The BlogPuts - ett alternativ för budgeten efterbehandling taket, inte kräver inköp av dyra material och specialutrustningPuts - ett alternativ för budgeten efterbehandling taket, inte kräver inköp av dyra material och special oborudovaniyaS utgiftssynpunkt putsade taket kommer ganska billigt, är denna metod billigare. Naturligtvis kommer att få en blandning av tak reparation kosta dig mycket billigare än att installera en overhead eller en spänning struktur.


Tekniken Tak gips: Finns det några nackdelar

Gips är perfekt när det gäller miljövänlighet material. Det kommer inte att minska, och höjden på rummet, och i själva verket en del av inredningen "äter" utrymme.

Variationer i ytnivån puts bör inte överstiga 5 cm. Annars behovet av att välja en annan typ av beklädnadVariationer i ytnivån puts bör inte överstiga 5 cm. Annars behovet av att välja en annan typ av beklädnad

Men det finns en stuckatur tak och nackdelar:

 1. Om gips tak med händerna, kommer reparationskostnaden vara mycket låg, men om du kontaktar de yrkesverksamma, kommer beloppet att öka dramatiskt.
 2. Skillnader i taket, vilket kan dölja gips, begränsad mark 5 cm. Det är inte bara i förbrukningen av cement eller gips blandning, gör lagret inte längre är möjligt, och eftersom putsen inte bara duschat i sådana fall, men bryter ut och kan orsaka skador, avvänjning mycket farlig.
 3. Puts kräver fortfarande vissa färdigheter, så detta mål kan inte vara lika med många nykomlingar.

Men om du väljer att gips själv, titta på valet av blandningar. Du kan gips Rotband eller mer budget blandning utan kvalitet. Beroende på syftet kan användas lera, gips, cement gips.


Dekorativa gips för taket: typer av blandningar

Från traditionell dekorativa gips annan granulär struktur, i vilken den träbaserade eller småsten. Det kan vara en annan struktur bildande material.

Dekorativa gips skiljer sig från den vanliga närvaron av kärnbildande material, förläna ytmönstretDekorativa gips skiljer sig från den vanliga närvaron av kärnbildande material, förläna ytmönstret

Olika dekorativa gips på följande egenskaper: • Efter typ av fyllmedel;
 • Den klass av bindemedel;
 • I omfattning;
 • På grundval (detta kan vara de lösningsmedel och vatten).

Hur man väljer dekorativa gips, det beror på den övergripande stilen i rummet, särskilt interiören och dina förväntningar. Om enkel bearbetning behöver vanligt vitt gips, sedan för dekorativa - särskilt skapa en design utrymme.

typer av gips

På grund av närvaron i kompositionen av naturliga silkesfibrer gips förlänar karakteristisk lyster ytanPå grund av närvaron i kompositionen av naturliga silkesfibrer gips förlänar karakteristisk lyster ytan

 • Imponerande. I rollen av fyllmedel kan vara träfibrer, små stenar, mineralaggregat, glimmer, etc.
 • Venedig. Det är en kombination av klassisk gips med modern teknik, vilket skapar en elegant interiör.
 • Struktur. Ytbehandling med sådana kompositioner framställs genom att enhetligt, det ser ut som träd bark. En sådan strukturell gips kallas ibland barkborren bara så.
 • Gips. Sådana putsade ytor är rena, gips - plastmaterial, känne goda utflytningsegenskaper.
 • Silk. Som del av dess silke fiber och ren cellulosa och fina tillsatser.
 • Fasad. Detta hänvisar till den yttre stuckaturer, men om du väljer en sort med en liten baby, hon lämplig för taket.

Förresten, mycket snabbt förvandla taket "gips" är möjlig med hjälp av en spänning struktur sådan falskt gipsliknande venetianska.

För fasader används rusticationen gips. Detta stenar i olika former strimmiga fogar, sömmar och kallas Rust.

Dekorativa gips i taket: hur man arbetar med det

Före öppning och utspädda blandningen, förstå enkla teoretiska lektioner, så du kommer att bättre förstå hur taket rappas på alla regler.

Gips, klar för användning, bör ha konsistensen av tjock gräddeGips, klar för användning, bör ha konsistensen av tjock grädde

Arbetsmoment med gips:


 1. Verktyg förberedelse och material. Vanligtvis arbetar med torrblandningar som späds strax före användning. Fortfarande behöver en spatel formad kudde, stege och tankar.
 2. Du måste skydda dig själv och rummet. Sätt arbetskläder, skyddsglasögon. Täck golvet med en trasa blöja och onödiga eller bara tidningar.
 3. Borttagning av den gamla beläggningen. Bort gamla gips eller kalk är kalk avlägsnas genom obligatorisk. Om den gamla plåsterskiktet är skadat, är det också nödvändigt att ta bort. Därefter är ytan utjämnas och att den appliceras primer.
 4. Nästa du behöver ta lösning. Pulvret späds enligt anvisningar, bör kompositionen likna tjock kräm. Om du har köpt en färdig lösning i en hink, hoppas detta steg över.
 5. Sedan kan plåstret appliceras. Slå lite murbruk och spackel, kors och tvärs pensel, tillämpa den på ytan. Med lösningarna måste du arbeta snabbt, eftersom sammansättningen hårdnar mycket snabbt. Börja arbeta med vinklar och sedan putsade längs väggarna, går den andra raden i den motsatta riktningen.
 6. Den slutliga (avsluta) bearbetning. Dag gips måste torkas, följt av en manuell eller mekaniserad målning eller täcka med glasyr.

Om till följd av väntar du på de släta ytor krävs putsade tak blandas med små prickar. Om du vill ha en bild, bör materialen vara med stora korn.

Om du vill se på taket av de tvärgående spåren, välj blandning med ovala fläckar. Bra, kommer runda partiklar i blandningen åstadkomma en homogen rå yta.

Dekorerar taklister ofta i vissa fall - en partiell installation av dekorativa tegelfragment.

Gips tak grid: Hur är

Gips mesh - ett förstärkningsmaterial, så att tillämpa dess maximala plåsterskiktet kan nå 30 mm eller mer. Upp till 30 mm, kan du ändå tänka om för att ta nätet, men efter en 30 mm om rutnät ska som regel.

Net nödvändigtvis som i nya byggnader, som fortfarande krymper.


Fördelar med förstärkande nät:

 • Det stärker plåsterskiktet avsevärt;
 • Ökar livslängden på taket;
 • Gör en bekväm drift med tillämpning av tjocka skikt;
 • Installation av nätet (och nedmontering) är mycket enkel.

I den efterföljande reparation av nätet kommer också att göra jobbet snabbare.

Att arbeta på putsning av taket med hjälp av flera typer av särskilda nätAtt arbeta på putsning av taket med hjälp av flera typer av särskilda nät

Gallret kan vara glas tyg, metall, bältros och tråd.

grid-teknik installation i taket i rummet

 • Framställning av materialet - Mask bör torkas av med en fuktig trasa, före installation och utföra andra erforderliga förfaranden, såsom skärning av de mask metall sax.
 • Nästa maskan kan fixeras till ytan. Installation av trä bältros är mycket enkel - spikas till toppen av celler. Metall eller glas trasa mesh behöver stärka plugg-naglar.
 • Nästa, är gallret lagt en Putsblandning i ett eller två skikt.
 • Nätet pressas in i gips. Först anbringas taket till blandningen, då är det nödvändigt att tillplatta lite, och sätta rutnätet så att det inte finns en partiell installation, och täckte hela ytan på den. Angränsande banor placerades 10 cm överlappning.

Vänster jämnas Putsblandning - från mitten av gallerområdet, flytta regeln är nödvändigt att först i en riktning och sedan den andra.

Installation av nätet på taket (video)

Är gips spackel från

Ibland förvirrade material såsom gips och kitt. Men detta är naturligtvis olika tekniker. Gips eliminerar skillnaderna i höjd, nivåer ytan och redo att använda kitt.

Fyllmedel för betong linje taket, och detta skikt vilar på ytan av den putsade taket. Shpaklyuyut taket av mycket fina blandningar, som består av att bygga gips. Tjockleken av det sista skiktet är inte mer än 3 mm.

Plasterer tak och väggar i badrummet

Till exempel, en blandning av gips, kan du inte använda i badrummet, eftersom detta material är mycket hygroskopisk. Blandning baserad på cement kommer att vara bra för betong taket i badrummet.

För foder golv i badrummet välja gips med tillägg av mjukgörare och antiseptiskaFör foder golv i badrummet välja gips med tillägg av mjukgörare och antiseptiska

I detta fall, eftersom valet av gips för att ge företräde åt en badsammansättning, som har en speciell mjukgörare, vilket minskar risken för sådana obehagliga konsekvenser som en spricka i gips.

Sanitizing gips tak och väggar för att skydda mot inträngning av salter från formen, fläckarna saltutslag.

tak gips för målning

När allt arbete är gjort, du har tid och ta bort den gamla färgen och tillämpa gips och spackel och primas taket förblir ett viktigt steg - färg.

Måla taket kan vara en polyvinylacetat latexfärg. De senare är emulsioner som är av typen "olja i vatten".

Deponering av gips före målning ska börja med att ta bort de gamla takbeklädnadDeponering av gips före målning ska börja med att ta bort de gamla takbeklädnad

av färg

 • Polyvinylacetatemulsion;
 • Färgpigment;
 • stabilisatorer;
 • Mjukgörare.

I måla en monolitisk beläggning är ingen stor sak, särskilt om du har någonsin tidigare denna önskan.

Innan något självständigt arbete kolla SNP, som visar alla krav för inredning, inklusive tjockleken på lager av gips.

Dekorativa gips i taket med sina händer (video)

Hur man arbetar - själv eller med hjälp av proffs, beroende på styrka och förmåga. Du kan arbeta som förr, som används och förbättrad mekanisk puts. Få högkvalitativa material, observera rätt ordning.

Framgångsrikt arbete!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

9 + 1 =