Hur att hänga en ljuskrona på en betongtaket korrekt – nwhistorycourse.org

The BlogUtför mount ljuskrona från taket i betonggolvet är helt kunna behärska allaUtför mount ljuskrona från taket i betonggolvet är helt i stånd att någon hozyainuVentsom reparationer i huset, särskilt om taket reparerades, är detta ett obligatoriskt steg, eftersom installationen av ljuskrona. Hur att hänga en ljuskrona på ett konkret tak, förmodligen inser nästan allt, men hur man gör det på ett säkert och korrekt sätt, särskilt om du har aldrig gjort, inte alla vet. Det verkar, ja, vad är big deal? Faktum är att alla elementära och genomförbart, men arbetet kommer då att på ett korrekt sätt när fixturen är ordentligt ansluten till betongtaket och den elektriska anslutningen utförs korrekt, i enlighet med reglerna.


Installationsljuskronor i taket med sina händer

Inte alla kvartirovladelets har eller har haft att göra med ledningar och installation av ljuskronor också.

Om du upplever osäkerhet, som arbetar på låg höjd eller om du panik rädsla för el, inte riskerar! I detta fall är det bättre att bjuda in en specialist.

Om du inte lider vysotoboyaznyu inte blyg framför enkelt arbete med ledningar, bör du arbeta på, försiktigt och vara mycket försiktig.

Så bör du göra:

 • Se en förhandsvisning av video med steg för steg instruktioner om hur man monterar ljuskrona, eller läsa de nödvändiga artiklar i ämnet, med ännu skola kunskaper i fysik, kan du komma till saken.
 • Förbereda de nödvändiga verktygen för denna process, eftersom installationen av ljuskrona.

Innan installationsarbetet bör skaffa de nödvändiga elverktygInnan installationsarbetet bör skaffa de nödvändiga elverktyg


För de allra flesta män läxor, inklusive installation av belysning, det är deras "heliga" plikt, och att bjuda befälhavaren i huset, de inte anser etiskt.

behovet av kabeldragning:

 1. Indikator skruvmejsel. Det är nödvändigt att hitta fasledaren.
 2. Skruvmejsel Set;
 3. kniv;
 4. Tång.
 5. Trappstege eller skrivbord.

Om rummet är i taket, bara två trådar, och samma på ljuskrona i rummet och enda switch, kommer en sådan anslutning inte orsaka alltför mycket besvär.och du, så arbete på anslutning - för att ansluta de två kablarna till två trådar ljuskronor i taket bara ansluta.

Om taket av tre trådar, är ljuskrona också tre, och rummet dvuhklavishny switch, måste du använda indikatorn för att hitta en skruvmejsel för att "fas", sätta på trådspänningsprovare, både pre-switch nycklar. När du trycker på fasledaren, lyser lampan på displayen. När den neutrala tråden det kommer inte att bränna. "Fas" och "noll" tak bör motsvara noll fas och ljuskronor (se. Den pass ljuskrona).

Kabeldragning för elektriska lampor dubbla brytareKabeldragning för elektriska lampor dubbla brytare

I ett sådant system för att ansluta två fasledare och en - noll.

Anslut kablarna genom anslutningsdynorna korrekt dig att uppnå stegvis integration ljuskrona som är utan tvekan mycket bekvämt.

Fäste för ljuskronor i taket: 2 arter

Fäste för ljuskronor i taket är vanligen av två typer.

Faste:

 • Med hjälp av en krok,
 • Med en konsol.

Båda typerna av montering tillämpas, kroken är fallet när det är nödvändigt att fastställa en massiv ljuskrona, en rem, i de fall där du vill fästa i taket en ljusare ljuskrona.


Genom att köpa en eller annan typ av ljuskronor, måste du överväga i förväg vad som kommer att hårdvaran, särskilt om du har ingen önskan att ändra ett befintligt fixtur på ett konkret tak.

Låt oss nu överväga alternativ för montering mer i detalj. Anta att du har ett konkret tak har redan krok och du köpte en ljuskrona under samma fäste. Sedan, naturligtvis, är det enda problemet kopplas korrekt.

Anchor krok - det mest tillförlitliga sättet att fastställa ljuskronorna till betongtaketAnchor krok - det mest tillförlitliga sättet att fastställa ljuskronorna till betongtaket

Om en krok i taket och du har köpt en ljuskrona där fixering utförs med hjälp av en monteringsplatta, installation av ljuskrona på en betongtaket något komplicerat.

Det rekommenderas inte att demontera kroken bara installera fästet. Hook kan försiktigt böja om det är fast monterad i taket av betong, eller helt enkelt trycka in i betongtaket, om kroken har en vikbar design - i alla fall, skadar det inte att hänga en ljuskrona med en ny konsol. Gamla fixtur kan vara användbart när du igen någon gång bestämmer dig för att ersätta ljuskronan till den andra, allvarligare, med en ögla för en krok.


Till sina händer för att hänga ljuskronan från monteringsbandet, måste du förbereda följande:

 1. Slag elektrisk borr eller en hammare. Borrning betong enkel drill kommer att bli mycket svårt.
 2. Carbide spets borrar med.
 3. Dymlingar, enligt diametern på borren.
 4. Skruvmejsel träpinne.
 5. Penna.

Fäst monteringskonsolen på monteringsplatsen i framtiden, måste du göra en layout för framtida dymlingar. Borrade hål, de pluggar som på plats och fäst bandet skruvar eller förankrings ankare. Nu återstår bara att fästa ljuskrona till plattan med två muttrar. Planck för detta ändamål har två gängade reglar för fästskruvarna.

Nyanserna i takfäste ljuskrona (video)

Hur tar man bort ljuskronan i taket

I vissa fall är det nödvändigt att ta bort ljuskrona i taket.

Skälen för demontering:

 • Ersättningslampor till den nya,
 • Ändra fästpunkter. Ljuskrona ska flyttas till en annan plats.
 • Chandelier förhindrar reparation eller släta taket.

Innan du tar bort ljuskrona, måste du stänga av och koppla bort ström lägenhet eller hus. Med separat elektrozaschite inaktivera behöver bara en maskin.

Demontering av ljuskrona bör genomföras på rätt sätt. för att inte utsätta sig själva eller deras familjemedlemmar risk för skada eller elektriska stötar!

De-energi ljuskronan, måste du koppla bort ledningarna och försiktigt bort ljusenheten, var försiktig, särskilt om ljuskronan är svårt att undvika det falla ned och skada glas diffusorer. Efter demontering behovet av att installera en tillfällig elektropatron med en lampa, eller helt enkelt tillförlitligt isolerade ändarna av trådarna med eltejp för säkerheten.

Innan vi går att demontera ljuskronan måste stänga av el i elcentralInnan vi går att demontera ljuskronan måste stänga av el i elcentral

På den efterföljande rentvå eller måla taket, var försiktig, försöker att inte röra ändarna av trådarna med en fuktig pensel eller roller! Det är farligt för livet! Isolering, i sådana fall inte alltid skydda. Eftersom fukt fortfarande kan få på dåligt isolerade ytor eller kort tråd på grund av dålig kvalitet pre-isolerade trådar.

Det optimala valet av glödlampor för ljuskronor

Det är ingen hemlighet att elpriserna ständigt blir dyrare.

Konsumenterna har länge står inför ett val:

 1. Minska mängden av makt och kopplingarna;
 2. Ingenting har förändrats, och betala mer;
 3. Inget att förlora när det gäller belysning och spara på betalningar på ljus räkningar.

Troligtvis nästan alla som är intresserade av det senare alternativet, där "fåren är säkra och vargar matas." Hur för att uppnå detta?

Naturligtvis sakta men säkert kommer en ålder av glödlampor, till ett slut. I deras ställe kom den så kallade första ekonomlampy (energibesparing), och bakom dem - LED-lampa.

Snåla lampor spiralform kan användas i traditionella tak kronor för att spara strömSnåla lampor spiralform kan användas i traditionella tak kronor för att spara ström

Ekonomlampa kännetecknas av det faktum som förbrukar lite och ljusflöde på det ungefär fem gånger längre än glödlampor. I en LED, ungefär tio gånger än glödlampor. Naturligtvis är dessa lampor är mycket dyrare än glödlampor, men med tanke på det faktum att deras livslängd är tillräckligt stor, kan du spara så mycket.

Glöm inte att lågenergilampa innehåller kvicksilver och är lika skör som glödlampan, vilket skapar en risk för hälsan hos konsumenten. LED-lampor sådana brister inte.

Dessutom kan du spara på antalet lamadjur, vilket också bidrar till att spara pengar. Till exempel, en 15 W lampa energibesparing ljus approximativt som dess analog 75 watts glödlampa. En fluorescerande med konsumtion i alla samma, och 15 W alls, ger alla 150 W, är det emellertid lämpligt att byta lampan vid en lägre effekt, t ex 7-9 W - resultatet blir detsamma.

Installation och anslutningsKronor (video)

Avslutningsvis vill jag sammanfatta vad som sagts. Ingen av reparationen är klar utan att installera eller ta bort ljuskronor - inte bara en ljuskälla i hemmet, men också långt ifrån det sista av det inre av ämnet. För perioden reparation, renovering eller kosmetika, liksom huvudstaden, ta bort ljuskrona i taket för att inte skada den och fläckar (och att det helt enkelt inte stör reparation), eller för att ersätta en ny. I vilket fall som helst, är du inför frånkoppling och anslutning av elektriska delar, eller med förändring av fästelement. För att inte göra sig själv de problem som orsakas av felaktig anslutning eller otillförlitliga installation av ljuskronor, måste du känna till några regler. Lycka till i din reparation!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

8 + = 10

Adblock
detector