Hur man utför en fäst Gips i taket i profilen – nwhistorycourse.org

The BlogFäst Gips i taket som möjligt och till så mycket svårigheter i denna process inte är närvarandeFäst Gips i taket som möjligt och till så mycket svårigheter i denna process netuDlya för att snabbt förstå hur man utför fäst gipsskivor i taket på profilen, är det första du behöver för att noggrant studera rekommendationerna i denna fråga. Svårigheter i detta arbete finns ingen speciell, men om en person inte är en professionell i den här branschen måste man ändå ta sig besväret att lära sig en ny färdighet.


Crate under gips i taket installation

Svarvning i taket, på en gemensam standard, fastställd till 60 centimeter. Inte nödvändigtvis överensstämma med denna nivå, som ett fäste måste motstå en statisk belastning (företrädesvis med en marginal på 20-30 procent för högtalarna). Direkt skruvar fast inifrån profilen. Installation är möjligt och på utsidan, men det är nödvändigt att använda så kallade "Flea" - skruvar med lock på en enda nivå. Naturligtvis är detta alternativ lämpligt endast om den övre delen av gips kommer att bearbetas ytterligare gips, murbruk eller rentvå, och alla anslutningspunkterna helt enkelt döljas.

Svarvning taket består av profiler som tjänar till fäst ark av gipsskivorSvarvning taket består av profiler som tjänar till fäst ark av gipsskivor

Crate består av:

 • profiler som är monterade på omkretsen, dvs på väggen;
 • av de tvärgående och längsgående profiler som är förbundna med tvärstycken eller krabbor;
 • av suspensioner;
 • effektstråle.

Detta enkla schema beskrivs enda lager av gipsskivor tak. Det finns också mer komplicerade konstruktioner, där planen är mycket mindre.


Så jag behöver en profil för Gips tak

För att säkra gips ark krävs metallprofil. Den är gjord av aluminium för att minska den maximala vikten av strukturen. Metallprofil för att ansluta med varandra, kan du använda adaptern, men det rekommenderas inte.

Om det är möjligt, väljer profil sådan längd som uppfyller täckningen på ena sidan av rummet (max profillängd - 3 meter).

Balkarna har ett liknande system som det i dessa profiler, som är monterade på omkretsen (men utan slitsar, naturligtvis). Men lådan är lite mindre.

Det är bäst att använda en metallram för att fästa gips, eftersom den är tillförlitlig och hållbarDet är bäst att använda en metallram för att fästa gips, eftersom den är tillförlitlig och hållbarDess eftersom huvudfunktionen:

 • stöd ark av suspensioner;
 • förhindra nedböjningar sammanhängande folier;
 • ledningar skydd (som det läggs genom profilen).

Vad är profilen som krävs för taket av gipsskivor: val

Med ett urval av en gipsprofilproblem bör inte uppstå. Deras finns flera typer, men oftast de säljs i set. Alla av dem skiljer sig endast i form av böjning, liksom bredden.

De vanligaste typerna av profiler:

 • EOR (standardstorlek - 28 till 27 millimeter);
 • PP-profil (60 till 27 millimeter);
 • PS-profil - har en standard;
 • Mo-profil;
 • PU-profilen (31 till 31 millimeter).

Det finns olika typer av profiler för att skapa en ram från taket gipsskivor, så svårigheter med sitt val bör inte varaDet finns olika typer av profiler för att skapa en ram från taket gipsskivor, så svårigheter med sitt val bör inte vara

Det är dessa profiler används för taket, eftersom de gips eller gips (de har ungefär samma vikt). Baserat på de angivna måtten kan göras och beräkning av erforderligt antal plåtar för varje rum. Man behöver bara tänka på att skruvarna som håller fast bladen som skall placeras på ett avstånd av 10-15 mm från kanten för att förhindra sönderrivning av kartongen ytskikt.

Tips om hur man gör lådan en gipsvägg tak

Standardavståndet mellan profilerna - 60 centimeter. Det är Gips tak, även med ytterligare börda - ett perfekt alternativ. Om det i framtiden är det tänkt att installera en andra och ytterligare nivåer, du bättre steg för att minska upp till 40-50 centimeter.

Strålen läggs på mitten av rummet (det är möjligt - på tvären). Det vill säga, på ett genomsnitt av 1m2 behöver 4 meter under profil läkten.

Spelar det någon roll hur gips ark kommer att ligga? I princip kommer systemet att förbli samma lådor. Det bör bara ta hänsyn till platsen för fäst ark.


Vid installation av glespanel optimala avståndet mellan profilerna kommer att vara 60-70 cmVid installation av glespanel optimala avståndet mellan profilerna kommer att vara 60-70 cm

Till exempel:

 1. Om kanten är indragen till 2-5 centimeter (till exempel en bakgrundsbelysning), måste du flytta början av lådor på samma avstånd.
 2. Djupet för "insertion" av skruvar i profilen - från 10 till 15 millimeter. Naturligtvis måste du välja den profil så att när fäst gips och blad inte ske genom hålet.
 3. Djupet av styrprofilerna - 40 millimeter. Enligt honom, och ställa in grundnivån.

Hur man beräknar en profil för Gips tak

Beräkna den lämpligaste hastigheten med hjälp av speciella räknare som ofta finns på webbplatserna för byggvaruhus, eller de som ägnas åt ämnet reparation. Det finns tillräckligt att ange parametrar i rummet, vilken typ av gips, som är planerad att vara fast, och kan erhållas produktionen inte bara förbrukningen av metall, men också om hans egen bekostnad.

Om vi ​​gör beräkningen manuellt skulle det ta en miniräknare och en förgenererad skiss.


Den tar hänsyn till följande uppgifter:

 • den totala bredden av den area som upptas av profilerna;
 • omkretsen av rummet;
 • svarvning steg.

För att beräkna den nödvändiga materialet på gipsskivor tak rekommenderas att göra en skissFör att beräkna den nödvändiga materialet på gipsskivor tak rekommenderas att göra en skiss

Hur att utföra installationen av profilen under gips i taket

För fastställande gips ytskikt på profilen är bättre att använda skruvar med en borrdjup på upp till 15 millimeter. More - också. Attachment görs på insidan. Det är möjligt och utanför bör alla hattar stängas med hjälp av till exempel gips.

Och om du kan använda lim? Som regel, för länge sedan övergett denna teknik, eftersom:

 • polyuretansubstrat kan skadas av fukt;
 • ultimata statisk belastning kommer att vara betydligt lägre;
 • vid översvämningar eller få våta Gips ark helt enkelt böja;
 • den slutliga utformningen - är inte stabil.

Det är bättre att använda den traditionella metoden för installation. Det vill säga, varje ark fäst profilen med skruvar. Avståndet mellan anslutningspunkterna som skall justeras i intervallet från 20 till 40 millimeter. Bör inte vara mindre än vad som vid kanten av gips kommer att spricka, och om mer, då kan han bara böja över tiden.

Montering profiler och gipsskivor i taket (video)

Och ja, är den beskrivna metoden lämpar sig för installation av gipsskivor med sina händer. Men det finns också mer moderna varianter av fästelement, till exempel, under tryck repet. Den främsta fördelen med detta alternativ - en konstant spänning, och därmed även lite sträckt ark kommer fortfarande att vara jämn och utan att glida.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

32 − 24 =

Adblock
detector