Hur lägga kakel på gips: steg för steg guide för nybörjare – nwhistorycourse.org

The BlogSnygg design att dekorera badrummet, kan du använda vackra kakel på väggarnaSnygg design att dekorera badrummet, kan du använda den vackra plattor på stenahGipsokarton i toalett och badrum används nu överallt: de maskera rören, skapa spektakulära falshsteny nischer. I köket är detta material också mycket populärt. Det är inte förvånande att allt oftare den är placerad inför kakel.


Är det möjligt att lägga kakel på gips

För att allt utrymme var köket eller badrummet fast och snyggare utseende, ofta prova helkaklade. Men om rummet är en vägg eller partition gipsskivor bör kakel utföras av en särskild teknik. I synnerhet, behovet av att ta hänsyn till de strukturella drag av gips och typ av blad. Dessutom är det nödvändigt att ytterligare primas innan plattsättning på gipsskivor.

Gipsskivor - material som är olika i tjocklek, arkstorleken egenskaper.

I badrummet, där det finns alltid en hög luftfuktighet, experter rekommenderar användning av vattenbeständiga gipsskivorI badrummet, där det finns alltid en hög luftfuktighet, experter rekommenderar användning av vattenbeständiga gipsskivor

Tillverkare erbjuder som en vanlig gips målning och utsmyckning, samt en särskild vattenavvisande (gipsskivor), som är avsedd för installation i områden med hög luftfuktighet. Det är bättre att använda den i badrummet eller i köket, och att det är lättast att sätta kakel.

Funktioner av användningen av olika typer av gips innan plattsättningen.


 • Vattenresistent gips (gipsskivor) kräver inte någon speciell manipulation före installation och trimma kakel material. Det räcker med att fixera profilerna (använd attachment vid behov besprofilnoe limning kakel är inte nödvändigt, eftersom belastningen på bladet kommer att bli betydande), lim sömmar serpyanku och släta över kitt, och behandlas sedan med en speciell primer, med särskild uppmärksamhet på platser leder, fästen skruvar eller defekter i arket.
 • Om inte möjligt att använda vattenfast ark kan användas som en bas för läggning plattor och konventionella gipsskivor 12,5 mm tjock. Att den inte deformeras av fukt, är det möjligt att klistra ett ark maskeringsgaller med användning av PVA-bindemedel eller längre bort horisontella styrningar på ramen profil med en stigning av 60 cm. Därefter ytbehandlas med primer och justeras vid en gipsskiva.

Grundfärgen appliceras på arken behövs. Ansökan sker i två skikt till vidhäftningen var maximal. Primer torkar snabbt, och en hel del tid behandlingen tar inte: tillämpade lager kan vara i intervall om 40-60 minuter.

Plattsättningen på gipsskiva: valet av lim och mix

Innan kakel badrum med partitioner eller motiv från gips, måste du plocka upp leveranser för att lägga plattor. Dessa inkluderar: kakelfix, injekteringsbruk, märkning (fjärr) korsar.

Innan du köper en speciell lim för gipsskivor vara noga med att kontrollera dess kvalitet och viktigaste egenskaperInnan du köper en speciell lim för gipsskivor vara noga med att kontrollera dess kvalitet och viktigaste egenskaperTidigare kakel läggs huvudsakligen på limmet med cement bas, men sedan dess har det förekommit flera alternativ för att uppnå bättre vidhäftning av plattor med gipsskivor.

Typer av kakelfix:

 1. Samma tidigare nämnda cementartade bindemedel. Han billigt, säljs och används överallt även för installation av plattor på gipsskivor.
 2. Elastic Adhesive säljs som en torr blandning eller en färdig lösning. Han anses nu vara den lämpligaste för kombinationen av pris och kvalitet.
 3. Lim typen "Flytande spikar" är också lämplig för att lägga plattor, men det höga priset gör det mer troligt alternativ, "ambulans", om du plötsligt behöver klistra in en eller flera plattor.

Lim för kakel blandas med hjälp av en borr och en speciell munstycke. Detta görs direkt innan du lägger som lim snabbt gripas. Av samma skäl bör du inte blanda upp en hel del tid är bättre när det gäller utgifterna förbereda ett nytt parti.

Plattsättningen på gipsskiva: steg för steg

Förutom limmet för plattorna behöver köpa en speciell spackel mix för leder, som efter plattor har redan lagts, är lederna behandlas för att göra dem tilltalande utseende. Det måste väljas baserat på kakel färg, men i vissa fall ser bra bara flyter med en kontrasterande färg.

Var uppmärksam! Corners behöva justera luckorna.

Innan du börjar installera kakel, först bör göra märken på väggen och förbereda de nödvändiga verktygen för jobbetInnan du börjar installera kakel, först bör göra märken på väggen och förbereda de nödvändiga verktygen för jobbet

Deras storlek beror på hur stor kommer klyftorna mellan plattorna. Dessutom bör verktyget vara förbehållen: murslev för lim, nivå och lod för att rikta in den första raden, kakel och märkning penna.

Steg för steg instruktioner för att lägga plattor på gipsskivor:


 • På den grundade ytan och torkas göra den lägre nivån av den första markeringen för positionering av de horisontella och vertikala rader av plattor. För att välja vilken del av väggen murverk börjar.
 • Matlagning kakel för den första raden. Avskeda rätt mängd av hela plattor och rensa vid behov för att den önskade storleken på de extrema plattor.
 • Vi lägger på plats märkning lim med en spatel jämnt. Att sätta en bricka och tryckte hans hand. Samma upprepas med nästa. Mellan plattorna, anordnade sida vid sida, sätt i kors. Försiktigt med en spatel för att fylla utrymmet mellan plattorna och ta bort limrester.
 • Vi lägger inte mer än fem rader av plattor på en gång, och sedan ta en paus för en timme. Efter det kan arbetet fortsätta.
 • En dag efter läggning kan tas bort och sätta på tic injektering lederna med en spatel. Överskott injekteringsbruk från plattan lätt kan tas bort med en trasa vanligt.

Arbetet med att lägga plattor på gipsskivor kräver inte överdriven kraft, bara behöver precisionsmätningar vid förläggning den första raden, så han sattes strikt på nollnivån. Ha inte bråttom att försöka göra allt arbete på en gång, och sedan faner sitter fast ordentligt och länge.

Nyanser vid förläggning brickor på gipsskivor: var du ska börja om?

Nybörjare behandlare är ofta inte korrekt bestämma med någon del av väggen för att börja om kakel. Sällan händer det att längden av serien till närmaste millimeter multipel av kakel storlek, och du måste offra skönheten i den färdiga dekoration. För att undvika detta, först räkna ut hur många plattor så mycket som behövs för en rad, och storleken är den återstående delen.

Noga följa alla de grundläggande reglerna för att lägga kakel, kan du göra alla reparationer med sina egna händerNoga följa alla de grundläggande reglerna för att lägga kakel, kan du göra alla reparationer med sina egna händer

använda de två tips för ett vackert murverk:


 • Om slutet av serien är ett utrymme som är större än halva bredden av plattorna, börja om från väggen kant vid kanten som är mer märkbara;
 • Om resten av serien av små, mindre än halva bredden av plattan, är det bäst att titta styling från mitten till kanterna.

Använd material av hög kvalitet, bland annat förnödenheter till kakel, inte försumma de tekniska metoder för att arbeta med gips som bas under kakel, försök att justera avståndet mellan plattorna och nivån på serien, för att uppnå hög kvalitet och vackra resultat.

Metoder: hur man lägga kakel på gipsskivor (video)

Med den gradvisa genomförandet av steg-för-steg alla rekommendationer som presenteras i denna artikel, kan du enkelt skapa sina egna händer bedövande vacker gipskonstruktioner, fodrad med kakel, spara på yrkesverksamma. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 4 = 2

Adblock
detector