The BlogBelangrijkste voordelen van OSB mantel van het plafond platen - betrouwbaarheid, lage kosten, een aantrekkelijk uiterlijk (hout)De belangrijkste voordelen van het bekleden van de plafondplaten OSB - betrouwbaarheid, lage kosten, aantrekkelijke verschijning (hout) OSB-platen, waaronder diverse materialen voor het indienen van het plafond, een vrij nieuw materiaal. OSB begon te recent hebben gebruikt, maar het materiaal is al aan populariteit gewonnen. Hoe kan ik een bestand van het plafond uit te voeren met behulp van de RSD?


OSB plafond: diktevariatie

De beste optie - 1,5-2 cm. Het hangt ook af van het materiaal waaruit het plafond wordt gemaakt en of een aparte laag bovenop gemonteerde warmte-isolerende materialen (of isolatie basalt vezels).

Plaat zelf is verre van de beste prestaties in termen van het pand te beschermen tegen de kou. Het is echter bestand tegen vocht. Dienovereenkomstig is het mogelijk de keuze te stoppen voor de subtiele variaties.

Als boven aanvullende afwerking is aangebracht, kan de dikte OSB-platen nog minder dan 0,5 centimeter nemen, hoewel dergelijke verkoop zijn uiterst zeldzaam.

Bindmiddel plafond OSB wood board kan worden uitgevoerd met een dikte van 0,5 tot 3 centimeterBindmiddel plafond OSB wood board kan worden uitgevoerd met een dikte van 0,5 tot 3 centimeter

Nadelen dunne OSB-platen:


 • slecht bestand tegen vocht;
 • laagst mogelijke kritische belasting;
 • niet geschikt voor badkamers, waarbij vocht voortdurend wordt verhoogd;
 • niet geschikt als u van plan bent om ook punt gerichte lampen of andere integreerbare verlichtingsapparatuur te monteren.

Hoe kan ik het plafond OSB eigen handen zoom

Hem plafond OSB eigen handen gewoon. Zoals gebruikt schroeven of spijkers vloeistof (kan worden vervangen door een polyurethaanlijm) als primaire sluiting. Pre-treat houten paneel is niet nodig.

Hoewel, indien de inrichting gepland te produceren op de werkplek wordt aanbevolen nog primer behandeling uit te voeren, om het optreden van bederf, schimmels, insect schade bindmiddel te voorkomen. Daartoe de meest gebruikelijke benadering en lijnzaadolie of oplosmiddelen met een mengsel meubelpolijstmiddel. Priming wordt algemeen aanbevolen in meerdere lagen, waardoor elk van hen te drogen.

Hoe kan ik een bestand van het plafond maken, als je van plan bent om grote level tot level? Aanbevolen wordt het metalen frame van aluminium profielen (lat) en daarop reeds plaat bevestigd aan gewenst niveau met een voorafbepaalde ingesprongen.De profielen, die zijn bevestigd op de omtrek uitgelijnd (dat wil zeggen, het profiel reeds op de muur wordt gelegd) wordt afgeraden, aangezien de toelaatbare mechanische belasting van de OSB relatief hoog. Dat wil zeggen, wanneer de breedte van de ruimte 3 meter of meer met de tijd die nodig is om doorzakken optreedt.

Voor het indienen van het plafond platen OSB hun eigen handen, zult u schroeven of vloeibare spijkers nodigVoor het indienen van het plafond platen OSB hun eigen handen, zult u schroeven of vloeibare spijkers nodig

Wat al deze top kan worden afgewerkt? De meest populaire opties:

 • vloeibare behang;
 • Watergedragen verf;
 • sierpleister;
 • gipsplaten;
 • schuim tegels.

En kunt u volledig de bekleding los te laten en open te laten gelakt OSB. Echter, deze optie is onwaarschijnlijk mooi om te zien in een woonwijk, niet om de flats te noemen.

Tips over hoe het plafond OSB fix

Hechten aan het plafond basisplaat hout OSB voorkeur op een kleefmiddel substraat of door middel van schroeven met verzonken doppen (minimale dikte). Meestal is het onderhoudsbemanningen vloeibare nagels. Net voordat het nodig is om de basis van ruwe plafond lijm op de oude afwerking helemaal schoon. Ideal - met behulp van de stoomstraal. Met het gemakkelijk kan worden verwijderd, zelfs verwijderen, oude verf op het cement te vergemakkelijken.

Mantel kan worden aangebracht en met de volgende methoden:

 • een metaalprofiel (buitenboord uitvoeringsvorm);
 • ankers of pluggen;
 • in sierlijsten (houten planken worden eenvoudig in de sleuven en vervolgens gedurende zo);

Behuizing kan aan de houten lat te bevestigen (beschouwd als de beste, omdat hiermee monteren en warmte-isolerende laag en de holtes tussen de balken een geluidsisolatie)Behuizing kan aan de houten lat te bevestigen (beschouwd als de beste, omdat hiermee monteren en warmte-isolerende laag en de holtes tussen de balken een geluidsisolatie)

Welke mogelijkheid om te kiezen voor een bepaald huis? Het hangt volledig af van uw financiële mogelijkheden.


Ideal - profiel of houten krat. Maar niemand stopt om elke plaat op de plug (hout) vast te houden. Slechts een paar plaatsen vereisen dergelijke variaties, met uitzondering van industriële panden.

Hoe kan ik het plafond OSB Install

Onmiddellijk voorafgaand aan de installatie, het meten van het plafond gebied waarover zal worden gelegd en houtkachel. De standaardbreedte van elke Bouwelement - 1,5 en 2 meter. Snijden moet worden gedaan als een laatste redmiddel. Als de installatie van het krat, is het noodzakelijk om de gelegd loodrecht op de balken planken te versterken. Dat wil zeggen, als zij in de breedte worden gehouden, wordt de RSD lengte gefixeerd.

Het belangrijkste ding - om die opties te voorkomen wanneer naden en batten al vals plafond gemonteerd zijn hetzelfde.

Snijplanken OSB mag alleen uit te voeren als een laatste redmiddel. Het zou beter zijn als de structuur van het materiaal niet wordt geschondenSnijplanken OSB mag alleen uit te voeren als een laatste redmiddel. Het zou beter zijn als de structuur van het materiaal niet wordt geschonden

Voor een snellere installatie en kan worden gebruikt op alle:

 • drukpistool;
 • Stipler constructie (met sterke riemen die doordringen tot een diepte van tenminste 1 centimeter OSB);
 • klinknagels, pluggen.

Als u een nietmachine gebruikt, moet u rekening mee houden dat de lengte van de clips de dikte van OSB moet overeenkomen met de toevoeging van de 1e centimeters.


Het plafond van de OSB en de decoratie: de opties

Decoratie voor OSB kan dit worden gebruikt om de ene gebruikt voor alle op basis van hout. Optimal - kleuring of pleister (met optionele grondlaag). Zou verboden en vinyl behang, moet je alleen rekening houden met de textuur RSD.

Kan worden gebruikt en schuim tegels met draad. Het algemeen kan worden gemonteerd op een kleverige basis draaibank vernis - het zal genoeg zijn.

Als u sierpleister gebruiken, moet u de voorkeur aan degene die behoort tot een klasse van verlichting stopverf geven. Deze zijn goedkoop, en de keuze van de consumentenmarkt - is zeer groot.

MDF-platen - low-cost en zeer aantrekkelijk materiaal voor de headliner, dat is een uitstekende vervanger voor OSBMDF-platen - low-cost en zeer aantrekkelijk materiaal voor de headliner, dat is een uitstekende vervanger voor OSB

Total, over de afwerking is het raadzaam om de volgende materialen te gebruiken (in de aanbevolen volgorde):

 • MDF-platen;
 • polystyreen en derivaten daarvan;
 • decoratieve dunnelaag gips;
 • coatingtype "multicolor";
 • het spannen van de folie;
 • vloeibare of vliesbehang;
 • verf op waterbasis (hoewel toegestaan ​​als verfopbreng "rubber").

Betere keuze voor de professionele ontwerper die zich bezighoudt bij de finish met de reeds bestaande interieur een bepaalde kamer toevertrouwen.

Doe OSB betrouwbaar? In principe zijn ze inferieur in duurzaamheid en gipsplaat, en kunststoffen. Maar met de juiste zorg (primer ten minste een keer in 5 jaar) zullen zij veel meer dan een tiental jaren duren. Moet nog te vermelden dat in de OSB heeft een was of paraffine, zijn als een spons te absorberen en neutraliseren geuren. Dat is de reden waarom ze worden aanbevolen om te worden bevestigd, bijvoorbeeld in de keuken.

Installatie van het plafond platen OSB (video)

De totale installatie van OSB naar het plafond met zijn handen - een vrij eenvoudige taak waarmee zelfs degenen die ver weg van de bouw van onderwerpen en nog niet eens hield een hamer in zijn hand te behandelen. En last but not least - een verspilling van dit materiaal plafond niet werkt. Een beetje ingewikkelder is als het op basis van hout panelen op metalen lat of profiel gemonteerd, maar er zal niet moeilijk te begrijpen zijn. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

46 − = 45