Gipsplaten installeren op de muur zonder lijst: 2 manieren – nwhistorycourse.org

The BlogMet frameloze monteren van gipsplaten kunnen de wanden uitlijnenMet frameloze bevestiging gipsplaat kan stenySeychas meestal de gipsplaat wordt gebruikt voor het vlak afwerken van muren en plafonds te lijnen. De normen van de vorige eeuw is niet aanvaardbaar, omdat de geringste afwijking wordt berekend in centimeters, kan een einde maken aan alle reparaties. Frameloze montagewijze kunnen worden toegepast indien het oppervlak is relatief glad. Deze methode kunt u extra centimeters van de leefruimte, elegant kwadratuur die niet beschikken over iedereen kan redden. Wat zijn de voordelen van deze methode is dat het zal duren om te werken en stap voor stap installatie handleiding - later in het artikel.


Versieren de muren van gipsplaat zonder frame en profiel: voor- en voorwaarden

Meestal de gipsplaten aan de muur bevestigd karkas gebruikelijke manier: een metaalprofiel of houten latten naar krat en het materiaal zelf verbonden. Deze methode kunt u de communicatie, die niet altijd kan een lust voor het oog verbergen en het oppervlak glad. Echter, niet alle gevallen stelt ons in staat om deze methode toe te passen: ten eerste, het is duurder, en ten tweede - neemt waardevolle leefruimte, die nu op het tegendeel, uit te breiden op vele manieren.

Frameloze gipsplaat installatie methode kunt u af te stemmen op de muur oppervlak voorafgaand aan hun einde te bevorderen.

Wat zijn de voordelen van deze methode? Natuurlijk is dit een aanzienlijke besparing op het bouwen van materialen, en nog veel meer - bespaart kostbare ruimte en snelheid van uitvoering. Onder de tekortkomingen kan worden opgemerkt dat de muur is niet erg solide. Het zal onmogelijk zijn om een ​​plank vast te stellen of een schilderij op te hangen, en deze methode is niet altijd aanvaardbaar, omdat het impliceert een aantal voorwaarden, die, indien genegeerd kan onbereikbaar geworden.

Het verfraaien van de muren van gipsplaat zonder frame - een proces dat zal helpen om ruimte te besparenHet verfraaien van de muren van gipsplaat zonder frame - een proces dat zal helpen om ruimte te besparen

namelijk:


 1. Level muur kromming. Wanneer de wanden zeer bochten, terug te keren naar een proces met een krat, aangezien slechts geringe afwijkingen kunnen worden geëlimineerd zonder montageframe. Gipsplaten aan de muur speciale lijm of schroeven, die niet de vorming van grote holten onder het materiaal omvatten.
 2. De beschikbaarheid van de communicatie. Natuurlijk, om de bedrading, deze voorwaarde niet van toepassing. Reden tot het nemen weinig ruimte in beslag en zijn verstopt in de kelder. Maar als de muur gemonteerde waterleidingen of verwarmingsbuizen, die u wilt verbergen - de noodzaak om een ​​doos te bouwen. Hetzelfde geldt voor de ventilatie.
 3. De mate van divergentie van de muren rond de kamer. Als u van plan bent om een ​​multi-level, caisson, spanning, het plafond te installeren of te trimmen zijn platen, zelfs een klein verschil tussen de wanden leiden tot de ineenstorting van alle werken. De plafondconstructie is duidelijk te zien, eventuele asymmetrie van de kamer. Dit zal helpen om te voorkomen dat, nogmaals, de installatie van de FCL op het frame.

Wanneer de wanden niet erg krommen onder de gipsplaat is niet nodig om buizen en inbouwen grote constructies plafond in de ruimte te verbergen is niet gepland (zelfs als er een discrepantie die vaak voorkomt) frameloze methode is zeer acceptabel.

Gipsplaten installeren op de wand zonder kader: een voorbereidende fase

Alvorens de aanschaf van het materiaal, is het noodzakelijk om het bedrag te bepalen. Hiervoor is het noodzakelijk om het gebied omhulde oppervlak meten. Deze waarde zal voldoende zijn om de benodigde hoeveelheid GCR borden en bevestigingsmiddelen te kopen.

Gipsplaten aan de muur zonder kader gemonteerd op twee manieren: • Op kit of lijm;
 • Op de schroeven.

Afhankelijk van de gekozen wijze van bevestigingsmiddelen en materialen worden aangeschaft. Naast gipsplaat nodig pluggen, schroeven, ringen, stopverf mengsel dik schuimrubber, geëxpandeerde schuim en lijm.

Gipsplaten kan worden bevestigd aan de muur met schroeven of stopverf, maar eerst moet je uit te voeren voorbereidende werkzaamhedenGipsplaten kan worden bevestigd aan de muur met schroeven of stopverf, maar eerst moet je uit te voeren voorbereidende werkzaamheden

Vanaf het instrument om te werken heb je nodig:

 • roulette;
 • Potlood of marker;
 • Otbivochnogo draad;
 • Building of decoupeerzaagblad;
 • Putty (brede en smalle);
 • hamer;
 • Fijn schuurpapier;
 • Building niveau;
 • Elektrische boormachine of boorhamer en schroevendraaier bij zelftappende schroeven.

Gipsplaten zonder lijst kan worden vastgesteld aan droge muren. Als de kamer is een hoge vochtigheidsgraad of aan de muur vrij ruw materiaal zal niet vasthouden aan de muur voor een lange tijd.

Hoe de muur gipsplaat uitlijnen zonder een skelet met lijm

Voordat vast gipsplaten aan de muur, is het belangrijk om het oppervlak voor te bereiden. Hiervoor staalborstel stof afgeschraapt van de wand en gips geëxpandeerd residuen. Als het oppervlak poreuze wanden moeten de primer behandelen.

Volgende stappen:

 1. Knipvellen. Voor de montage aan de muur, moet u de locatie van het blad te overwegen. Een essentiële voorwaarde - geen kruisvormige verbindingen.
 2. Bereiding van de kleefmassa. Afhankelijk van de wandruwheid kan samenstellingsoplossing variëren. Als het verschil tot 4 mm, de gekozen vulstof "Funenfyuller", wanneer het verschil wordt toegevoerd aan 20 mm "Perfliks". Filler wordt gemengd met water tot een consistentie van zure room.
 3. Het aanbrengen van lijm op de gipsplaten. Nogmaals, afhankelijk van het aantal bochten van de muren, de lijm wordt aangebracht razymi manieren. Bij het passeren van het mengsel tot 4 mm wordt aangebracht op het gehele oppervlak van het vel met een dunne laag. Tot 20 mm hechtmiddel op afzonderlijke punten op afstand maximaal 35 cm Als het verschil nog -. Gebruikte tien centimeter stroken GCR, zijn zij bevestigd aan de muur en ze te richten reeds gemonteerde platen.
 4. Bonding blad. Gipsplaat wordt vastgemaakt aan de wand netjes en snel. Na richtplaat langs de onderrand wordt het vel stevig aangedrukt tegen de muur.
 5. Correctie. Lange waterpas of regel aangepast convexiteit. Sprekers plaatsen tikte met een hamer.

gipsplaten moet snel en zeer nauwkeurig worden gelijmd aan de wandgipsplaten moet snel en zeer nauwkeurig worden gelijmd aan de wand


Nadat alle uitstulpingen worden geëlimineerd, te beveiligen de plaat wordt ondersteund op een paar uur houten plank

Plaats vullingen kunnen gipsplaten worden gemonteerd op het montageschuim (indien de uitzettingscoëfficiënt klein). Het schuim heeft een goede hechting, maar totdat het stevig giet blad moet worden vastgesteld, omdat er anders ongelijk zal zijn.

Wanneer de kromming van de wand groter is dan 40 mm, de wanden in plaats van sterke afwijkingen vaste rails. Ook op het gebied van sterke depressies moeten worden toegepast meer lijm. Langere behandeld gewrichten en maakte ruwe afwerking muren.

Bevestig gipsplaten aan het frame zonder schroeven

Deze montagemethode is betrouwbaarder, hoewel enigszins ingewikkelder vorige. Het is met succes toegepast op zeer gebogen wanden, maar er is een voorwaarde: de plafondhoogte mag niet meer dan 3 m (techniek omvat geen horizontale voegen).

Gipsplaten schroeven op het frame kan worden bevestigd zonder de ruimte, is de hoogte niet meer dan 3 meterGipsplaten schroeven op het frame kan worden bevestigd zonder de ruimte, is de hoogte niet meer dan 3 meter


Na bereiding van de muren gaat als volgt:

 1. Het vel wordt aangebracht op de wand en nasverlivaetsya 8-10 gaten op gelijke afstand van elkaar. Dus op een muur liep label.
 2. De gaten in de muurankers worden gehamerd.
 3. Aan de achterzijde van de GCR geagglomereerde schuim op geringe afstand van nasverlennyh gaten. Hij moet afschrijven.
 4. Het vel werd vervolgens bevestigd aan de muur met schroeven en sluitringen. De breedte van de ringen moet ten minste 1,5 cm.
 5. Vertical gecontroleerd. Voor dit niveau wordt toegepast op de wand verschillen en worden schroeven geschroefd of gedraaid.
 6. Nadat alle vellen op elk van de schroef op de platen geschiedt kleine gaten bevestigd, zij worden met schuim.
 7. Nadat het schuim hardt, kunnen de schroeven worden verwijderd en zashpatlevat gaten.

Het hele proces is voltooid wordt het preparaat GCR onder de inrichting (kleuring, behangen, etc.).

Hoe de gipsplaten aan de muur te lijmen zonder frame (video)

Frameloze installatie van de FCL op de muren - een ingewikkeld proces dat een bepaalde kennis en vaardigheden vereist. We moeten om het materiaal te begrijpen, om hoogwaardige filler of schuim te selecteren. Voor self-installatie kan doorgaan, vertrouwen hebben in hun vaardigheden en kennis. Ook kan niet zonder assistenten, omdat gipsplaten platen zijn vrij zwaar en omvangrijk. Geloof in jezelf en je zult slagen!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 39 = 41

Adblock
detector