The BlogOm warmteverlies door het plafond te voorkomen, is het noodzakelijk het proces van opwarming van de aarde uit te voerenOm warmteverlies te voorkomen door het plafond, is het noodzakelijk het proces van opwarming Wat beter isoleren uit te voeren: het dak of aan het plafond? Experts zeggen dat het beter is om isolatie van het plafond binnen produceren. Voordat u bouwwerkzaamheden begin je nodig hebt om het juiste materiaal te kiezen en af ​​te ruwe afwerking. Wat is de beste isolatie? Het antwoord op deze vraag kan geen meester geven, voor elk materiaal aan het plafond te isoleren met zijn eigen voor- en nadelen.


Polyurethaanschuim en plafond

Polyurethaanschuim - een uniek materiaal dat kan worden gebruikt om plafonds in het land of een bakstenen huis te isoleren. Als u op zoek bent naar de goedkoopste methode voor het verwarmen van een landhuis, het polyurethaanschuim - dit is precies wat je nodig hebt. Foliefilm kost ongeveer 2-3 keer duurder.

Monteren van het schuim kan worden toegepast op verschillende wijzen. Indien de wand niet wordt bijgesneden, is het noodzakelijk spray de schuimkern met een dunne laag op het frame. In het geval waar de muren en het plafond is klaar, met de hulp van montageschuim je hoeft alleen maar in de gaten of micro gebreken te vullen.

Polyurethaan schuim laat isoleren structuren van elke vorm kortPolyurethaan schuim laat isoleren structuren van elke vorm kort

Algoritme toepassing van polyurethaan schuim aan het plafond:

 1. Eerst moet je om te boren in het oppervlak van de kleine gaten.
 2. Dan moet je om af te dichten met tape slots. Dit is om ervoor te zorgen dat het materiaal niet is gestroomd na zal beginnen om uit te breiden.
 3. Vul het schuim in de sleuf of frame. Zorg ervoor dat het zal worden uitgebreid.
 4. Totdat het schuim drogen en pas dan verder naar de finish trim.

Sommige isolatie voor het plafond is het beter om te gebruiken

Als u een zolder, is het het beste om het even welke bulk materiaal te gebruiken. Zo kunt u het huis te verwarmen met behulp van zaagsel, glaswol, stro en geëxpandeerde klei. Ook goed effect geeft een stok.


Experts geloven dat het best wordt gebruikt voor de isolatie van woningen bouwmateriaal zoals vlas. Hij wil niet rotten en is goedkoop. Echter, dit materiaal heeft een belangrijk nadeel - het is ontvlambaar. Absorberen vlas noodzakelijke laag 4-5 cm.

Fijne wol isoleert muren en plafonds, houdt de warmte in de woonkamerFijne wol isoleert muren en plafonds, houdt de warmte in de woonkamer

Zaagsel is ook een goed materiaal, maar hun irrationele gebruik, want ze zijn licht ontvlambaar. Daarnaast zijn chips vaak een schot in de knaagdieren. Gebruik het rietje alleen onder de voorwaarde dat de zolder geen warmtebronnen geïnstalleerd kan worden. LECA is handig stortgoed, omdat het kan worden gelegd bovenop de betonplaat.

De technologie Plafondisolatie stortgoed: • Eerst moet je op de vloer van de zolder kraft papier te zetten.
 • Lag boven op het stortmateriaal.
 • Leg vervolgens het bord. Zij zijn nodig om de zolder kon bewegen.

Thermische isolatie van het plafond met polyurethaanschuim en polystyreenschuim

Als u op zoek bent naar een goedkope folie materiaal dat u kunt gebruiken met polyurethaanschuim. Dit materiaal niet vervormt onder invloed van warmte en hoge thermische isolatie-eigenschappen.

Polyurethaanschuim moet aan het plafond worden aangebracht door spuiten. In dit geval moet de binnenlucht temperatuur ten minste 10 graden. Voordat moet gespoten materiaal plafond van vuil en stof worden gereinigd. Het is ook aan te raden om het oppervlak te ontvetten.

Geëxpandeerd polystyreen - een modern, low-cost, milieuvriendelijk isolatiemateriaalGeëxpandeerd polystyreen - een modern, low-cost, milieuvriendelijk isolatiemateriaal

Ook voor de isolatie van het plafond, kunt u piepschuim gebruiken. Bij gebruik van dit materiaal is het niet nodig om een ​​extra dampscherm produceren. Bovendien polystyreenschuim heeft geen isolatiekwaliteiten verloop van tijd.

De sequentie van thermische isolatie polystyreen plafond:

 1. Eerst moet je het dak tegen vuil schoon te maken.
 2. Daarna lag piepschuim plak in de ruimte tussen de balken.
 3. De spleten tussen de plaat en de balk met behulp elimineren schuim.
 4. Bedek de plafondplaten.

Wat meer isolatie voor wanden en plafonds kan worden gebruikt

Welke andere materialen kunnen worden gebruikt voor thermische isolatie van muren en plafonds? Gebruik desgewenst of penotermom penofolom. De dichtheid van deze materialen is hoog genoeg is. Hierdoor en penoterm penofol zijn bruikbaar voor isolatie van plafonds binnen.

Wilt u een goedkoop materiaal te kopen, is het raadzaam om de keuze op penoterme stoppen. Dit materiaal is relatief brandwerend en duurzaam. Voor het afwerken van plafonds aanbevolen penoterm dikte van 5 mm.

Folie penofol - duurzaam, zelfklevend materiaal om warmteverlies in de kamer te voorkomenFolie penofol - duurzaam, zelfklevend materiaal om warmteverlies in de kamer te voorkomen

Het installeren van penoterma gemaakt in 3 fasen:


 • Eerst moet je hechten aan het plafond penoterm.
 • Dan moet je dingen met spijkers op te lossen.
 • Dan moet tape plakken op de gezamenlijke lijn.

Montage penofol uitgevoerd op vergelijkbare wijze. Dit materiaal is een beetje duurder penoterma, maar het heeft de beste prestaties.

De voordelen penofol zijn onder meer:

 1. Laag soortelijk gewicht.
 2. Lage thermische geleidbaarheid.
 3. Duurzaamheid.

Wat je nodig hebt om een ​​isolatielaag lag op het plafond

Bij het selecteren isolatielaag dikte dient te letten op de grootte en dichtheid van het materiaal. Als u strookmaterialen zoals penoterm of penofol gebruikt, dient de dikte van de isolatielaag ongeveer 3-6 millimeter. Als u piepschuim, dient de dikte van de laag minstens 12 centimeter.

Thermische isolatie van het plafond de ruimte met behulp van geëxpandeerde klei zal niet alleen het huis te beschermen tegen de kou, maar ook een aanzienlijke vermindering van de financiële kosten van het verwarmen van woningenThermische isolatie van het plafond de ruimte met behulp van geëxpandeerde klei zal niet alleen het huis te beschermen tegen de kou, maar ook een aanzienlijke vermindering van de financiële kosten van het verwarmen van woningen


Bij gebruik van een korrelvormig isolatiemateriaal laag dient een grotere dikte hebben. Als u zaagsel, geëxpandeerde klei, stro of vlas gebruiken, moet de dikte van de isolatie 3-5 cm zijn.

Bij het kiezen van de optimale dikte van de laag moet ook rekening worden gehouden:

 • Beschikbaarheid van verwarming in de zolder.
 • De dichtheid van het materiaal.
 • Een werkwijze voor het afwerken van het plafond.

Het kiezen van een onbrandbare isolatie voor wanden en plafonds

Wat is onbrandbaar materiaal is het beste te gebruiken? Het beste is om betonnen blok te gebruiken. Dit materiaal wordt van klei. Dit materiaal moet worden bedekt met een laag van 3-5 cm. Optioneel kan geëxpandeerde klei over de kist worden ingesteld.

Regeling cellulair glas isoleren van platte dakenRegeling cellulair glas isoleren van platte daken

De beste niet-brandbaar materiaal wordt geschuimd glas. Dit materiaal heeft een hoge vochtbestendige eigenschappen en is niet onderworpen aan verbranding. Schuimglas is niet onderworpen aan vervorming, zelfs bij een luchttemperatuur van 500 graden. Als alternatief kunt u gebruik maken van basalt isolatie nemen.

Brandwerende materialen de volgende bedrijven maakten:

 1. Isover. -Isolerende materialen gemaakt van dit bedrijf hebben een laag soortelijk gewicht en goede elasticiteit.
 2. Technonikol. Het bedrijf produceert brandwerende basalt isolatie. Dit materiaal kan worden gebruikt voor wanden en plafonds.
 3. Ursa Geo. Het bedrijf is bezig met de productie van goedkope brandwerende materialen.

Opwarming via foam (video)

Hoe maak je een kachel te gebruiken aan jou. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken. Wilt u een goedkope verwarming kiezen, liever geëxpandeerde klei of minerale wol. Deze materialen zijn brandwerend en duurzaam. Met een onbeperkt budget zou de beste keuze een polyurethaan zijn. Echter, kan dit materiaal aan het plafond alleen worden toegepast met behulp van speciale apparatuur.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

14 − = 11