The BlogInstallatie van het plafond kroonlijst is niet bijzonder moeilijk, en de kracht van elke huiseigenaarInstallatie van het plafond kroonlijst is niet bijzonder moeilijk, en de kracht van elk domovladeltsuNi behuizing is niet zonder gordijnen. Gordijnen, natuurlijk, nodig om op te hangen op richels. Het installeren van een nieuwe kroonlijst, evenals de vervanging van de oude door een nieuwe heeft veel inspanning, berekeningen en vaardigheden vereisen. Maar, immers niet elke kvartirovladelets kent en in staat is om dat te doen. De vraag hoe aan een plafond kroonlijst bevestigen aan het plafond, kan elke beantwoorden omdat niet iedereen doet het. U kunt natuurlijk, want de kapitein op het huis, maar met niet veel tools en, belangrijker nog, de wens om dit te doen, is het mogelijk om te doen op hun eigen.


Op welke afstand van het plafond te hangen kroonlijst: gratis oplossing

Dus, je nog steeds gekozen voor de muur richel. Zodra er een legitieme vraag, en wat de afstand van het plafond tot op de richel te hangen?

Kroonlijsten (gordijnen), zijn er twee soorten van de muur en het plafond. Plafond kroonlijst, natuurlijk, hangen aan het plafond en de muur - de muur.

Diverse accessoires plafondlijsten laat gunstig om te benadrukken de schoonheid van de gordijnen in het interieurDiverse accessoires plafondlijsten laat gunstig om te benadrukken de schoonheid van de gordijnen in het interieur

Echter, vaak, muur opknoping kroonlijsten aan het plafond, en het plafond - op de muur, dat is wie zo veel als de smaak:

 • De afstand waarop uw gordijn staaf hangen, willekeurig gekozen, dat wil zeggen, een die je het beste bevalt;
 • Het enige ding om te onthouden is dat als de gordijnen met ringen, moeten ze worden zo geplaatst dat de ringen niet vangen, dan naar het plafond, te wijten aan een te kleine ruimte tussen het plafond en kroonlijst. In de regel dient de spleet tussen het plafond en de bovenste beugel gordijnen tenminste 5 cm zijn.
 • Als het een string (en ook zij soms aan de wand) moet ook worden gebaseerd op de bovenrand van de houder, maar, en kan worden gepositioneerd hoger dan 5 cm, naar eigen goeddunken of zelfs dicht bij het plafond.

Uiteindelijk, zoals u al begrepen, de afstand tussen het plafond en de wand is langer gekozen op basis van persoonlijke waarneming van esthetisch ontwerp.


Hoe kan ik het plafond kroonlijst op te lossen: benodigde bevestigingsmaterialen en gereedschappen

Volkswijsheid zegt: - Hij dus wist niet hoe hij kon niet eens een spijker.

Stuur de dagen dat het mogelijk was om een ​​spijker in een muur of het plafond. Is dat als je een speciale plug die doorboren via een speciale cartridge pistool. Het is echter te veel moeite en je niet nodig hebt.

Met het oog op een veilige bevestiging van elke dakrand te bewerkstelligen moet een minimum van gereedschappen en bevestigingsmiddelen hebben.

Voordat u begint met de installatie van het plafond kroonlijst is noodzakelijk om de instrumenten te bereiden op de baanVoordat u begint met de installatie van het plafond kroonlijst is noodzakelijk om de instrumenten te bereiden op de baanBereid je voor op het werk:

 1. Klopboormachine of een hamer. Als de muur baksteen, zal de boorhamer voldoende, goed, als het nog steeds wordt gemaakt van beton, is het wenselijk punch naarmate er meer krachtige techniek.
 2. Boren met pobeditovymi getipt. Het is raadzaam om een ​​paar oefeningen te hebben, want als je een betonnen muur te boren, is het niet de mogelijkheid van het vallen in de boor stalen staven, die zeer gemakkelijk kunnen beschadigen, of helemaal niet uit te sluiten, om deze oefening te breken.
 3. Potlood of marker markeren.
 4. Roulette.
 5. Shock pluggen.

De meest "running" diameter pluggen in dit geval - 6mm. Dit is meer dan genoeg voor een betrouwbare armatuur, en niet als problematisch in boren - zodat de "shoot uit een kanon op het wiel 'door het instellen van een grotere diameter pennen, heeft geen zin. Markeer de locatie van de toekomstige gaten in het plafond, boor hen, en dan bevestig de kroonlijst, maakt niet uit hoe hij was niet het ontwerp.

Hang de gordijnen op de richel: Verschillende manieren

Hoe kon de gordijnen op te hangen op de richel, en de beste manier om dit te doen?

Op verschillende manieren, en elke kvartirovladelets kan de een dat hij meer wil kiezen.

Sinds verschillende manieren, moet je individueel te krijgen op elk van hen.

Gemetalliseerde grommets worden gebruikt als bevestigingsmiddelen voor gordijnen op buisvormige dakrandGemetalliseerde grommets worden gebruikt als bevestigingsmiddelen voor gordijnen op buisvormige dakrand

methoden:

 • Ringen en haken. Muur kroonlijsten, meestal zijn ze zijn afgerond en op onmiddellijk voorafgaand aan de installatie van de kroonlijst. Ringen en haken kunnen gaan een set, maar misschien ook niet.
 • Zogenaamde "krokodillen". Hun werk verschilt niet van die van clothespeg, maar met het verschil dat het oppervlak van de "Crocodile" maakte de tanden, zodat de gordijnen zijn veilig en niet glijden.
 • Loop stof en backstage. Nogmaals, op dezelfde buisvormige kroonlijsten, die, zoals u terecht heeft opgemerkt, domineren de markt van vandaag. Het voordeel van deze montage van gordijnen, is dat de kroonlijst is bijna onzichtbaar door hen zo veel mogelijk gesloten. Tussen de stof lussen hebben een bepaalde afstand, dat dezelfde scènes de kroonlijst mogelijk te verbergen, en het lijkt erop dat de kroonlijst en non-existent.
 • Oogjes. Ze zijn alleen van toepassing op de dakrand van de buis. Eyelets - een metalen ring is ingebed in het bovenste gedeelte van de gordijnen en deze ringen gedragen buisstaven.

Muur kroonlijsten zijn erg populair, maar dit betekent niet ontkennen de populariteit van het plafond kroonlijsten.


Hoe bevestig ik aan het plafond kroonlijst van valse plafond van gipsplaat

Na dat, wanneer het grootste deel van de reparatie van uw appartement is voltooid, is de final touch: aan het verlaagde plafond kroonlijst te installeren, in dit geval - van gipsplaat.

Je vraagt ​​jezelf de vraag: hoe een plafond kroonlijst veilig en zonder beschadigingen gipsplaten op te lossen?

Goede bevestiging aan gipsplaten bereikt indien reeds vóór de patch bladen, op de plaats van de geplande installatie van de dakrand, is het noodzakelijk vooraf aan de houten balk bevestigen. Kroonlijst opladen nadat drywall schroeven vastgeschroefd aan de balk.

Monteren van de dakgoot op het gipsplaatplafond Geankert vaststellingMonteren van de dakgoot op het gipsplaatplafond Geankert vaststelling "vlinder"


Echter, er zijn gevallen toen het voorkomen dat de volgende:

 1. Bruce is niet vastgesteld;
 2. Bruce is ingesteld, maar niet precies, en schroeven nog maar net vallen in de gipsplaten, maar niet in de boom, die niet verbonden is aan deze structuur, de vereiste betrouwbaarheid.

 Om verder te breken kroonlijst te voorkomen en, als gevolg daarvan, zijn val, evenals de vernietiging van gipsplaat hebben speciale bevestigingsmiddelen.

Soorten speciale bevestigingsmiddelen:

 • "Butterfly" Pen. Speciale pluggen van speciaal ontwerp. Construction "butterfly" is dat nadat de schroef wordt geschroefd in de gipsplaat, gipsplaat achterzijde deuvel geopenbaarde dus Onder verwijzing vlindervleugels.
 • Dowel "paraplu". Het overwinnen hitting gat en in de leegte, de plug beschreven op de wijze van de paraplu en zodoende de laadruimte gipsplaat.
 • Doorzijgen. In deze uitvoeringsvorm vereist zelfs drilling gipsplaten - de plug eenvoudig geschroefd schroevendraaier.
 • Ankerbout. Deze steun is vooral belangrijk wanneer je nodig hebt om een ​​zeer zware gordijnen op te hangen. In dit geval, de boor en gipsplaten, plafond en bodem tot een diepte van 5 cm. Selectie verankeringslengte is gemaakt op basis van de plaatdikte en de afstand tussen de bodem en het plafond van gipsplaat.

Dus, als het hout niet is ingesteld op voorhand, dan kunt u altijd een uitweg uit deze situatie te vinden.

Hoe maak je een plafond kroonlijst van plastic installeren: stap voor stap

Kroonlijst van plastic opmerkelijke manier waarop het ziet er in een kamer met een interieur van vandaag.

Kroonlijsten aan het plafond bevestigd, zodat ze vrijwel niet in het oog te vangen, terwijl de stof.

 

Components plafond kroonlijstComponents plafond kroonlijst

Gordijnen, dus er zijn, zoals ze zeggen, op de voorgrond. Werk aan de kroonlijst van de bevestigingsmiddelen is niet zo moeilijk, en tegelijkertijd, een dergelijke hechting zeer betrouwbaar.

Kroonlijsten zijn enkele rij, dubbele rij, drie rijen en vier rijen.

opties:

 1. Bochten. Er zijn 45 ° en 90 °, zodat u een verscheidenheid aan lijsten en gordijnen te ontwerpen.
 2. Een stomp. Deze bijzondere vormgeving en voorkomen dat de haak glijdt uit de groef.
 3. Decoratieve elementen. Bijvoorbeeld plakband.

Om een ​​boor, ijzerzaag, pluggen, schroevendraaier of een elektrische schroevendraaier, een potlood of marker voor te bereiden, kunt u beginnen met werken.

Installatie, stap voor stap:

 • Beslis over de locatie die de dakrand gastheer, is het noodzakelijk om een ​​aantal voorbeeldschema schetsen de lengte van de kroonlijst bepalen en ook rekening houden met de verschuiving van de wand, als er aanwezig roterende elementen;
 • Indien de richel direct is bevestigd langs het venster lijn moet worden gesneden met een handzaag profiel van de gewenste lengte. Indien de gordijnen opgehangen worden in het midden van de kamer, en er zijn verschillende bochten, daarna simuleren schakeling, volgens welke de elementen worden gesneden, en worden separaat aangebracht.
 • De gordijnrail hechten aan het plafond, is het nodig om gaten in profiel, zodat het profiel met schroeven samen verhit gordijnen. De geschatte afstand tussen de schroeven - halve meter.
 • Met een profiel met geboorde gaten om de montage locatie, markeren het plafond, waarin hem de locatie van de toekomstige vacatures.
 • Boorgaten stellen ankers.
 • Met een profiel combineren met de gaten in de profielwanden bevestigd profiel, schroeven schroeven.
 • Evenzo gemonteerde en roterende elementen.
 • We krijgen de haken in de sleuven en het installeren van de plug, en gidsen voor de behoefte.
 • Lijm het decoratieve lint.
 • Opknoping gordijnen, zorgen wij ervoor dat alles correct wordt gedaan.

Werken op hoogte, wees voorzichtig!

Installatie van het plafond kroonlijsten (video) 

Tot slot moeten we een paar woorden over al het bovenstaande, dat wil zeggen, op te sommen zeggen. Om te kunnen werken in deze richting, zoals de installatie van het plafond kroonlijst van het geschil, maar niet een probleem voor de hele familie, die overgaat in een langdurige, meerdaagse evenement te worden, om te lezen artikelen over dit onderwerp, en verken nemudrenyh video- en fotomateriaal dat alles is eenvoudig en overzichtelijk. Dan, gewapend met de nodige, en niet lastig, gereedschap, produceren bevestigingsmiddelen zelf. Veel geluk in uw reparatie van uw appartement!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

9 + 1 =