The BlogHouten trap zijn populair, omdat ze worden gekenmerkt door milieuvriendelijkheidHouten trap zijn populair, omdat ze worden gekenmerkt door ecologische Tijdens de bouw van particuliere woningen is nodig om de aanwezigheid van de trap te bieden. Het kan worden gemaakt van de meeste materialen, maar bij voorkeur alle stappen om het te maken uit hout. Dit is te wijten aan het feit dat de stappen van de boom alleen maar om hun eigen handen te maken, hun gezicht zal altijd warm om aan te raken, kijk esthetisch verantwoord, duurzaam en betrouwbaar. Met de juiste gebruik en onderhoud van de stappen, kunnen ze laatst voor een lange tijd. Indien nodig, kunt u heel snel en gemakkelijk de restauratie uit te voeren, hoeft alleen maar een of meerdere beschadigde en beschadigde stappen te vervangen.


Wat kunnen de houten traptreden

Voordat u doorgaat met de berekeningen, fabricage en installatie stappen die nodig zijn om uit te vinden wat zijn hun types.

Voor een eenvoudige ladder Interfloor beter om een ​​rechte houten stappen kiezenVoor een eenvoudige ladder Interfloor beter om een ​​rechte houten stappen kiezen

Houten trap kunnen zijn:

 • zeestraat;
 • hoek;
 • Winder.

Direct is een rechthoek gemaakt van een verscheidenheid van massief hout. Bij de keuze van dit soort stappen moet je aandacht besteden aan de breedte van de trappen en de hoogte van de riser. Zij moeten zodanig worden gekozen dat de stap niet te laag is, en het was handig om te gaan op en neer. Hoek stappen die nodig zijn in het huis, als de ladder heeft een twist. Deze stap is in de vorm van grote schilderijen, omdat het niet alleen een stapfunctie, maar ook een omkering.


Winder stappen zijn alleen nodig voor wenteltrappen. De vorm zij vertegenwoordigen een onregelmatig trapezium, waarbij de binnenzijde iets kleiner dan de buitendiameter moet zijn. Maar het moet rekening mee houden dat de berekening moet worden uitgevoerd teneinde een uniforme trap zonder hellingen en daarom de bestaande afstand tussen de stappen gelijk moet zijn verkregen.

Productie van houten trap van elke vorm en grootte is het heel goed mogelijk om zelfstandig uit te voeren, belangrijker nog alles correct te berekenen en de benodigde materialen en gereedschappen voor te bereiden.

Bepaal de afstand tussen de stappen van de houten trap

Een van de belangrijkste stappen die u moet doen tijdens de ladder berekening - het bepalen van een afstand tussen de afzonderlijke stappen. Deze regels worden beheerst door de gasten en hun aanhankelijkheid is erg belangrijk voor de betrouwbaarheid en veiligheid van de constructie te waarborgen.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de grootte van de stappen en de afstand tussen henBijzondere aandacht moet worden besteed aan de grootte van de stappen en de afstand tussen henHet bepalen van de optimale afstand wordt in aanmerking genomen:

 • De hoogte van de stijgbuis;
 • De dikte van het hout;
 • De breedte van het loopvlak.

Het begrip afstand tussen de afzonderlijke trappen opgenomen centimeters vereist menselijke voet op de onderste en bovenste niveaus hoeveelheid en de tussenafstand tussen de twee vlakken.

Belangrijk! Aangezien elke persoon is een individu, worden de GOST normen geregeld door rekening te houden met al deze parameters, zodat u het ontwerp, die geschikt zijn voor alle beleggers zal kunnen maken.

De andere parameters kunnen verder worden gevarieerd afhankelijk van het type uitrusting ruimten. In veel opzichten is de afstand tussen de afzonderlijke stappen is afhankelijk van de hellingshoek van de trap. Voor een nauwkeurige berekening van de afmetingen is belangrijk om te overwegen is alle indicatoren.

Moderne metalen trap met houten treden

Heel vaak in het huis is geïnstalleerd metalen ladder met houten treden.

Perfect in het interieur van de moderne kamer fit stijlvolle metalen trap met houten tredenPerfect in het interieur van de moderne kamer fit stijlvolle metalen trap met houten treden 

Deze optie is het meest acceptabel, want het combineert:

 • betrouwbaarheid;
 • sterkte van het metaal;
 • Verfijning boom.

U kunt kopen kant-en-klare ontwerpen of maken hun eigen, waardoor aanzienlijk geld te besparen en het doen van de stappen van hun eigen ontwerp, in perfecte harmonie met de algemene inrichting van het huis. Fastening laddersporten het bestaande metalen frame wordt uitgevoerd door middel van gaten en bouten worden uitgevoerd.


Hoe zou enige kwaliteit was het lassen van metalen delen, kan nog steeds een klein hoogteverschil zijn. Om de ferro-vorm, bestemd voor een basis af te stemmen, moet je speciale pre-beveiligde substraat. Als speciale substraat kan worden gebruikt multiplexplaten die vastgeschroefd zijn. Mag niet worden gebruikt voor de vaststelling van de montage schuim, als na verloop van tijd zal afbrokkelen en verkruimelen, en stappen zullen instabiel zijn.

Stappen moeten iets van de metaalbase, in zoverre een dergelijke ladder aantrekkelijker zouden zijn, waardoor het verstopt frame.

Om de uiteinden van de stappen die moeten worden gezien chippen, gebruik hardhout. Bij het vervaardigen van de stappen die nodig zijn aanvankelijk verwijderen ruwe randen, waardoor het een ronde vorm, en vervolgens gelakt.

Wij doen winders voor houten ladders

Ontwerp trap met draaibare stappen zabezhnymi en vrij complex, dus om ze correct te maken, moet je een veel inspanning te maken. Wenteltrappen met zabezhnymi stappen om te helpen bespaart een hoop ruimte in het huis. Ze kunnen worden geïnstalleerd of langs een muur of in het midden van de kamer, in ieder geval zal het ontwerp niet veel ruimte in beslag.

Om goed en snel opzetten van een ladder met zabezhnymi stappen, moet u contact opnemen met de expertsOm goed en snel opzetten van een ladder met zabezhnymi stappen, moet u contact opnemen met de experts  


Ondanks alle voordelen, zijn er bepaalde nadelen van dit ontwerp, met name zoals:

 • Tamelijk smalle trappen;
 • Klim;
 • Bewerkelijk productieproces;
 • Moeilijkheden bij het uitvoeren van de berekeningen.

Het is belangrijk om alle dimensies van de trap te berekenen, want anders kan het heel ongemakkelijk te krijgen. best om hard hout te gebruiken voor de productie van winder trap. Zeer geschikt voor deze eiken, want het is tegen een vergoeding hoewel hoger dan dennen, maar zal duren voor een lange tijd.

Eikenhout heeft een zeer mooie kleur, zodat het perfect geheel ziet er in elk interieur, maar, indien gewenst, een boom kan worden in de gewenste kleur geschilderd. Houten trap hebben vele voordelen, omdat ze heel gemakkelijk kunnen worden beschadigd bij te werken slechts een paar uur.

Montage van winders kan heel tijdrovend, dat is de reden waarom, indien nodig, kan worden gemaakt om de techniek.

Drempels voor houten trap

Om het oppervlak te beschermen en te zorgen voor bijzonder veel comfort speciale pads op de trap kan worden gebruikt tijdens het lopen.

Ze kunnen worden gemaakt van:

 • hout;
 • Tapijt elementen;
 • Rubber en vele andere materialen.

Speciale houten latten voor bescherming van het oppervlak podium ladder uit diverse schaafwondenSpeciale houten latten voor bescherming van het oppervlak podium ladder uit diverse schaafwonden 

Alvorens de dorpellijsten, moet je om ze te bedekken met lak. Het wordt ook beschouwd als een belangrijke stap schilderen, omdat het helpt om het hout te beschermen tegen vocht. Voor houten trap bruikbare bekleding van het tapijt, te nemen van de gehele breedte van de stappen of slechts een deel ervan.

Er kunnen verschillende werkwijzen van bevestiging van dergelijke voorwerpen, met name:

 • Werkwijze messing en groef;
 • In de vloeibare hars of nagels;
 • Door middel van schroeven.

Belangrijk! Alvorens de voering aan de stappen die eerder nodig het oppervlak glad.

Trimmen op het podium zo lang mogelijk te behouden hun prachtig uitzicht, die ze nodig hebben om de benodigde zorg te verlenen.

Hoe om de grootte van de stappen te berekenen voor de houten ladders

In gebouwen waarin meer dan één verdieping geplaatst moet worden ladders voor het gemak van beweging. De meeste eenvoudige montage straight Saddle trappen, omdat ze niet nodig om speciale kennis en vaardigheden.

Experts raden zorgvuldig te berekenen van de grootte van de stappen, omdat het afbreuk doet aan het comfort en de veiligheid van de trapExperts raden zorgvuldig te berekenen van de grootte van de stappen, omdat het afbreuk doet aan het comfort en de veiligheid van de trap 

Het is heel belangrijk in de bouw van de trap om te zorgen voor de stappen, omdat ze te combineren:

 • betrouwbaarheid;
 • troost;
 • Beauty.

Bij plaatsing van de trap moet je het aantal stappen, evenals hun maten voor het gemak van verkeer goed te berekenen. Het is belangrijk bij de berekeningen, de profieldiepte was 300-400 mm en de hoogte van de trede moet 100-200 mm.

Bouw een houten trap met zabezhnymi stappen (video)

De trap in het huis moet niet alleen betrouwbaar, maar ook heel mooi zijn, zodat de prestaties van de installatie wordt vaak bovendien geconfronteerd met de uiteindelijke structuur.

Details: ijzeren trap met houten stappen (foto voorbeelden)

01 132 03 3-budgetnaj-lestnitsa 7 9 8min35-1 9min35 15min27 369

Leave a Comment

Your email address will not be published.

74 − 70 =