Hur man tvättar korsstygn: 6 rätt råd – nwhistorycourse.org

The BlogInnan tvätt rekommenderas att skära eller konsolidera alla trådar, som ligger på fel sida av broderierInnan tvätt rekommenderas att skära eller konsolidera alla trådar, som ligger på fel sida av broderier hur man tvättar korsstygn, förmodligen känner av erfarna mästare. Men vad händer med dem som satte sin fot på väg farkosten för första gången och absolut inte vill göra ett misstag? Kan jag använda någon av de enkla tvättmedel eller andra medel behövs om maskintvätt eller hand ... bara en massa frågor lämpliga. Den första och viktigaste regeln - inte bråttom. Handarbete tolererar inte krångel, eftersom det syftar till att lugna sina fans.


Hur man tvättar korsstygn: i början av vägen

Den primära och grundläggande uppgift - att studera i detalj information om disposition som föreslås av tillverkaren. Som regel ger fler rekommendationer för produkten inte är skadad under tvättning. I det här fallet kan du gå på ett litet trick. Att ta sig till jobbet, är det önskvärt att lyfta den lilla kavajslag canvas och sy på den valda tråden. I slumpmässig ordning, utan några ritningar. Det är denna kavajslag och kommer inledningsvis att tvättas. Om det inte händer något kritisk, tvättbar och mycket broderi.

För envis smuts, blöt broderi i vatten med tvättmedel för några timmarFör envis smuts, blöt broderi i vatten med tvättmedel för några timmar

Före vattenrening start är det önskvärt att se till att alla ämnen är ordentligt fastsatta och inte raspolzutsya från mindre mekanisk påverkan. Om du har råa kanter, de är också bättre fix. Annars är de ännu mer obtreplyutsya och fullt komma i förfall. Naturligtvis kan du dekorera allt, men vad händer om problemet kan framgångsrikt undvikas.

Inget svårt eller omöjligt när man arbetar med broderi nr. Det viktigaste är att förstå vad som är nödvändigt för att tvätta ömtåliga tyger, som kräver större uppmärksamhet. Då måste alla komma ut och uppdateras broderi länge kommer att glädja ögat av andra.

De viktigaste komponenterna i framgång - är:


 • uppmärksamhet;
 • flit;
 • Duty.

Ett sådant tillvägagångssätt är dömd till framgång.

Gradvist genomförande av verk

Naturligtvis, tolererar endast broderi handtvätt, och vatten vid en temperatur av inte mer än 95 grader. Det är dock värt att överväga att vissa, även de högsta färger kvalitet tenderar att blekna vid höga temperaturer. För att undvika förvirring är det bättre att välja en temperatur som inte mer än 50 grader. Lyckligtvis och att arbeta med det kommer att bli roligare än att försöka tvätta i varmt vatten.

Det är förbjudet att pressa vatten från broder bör hon bara rinnaDet är förbjudet att pressa vatten från broder bör hon bara rinnaProcessen genomförs i följande ordning:

 1. Om kanterna fixerades med ett plåster, är det bättre att skal. Annars kan limskiktet lätt skada arbetet.
 2. Om duken präglas av särskild bryta markör, först måste sköljas i kallt, bara iskalla vattnet. Om broderi omedelbart i kokande vatten för att tvätta bort bläcket blir det praktiskt taget omöjligt.
 3. Om det finns tvivel trådar, bättre pre "bada" arbete i 7% -ig ättiksyralösning, utspäddes med 2 liter vatten. Det fungerar smidigt.
 4. Om färgen har blivit skamlöst passera på duken till ett akut behov agera. Tyget bör skölj under isvatten. Denna metod inga resultat? Så, duk blöt helt enkelt i kallt vatten, ändra det var 2 timmar. Material i alla fall inte vara torr.
 5. Om några problem i de förberedande stegen har uppstått, kan spädas i vatten, ett milt rengöringsmedel och doppa den i duken. Blötlägg det bör inte vara mer än 5 minuter, och sedan helt enkelt sköljas under kallt vatten.

Efter broderi var ren bör det noggrant spridas på tork på en plan yta. För att vrida eller pressa den är strängt förbjudet. Och om det görs på rätt sätt, då efter ett par timmars arbete kommer att vara helt torr.

Att råda mästare

Erfarna praktiskt, har uppfyllt någon av dussin verk, ofta försummas av de allmänt accepterade regler och utveckla sin egen stil. I stället för ett milt rengöringsmedel som de använder vanlig tvållösning. Detta är både ekonomiskt och effektivt.

Vissa människor gör och göra det motsatta: tvättade duk innan arbetet påbörjas, och sedan ta itu med den mycket noggrant. En sådan metod har rätt att existera, men en garanti för att vävnaden inte färgas i processen, inte ge någon. Följaktligen för nybörjare, är denna metod inte är lämplig.

Att säga exakt hur väl tvättad canvas, och hur man inte är det praktiskt taget omöjligt.

Det är omöjligt att använda varmt vatten för att tvätta brodertråd som kan spridaDet är omöjligt att använda varmt vatten för att tvätta brodertråd som kan sprida

Det beror på följande faktorer:

 • Kvaliteten på tyget;
 • Typ gänga;
 • Graden av förorening av materialet;
 • Typ av rengöringsmedel.

Under en lång tid att göra handarbete, och du kan välja det bästa alternativet, som arbetar för att säkerställa att korsstygn lyste med nya färger.


Finns det ett alternativ

Alla korsstygn får inte bara tvättas, men också städas annan tillhörande utrustning:

 • Kemtvätt;
 • ånga renare;
 • Organ för kemtvätt;
 • Dammsugare.

När utländska Paradoxalt nog några tekniker som de som används med stor framgång praktiska människor. Varför en viss metod valdes - frågan om särprägel, har verkligen sin logisk förklaring. Men nybörjare rekommenderas att börja med den enklaste metoden - tvätt. Och om någon - någon anledning inte kommer att fungera, även leta efter ett alternativ till det.

Hur man tvättar korsstygn (video)

broderi tvätt - förvisso ganska tråkiga, men det är inte en svår process. Koncentration, sparsamhet och brist på brådska verkligen spelar i händerna på handarbete och göra henne arbeta riktigt felfri.


Leave a Comment

Your email address will not be published.

84 − = 79

Adblock
detector