The BlogSpänntak skiljer sig från varandra, inte bara i färg, men i konsistens, stil och andra parametrarSpänntak skiljer sig från varandra, inte bara i färg, men i konsistens, stil och andra parametramNatyazhnye tak har många sorter. De kännetecknas av material, färg, textur, typ, metod för installation, etc. Det är anledningen till att taken är så populär .; olika typer av blad möta olika behov. Också den största fördelen är möjligheten att sträcka tak vara konstnärlig komposition med armaturer. Vad tak väljer och vilka är fördelarna med dess olika typer, läs vidare.


Vilket är bättre: taket eller målning

Innan du bestämmer dig för att installera taket, är det nödvändigt att tänka i stället för om det vore bättre att bara måla taket? Om du har några förvirring om detta, då uppmärksamma på att kvaliteten på ditt tak.

Så när och varför det är lättare att måla taket än att sträcka duken:

 • Den viktigaste förutsättningen för när man ska välja målningen är slät tak. Om taket är inte stora nivåskillnader, förberedelse för målning och målning själv kommer att kosta dig mindre av en sträcka tak.
 • Det argumentet för målningen är den naturliga utseende av taket. Detta rum är rustik och enkel.
 • Målade taket är en naturlig regulator av fuktighet, som inte kan sägas om stretch taket.
 • Reparationsarbeten på anpassning och måla taket kan du inte ens har en egen stor erfarenhet. För att ställa in bladet i taket kräver speciell utrustning och speciella kunskaper.
 • Paint och gips anses mer miljövänlig än PVC-film.
 • Om ditt mål - vit slät tak utan designelement kan plåstret väl dina behov.

Om ditt tak har stora oregelbundenheter, om avståndet mellan plattorna är tillräckligt stor, blir en fullständig anpassning av taket en omöjlig uppgift. I detta fall är det rekommenderat att välja webben.

Att välja mellan dörren och gips bör baseras på hur du smidigt takAtt välja mellan dörren och gips bör baseras på hur du smidigt tak

Vad tak väljer bättre

För att förstå vad taken bättre, måste du först avgöra vad är taket och vilka är dina krav på ditt tak.


Svara på följande frågor för att ta reda på vad taket kommer att passa dig:

 1. I vilket rum du ska installera taket?
 2. Oavsett om du vill göra en estetisk betoning på taket?
 3. Är du beredd att spendera den nödvändiga mängden pengar till taket var perfekt?
 4. Ska du måla tak eller skriva ut på duk?

Dessa är de viktigaste frågorna, svaren som kommer att avgöra valet av taket. När det gäller rekommendationen av lokalerna kommer att vara följande. I områden med möjliga luftfuktighet inställd extremt PVC-film. Tygmålning tål inte fukt, absorberar lukter och enkelt samla smuts.

För våtutrymmen bäst lämpade PVC-film, men målningen och utskrift är möjlig endast på canvasFör våtutrymmen bäst lämpade PVC-film, men målningen och utskrift är möjlig endast på canvasOm du vill att taket var mycket ljusa och vackra, är filmen lättare att tillgodose denna begäran, än tyget. Filmen har en vacker glans, är vissa typer av PVC-tyger nästan en spegelyta. Kombinera olika färger texturer, nivåer, är det lättare att filma tak.

Naturligtvis bör du tänka på den ekonomiska sidan. Komplexitet i utformningen av taket med olika nivåer och installation av belysning kostar en vacker slant.

Tryckning och målning är bara möjligt på tyget målningar. Så om taket som du vill ändra färgen på taket, kör i skuggan av de förändringar i utformningen av rummet, eller planerar att göra tryckmönster väljs kommer du bara passar tyget.

Bra stretch tak: valet av material

Som ni vet är alla taken tillverkade antingen av tyg eller PVC-duk. Det finns en stor skillnad mellan dem, och varje material har sina egna fördelar.

PVC tak film är mycket populära, men i vissa fall är det bättre att byta ut nätet av tygPVC tak film är mycket populära, men i vissa fall är det bättre att byta ut nätet av tyg

Tänk vad är de huvudsakliga skillnader mellan materialen:

 • PVC tak tål fukt och absorberar inte lukt, kan tyget i detta avseende inte skryta med sin stabilitet. utmärkt film tak är lämplig för köket och badrummet. PVC har även vatten vid översvämning områden.
 • Tyg kan lätt överleva alla temperaturer kan inte sägas om filmen. Så om ditt rum kan påverkas av temperaturförändringar, gärna välja tyget.
 • Tyget kan färgas. Om du vill genomföra egna designidéer till liv, rekommenderar vi att stoppa valet på vävda tak. Deras yta tål upp till 10 lager färg!
 • PVC tyger har en otrolig mängd nyanser och texturer. Om du har valt att lita på expertutlåtanden inom design, sedan genomföra de djärvaste idéer i livet kommer att hjälpa filmbeläggningen.
 • Vävt tyg kan inte tas bort utan att avlägsna fästdonen. Detta kan vara ett problem om du behöver byta duken (vid deformation eller förorening av icke-utskrift). PVC-film är lätt att byta till en annan.
 • Filmen skadas lätt, och tyget är lättare och svårare att rengöra röran.

Valet av material beror helt på order av funktioner. Se till experterna, och de kommer att fråga vad som fungerar bäst för dig.

Stretch tak: hur man väljer material av hög kvalitet

Det viktigaste att veta är att den kvalitativa taket, liksom dess installation är det osannolikt att kosta mindre än det genomsnittliga marknadsvärdet. Men de höga kostnaderna är inte en garanti för ett gott resultat.

På material för tak, är det bättre att inte spara - ändring kommer att kosta merPå material för tak, är det bättre att inte spara - ändring kommer att kosta mer


Inte ge upp i taket, vara så vaksam väljer bör vara noga och minutiöst:

 1. Ta reda på med några producenter kör fast. Europeiska märken har en garanti på 15 år, och den kinesiska och ryska - till 5 år. Dessa siffror visar som själva. På sådana saker är det bättre att inte spara, eftersom utbyte av taket kommer att kosta mer senare.
 2. Kolla in alla nödvändiga handlingar som styrker i tid certifiering av företaget för att installera tak. Det är bättre att hänvisa till den plats där arbetserfarenhet mer och recensioner om företaget - bättre.
 3. Tveka inte att be om bolagets portfölj. Fråga vad laget arbetade på favoritmodell av tak.
 4. Se till att alla material uppfyller de utlovade standarder. PVC-material får inte innehålla fenoliska komponenterna i kompositionen. Fenol är en hälsofara. Ramar måste vara stark och ljus. Det bästa materialet - det är aluminium.

Det kan också vara bra att titta på utformningen av företagets lokaler. Logiskt, om det ställs ganska hög kvalitet tak.

Vad montering för undertak bättre

Om Montering av tak bör också fråga i förväg. Om något går fel, då troligtvis att ändra hela taket, så du bör veta vad fästet kommer att ge maximal tillförlitlighet.

Att välja ett undertak, fråga vilken typ av fäste används för monteringAtt välja ett undertak, fråga vilken typ av fäste används för montering

Nu finns följande metoder för fastsättning för undertak:


 • Med hjälp av en harpun. Det är ett system för att installera PVC tak. En sådan metod anses vara ganska tillförlitlig, är det utförs i de flesta fall av proffs.
 • Clip-on typ av fästelement används för att mjukpappersbanoma. Denna metod är också anses vara ganska tillförlitlig, inte kräver installation av en sockel.
 • Med hjälp av glaspärlor ställa ryska vinyl tak. Systemet anses inte vara mycket tillförlitliga, men det har en låg kostnad, som imponerar vissa konsumenter. Var försiktig med denna metod för fastställande snarast deformation under drift. Korrekt kommer först se en instruktionsvideo.

Om du vill göra en långvarig hög kvalitet konstruktion, inte snåla på installationen: välja det bästa för din typ av tak.

Vad bättre tak: tak: recensioner

Förlita sig på sina egna krav och möjligheter, samt råd från vänner, men kan vara svårt att göra en definitiv val till förmån för en eller annan typ av tak.

Direkt av kraven spänntak räcker inte - de viktigaste klagomålen beror på dålig kvalitet på installationen avDirekt av kraven spänntak räcker inte - de viktigaste klagomålen beror på dålig kvalitet på installationen av

Om olika typer av undertak skriver följande:

 1. "Vi är mycket nöjda med installationen av vinyl tak i badet. Dessutom har de ett mycket attraktivt utseende, men när de sov oss från översvämning! Arbetare bort vattnet, och allt föll på plats. "
 2. "Min man insisterade på att det är nödvändigt att anpassa taket, men jag erbjöd sig att dra. Min åsikt: lämnat något värre! Taket är helt slät, delikat matt färg, uniform. "
 3. "Jag har alltid gjort reparationerna själv, men lockade tillkännagivandet av rabatt på tak. Jag bestämde mig för att försöka etablera korridoren: innan det fanns en gammal rack tak. Att arbeta för dagen gjorde en mycket vacker kvalitet tak. "

Håll utkik efter en översyn på bolagets hemsida, som har beslutat att beställa taket. Om möjligt, gör taket där beordrade dina vänner eller släktingar.

Hur man väljer ett undertak (video)

För att välja taket fortfarande luta på deras preferenser. Tänk om allt i förväg, rita en plan för framtiden av taket med en specialist. Glöm inte belysning och andra detaljer. Kom också ihåg att taket - det är inte den mest iögonfallande delen av lokalerna. Det viktigaste att taket var praktiska och inte förstöra helhetsintrycket av det inre av rummet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

17 − 11 =