Hur man limma gips på väggarna i olika typer: 3 bästa mixen – nwhistorycourse.org

The BlogSäkert limma gips på väggen kommer att hjälpa dig högkvalitativa specialitet limStadigt fast vid väggen i gips du dedikerad high kleyOtdelka väggar gipsskivor är möjligt med byggandet av stödramen, men denna metod är tidskrävande och ganska dyr. För att utföra installationsarbetet, många husägare är ramlösa sätt. ramlösa rikta väggarna med skivor av gips metoden är tillgänglig för varje vuxen, såsom fastsättning GKL installation med lim är ganska enkel.


Limmet gips på väggen hemma

När du klistrar väggarna i gipsskivor används flera olika typer av lim, som tillverkarna ger en garanti för att fixeringen är tillförlitlig. Premixer är bekväm att använda och ger en fast fixering gipsskivor på väggytan. Förutom att det är möjligt att framställa en klisterlösning med händerna, och använda en monteringsskum.

Viktigt! Förbättrad vidhäftning GCR med väggytan kan uppnås genom att täcka den inre sidan av ett ark av djup penetrering av kompositionen.

Om du vill klistra gips själv, då experter rekommenderar användning av universella plåsterOm du vill klistra gips själv, då experter rekommenderar användning av universella plåster

Den vidhäftande blandning framställdes oberoende måste användas inom en halvtimme, för efter denna tid den blir olämplig för konsumtion.

Vanligt använda färdig mix:


  • Drev fugenfyuller appliceras direkt på väggen ett mycket tunt lager, vanligtvis den används av erfarna yrkesmän, eftersom dess användning kräver kunskaper och färdigheter;
  • Silikonblandningen lika i användning med fyll fugenfyuller, de är också inte rekommenderas att användas ensamt;
  • Universella perlfiks plåster kommer inte att orsaka svårigheter i klisterväggarna även nybörjare, eftersom det endast är tillräcklig för att upplösa med vatten, och sedan använda en homogen blandning av lim på ett ark av gipsskivor eller vägg. Detta lim är inte bara ett tillförlitligt sätt säkrar gips på väggen, men också jämnar ut ojämnheter av väggarna;
  • Ceresit CM 11, med användning av en liknande perlfiksom, trots det faktum att dess struktur är utformad för förbindning av keramiska plattor.

Gipsskivor ordentligt fast vid väggen med skum

Polyuretanskum är tillräckligt robust och starkt material för fixering gipsskivor på väggen. Montering utförs med användning av ett skum med en låg expansionskoefficient.

Viktigt! Före användning skummet vara lämpligt att ställa in alla arken i första plan.

För fastsättning Gips används ofta, och skumFör fastsättning Gips används ofta, och skum

Observera också att ytan måste i förväg fuktats med vatten. Först då kan du börja utföra fyllningen.För korrekt fästmaterial, är det nödvändigt att:

  1. Pre-drill-hål (detta ark placeras vertikalt och de två hålen är borrade från toppen, och två nedre öppningarna 4,3 för centrum);
  2. Också limmade stycken av skummaterial, som kommer att fungera som fjädrar, inte tillåter GCR passa tätt mot väggytan;
  3. De framställda arken appliceras på väggen, på vilka märkningen sker genom öppningarna;
  4. I väggen i borrade hål i layouten där du vill infoga plast ankare.

Därefter arket av gips fäst på väggen på skruvarna, vilket kommer att kunna justera inställningsnivån hos materialet. Polyuretanskum hälls i hålen kring skruvarna. Efter fullständig stelning av skummet, kan skruvar slås ut, och fyllmedelshålen bearbetas.

Hur man limma gips på väggen med lim, om det är betong eller lättbetong

I syfte att säkerställa den nödvändiga nivån av hållfasthet GCR anslutning med väggytan, är det viktigt att komma ihåg att när man behandlar betongväggen, anbringas limmet på arket själv. Om limning drywall planerad till gasbetong, i vilket fall limmet appliceras direkt på väggytan.

Innan reparationsarbete måste köpas i förväg alla nödvändiga material och verktygInnan reparationsarbete måste köpas i förväg alla nödvändiga material och verktyg

Viktigt! Innan installationsarbetet måste kunna beräkna flödet av lim att i förväg köpa den mängd som krävs. Med genomsnittligt värde per kvadratmeter plant klistras yta kan kräva 1.800 g av en torr vidhäftande blandning.

Den färdiga limmet blandningen appliceras på en tandad spatel små portioner vid intervaller upp till 25 centimeter. Då fodret är installerad den nedre kanten av arket, där det inriktade läge och pressas mot väggplanet. Stötar och utbuktningar bestäms av regler eller nivån, och avlägsnas sedan genom att knacka lätt på arket. Den släta ytan av arket är uppburen träblock till helt torr.

Hur man limma gipsvägg, om den inte har en plan yta

Väggytan kan variera över gupp belägna därpå. Klistra in av väggar gipsskivor, utförde arbetet kommer att vara lite annorlunda i processen.

Viktigt! När man väljer en torr limblandning bör utgå från det faktum att det tillämpas tillräckligt tjockt.

Om väggen, på vilken gipsskivan är fäst, är ojämn, då är det nödvändigt att välja den färdiga limmet blandningen applicerades och ett tjockt skikt på sin ytaOm väggen, på vilken gipsskivan är fäst, är ojämn, då är det nödvändigt att välja den färdiga limmet blandningen applicerades och ett tjockt skikt på sin yta


Wall med små ojämnheter

Dessa ytor har en lagertegelväggar, som i motsats till den betong eller lättbetong, har små gupp.

Redo lim anbringas runt omkretsen av arket, så att efter bindning gipsvägg, det vidhäftande skiktet var cirka 30 millimeter. Ställ gipsskivor på ett plan kontrolleras med hjälp av nivå. Om det finns knölar som kan utnyttjas på dem för hand.

Wall med stora ojämnheter


Om väggarna har stora brister, är det nödvändigt att lista GCR skuren i strimlor bredden på cirka 10 centimeter. De kommer att ligga till grund för stora ark av klistermärken. Remsor av gipsskivor limmas med ett vattenpass på grundval av väggen ojämnheter. Avståndet mellan dem bör vara från 50 till 60 centimeter.

Efter det att limmet har torkat fullständigt, remsan limmade på basark GCR samma vidhäftningsmedel som används för att installera beacons.

Den korrekta etiketten på glasfiber GCR

Innan du arbetar på en gips ytnivå använda kitt. Således inte bara hanteras FCL, men fogarna mellan skivorna. När inbäddade sömmar torka helt, är det viktigt att noggrant slipa ytan, vilket gör det helt slät. Efter det gipsväggar täckta med grundfärg.

Obligatorisk skede av reparationsarbete innan Gips är spackling av väggarObligatorisk skede av reparationsarbete innan Gips är spackling av väggar

Viktigt! Innan ansökan spacklet, bör det noteras ställen GCR lederna som leder får inte sammanfaller med butt linjer glasfiber.

Glasfiber limmade till den vanliga lim för papperstapet fungerar inte, så du måste köpa ett speciellt lim förening för färg glasfiber.

Bindning av glasfiber på GCR:

  • Så att fogarna mellan remsorna av glasfiber var inte synliga, är det fria utrymmet lämnas mellan ungefär 2-3 millimeter. Efter fullständig tapetsering väggar shpaklyuyut spelrum är avskalade och sedan täckt med ett glas trasa lager av färg.
  • Process utan att lämna ett gap mellan remsorna av glasfiberarken inbegriper pasta överlappning.

När den används, kan vilken erhålla ett starkt samband med glasfiberytan. Det skapar också ytterligare förstärkning, som skyddar ytan från spricker.

Alternativ för hur man limma gips på väggen (video)

Gips fästen på väggytan i hemmet är möjligt om strikt observera processteknik. Eftersom vid minsta avvikelse från reglerna för monteringsarbeten, under driften av gips ark kommer att spricka. Låt inte dessa omständigheter kan vara klart att följa instruktionerna på etiketten professionella Gips ark på olika väggytor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 1 = 7

Adblock
detector