Het doen van concrete treden zelf: 6 voordelen – nwhistorycourse.org

The BlogBetonnen trap is bijna onmisbaar element van een woonhuisBetonnen trap is bijna onmisbaar element van private domaLestnitsa geclassificeerd als architectonische structuur die de specifieke eisen van duurzaamheid, betrouwbaarheid en veiligheid voldoet. Ook moet de ladder passen in het interieur van het huis. Voor de ladder is het beste om hoogwaardige materialen die een lange levensduur te garanderen kiezen. Bouwers met een lange ervaring stellen dat de meest betrouwbare en duurzaam materiaal voor trap is beton. Betonnen trap heeft sterkte kenmerken en eigenschappen verbeterd.


Voordelen van de betonnen trap naar een huis of appartement

Gewapend beton gekenmerkt door een hoge sterkte, maar ook eenvoudig aan een formatie produceren. Stair constructie van beton perfect verdragen alle ontberingen van de exploitatie. Dergelijke ontwerpen hebben de mogelijkheid om te installeren in woningen en op straat, zelfs in de buurt van water voor de kust. Ook worden concrete trappen beschouwd als de meest ideale optie wanneer gebouwd centrale entree. En goed voor de beweging in de kelder of zolder. Ook u kunt gebruiken voor landschapsontwerp.

Veel mensen de voorkeur aan de betonnen trap te kiezen, want ze zijn duurzaam en mooiVeel mensen de voorkeur aan de betonnen trap te kiezen, want ze zijn duurzaam en mooi

De belangrijkste voordelen van beton ladders:

 • Geen montage betonnen trap niet geschud onder belasting als gevolg van de monolithische structuur;
 • Concrete stappen verlichten eigenaren van onaangename geluiden van de viool;
 • Betonnen structuur trap kan worden gevormd in elke stijl en vorm van eenvoudige tot complexe configuraties voortstuwing;
 • Eenvoudige en snelle productie;
 • Fire eigenschappen;
 • Betonnen trap maken het mogelijk om verschillende voering materiaal te gebruiken om een ​​unieke design en de uitstraling te creëren.

Concrete ladders kan monolithisch of onverdeeld zijn. Ook beschikbaar zijn opties waar de stringers zijn geïnstalleerd met montage zabezhnymi stappen.


Ontwerp van de betonnen trap kunt u het ontwerp van uw eigen, of hulp van een specialist te zoeken. Moderne ontwerpers zijn klaar universeel projecten die passen in elke huiskamer.

Soorten betonnen trap en de eisen van GOST

Alle ladders zijn onderverdeeld in categorieën en types. Gewapend beton trappen zijn verschillend in type en het ontwerp van de marsen. Called trap bevestigd aan de dragende balken trappen. Marsen gelegen tussen platforms die de functie van de verbinding mars voeren en icing ze in een ladderstructuur.

Platform - deze legeringselementen in bulk of framestructuur, die gescheiden van tochten worden gemaakt of kan ermee eendelig zijn meestal gemaakt voor trappen met rotatie.

Voor de installatie van een trap gemaakt van beton, moet u alle berekeningen naar behoren uit te voeren voor de vervaardigingVoor de installatie van een trap gemaakt van beton, moet u alle berekeningen naar behoren uit te voeren voor de vervaardiging

Stair-beton marsen verdeeld in 2 types: 1. Monolithische type dat in typische gebouwen en één geheel vormt.
 2. Prefab gebruik te trappen waarvan de grootte is verre van de norm (bijvoorbeeld - 1300h350h50) te maken. Dergelijke structuren vallen in odnomarshevye, half-tempo en mnogomarshevye types. Ook kunnen zij recht, cirkelvormig en roterend zijn.

In principe kan trappen versieren, die de functie en de esthetische uitstraling heeft verschillen. Ook moet betonnen trap bouw aan bepaalde technische eisen die in de productie moet worden beschouwd.

Allereerst, het is veiligheidsnormen en de vergrijzing van zware lasten, in overeenstemming met de EU-normen:

 • Het aantal stappen kan in het traject 3-18 stuks.;
 • mars breedte mag niet minder dan 900 mm;
 • De hoogte van de treden kan 150-160 mm;
 • Aanvoer kan 2000 mm lang zijn.
 • De hellingshoek van beton trappen is 25-40 graden.

Fabrikanten die ladders, in de eerste plaats te produceren, zorgen over het gemak en veiligheid, om deze reden, naleving van de regelgeving - een eerste vereiste.

De belangrijkste elementen van een betonwapening ladders en

Elke ladders zijn de belangrijkste elementen die in feite de hele structuur.

Interne voortstuwing betonnen trap onder meer de volgende elementen:

 • Gewapend beton marsen;
 • bewakers
 • De verzamelplaats;
 • Vloeroppervlak;
 • Loopvlak voor een decoratieve afwerking.

Als je hebt besloten om zelfstandig te produceren en installeren van de betonnen trap, dan moet je voor te bereiden op voorhand voor materialenAls je hebt besloten om zelfstandig te produceren en installeren van de betonnen trap, dan moet je voor te bereiden op voorhand voor materialen

Alle betonelementen voor de vervaardiging van ladder versterken proces.


Wapening wordt uitgevoerd met:

 • Rod-warmgewalst staal;
 • Speciale draad;
 • Wire versterkte thermo-mechanische wijze.

Elk onderdeel is een zeer belangrijk onderdeel, waardoor zijn functie vervult. Bouwplaats te combineren met elkaar en zorgen voor een veilige en comfortabele reizen. plaatsen lengte is het dubbele van de gemiddelde toonhoogte van de volwassen persoon. In centimeters, deze parameter komt overeen met ongeveer 62 cm. De breedte gelijk aan de breedte van de mars. Bewakers moeten veilig en gemakkelijk worden geïnstalleerd voor reizen. Beveiligingen kunnen zijn vervaardigd uit elk materiaal dat vastgestelde normen voldoet.

De hoogte van de wacht moet minstens 90 cm. Schermen materiaal is het beste te kiezen voor kracht criteria.

De noodzakelijke berekening in termen van concrete treden

Om de ladder was comfortabel en voldoen aan alle veiligheidsnormen voor de fabrikant, moet zorgvuldig worden maak je een hele volume van de betalingstransacties. Vandaag de dag, software-ontwikkelaars bieden een online rekenmachine die, met de introductie van parameters, kan de nodige berekeningen te maken. Ervaring en praktijk van de werknemers in de bouw blijkt dat de beste manier om betalingen op de reeds bewezen techniek.

Hier krijg je een veilige en moderne trap gemaakt van beton kan, mits goed alle parameters te berekenenHier krijg je een veilige en moderne trap gemaakt van beton kan, mits goed alle parameters te berekenen


Om de parameters van de trap correct te berekenen, moet u een aantal indicatoren te weten:

 • overspanning hoogte;
 • Het basisontwerp configuratie;
 • De breedte van de opening.

De formule voor de som van deze gegevens:

 • Het aantal stappen;
 • De hellingshoek van de mars;
 • De breedte van de mars;
 • De diepte van het loopvlak;
 • De hoogte van de stijgbuis.

Bij de berekening van het goed te beseffen dat de meest veilige en comfortabele trappen worden beschouwd als een loopvlak van 300 mm. Om het aantal stappen die nodig zijn om het hoogteverschil te berekenen tussen de vloer is verdeeld in de stijgbuis hoogte indicatoren.

Om de juiste hoek te bepalen, te weten welk model van een rechthoekige doos te gebruiken. De benen van de driehoek worden beschouwd als voorwaardelijk, omdat de treden en stootborden. Verder moet de staphoogte verdelen over de breedte, en bepaalt de gegevenswaarden van tabel raaklijnhoek. De berekening dient volgens de voorschriften uitgevoerd worden, anders zal de structuur trap zal ongemakkelijk en snel kan mislukken.

Zet de bekisting voor de betonnen trap van het huis

Bekisting is een vorm voor het gieten van betonmortel voor de productie stappen. Voor de trap van beton bekisting wordt gekozen, wordt het frame gemaakt van hout. Hout materiaal is lichtgewicht en duurzaam, waardoor het werk in het creëren van de bekisting passeert gemakkelijk. Als de vorm van de trap ongebruikelijk, is het het beste om de bekisting van duurzame materialen, zoals multiplex snijden. Bevestigingsschroeven worden gebruikt om naar demontage te vergemakkelijken.

De bekisting met metalen staven of energie in de vorm van hoek te vergroten.

De bouw van de betonnen trap, in de regel, begint met de installatie van de bekistingDe bouw van de betonnen trap, in de regel, begint met de installatie van de bekisting

Samen met de vorm van gemonteerde stalen wapening voor versterking. Veranda kunnen worden zijn eenvoud van constructie. Bekisting is gemonteerd op een strikt ontworpen plan. Het plan is opgebouwd uit vooraf bereide berekeningen en uitvoeren van de juiste verwijdering van de vereiste grootte. Experts om hulp te bieden stap voor stap instructies die de beginnende bouwer zal helpen.

Aanwijzingen voor de apparaatbehuizing:

 1. Allereerst moet je een potlood op triplex grenzen van de zijwanden van de veranda van toepassing.
 2. Volgens de tekening uitgesneden delen van de wanden.
 3. De wanden zijn onderling verbonden door dwarsstaven.
 4. Onder de luifel moet een klein gaatje waar u wilt grind of zand giet en sluit de dakbedekking te graven.
 5. Vervolgens dient de installatiedoos, waarbij de verticale steunen worden bevestigd zijn.
 6. Binnen opalubnoy slab structuren gestapelde metalen wapeningsnet.

Wanneer de bekisting goed vastzit en beveiligd, kunt u beginnen met het storten van beton.

Wij doen stappen Concrete Trappen zichzelf

Voor de vervaardiging van concrete stappen met zijn handen hebben behoefte aan een oplossing en specifieke kennis en vaardigheden. fabricage regeling is heel simpel. Na de installatie, de houten bekisting, concrete werken worden uitgevoerd op de stappen van de productie uitgevoerd.

Met het oog op de concrete stappen voor trappen te vervaardigen, is het noodzakelijk te bereiden op voorhand zand, cement en ijzeren staafMet het oog op de concrete stappen voor trappen te vervaardigen, is het noodzakelijk te bereiden op voorhand zand, cement en ijzeren staaf

Om dit te doen, voor te bereiden:

 • Cement, dat overeenkomt met de merknormen;
 • Het zand is grofkorrelige;
 • Crushed klein formaat;
 • Ijzeren staf fittingen.

Om stappen te maken, moet eraan worden herinnerd dat de bekisting geheel moet zijn, zonder scheuren en gaten kunnen verwijderbaar zijn.

Vul voorzichtig moet zijn om niet onder de druk van de bekisting constructie instortte.

Om te beginnen met het maken van de toekomstige stappen te zijn van de lagere graad. Als concreet werk niet moet vergeten over de uitlijning van de oplossing, en je moet het tijd om te drogen te geven. Wanneer het beton verhardt, kunt u beginnen met de bekisting te ontmantelen. Demontage vindt plaats met een hamer of een schroevendraaier, afhankelijk van het bevestigingsmateriaal.

De volgende proces klaar is. Concrete stappen kunt u een verscheidenheid aan materialen te versieren, het hangt allemaal af van de locatie van de trap en de eigenaren voorkeuren. Veel ontwerpers uitrustingsniveau tegels, met behulp van prachtige tapijten of speciale overhead houten trappen.

Onafhankelijke reparatie van concrete stappen van de trap en de soorten schade

Reparaties aan de betonnen trap nodig in zeldzame gevallen. Meestal is het nodig om de zeer oude podium waar vooral beschadigd hoeken en randen te herstellen. Herstel van de stappen die worden uitgevoerd in verschillende fasen, afhankelijk van de schade.

De belangrijkste schade aan de concrete stappen:

 • shabby;
 • gechipt;
 • scheuren;
 • Krakende.

Hoofd bieden aan eenvoudige betonnen trap reparatie misschien wel jezelfHoofd bieden aan eenvoudige betonnen trap reparatie misschien wel jezelf

Na grondig onderzoek geteste stadium waarin gedetecteerde schade en de oorzaken bepaald soort reparatie.

De werken zijn als volgt:

 • Recovery hoeken;
 • Verwijdering van scheuren en chips;
 • versterken;
 • Tegenover het werk.

Heel vaak, om opnieuw in te stellen in beton of de aanlegsteiger is geselecteerd marmer chips. Deze nieuwe generatie materiaal, waarmee u ladders herstellen. Dit materiaal heeft een plaatvorm, waarvan de doorsnede 3 mm.

Cantilever plaat heeft verschillende eigenschappen die de slijtvastheid en duurzaamheid van de concrete stappen te verbeteren. Werken van dit materiaal doet denken aan geconfronteerd met werken.

Coatings marmer chips geven een prachtig uitzicht op de stappen. Voordat restauratie moet worden voorbereid voor stap. Helpen bij de voorbereiding resurfacing.

Rassen van betonnen trap (video)

Elke constructie werk vereist specifieke kennis, om deze reden, moet je niet het advies van deskundigen te negeren. Voor het maken of repareren van betonnen trap, het uitvoeren van al het voorbereidende werk - aan de basis om het juiste gewicht en verhoudingen te berekenen ook rekening houden met welke opties toekomstige artikelen zal moeten voorbereiden. De schatting is ook een zeer belangrijk onderdeel van het werk. Het is niet nodig wanneer het tekenen om te besparen op hoogwaardige materialen. De schatting is nodig om precies te bepalen hoeveel je de oplossing en extra materiaal nodig hebben. Voor gemakkelijke creatie van de ladder moeten zich houden aan de basisregels en parameters die door GOST zijn ingesteld.

Voorbeelden van betonnen trap (foto)

0015b2727-lestnitsa-svoimi-rukami00672320280big312341344

Leave a Comment

Your email address will not be published.

61 − 55 =

Adblock
detector