The BlogElke ladders, ongeacht de locatie biedt b Met de hulp van de rail kan worden gemaakt veiliger ladderGebruik de leuning kan een ladder veiliger gordelspanners en comfortabel verkeer van personen te maken. Dat is de reden waarom alle onderdelen - trappen, perrons, hekken, leuningen, etc. moeten voldoen aan de veiligheidseisen, maar ook als duurzaam en comfortabel in gebruik. Leuningen voor trappen, als integraal onderdeel van de constructie van deze structuren bieden comfort en veiligheid verkeer.


Leuning voor trappen: doel en types

Leuningen voor trappen behoren hekken (of leuningen) ladder en dienen ter ondersteuning bij het beklimmen of afdalen. Meestal, leuningen geïnstalleerd op de trapleuning. zuilen en balusters - dus afhankelijk van de locatie van de handleuning, de handleuning bevestiging uitgevoerd of aan de wand of op het dragend ladderpoten uitgevoerd. Naast de ruimte tussen de balusters leuning en trappen nog steeds verdeeld en gevuld met speciale vulelement uitvoeren van de omhullende functie.

Afhankelijk van het type van de ladder en de functionaliteit is mogelijk om leuningen van de volgende materialen te produceren:

 • hout;
 • glas;
 • metaal;
 • PVC en anderen.

Aangezien de rails - is de steunelementen, het materiaal waaruit ze bestaan, moeten bepaalde eigenschappen bezitten.

Leuning geeft niet alleen de ladder functionaliteit, maar verbetert ook de esthetische kwaliteitenLeuning geeft niet alleen de ladder functionaliteit, maar verbetert ook de esthetische kwaliteiten


namelijk:

 1. Het oppervlak van de rail moet vlak, vast, glad of enigszins ruw zijn, zonder bramen, barsten, scherpe randen, om te voorkomen dat de huid traumatiseren.
 2. leuning materiaal moet statische elektriciteit niet ophopen.
 3. Leuningen moet aangenaam aanvoelen.

In het algemeen wordt deze behandeld geschikte houten sporen zodanige eigenschappen bezitten en zijn optimaal voor vervaardiging van het spoor.

Naast de vervaardiging van het materiaal, leuningen, als ladderelement, de veiligheid van verkeer moet een aantal wettelijke vereisten voldoen.

De hoogte van de leuning aan de trap: voorschriften

Wettelijke vereisten voor behuizingen voor trappen, die deel uitmaken van de rail en, onder voorbehoud van bepaalde regelgeving, zoals bouwvoorschriften en regels voor residentiële meergezinswoningen en eengezinswoningen residentiële woningen zijn.Leuningen moet in harmonie met het grootste deel van de ladderLeuningen moet in harmonie met het grootste deel van de ladder

Volgens de eisen van de SNIP en GOST barrières moeten dergelijke grootte en het ontwerp hebben:

 • De hoogte van niet minder dan 1,2 m - in residentiële flatgebouwen;
 • Hoogte van ten minste 0,9 m (met inbegrip van omheiningen voor spiraalvormige trap), als de single-familie residentiële woning;
 • Continu en voorzien van leuningen;
 • Het is ontworpen om horizontale belastingen van ten minste 0,3 kN / m weerstaan.

Ook de ladder breedte van meer dan 1,25 m hekken worden aan beide zijden aangebracht. Opgemerkt dient te worden dat deze regels niet van toepassing zijn op dit soort ladders als inventaris, ladders, etc.

Zo moet trapleuningen met leuningen naleving van de regelgeving - dit zorgt voor hun veiligheid en de technische controle.

hekken De inrichting van trappen met leuningen in verschillende stijlen van interieur

Trap in een multilevel appartement, huis of appartement gebouw - is een integraal onderdeel van het interieur, soms zelfs zijn bijzonderheid. Uiteraard zijn alle elementen van de ladder - of stappen, balusters en leuningen - moet worden gemaakt in dezelfde stijl.

Houten leuningen met een glanzend oppervlak passen perfect in het interieur, ontworpen in de stijl van hi-techHouten leuningen met een glanzend oppervlak passen perfect in het interieur, ontworpen in de stijl van hi-tech

Meestal voor het ontwerp van binnen binnenland dergelijke vormen van bescherming worden gebruikt in een verscheidenheid van stijlen:

 1. Metalen trap met smeedijzeren hekwerken en vulstoffen - voor klassieke, Victoriaanse, mediterrane stijl en de stijl van de Provence.
 2. Omheiningen van strikte eenvoudige vorm van het metaal, dat de wanddecoraties aanvulling - voor het land stijl, retro, loft, etc.
 3. Roestvrij staal en glas trap hekken passen perfect in de meest avant-garde moderne stijlen. Bovendien, roestvrij staal is duurzaam en praktisch in het gebruik.
 4. Gesneden houten hek met gouden decor zijn biologisch gecombineerd met de omringende omgeving in de barok en rococo-stijl.
 5. Massief houten leuning, waarvan het oppervlak wordt onderworpen aan minimale verwerking, ziet er geweldig uit in een rustieke stijl. Maar de dunne houten hekken een aanvulling op de kamer in de stijl van de Provence, land, zee, enz.
 6. Leuningen van verschillende soorten kunststoffen zijn veelzijdig en kunt u de meest bizarre vormen te creëren, en zijn niet gevoelig voor vocht en temperatuurveranderingen. Daarom is het raadzaam om plastic installeren van hekken in de straat trappen.

Grab bars moeten voldoen aan het ontwerp van de trap en op hetzelfde moment om zijn primaire functie van de steun uit te voeren. Optimale combinatie - solide metalen hek en comfortabele houten leuningen.


Original trappen leuningen hek

Opgemerkt dient te worden, dat in een multilevel appartement of huis interieur hoogtepunt fungeren vaak trappen. Met behulp van ladders is het mogelijk om te benadrukken de belangrijkste kenmerken van een bepaalde stijl van het interieur.

De originele oplossing is om leuningen te gebruiken, het simuleren van boomwortelsDe originele oplossing is om leuningen te gebruiken, het simuleren van boomwortels

Daarnaast kan de trap in het interieur de volgende functies uitvoeren:

 • Visueel de kamer (met name kunststof ladders of ladders van glas) te verhogen;
 • Uitgegroeid tot een centrum van de visuele waarneming door middel van pakkende decor;
 • Maak een aangename verscheidenheid van kleuren in het ontwerp, etc.

In het ontwerp van de trap moet deze optie kiezen voor het ontwerp uitvoering die harmonieus zou in combinatie met de binnenshuis.


Houten leuningen voor trappen: hoe te maken en hun eigen handen te installeren

In het geval van een houten ladder het installeren van houten leuningen en balusters met zijn handen in verschillende fasen.

Voor de installatie van leuningen waard trainingsvideo's startenVoor de installatie van leuningen waard trainingsvideo's starten

namelijk:

 1. Aanvankelijk hield gehechtheid berichten en balusters. Een pijler aan de achterzijde trap zijde verwijderd trap. Om de kolom te installeren met behulp van schroeven 10 * 80 mm, die zich aangetrokken voelt tot de paal podium. Verder deze elementen zijn aangebracht in de plaats, dan wordt de trap vastgeschroefd. De waterpas wordt gecontroleerd na de installatie verticaliteit. Daarna zet de balusters. De afstand tussen de leuning en hekwerken aggregaten moet rekening houden met de werking van de ladder kleine kinderen, etc. Daarom moet deze waarde toevallige verwonding te sluiten met een klein kind.
 2. Balusters zijn bevestigd aan de bouten 6 * 80 mm. Bij het installeren van balusters gebruikt wasmachines. balusters installatie besturingsniveau. Voor tijdelijke bevestiging aan de bovenzijde van de spijlen railklemmen gebruikt. Verticale installatie balusters niveau gecontroleerd. Naast de rail met een potlood gemarkeerde plaatsen tussenbalusters montage en zichzelf balusters aangegeven waarlangs baluster wordt afgesneden onder een hoek. Daarna worden de elementen gedemonteerd gemaakt met markup zaagsnede zaag. Balusters om het beste trim op de zaag einde te gebruiken, omdat alleen bij het gebruik ervan kunt u een glad snijvlak te krijgen.
 3. Na het trimmen baluster opnieuw bevestigd op het podium door middel van schroeven en tandheugel, die is bevestigd aan het bovendeel van de spijlen. Juiste installatie van verticale spijlen opnieuw gecontroleerd niveau. Verdere podperilnaya gemonteerde band, waaraan de rail wordt gemonteerd.
 4. Leuningen zijn door middel van schroeven bevestigd aan een steun podperilnoy schroeven vanaf de achterzijde. De kloof tussen de leuning en de staaf niet toegestaan.

Tijdens de installatie van de houten trap leuningen, moet speciale aandacht worden besteed aan de regelmatige controle van de verticale montage elementen.

Handig leuningen voor trappen (video)

Leuningen trappen - een integraal onderdeel van de ladder, die de veiligheid en het comfort van de beweging verschaft. Zij moeten voldoen aan de wettelijke eisen van veiligheid en interieur.

Details: leuningen voor trappen gemaakt van hout (foto voorbeelden)

3 1lestn 4xrduxayiucwm7xf 6 191-191-IMG2446 971eb75ca7f2 1920x1080resizeportfolio1216831339142224 10991 98.062-25.296 20140423105424

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 23 = 26