Hur man gör en egen ram för gips 3 huvudtyper – nwhistorycourse.org

The BlogSkelett för gipsskivor är grunden för all metallkonstruktionRam för gipsskivor är grunden för all metall konstruktsiiPri utföra reparationer och efterbehandling verk mycket ofta en sådan modern material såsom gipsskivor, eftersom det kan användas inte bara för att täcka upp oegentligheter i väggar, men är ganska intressant och originell design under slutrummet, i synnerhet såsom valv, alkover, väggar, tak med intrikata mönster. Gipsskivor har många fördelar, eftersom med detta material är det möjligt att göra en verklighet absolut alla de mest vågade och originella idéer. Ram för gipsskivor är gjord av profilen möjliggör installation av LED band inbäddade lampor eller ljuskronor.


Vad kan vara storleken på ramarna för gipsskivor

Ramverket tillämpas och för speciella nischer i rummet, som när väl utförd bakgrundsbelysning hittar mycket ovanligt och originellt utseende. Om du gör en ram för gipsskivor av metallprofil i taket, kan taket i den resulterande utrymmet vara mycket bekvämt att ordna ventilationsrör, elektriska ledningar, samt att utföra isolering och ljudisolering. Om du vill utföra installationen av ramen för gipsskivor ensam, kommer du att behöva veta vilken storlek det ska vara, så designen var tillförlitliga och service har inte slagit mannen.

Förstärkt ram som behöver göras i byggandet av tak flera nivåer, eftersom de är tungaFörstärkt ram som behöver göras i byggandet av tak flera nivåer, eftersom de är tunga

Ram för gipsskivor är nödvändigt att göra i händelse av:

 • Installation av inredning partitioner;
 • Rikta väggarna;
 • efterbehandling taket.

Den vanligaste är ramstorleken av 600x600 mm för en enda cell. Vertikal och horisontell rack av metallprofiler är monterade i steg om 60 centimeter. Det är den optimala storleken av strukturen, eftersom den matchar perfekt till dimensionerna hos arken av gipsskivor. För att säkra gips för ett enda ark du behöver göra tre ställningar till två var på kanterna av arket och en i mitten. Om det är nödvändigt att hänga på en vägghylla eller en TV-ljudcellstorlek i ett sådant fall skulle vara 400x400 mm. 


Instruktioner om hur du utför ramen under gipsskivor med sina händer

Om du vill hålla väggar och tak ark gips, skulle det vara korrekt att komma igång med installationen av en metallram. En monteringsramen är absolut nödvändigt att först framställa de nödvändiga material och verktyg.

I synnerhet:

 • Metallprofil;
 • Galgar, skruvar, självgängande skruvar;
 • Isolering och mer.

Innan du monterar ramen under gips på väggen eller i taket, är det nödvändigt att genomföra förberedande efterarbeteInnan du monterar ramen under gips på väggen eller i taket, är det nödvändigt att genomföra förberedande efterarbeteNär du väljer ett blad av gips är viktigt att ta hänsyn till utöver vad rummet höll sitt installation. Om du behöver FÖRHYDA väggar eller tak ark gips i badrummet, köket eller i badrummet, måste du välja ett vattentätt material. Om du vill att ramen tillverkaren för huden och utjämning av väggar och tak, är det nödvändigt under installationen för att göra en liten fördjupning, så att du kan sätta alla nödvändiga kommunikationer, isolering och ljudisolerande material.

Efter detta gäller utformningen av framtida byggnation och fixera styrprofilerna med hjälp av skruvar. Då måste du bestämma platsen för direkta suspensioner, som kommer att bestämma positionen för varje enskild rack profil. Vid slutsteget av monteringsramen enligt de gipsskivor måste installera rack profiler. Att all utrustning har varit tillräckligt stark och hållbar, är det nödvändigt att konsolidera direkta hängare som kommer att garanterat att ge en hög grad av hållbarhet och fäst kommer att vara mer stabil.

Viktigt! Racks bör installeras så att lederna gips ark komma in i mitten av profilerna, så det är nödvändigt att genomföra en kompetent layout, med hänsyn till storleken på ark gipsskivor.

Typer ram för gipsskivor

När du skapar en ram av metallprofiler för montering av gips ark bör komma ihåg att det kan finnas en mängd olika typer av denna design.

I synnerhet, till exempel:

 • hård;
 • flytande;
 • Den glidande.

Alla dessa alternativ är idealiska för att skapa perfekt varje mönster, men de har också vissa särdrag. 

Stel ram är monterad direkt på väggen, vad säkerställer en tät passning och fäst skivor av gipsStel ram är monterad direkt på väggen, vad säkerställer en tät passning och fäst skivor av gips

Stel ram kan vara:


 • dubbel;
 • runda;
 • Böjd.

Den flytande ramen kan monteras på någon del av huset helt och har inga hårda kanter. När du skapar en produktspecifika suspensioner används, vilket inte kräver direkt fastsättning på en vägg, golv eller tak. Denna ram kan samlas helt oberoende, men dess efterföljande fäste för att utföra nästan omöjligt, eftersom det är mycket svårt att installera Gips ark på den rörliga basen.

Skjutbara ramen för gipskartong främst användas i badrum, eftersom den är lämplig för vattenbeständiga material.

Hur att fästa gips på träramen

Ganska ofta, gips ark fäst till träramen, eftersom detta material är ganska lätt att installera.

För att utföra en sådan ram bör:

 • borr;
 • Handsåg eller såg;
 • skruvar;
 • Metallhörn;
 • dymlingar;
 • skruvmejsel;
 • Skruvmejsel.

För att montera den träram som krävs diagram där alla önskad storlek måste anges, liksom utsedda platser för placeringen av öppningarnaFör att montera den träram som krävs diagram där alla önskad storlek måste anges, liksom utsedda platser för placeringen av öppningarna


Vid installation träram initialt nödvändigt att fästa skenor till toppen och botten rör. De måste fästas i taket och golvet med skruvar.

Efter att ha utfört installationen band dem behöver fästa särskild vertikala stöd, och deras rätt plats bör bestämmas av nivån. Mellan vertikala träreglar måste bifogas horisontella lameller som utför stödfunktioner. Efter en sida av de monterade partitioner kommer att vara redo och trimmas, är det nödvändigt att lägga särskild isolering, ledningar och ventilation vid behov. Efter att ha fyllt det fria utrymmet är det nödvändigt att fästa skenor gips ark.

Instruktioner hur man gör en ram för gipsskivor (video)

Ram av profiler för efterföljande installation av gips för att göra dig lagom, behöver bara sätta i en liten ansträngning.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 88 = 90

Adblock
detector