla familjemedlemmar, inklusive barn och äldre. Framgångsrikt ut för metallstegar scen kommer att säkerställa en lång och säker drift.


Typer av metall trappor: vad är skillnaden

Enligt de strukturella egenskaperna hos metall trappor är inte annorlunda från produkter tillverkade av trä eller betong. De tillverkas enligt allmänt accepterade arkitektoniska standarder och alla betalningar till dem görs lika.

För metoder för tillverkning järnkonstruktioner är uppdelade i två typer:

 1. smidda;
 2. Svetsas.

Produktion av trappor gjorda av smides metall tar lång tid och kräver vissa färdigheter. Ofta är de ser mycket trevligt, och några hantverkare lyckas producera konstverk. Men svetsar kan lätt ta en person som har fått några praktiska lektioner på svetspunkten.

Metall trappor är smidda eller svetsadeMetall trappor är smidda eller svetsade


Trappor kan vara både interna och externa.

För den interna uppbyggnaden av en viktig aspekt vid tillverkningen är yttre skönhet. Och vid tillverkning av utomhus trappor betoning på sin styrka och hållbarhet så mycket de påverkas av atmosfäriska förhållanden.

metall stege roterande scen: när man utformar höjdpunkter

En av de kreativa lösningar för huset med ett litet område finns en trappa med roterande steg. Det tar inte mycket plats, snabbt gjort, och alla nödvändiga beräkningar kan enkelt göras genom själv med hjälp av speciella datorprogram eller enkla formler.

metall stege roterande scen ser mycket originalmetall stege roterande scen ser mycket originalVilka kriterier bör övervägas när man utformar:

 • Bredden på trappan;
 • steg bredd;
 • Graden av lutning av stegen;
 • nivåer av djup.

Man bör komma ihåg att steghöjden inte bör överstiga 20-25 cm för att undvika skador.

Hur man plocka upp metall trapporna för stegar

Det finns flera varianter av de steg som du kan välja för metall trappor. Om det inte finns någon möjlighet att rådgöra med experter, kan vi försöka lösa problemet på egen hand, styrs av flera kriterier.

När du väljer bör övervägas:

 • Designelement;
 • Driftsförhållanden;
 • Förväntad belastning;
 • Ekonomiska möjligheter.

Lattice metall steg kan vara framgångsrikt tillämpats både utanför och inne i byggnaden. De har halkegenskaper för att motstå tunga laster och inte behåller smuts och snö. I allvarlig isbildning eller nedsmutsning av oljan bör placeras på dessa ytterligare anti-sliranordningen. Denna typ av trappor används flitigt både i hemmet och på arbetsplatsen.

Korrugerad skede har förbättrad anti-glidegenskaper på grund av den utskjutande delen. Ofta är tillverkade av olika typer av sträckmetall. Användningen av denna typ av produkt är det lämpligt fartyg, affärer fabriker, till observation däck.

Plocka upp stegen metall överväga arbetsvillkoren och belastningen på demPlocka upp stegen metall överväga arbetsvillkoren och belastningen på dem

Stegen i de profilerade galler installeras på platser där höga krav på säkerhet rörelse. Detta kan vara både produktion och privata byggnader samt offentliga platser eller skolor.


Steg från ett enda ark av järn ser mycket elegant och används främst för efterbehandling trappor inomhus. De har en särskild anti-slip beläggning (t.ex. pulverlack). metalltjockleken skall vara optimal, att under drift de inbuktande steg inte bildas.

Beroende på konstruktionslösningar i byggandet av steg riser kan vara närvarande, som huvudsakligen är gjorda av samma material som det i steget.

Vad är en metall stege med zabezhnymi steg

Winders - är den del av trappa, som används på kurvor. Bredden av sådana steg med den inre kanten är mindre, och med den yttre - större. Denna konstruktion används främst för inhemska inredning, eftersom det ser mycket imponerande.

Metall trappa med zabezhnymi steg mycket dekorerar den övergripande utformningen av rummetMetall trappa med zabezhnymi steg mycket dekorerar den övergripande utformningen av rummet

Förutom de uppenbara fördelarna kan isoleras och vissa nackdelar med denna typ av konstruktioner:


 • Utvecklingen av projektet kräver deltagande av branschfolk,
 • Det kräver mycket exakt justering av storleken på anläggningen.

Spiraltrappor är illustrativa zabezhnymi trappor med steg.

Vilken metall för trappstegen är bäst

stege ram måste uppfylla alla säkerhetskrav och har en lång livslängd, så det är gjort av metall med hög hållfasthet.

För stegen i trappan är bäst att använda aluminium eller en av de typer av stålFör stegen i trappan är bäst att använda aluminium eller en av de typer av stål

För tillverkningssteg av metallstegar kan användas:

 • aluminium;
 • Galvaniserat stål (GOST 14.918-80);
 • Rostfritt stål (GOST 5632-72);
 • Det låglegerade konstruktionsstål (GOST 380-60).

Steg av aluminium mycket ljus och praktisk, kan de lätt jämnas om de deformeras. Galvaniserat och rostfritt stål inte korroderar även när de utsätts för ultraviolett strålning och nederbörd. Konstruktionsstål är mycket stark, så det är lämpligt att använda vid hög belastning.

Hur man gör en stege med händerna (video)

När du väljer en metall trappsteg bör tänka i förväg om de nyanser som kan uppstå under installation eller drift av strukturen. stege projekt bör utvecklas samtidigt med projektet av ett bostadsområde hem till sin stil hade en enda koncept. En lång livslängd beror på valet av högkvalitativa material och komponenter.

Olika stegen för metall trappor (fotoexempel)

012103365389697.537806679lestnicy13207071387663

Leave a Comment

Your email address will not be published.

84 − = 83

Adblock
detector