Hur fixar taket taklisten i taket: 6 rätta stegen – nwhistorycourse.org

The BlogInstallation av taklisten är inte särskilt svårt, och kraften i varje husägareInstallation av taklisten är inte särskilt svårt, och kraften i något domovladeltsuNi bostäder är inte utan gardiner. Gardiner, naturligtvis, måste hänga på avsatser. Installera en ny taklist, samt utbyte av det gamla med en ny kräver inte mycket ansträngning, beräkningar och färdigheter. Men, trots allt, inte varje kvartirovladelets vet och kan göra det. Frågan om hur man rättar till ett tak taklist i taket, kan svara på alla eftersom inte alla gör det. Du kan naturligtvis leda till att befälhavaren på huset, men med inte en hel del verktyg och, viktigast av allt, en önskan att göra det, är det möjligt att göra på egen hand.


På vilket avstånd från taket för att hänga taklisten: fri lösning

Så fortfarande valde du väggen kanten. När det finns en berättigad fråga, och vad avståndet från taket för att hänga denna avsats?

Taklister (gardiner), finns det två typer av väggar och innertak. Taklisten naturligtvis hänga på taket och väggen - väggen.

Diverse tillbehör taklister tillåter fördelaktigt att betona skönheten i gardinerna i det inreDiverse tillbehör taklister tillåter fördelaktigt att betona skönheten i gardinerna i det inre

Men ofta, väggbonad taklister på tak och taket - på väggen, det är som så mycket som smak:

 • Den avstånd som kommer att hänga din gardinstång, väljs slumpmässigt, det vill säga en som du gillar bäst;
 • Det enda sak att komma ihåg är att om gardinerna med ringar, måste de placeras så att ringarna inte fånga, sedan till taket, på grund av för litet gap mellan taket och taklisten. Som regel, bör mellanrummet mellan taket och den övre konsolen gardiner vara minst 5 cm.
 • Om det är en sträng (och även de ibland monteras på väggen), måste det också vara baserad på den övre kanten av konsolen, dock, och kan placeras högre än 5 cm, på din diskretion, eller ens i närheten av taket.

Så småningom, som ni redan förstått, är avståndet mellan taket och väggen valt längre baseras på personliga uppfattning om design och estetik.


Hur fixar taket taklist: nödvändig fästen och verktyg

Populära visdom säger: - Han så visste inte hur han kunde inte ens köra en spik.

Skicka de dagar då det var möjligt att driva in en spik i en vägg eller tak. Är att om du använder en speciell kontakt som tränga igenom en speciell kassett pistol. Men det är alltför mycket besvär och du inte behöver.

För att åstadkomma säker fastsättning av alla takfoten måste ha ett minimum av verktyg och fästelement.

Innan installationen av taklisten är nödvändigt att förbereda verktyg för jobbetInnan installationen av taklisten är nödvändigt att förbereda verktyg för jobbetFörbered dig på att arbeta:

 1. Slagborrmaskin eller en hammare. Om väggen är tegel, kommer borrhammaren räcka, ja, om det fortfarande gjord av betong, är det önskvärt punch som mer kraftfull teknik.
 2. Borrar med pobeditovymi tippas. Det är tillrådligt att ha några övningar, för om du borrar en betongvägg, inte utesluter möjligheten att hamna i staplarna borrstål, vilket kan mycket lätt skadas, om alls, för att bryta denna övning.
 3. Penna eller markör för att markera.
 4. Roulette.
 5. Shock dymlingar.

De mest "löpande" dymlingar diameter för detta fall - 6mm. Detta är mer än tillräckligt för en tillförlitlig fixtur, och inte som problematiskt vid borrning - så att "skjuta ur en kanon på hjulet 'genom att sätta en plugg med större diameter, inte vettigt. Markera platsen för framtida hål i taket, borra dem, och sedan fästa taklisten, oavsett hur han inte var designen.

Häng gardiner på avsatsen: Olika sätt

Hur kunde hänga gardiner på kanten, och hur man bäst att göra detta?

Flera vägar och varje kvartirovladelets kan välja det som han gillar mer.

Eftersom olika sätt, bör du få individuellt på vart och ett av dem.

Metalliserade genomföringar används som fästelement för gardiner på rörformiga takfotMetalliserade genomföringar används som fästelement för gardiner på rörformiga takfot

metoder:

 • Ringar och krokar. Vägg kornischer, oftast de är klara och sätta på omedelbart före installation av taklisten. Ringar och krokar kan gå ett set, men kanske inte.
 • Så kallade "krokodiler". Deras arbete skiljer sig inte från den hos clothespeg, men med den skillnaden att ytan av "Crocodile" gjorde tänderna, så att gardinerna är säkra och inte glider av.
 • Loop tyg och backstage. Återigen, tillämpa samma rörformiga kornischer, som ni helt riktigt påpekade, dominerar marknaden idag. Fördelen med denna montering av gardiner, är att taklisten är nästan osynlig på grund av dem så mycket som möjligt stängd. Mellan tyg slingorna har ett visst avstånd, kan samma scener dölja taklisten som möjligt, och det verkar som taklisten och obefintlig.
 • Öljetter. De gäller endast takfoten på den rörformade. Öljetter - en metallring inbäddad i den övre delen av gardiner, och dessa ringar bärs på rörformade stavar.

Vägg kornischer är mycket populära, men det betyder inte förneka popularitet tak kornischer.


Hur gör jag fäster vid taklisten av innertak gipsskivor

Efter det, när huvuddelen av reparation av din lägenhet är klar, är den sista touch: för att installera taket taklisten, i detta fall - av gipsskivor.

Du frågar dig själv frågan: hur man rättar till ett tak taklist säkert och utan skador Gips?

Korrekt anknytning till gips uppnås om redan innan patch ark, på den plats där den planerade installationen av takfoten, är det nödvändigt i förväg för att fästa träbalk. Cornice, efter att fästa skruvar ordentligt fastskruvade på balken.

Montering av takfoten till gipsskivor tak med hjälp av ankare-fixeringMontering av takfoten till gipsskivor tak med hjälp av ankare-fixering "fjäril"


Men det finns fall då det hindrade följande:

 1. Bruce har inte fastställts;
 2. Bruce är inställd, men inte exakt, och skruvar bara faller bara i gips, men inte i trädet, som inte är ansluten till denna struktur erforderlig tillförlitlighet.

 För att undvika ytterligare brott taklist och som en följd, dess fall, liksom förstörelsen av gipsskivor behöver speciella fästen.

Typer av speciella fästen:

 • "Butterfly" Dowel. Särskilda dymlingar av speciell utformning. Konstruktion "butterfly" är att efter det att skruven skruvas in i gipsskiva, gipsskiva baksida, beskriven dymling erinrar således fjärilsvingar.
 • Träpinne "paraply". Vinna träff hålet och in i tomrummet, som beskrives i kontakten på sättet enligt paraplyet, och därigenom ökar lastutrymmet i gips.
 • Dymling skruv. I detta utförande kräver inte ens borrning Gips - pluggen helt enkelt skruvas skruvmejsel.
 • Ankarbulten. Detta fäste är särskilt viktigt när du behöver för att hänga en mycket tunga gardiner. I detta fall borren och gips, tak och bas till ett djup av 5 cm. Val ankarlängd görs, baserat på plåttjockleken och avståndet mellan basen och taket av gipsskivor.

Så om virket inte är inställd på förhand, kan du alltid hitta en väg ut ur denna situation.

Hur man installerar ett tak taklist av plast: steg för steg

Cornice av plast anmärkningsvärt hur det ser ut i ett rum med dagens inredning.

Kornischer fast i taket så att de praktiskt taget inte fånga ögat, medan tyget.

 

Komponenter taklistenKomponenter taklisten

Gardiner, så det finns, som de säger, i förgrunden. Arbetet med taklisten av fästanordningarna är inte så svårt, och på samma gång är en sådan infästning mycket pålitlig.

Kornischer är enda rad, dubbel rad, tre rader och fyra-raden.

alternativ:

 1. Svarvning hörn. Det finns 45 ° och 90 °, så att du kan utforma en mängd olika lister och gardiner.
 2. En stöta. Dessa speciella design och hindra kroken från att glida ut ur spåret.
 3. Dekorativa element. Till exempel, självhäftande tejp.

För att förbereda en borr, bågfil, pluggar, skruvmejsel eller elektrisk skruvdragare, penna eller markör, kan du börja arbeta.

Installation, steg för steg:

 • Besluta på en plats som är värd takfoten, är det nödvändigt att beskriva några exemplifierande system för att bestämma längden av taklisten, och även ta hänsyn till förskjutningen från väggen, om det finns förekomst av roterande element;
 • Om listen är fäst direkt längs fönsterlinjen, bör den skäras ut med en bågfil profil av den önskade längden. Om gardinerna hängs upp i mitten av rummet, och det finns olika vändningar, sedan simulera kretsen, enligt vilken elementen skärs, och de är monterade separat.
 • För att fästa gardinstången till taket, är det nödvändigt att borra hål i profil så att profilen med skruvar värms draperier tillsammans. Den ungefärliga avståndet mellan skruvarna - en halv meter.
 • Med en profil med borrade hål till monteringsplatsen, markera taket, beskriver honom platsen för framtida öppningar.
 • Borra hål ställer ankare.
 • Med en profil som kombinerar hål med hålen i profilväggarna fästa profil skruva skruvar.
 • På liknande sätt, monteras och roterande element.
 • Vi får krokarna i spåren, och installation av pluggen och guider till behovet.
 • Limma dekorband.
 • Hängande gardiner, vi ser till att allt görs på rätt sätt.

Att arbeta på hög höjd, var försiktig!

Installation av tak kornischer (video) 

Avslutningsvis ska vi säga några ord om alla ovanstående, det vill säga att sammanfatta. För att kunna arbeta i denna riktning, eftersom installationen av taklisten av tvisten, men inte bli ett problem för hela familjen, som passerar in i en utdragen, multi-dagars evenemang, att läsa artiklar om detta ämne, och utforska nemudrenyh video- och fotomaterial som allt är enkelt och tydligt anges. Sedan, beväpnade med nödvändig, och inte svårt, verktyg, producera fästen själv. Lycka till i ditt reparation av din lägenhet!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

78 − = 75

Adblock
detector