Hur hänga tapeter på gips korrekt: 4 arbetssteg – nwhistorycourse.org

The BlogDen vanligaste gips för väggar och takDen vanligaste gips för väggar och potolkovGipsokarton - en av de mest populära material för väggarna i bostadsområden. Men han ser inte särskilt attraktiv på egen hand och kräver efterarbete på inredningen. Hur korrekt förbereda ytan för efterbehandling gips, tapeter att välja mellan och hur pokleit väv helt rak, vet inte alla nybörjare mästare efterbehandlare.  


Kan jag hänga tapeter på gips, och hur man förbereder ytan för limning

Gips är lätt att använda och installera, det kan tillämpas på alla typer av finish, oavsett om det är målning, kakel eller mosaik och kan limmas tapeter. Vid första anblicken verkar det som om ytan på FCL är idealisk för tapetsering utan förbehandling.

Detta är en ganska vanlig missuppfattning, eftersom gips yta fortfarande sömmar, bakslag på platser för fästskruvar till en profil och andra tillkortakommanden. Dessutom gipsskivor under påverkan av tapetklister tätt "förstått" -basis med de flesta typer av gobelänger, och därefter med upprepad reparation demontera dem utan att skada kartongskiktet och en gipskärna, kommer det att bli mycket svårt. Men vissa mästare praktisera vägen tapetsering på gipsskivor utan föregående kitt.

Innan du limma tapeter, se till att utföra förberedande arbete med giipsokartonomInnan du limma tapeter, se till att utföra förberedande arbete med giipsokartonom

Om du vill klistra över muren gipsskivor tunt papper eller silkespapper eller vill välja en ljus tapeter, se till att proshpaklevat väggarna innan limning, eller efter slutförandet av arbetet finns en risk att i tapeten kommer att lysa igenom "native" en gråaktig eller grön ton gips och kommer att vara synlig hela sömmar.

Vilket alternativ tapetsering du väljer, är pre-gips yta ändå värt att förbereda sig för efterarbete.


Förberedande arbete innan kitt eller lim tapet inkluderar:

 • Beläggning av metall synliga delar av väggarna i en rostinhibitor;
 • Behandling av väggar speciell akryl primer för att förhindra mögel och mjöldagg;
 • Serpyanku lim i sömmarna användning av PVA och tillämpa över sömmar och hål för skruvar liten mängd fyllmedel eller primer.

Efter att ha avslutat dessa verk är det redan möjligt att gå direkt till limningsprocess tapeter på ett plåster yta. 

Tapetsering på gipsskivor utan shapklevki

För att tillämpa tapeter på väggen av gips spackel utan förbehandling, en mer försiktig inställning till processen med priming väggarna, eftersom utöver desinfektion primer tjänar en annan funktion: det hjälper lim hårdare grepp.Tillämpning av en bra primer på ett plåster yta, vilket gör att bara hänga tapeter, spackling väggar utan föregåendeTillämpning av en bra primer på ett plåster yta, vilket gör att bara hänga tapeter, spackling väggar utan föregående

Gips Walls typ GKL är inte alltför förtjust i fukt, så tapetklister dem behöver inte tillämpas för tjockt, så att gips inte "leds".

Om du vill pokleit Bakgrund ljusa färger, undvika de redan nämnda ovan genomlysning svetsar kan, om det efter grundskiktet appliceras på gips med vattenbaserade vitt bläck.

Stegsprocess tapetsering på gipsskivor

När ytan är beredd, kan du gå vidare till den sista etappen av efterbehandling. Advanced Master klara montering dina två konton. Dock kan nykomlingar till denna verksamhet behöver hjälp.

Pokleit bakgrundsbild på gips kan äga, det viktigaste - att förbereda verktyg och material för arbetsflödetPokleit bakgrundsbild på gips kan äga, det viktigaste - att förbereda verktyg och material för arbetsflödet

Algoritmen är som följer:

 1. Vid användning av ett måttband och märkpenna prägel på väggarna i lederna tapeter remsorna. Skära rullarna i den önskade längden remsan, hålla rita på lederna match annars kontrasten är för kraftigt uppenbar.
 2. Ras lim för tapeter. Följ instruktionerna för att korrekt följa proportionerna av blandning och vatten. Clay är nödvändigt att ge lite att stå upp omedelbart efter utspädning kommer det inte vara alltför långlivade.
 3. Med hjälp av en roller för att applicera limmet på remsan av tapet. Då de behöver för att täcka den del av väggen där bandet kommer att klistras in. 
 4. tapetsering börjar från väggen vinkel från taket till golvet, remsor anordnade utan överlappning. Varje remsa placerades försiktigt och jämnar torr trasa från mitten till kanterna, inte lämna luftutrymmen.

På jobbet inte bråttom, är det nödvändigt att noggrant kontrollera alla skarvar, samt promazyvat tyg lim.

Innan du börjar limma tapeter, är det bättre att koppla bort rummet: vattenbaserat lim är en bra ledare av elektricitet och elektrisk stöt när tapeter dekoration - hände ganska ofta.

Ready klistras tapeter måste vara torrt, är det önskvärt vid denna tidpunkt för att undvika drag i lägenheten. Samma stegvis process och lämplig för limning väggarna av gipsskivor tidigare belagts med fyllmedel.


Förbehandling av fyllmedel: hur man ansöker tapeter Gips

Diktning kan inte bara dölja lederna och mindre fel i gips ark. Det gör strukturen mindre känsliga för fukt, gör därefter lätt demontera den gamla tapeten, medan säkert hålla dem och inte buktar eller riva.

För att utföra rappningsarbeten krävs två typer av fyllmedel - start och mål.

Experter rekommenderar att köpa högkvalitativa gips och försiktigt röra den, så att blandningen är jämn och väl låg på väggenExperter rekommenderar att köpa högkvalitativa gips och försiktigt röra den, så att blandningen är jämn och väl låg på väggen

Först en grov fraktion applicerades "grov" yta inriktning och därefter poleras och beläggs med en fin finish. Förutom fyll behovet: hink, borrmaskin med paddel för blandning (byggnaden mixer), små platta spatel, en stor platt spatel, sandpapper med stora och små "grain", "flyta". Efter att klistra sömmar serpyanku orsakar primerskiktet på väggen och ge torr.

Du kan sedan gå vidare till tätning av:


 • Späd i en hink liten utgångsblandning med vatten med användning av en bländare tills konsistensen av en mycket tjock kräm;
 • Rekrytera en liten spatel spackel och sätta på en stor spatel;
 • Rondeller fogar gips på väggtjocklek av 1-2 mm;
 • Ta bort resterna av spackel med en spatel och upprepa ansökningsförfarandet;
 • När hela väggen kommer att likformigt täckt med ett skikt av kitt, ge det att torka, sedan passeras över ojämn rivjärn med sandpapper grova fraktionen;
 • Efter applicering av "Start" göra samma procedur med efterbehandling kitt, skriver endast redan nazhdachkoy "mindre";
 • När alla lagren har torkat gips på behovet av att åter tillämpa primer i två skikt.

Grout fillers - det är dammigt, och det är bättre att tillbringa den i en respirator eller mask. Efter återsugande kan gå vidare till en beläggning som han tyckte tapetserade väggar.

Hur man väljer tapeter på gips

för utsmyckning experter tror inte att gips kräver någon speciell typ av tapeter: nästan alla alternativ från vätskan till vägg foton kommer att se bra ut på den släta ytan av gips. Detta gäller först och främst, lim kitt på duk.

Många föredrar att välja vätska eller vinyl tapeter, eftersom deras beläggning och limning till gipsskivor kan hantera allaMånga föredrar att välja vätska eller vinyl tapeter, eftersom deras beläggning och limning till gipsskivor kan hantera alla

Gips uppenbarligen inte värt utan spackling använda tunt papper tapeter, men det finns en hel del alternativ för att passa en limning.

Typer av tapeter för gipsskivor utan putsning:

 • glasfiber och flytande tapeter, vilka appliceras på väggen;
 • non-woven, vinyltapeter och tapeter på grundval av tät vävnad;
 • Bakgrund av naturkork eller bambu;
 • Väggmålning.

För tapetsering väggar gipsskivor utan gips passar den typen av tapeter, som har en tät kärna eller präglad struktur.

Bra ser tjock tapet ljusa eller mörka toner som kan dölja vägg brister.

Om du använder en vanlig tapet med fin struktur för målning, kan du glömma problemet flytta dem när åter reparation: det kommer att vara tillräckligt att bara måla till önskad färg.

Instruktioner: bakgrundsbild på gips som lim (video)

Tapetsering - det är det enklaste och vanligaste formen av dekoration för gipsväggar inne i lokalen. De tillåter dig att stå emot inredning i den stil du vill, inte kräver komplexa kunskaper från befälhavaren och pokleit dem på en plan yta av gipsskivor med eller utan pre-kitt det kan även vara den som först stötte efterarbete.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 5 = 2

Adblock
detector