Handig messen gipsplaten 2 hoofdtypen en hun toepassingen – nwhistorycourse.org

The BlogMet een mes voor gipsplaten gemakkelijk snijden het materiaal in stukken van elke vorm en afmetingMet een mes voor gipsplaten kan het materiaal gemakkelijk te snijden in stukken van elke vorm en grootte Gipsplaten - multifunctioneel gebouw materiaal, dat geschikt is voor vele Home Improvement taken. gipskartonplaten worden gebruikt voor de vervaardiging van, bijvoorbeeld, plafonds, scheidingswanden, deuropeningen, nissen, rekken en meer. Dit materiaal wordt beschouwd als relatief laag te zijn. Voer afwerking met het niet moeilijk is, is de installatie niet veel tijd in beslag nemen. Maar speciaal gereedschap voor het snijden van bouwmaterialen die nodig zijn voor de kwaliteit van het werk. Gipsplaten behandeling is niet zo'n moeilijk ding, als het lijkt op het eerste gezicht. Het meest gebruikt voor het snijden van gipsplaten installatie mes, decoupeerzaag of een ijzerzaag.


Mes voor het snijden van gipsplaten

Voor gipsplaten moet hebben de beschikking over een aantal instrumenten die nodig zijn, zonder dat het niet kan zijn. Een van de belangrijkste processen in dit gebouw materiaal - uitsnijden, waarvoor behoefte aan een mes voor het snijden van gipsplaten.

Messen voor gipsplaat werk kan worden verdeeld in twee soorten:

 • manual;
 • Elektrische.

Vaak gebruik van behang voor het snijden gipsplaten. Maar vergeet niet dat het is ontworpen voor papier. Het blad is dun en niet erg sterk.

Bij het kiezen van een mes voor het snijden van gipsplaten te bouwen op de eenvoud en de veiligheid van het werken met hemBij het kiezen van een mes voor het snijden van gipsplaten te bouwen op de eenvoud en de veiligheid van het werken met hem

Ze kunnen worden gesneden rechte stroken, maar met hem te werken is moeilijk, vaak snijden de randen ongelijk, in het proces van hen vaak afwerking bij te snijden, knippen. Voer ingewikkelder dan het snijden van rechte stroken, snijder papier werk, helaas, is onmogelijk.


Er is ook een speciale mes voor gipsplaat. Naar buiten toe, het is zeer moeilijk te onderscheiden van het papier cutter, maar het verschil is er nog steeds. Ten eerste, het is veel duurzamer mes dat geschikt is voor gebruik met gipsplaat. Het is belangrijk op te merken dat het lemmet van het mes, dankzij de kracht, buigt niet onder zware druk, en het is zeer belangrijk om te werken met gipsplaat. Deze snijder, evenals papier snijder heeft verwijderbare bladen die gemakkelijk kunnen worden vervangen als dat nodig is.

Er zijn veel verschillende soorten messen voor gipsplaat. Ze verschillen in dichtheid, dikte en structuur. Elk type is geschikt om een ​​bepaalde bewerking uit te voeren - het snijden direct langsstroken, snijden ronde gaten voor een gebogen uitsnijden. Hoewel je kan doen met een mes, is het de moeite waard om het vliegtuig te kopen en blad voor het werken met gipsplaten.

Hoe de gipsplaten mes

Montage mes beste de lange rechte longitudinale stukken gipsplaat gesneden. Om te beginnen is het noodzakelijk om een ​​gipsplaat lag op een glad oppervlak, bijvoorbeeld, dekvloer of een stapel vellen zoals gipsplaat.

 Het algoritme is:

 1. We moeten de nodige metingen te verrichten.
 2. Na het maken van de lay-out in potlood. Gebruik een pen of marker om het onmogelijke te markeren, laten ze zeer duidelijke sporen, die dan praktisch onmogelijk zal zijn om stopverf.
 3. Typisch stempel het bovenste en onderste vel, tot het gewenste aantal centimeters, vervolgens met elkaar verbonden door het niveau of lange regels.
 4. De lay-out kan worden gedaan aan de andere zijde van het blad, zal het verdere werkzaamheden te vergemakkelijken.

Mes voor het snijden van gipsplaat moet scherp zijn, en de lengte is ingesteld dat deze niet de dikte van het materiaal overschrijdtMes voor het snijden van gipsplaat moet scherp zijn, en de lengte is ingesteld dat deze niet de dikte van het materiaal overschrijdt

Door het markeren van de lijn moet u een metalen liniaal te maken, hield haar stevig vast. Dan moet je zet de mesrand (de lengte mag niet groter zijn dan de dikte van de gipsplaat) en zorgvuldig gesneden gipsplaten strip precies op de lijn.

Daarna ingekeepte vel wordt gevouwen en ter plaatse van de inkeping uiteindelijk snijden.

Bleydranner - mes voor gipsplaten

Blade Runner (in het Engels de "Blade Runner") - een professionele magnetische dubbelzijdig mes voor gipsplaat.

Blade Runner - is een revolutionair apparaat voor het uitsnijden van de gipsplaten.

Deze inrichting bestaat uit twee delen, bovenste en onderste, in elk is een zeer sterke magneet, waardoor ze samen worden gehouden. In het midden van elke ligt aan de patroon met een verwijderbaar mes vervaardigd uit roestvast staal. bleydranner mes gedreven in het werk voorwaartse beweging in de gekozen richting te snijden. Cirkelzaagbladen roteren wanneer het blad beweegt.

Bleydranner kan elke snijlijnen in een gipsplaat gelijktijdig van beide zijden zonder beperkingenBleydranner kan elke snijlijnen in een gipsplaat gelijktijdig van beide zijden zonder beperkingen

De voordelen van dit mes voor het snijden van gipsplaten:


 • De brede waaier van toepassingen;
 • Bespaar tijd;
 • Veiligheid in gebruik;
 • Lange lijnen.

Bleydrannera grootste nadeel is de prijs, het is leuk is niet goedkoop. Maar het zichzelf snel terugverdient door bespaart tijd en moeite.

Om het afgesneden gedeelte van het basisblad van gipsplaten, de translatiebeweging naar voren en naar achteren een deel los van de vaste plaat handmatig los.

Schaar voor het snijden van gipsplaten Profiel

Profiel gipsplaten wordt gebruikt als het belangrijkste element van het kader van de vele structuren. In het bijzonder - gipsplaat wanden, plafonds, ook als gevelbekleding.

Schaar - een van de meest populaire, praktische en meest gebruikte apparaten voor het profileren en het gipsplaat. Er zijn vele soorten scharen voor metaal, want is aan wat in ieder geval noodzakelijk is vast te stellen.

Het is belangrijk op te merken dat het niet nodig is om op te slaan en koop een solide ouderwetse schaar. Ze werken elke dag - geen medelijden met jezelf. Vooruitgang staat niet stil, want er zijn veel verschillende scharen voor metaal, die zowel gemakkelijker zal zijn en de inspanningen om te werken met hen zal veel minder te nemen.

Combinatie scharen zijn uitstekend geschikt voor het metaalprofiel lengte gesnedenCombinatie scharen zijn uitstekend geschikt voor het metaalprofiel lengte gesneden


Er zijn enkele veelvoorkomende soorten schaar:

 • gecombineerd;
 • Longitudinale bezuinigingen;
 • krullend;
 • Recht snijden;
 • Links cut.

Gecombineerd schaar is geschikt voor dagelijks gebruik. Ze zijn universeel. Met hun hulp, kunt u zowel directe als figured cut doen. Naam langssnijden schaar spreekt voor zich. Hun missie - om metaal te snijden in de lengte, dat wil zeggen langs.

Figured schaar metaal nodig voor gebogen secties. Van universele ze zich door korte snijkop, waarmee veel gemakkelijker te roteren in de richting van de snede. Het is ook ideaal voor gebogen snijden van gebogen scharen, worden ze onderverdeeld in "rechts" en "links", afhankelijk van de locatie van het bovenmes ten opzichte van de bodem.

Verscheidenheid van messen voor gipsplaten (video)

In principe, snijd de gipsplaten is niet zo moeilijk. Zelfs een beginner kan beheersen om te gaan met het uitsnijden van het blad, waardoor het correct en nauwkeurig, zonder de hulp van professionals, als rekening wordt gehouden met alle nuances van het werken met gereedschappen voor het snijden vellen van gipsplaten. En vergeet niet dat de ervaring komt met de praktijk. Dus wees niet boos zijn als de eerste keer dat er iets mis gaat. In dit geval, gewoon proberen waard weer, en al moet slagen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 35 = 43

Adblock
detector