The BlogFör att fästa plastpaneler krävs kvalitetsprofil och självgängande skruvarFör att fästa plastpaneler krävs kvalitetsprofil och samorezyStenovye och takpaneler av polyvinylklorid används allmänt på grund av dess låga kostnad och hög prestanda. För att kunna fästa panelen på plastpaneler låda, måste du följa vissa regler och använder endast högkvalitativa tak profiler och skruvar.


Hur kan man stärka de PVC-paneler i taket

Innan du installerar plastpanelen i taket, måste du montera läkten och börja profil. Den är gjord av trä eller profiler av aluminium. När du kontrollerar jämnheten av backar kan du gå vidare till installationen av PVC-paneler.

Kom ihåg att jämnhet plastpanelen bör kontrolleras noggrant innan installationen och se till att revbenen och spåren inte är deformerade. Annars riskerar dålig kvalitet bar set, vilket kommer att leda till deformering av hela strukturen.

Böljande plast paneler kan så småningom leda till deformation av hela strukturenBöljande plast paneler kan så småningom leda till deformation av hela strukturen

Beklädnad sker i flera steg:

 1. Skär plastpanelen med en bågfil. Glöm inte att skära hål för fixturer.
 2. Fäst den första panelen i startprofilen. Det måste säkras med skruvar.
 3. Installera de återstående panelerna på liknande sätt.
 4. Den sista panelen måste säkras med yttersta försiktighet. Kom ihåg att den sista panelen storlek ska vara något mindre än vad som krävs, eftersom materialet tenderar att expandera under inverkan av temperaturen. Om den inte gör det kan du dölja luckorna med hjälp av kitt eller en speciell taklister. de sista panelfästorganen utförs med hjälp av skruvar.

Hur fixar panelen PVC taket utan att starta Profile

Om så önskas kan banan fästas i taket utan användning av en speciell startprofil. Man tror att denna metod för installationen är mycket enklare. För att genomföra installationen behöver du bara att fixa bitar av trä eller metall profiler i taket.


För fastsättning träbalkar eller metallprofiler används bäst för metallskruvarFör fastsättning träbalkar eller metallprofiler används bäst för metallskruvar

Installations teknik Tak PVC-paneler:

 • Skär PVC-paneler, och göra dem i hålen under lamporna.
 • Tryck den första panelen så nära som möjligt mot väggen. Använda skruvar fast den.
 • Ställ efterföljande segment på samma sätt.
 • Som installationen noga med att mellan närliggande blad inte bildar stora luckor. Om du märker att den deformerade spår eller revben, för att bättre förstå hela strukturen och ersätta den defekta panelen.
 • Sedan sätter den avslutande profilen och installera den sista panelen. För att göra det bekvämt att installera det sista segmentet med hjälp av en bred spatel.

Om du väljer att inte använda startprofilen, då är det bäst att använda självborrande skruvar för metall, som har en bred hatt. Dessa produkter ger den mest säker passform. Om du inte har till hands så självgängande skruvar, som kan fästas plastpaneler med hjälp av pressbrickor 10-15 millimeter.

Hur fixar den sista panelen i taket

Fästa plastpanelen i den sista lådan - den mest avgörande process som kräver att du nästan en juvelerare precision. Om du felaktigt installera det sista segmentet, måste du demontera hela strukturen helt, så behandla denna process på största allvar.För att åtgärda den senaste plastpanelen, behöver du bara in den i spåretFör att åtgärda den senaste plastpanelen, behöver du bara in den i spåret

den sista panelen montera tekniken på ramen:

 1. Kontrollera om det finns ett stort gap mellan panelerna. Om de har, är det bättre att göra ut designen.
 2. Installera vad storlek ska vara den sista panelen. För noggranna mätningar är det möjligt att använda laser måttband.
 3. Den måste subtraheras från den mottagna 5-6 mm längd och bredd, och skär den lämpliga panelen.
 4. Sätt segmentet i spåret och fäst den med skruvar. För att göra det lättare att föra in panelen, använd en spackel. Han kommer enkelt skicka eggsegmentet exakt i spåret.
 5. Om du märker att mellan taket och väggen för att bilda ett stort gap zashpaklyuyte det. Då ska du installera dekorativa tak gjutning.

du kan inte använda skruvar för den slutliga fastsättning av panelen, om så önskas. Du kan helt enkelt in den i spåret av den tidigare panelen eller i spåret av styrprofilen. På grund av den låga specifika vikten av materialet, är panelen stadigt fastsatt.

Behovet av att förstärka taket PVC

Urval fästmaterial kommer att bero till stor del på det material av vilket lådan är tillverkad. Om den är gjord av metall, de vanligaste metall skruvar. Dimensionerna hos fästelementet väljs baserat på stativ egenskaper.

Figuren visar de vanligaste verktygen som ofta används för installation av plastpanelerFiguren visar de vanligaste verktygen som ofta används för installation av plastpaneler

Även för fastställande av PVC-paneler används:

 • Staples. Dessa produkter används endast om lådan var gjord av trä. Det bör noteras att felaktig användning häftklamrar om du planerar att installera tjock PVC panel.
 • Dymlingar. Dessa produkter används i det fall lådan byggs ett kort avstånd från basytan. Vid användning av dymlingar du behöver göra hål för dem.
 • Flytande spikar. Detta material används sällan. Flytande spikar användas om du av något skäl, kan inte bygga en låda.

Använd flytande spikar är nödvändig endast i extrema fall, eftersom detta material anses vara mindre tillförlitliga än självborrande skruvar eller pluggar. Dessutom, vid användning av flytande plast naglar taket inte vikning.

Installation av PVC-paneler på taket (video)

Paneler tillverkade av PVC - praktiskt och billigt material, som har ett stort antal fördelar. Om du vill installera takpaneler av hans eget, då du behöver för att bygga en robust ram och välja lämpliga fästen. Dessutom är inte glömma att monteringsteknik beror på tillgången av utgångsprofilen. 


Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 47 = 56