The BlogUndertaket av gipsskivor ser original och samtidigt är billigare att installera än ett undertakUndertaket av gipsskivor ser original och samtidigt är billigare att installera än en spänning potolokChto göra mer lönsamma - undertak eller spänning? Frågan är ofta begränsad av priset och hur du väljer att reparera taket, eller mästare av de krafter själv. I ekonomiska termer kommer att vara mer lönsamma gipskartongkonstruktioner, som du kan göra själv.


Undertaket av gipsskivor med sina händer: Verktyg

Förberedande arbete för dem som har beslutat att sätta ihop sin egen taket, är i första hand vid beredningen av instrument.

Så behöver du:

 • Vatten eller en laser-märkning;
 • Dvuhmetrovy nivå för att bestämma jämnheten hos monteringsplattor;
 • Perforator att borra pinnhål;
 • skruvmejsel;
 • borr;
 • Roulette är en fem meter;
 • Elektriker kniv;
 • Bulgariska eller manuell bågfil;
 • Speciella plåtsax;
 • Pencil för märkning.

Innan du installerar tak gips, är metallprofil som krävs för att fästa i taketInnan du installerar tak gips, är metallprofil som krävs för att fästa i taket

Specifik teknik är grunden för ramkonstruktionen. För att göra detta, du använder en metallprofil.


Profile beräkning för bjälklags gipsskivor

Profilen är av två slag: en guide och ett tak. Styr är fäst på omkretsen av hela området, och taket är annars kallas en C-formad. Det är viktigt att båda profilerna du köpt från samma tillverkare.

Hur man räknar antalet profilen:

 • Guiden profilen beräknas genom omkretsen av rummet. Om den totala ytan av rummet, till exempel, 20 kvadrater och väggarna 5 och 4 m, respektive, behöver 7 bitar av profilen. Eftersom profilen längd 3 m. En profil kommer skona.
 • I det här fallet kan du ta en fyra meter profil i mängden fem stycken.
 • Räkna är enkel - dela längden av omkretsen på längden av profilen.

Beräkning av antalet profilen görs i proportion till komplexiteten och takytanBeräkning av antalet profilen görs i proportion till komplexiteten och takytanOm du gör en komplex tak multi-level, dessa siffror lägga längd design.

Beräkning av taket profilen är följande: bredden på drywall brädor - 1250 mm, fastställande steget - 600 mm, ta chetyrehmetrovy profil fem meter vägg, dividera med 600 mm (60 cm), ta emot ett svar - 8 tak profiler.

Gips och takmontering

Gips kan vara av tre typer - en konventionell, brandsäkra och vattentäta. I en typisk rum du inte behöver en gips med speciella egenskaper. En annan fråga är, om du gör ett tak i badrummet - det måste fukttåligt material. 

Beroende på vilket rum kommer att installeras undertak, gips valt: vattenbeständig, slätt eller refraktärBeroende på vilket rum kommer att installeras undertak, gips valt: vattenbeständig, slätt eller refraktär

Att ta innertak av gipsskivor struktur med en plåttjocklek av inte mer än 10 mm tjocklek. Annars ökar vikten på konstruktion och installation av komplicerade.

beräkning av gipsskivor

Hur man beräknar antalet gipsskivor:

 • Dela upp takytan i området för en platta;
 • Till exempel - området för en kvadratmeter av plattan 3 (avrundning) område i rummet - 18 m, dividera med 3 till bildning av 6 ark.

Det är alltid rekommenderas att ta arken med en liten marginal.

För fixering, skulle du behöva en rak suspension i en mängd av 50-60 för en genomsnittlig rum på 20 rutor. För mer komplex konstruktion av plåttjockleken och suspensioner kan behöva mer. Antal montering vill att självständigt ta hänsyn till att steget att fäst - 60-70 cm.


Att beräkna antalet ark av innertak av gipsskivor område bör delas vid området för ett enda ark av gipsskivorAtt beräkna antalet ark av innertak av gipsskivor område bör delas vid området för ett enda ark av gipsskivor

För att ansluta profil behöver en förpackning med skruvar och för att fästa gipsskivor profilen behövs skruvar 25mm-marknadsföring.

Undertaket av gipsskivor med sina händer: designschemat

Vad är systemet och det sätt eller behöver jag det? Detaljerad ritning gipsskivor tak skapar en sällsynt, om du gör någon, och enas om den information du behöver med kunden systemet krävs.

I lägenheten normalt förbi skiss.


Skiss tak gipsskivor framför allt nödvändig för produkten av exakta materialflödesberäkningarSkiss tak gipsskivor framför allt nödvändig för produkten av exakta materialflödesberäkningar

Vad är den detaljerade diagram:

 • Exakt beräkning av materialförbrukning - viktigt i större rum med flera nivåer tak;
 • Matchande ramen fästpunkter med en kommunikationsplan - flush;
 • Skapa ett stort rum plan med inbyggda möbler - om möblerna beställs med monteringsarbetet.

Men även om du har ett detaljerat schema av gipsskivor profiler och köpa alla samma sak med lager. Och beståndet måste vara minst 10%, som skydd mot den skära kostnader är inte möjligt.

Installation av kadaver av undertak tillverkade av gipsskivor

Installation ram, kanske det viktigaste steget.

ram installationsplan:

 • Med vattennivån göra markup;
 • Borra hål för pluggar perforator;
 • Styrprofilen fast i väggen med ett steg med 35 cm, avståndet vid hörnen - 10 cm;
 • Med roulette gör märken på en vägg, ett steg - 60 cm mark PP installationsplatsen;
 • Montera suspensionen till taket, steg - 70 cm;
 • När du har installerat hängare fast direkt i taket profilen;
 • Om du behöver docka, göra det - ställa in ytterligare två platser i profilen anslutningen. suspension från taket genom suspension och tvinna ihop dem;
 • Skruvmejsel eller borr, ansluta docknings lokaliseringen av två profiler, och ett tak guide, suspensioner och den C-formade profil;
 • Två metersnivån watch platt profil fäste bör inte vara slapp och slapp.

När du är ansluten till alla metalldelar av ramen, vara noga med att kontrollera graden av jämnhet ytprofilen kommer avvikelsen behöver rättas till.

Montera ramen på taket gipsskivor bör noggrant, eftersom det kommer att garantera tillförlitligheten i konstruktionenMontera ramen på taket gipsskivor bör noggrant, eftersom det kommer att garantera tillförlitligheten i konstruktionen

Efter ledningar klar ram hålls på plats av lampor. Värmeisolering ull staplade på önskat sätt.

ram beklädnad med gipsskivor

Nästa steg - ram beklädnad gipsskivor. I själva verket, inget komplicerat i detta skede och nr. Sheet att höja profilen och montera skruvarna. Intervallet av ungefär 100 mm mellan fästanordningar optimal.

"Sy" är på omkretsen och i centrum. Tryck ned skruvhuvudena krävs i arket någonstans 1 mm. Ark skiljer rundade ändar som vid lederna för sprickor kitt. Vid dockning hela ark eller bitar med en kniv själv göra en liten fördjupning på kanterna på platser där det inte är.

Där lampor är installerade, du är en kniv för att skära ett hål.

Gipsskivor fäst till taket efter installationen av metallplåtarGipsskivor fäst till taket efter installationen av metallplåtar

Efter alla ark gipsskivor är utrustade en mot en, klipps anslutningspunkter är alla hål skär, är det möjligt att kitt yta. För att göra detta behöver du klister mesh och gips. Kitt fogar börja med. Låt ytan torka, sandpapper powertrowel yta tills den är slät och du är redo för alla typer av efterbehandling.

Hur man gör ett undertak av gipsskivor med sina händer (video)

Här är det steg för steg instruktioner om byggandet av innertak med sina egna händer. Well och högkvalitativ video och bilder för att hjälpa att förstå essensen av processen och undvika vanliga misstag.

Gott skick!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

28 + = 33