Hur man bygger ett tak två nivåer i vardagsrummet – nwhistorycourse.org

The BlogTrey tak skulle vara ett bra alternativ för ett rymligt vardagsrumTrey tak skulle vara ett bra alternativ för ett rymligt vardagsrum gostinoyDlya design är lämpligt att använda tak två nivåer endast om rummet är rymliga. paneler av polyvinylklorid eller gipsskivor kan användas för konstruktion av flerskiktsstruktur. Material är knutna till en speciell låda. Det är möjligt att framställa metallramen. Det är bättre att använda aluminiumprodukter, eftersom de inte är benägna för korrosion.


Multilevel tak i vardagsrummet: fördelar och nackdelar

Multi-level tak har många fördelar, dock inte utan nackdelar. En inneboende fördel med en sådan struktur - universalitet. För att belysa dessa strukturer kan du använda alla ljuskällor. Dessutom multilevel tak Kink eventuella defekter på basytan.

rumsutrymmet kan ökas genom användning av en multi-level takrumsutrymmet kan ökas genom användning av en multi-level tak

Med hjälp av tak flera nivåer, kan du göra en visuell utvidgning av rummet. Även med hjälp av dessa strukturer, kan du dela upp rummet i flera funktionella områden.

Nackdelar med tak multi-level:

 1. De höga kostnaderna. Multilevel tak kommer att kosta dig dyrt, eftersom du kommer att behöva köpa ett stort antal paneler, fästen och profiler.
 2. Designen tar liten plats. Vid användning av en flernivå takhöjd av rummet reduceras med 25-35 centimeter.
 3. Komplexiteten i installationen. Tak bygga i 2 våningar är mycket svårt att äga eftersom denna design kräver noggranna markeringar och strikt iakttagande av installationsanvisningarna.

Trey tak gipsskivor med sina egna händer

Gipsskivor används i stor utsträckning för efterbehandling tak, eftersom de är relativt billiga och har höga hållfasthetsegenskaper. Kom ihåg att för byggandet av en två-nivå tak lämpligt att använda gipsskivor med en låg specifik vikt.


Gips paneler är ett utmärkt material för en två-nivå taketGips paneler är ett utmärkt material för en två-nivå taket

Innan installationen, måste du partitionera hela basytan och göra hål för profilerna. Om det finns sprickor i taket, se zashpaklyuyte dem.

Installationsteknik av taket två nivåer av gipsskivor:

 • Fästa på väggen UD-profil. Kom ihåg att för fästandet av sådana produkter är bättre att använda ihåliga pluggar med en diameter av 6-7 mm.
 • Skruv för suspensioner yta. Avståndet mellan angränsande element bör inte överstiga 57-60 centimeter.
 • Placera CD-profilerna. De måste sättas in i hålet, som ligger i UD-profilen.
 • När lådan är gjord av den första nivån, obsheyte det gipsskivor. För fastställande paneler använder skruvar.
 • Applicera därefter i taket ramen genom att dela den andra nivån.
 • Gröda sidoväggprofiler.
 • Skruva fast vägg UD-profil. Om du planerar att göra dekorativa tak mellan väggen och UD-profilen att sätta CD-profil.
 • Efter en andra svarvning nivå gjort obsheyte sina gipsskivor. För att fixa panelerna bör användas skruvar. Glöm inte att FÖRHYDA vertikala delar av konstruktionen.
 • Täta fogarna mellan intilliggande paneler med användning av kitt.
 • Därefter gå vidare till efterbehandling. Det är bäst att använda akrylfärger.
 • Installera belysning.

Gör ett tak två nivåer av plast

Plastpaneler är ett bra alternativ till gips. Detta material är något billigare, men kan deformeras på grund av temperaturfallet.För konstruktionen av en tudelad struktur appliceras bäst sömlös panelen. Om du inte har en sådan möjlighet, är det rekommenderat att använda PVC panel med måtten 260h270 cm.

Plastpaneler är ett utmärkt alternativ till gipsPlastpaneler är ett utmärkt alternativ till gips

Hur man installerar ett tak två nivåer av plastpaneler:

 1. Inledningsvis bör en bas yta rengöras från smuts och gips. Var noga med att avlägsna sprickorna med hjälp av akryl tätningsmedel.
 2. behandla sedan basytan antiseptisk lösning. Detta är för att minimera risken för mögel. Det är bäst att använda primer antiseptisk. Alternativt något annat lämpligt material, som inkluderar klor.
 3. Installera UD-profilen. Sedan bifoga dem rem och CD-profiler. andra nivån ribba är monterad på ett liknande sätt. Kom ihåg att för framställningen av det andra stomskiktet bör tillämpas dedicerad Profilen med vertikala och horisontella skär.
 4. Utför kabeldragning. Glöm inte att isolera kablarna. För detta ändamål är det bättre att använda plast korrugerade rör.
 5. Obsheyte ram med plastpaneler. För deras fastsättning med skruvar i rostfritt stål. Med varandra förbundna paneler är fästa med hjälp av ett system med "not och fjäder".
 6. För plätering det vertikala fallet, som ligger mellan skikt, använder en tunn plastremsa.
 7. Förbindningen mellan de vertikala ränder av fast med hjälp av plasthållaren och baguette.
 8. Då är det nödvändigt att installera sockeln och belysning.

Hur man gör en två nivåer tak med LED-bakgrundsbelysning

Om taket höjden överskrider 2,7 meter, är det möjligt att framställa en tudelad struktur med en ovanlig belysning. Belysning installeras i en särskild låda. För tillverkning av en sådan konstruktion är det rekommenderat att använda gips.

Ovanliga ljusförhållanden ger ett rum originalitetOvanliga ljusförhållanden ger ett rum originalitet

två nivåer takmontering teknik med belysning:

 • Fäst styrskenan på väggen och taket.
 • Av taket profiler gör sträv galgar.
 • Nästa du behöver för att sätta dessa i styr rack taket profil. Som ett resultat, bör du ha ett tak box, där det finns utskjutande profiler.
 • De utskjutande ändarna av reglar infoga en annan styrprofilen.
 • Dra ledningarna, och därefter isolera den genom att det korrugerade röret.
 • Obsheyte ram gipsskivor. Kom ihåg att fogarna Gips ark i rutan ska placeras strikt på ställningar.
 • Nästa du behöver för att fästa kanten till slutet av lådan. För att stärka den övre kanten med hjälp av U-formad profil konfiguration.
 • Zashpaklyuyte färgämne eller gipsskivor.
 • Installera armatur i nischen.

Den rekommenderade tejpen LED som belysningsanordning. Att det måste väljas med motsvarande effektmatningsenheten. För att bestämma den optimala kraft du behöver för att mäta längden på LED band och multiplicera den siffran med effektmätaren av produkten.

Installation av taket två nivåer i vardagsrummet (video)

 

Bygg en tudelad struktur under kraft för varje person. Det viktigaste - att strikt följa instruktionerna på installation och markera ytan på rätt sätt. För byggandet av tak flera nivåer rekommenderas för gipsskivor. Detta material är hållbart och har hög hållfasthet. Om du har en begränsad budget, är det bättre att använda PVC-paneler.


Utformningen av taken två nivåer i vardagsrummet (foto exempel)

Photo57pol-potolok-2TV-väggskåp-pictures-vardagsrum5XBDnjnbPsg531-1024x7681224276896387b5ae3c34e

Leave a Comment

Your email address will not be published.

63 − 61 =

Adblock
detector