Geluidsisolatie gipsplaten: kiezen voor het materiaal en absorberen technologie – nwhistorycourse.org

The BlogOm dit te bereiken geluidsisolatie in de kamer is mogelijk door middel van geluidsisolatie gipsplaat partitiesTe bereiken geluidsisolatie in de kamer kan door middel van geluidsisolatie gipsplaat peregorodokShumoizolyatsiya nodig op vele gebieden: in fabrieken en theaters, opnamestudio's en concertzalen. Het is belangrijk om de extra lawaai in het appartement of prive-woning te isoleren. Komt het geluid binnen de kamer van de buitenkant, en op de draagbalken, het passeren van lawaai van de naburige appartementen en kamers. Zorgen voor volledige geluidsisolatie met een factor 1 in de woning is duur en moeilijk, maar het is mogelijk om ruis, doordachte geluidsisolatie gipsplaat te verminderen.


Akoestische gipsplaat als materiaal voor het isoleren van geluid

Gipsplaten is goed isoleert de extra lawaai. Daarom wordt het vaak gebruikt voor binnenmuren. Slecht en het heeft zich bewezen als materiaal voor de binnen- wanden, maar de geluidsabsorptie van gipsplaat via additionele lagen van speciale materialen, bijvoorbeeld akoestische gipsplaat verbeteren. 

Deze verschilt van de conventionele in de bouw: een plaat bekleed met een fijne perforaties, de achterzijde is bedekt met een doek met hoge correcte absorptiecoëfficiënt.

Om onnodige ruis te verwijderen in de kamer, raden experts met behulp van een akoestische gipsplaatOm onnodige ruis te verwijderen in de kamer, raden experts met behulp van een akoestische gipsplaat

Materiaal dat vandaag is gepresenteerd in een assortiment van verschillende fabrikanten, maar blijft leider Knauf. Het wordt op dezelfde manier als een conventionele (gemonteerd op het gebruikersprofiel).

Voordelen van de akoestische gipsplaat:


 • Doordat het effect van "echo" als gevolg van het dempen van geluidsgolven in de plaat;
 • Milieuvriendelijk materiaal en de veiligheid voor gebruik in woongebieden;
 • Diverse grootte van de perforaties kan de akoestische gipskartonplaten selecteert het gewenste isolatie (het varieert 0,2-1);
 • Eenvoudige installatie ontwerpen van akoestische gipsplaat;
 • Mogelijkheid geluidsisolatie gipsplaat afwerking als de wanden en plafond met een soepele overgang zonder zichtbare naden.

Als gevolg van deze kwaliteiten, kan het materiaal gebruikt worden voor woningen, en het creëren van een verscheidenheid aan architectonische oplossingen en gespecialiseerde gebouwen die versterkt akoestisch systeem klaar is toe te passen.

geluidsisolerende scheidingswanden van gipsplaten

Voor het binnen- of intra wanden van gipsplaat isolatie bijgeluiden is ook erg belangrijk. Naast de toepassing reeds boven de akoestische gipsplaten genoemd, kan het meer verschillende manieren bereiken. Bijvoorbeeld met gebruikmaking van een inwendige laag van geluiddempend materiaal.

Afzonderlijk is het noodzakelijk om een ​​nieuwe manier van geluidsisolatie gipsplaten te wijzen - akoestische gespoten deklagen.

Er zijn andere types van geluidsisolerend materiaal, dat moet worden gekozen om de kenmerken en de grootte van de kamer aan te passenEr zijn andere types van geluidsisolerend materiaal, dat moet worden gekozen om de kenmerken en de grootte van de kamer aan te passenDe moderne markt biedt geluiddichte materialen selectie schuim boards, glasvezel, minerale wol of kurk platen, polymeer membraan, polyester platen - ze hebben allemaal hun sterke en zwakke punten, op basis van die nodig zijn om een ​​keuze te maken ten gunste van een shumoizolyatora.

Het is de moeite waard aandacht te besteden aan:

 1. De mate van absorptie van geluidsgolven in het geperforeerde en poreuze vulmiddelen hij boven;
 2. Brandveiligheid: Kies onbrandbaar geluid isolator waarin de minerale wol;
 3. De kosten van sommige vormen van geluid absorberende materiaal is zeer hoog, die in aanmerking wordt genomen bij de voorbereiding van de ramingen van toekomstige partities.

Het maakt niet uit wat voor soort geluidsisolatie voor het interieur partities die u kiest, de installatie is gemaakt van ongeveer hetzelfde patroon, met behulp waarvan u een geluiddichte scheidingswand met zijn handen gemakkelijk kunnen maken.

Geluidsisolatie wanden gipsplaat stapsgewijs

Om onafhankelijk geluid- isolerende wanden gipsplaat wordt een standaardset gereedschappen nodig voor het werken met gipsplaten, profielrails en SS Mo, vellen of akoestische gipsplaat, schroeven, knock-in ankers of schroeven en pluggen, nagels.

Een belangrijk element van de wanden en geluidsisolatie gipsplaten - afdichtlijst, reinigt trilprofiel.

Alvorens geluidsisolatie muren gipsplaten, moet eerst mount frame designAlvorens geluidsisolatie muren gipsplaten, moet eerst mount frame design

Voor een betere geluidsisolatie en waarborgen van de sterkte van het ontwerp aan elke zijde van de scheidingswand is aangebracht een dubbele laag gipsplaat die moeten worden overwogen bij het berekenen van het vereiste aantal vellen. Voor de deur, als er een is gepland, is het noodzakelijk om voorraad op meer en een bar.

Stappenoverzicht:


 • Het merken en snijden van profielen, platen van gipsplaat en afdichtingsmateriaal. Geïmplementeerd door middel van roulette, een potlood, een laser of waterniveau. Observeer de nauwkeurigheid van de constructies, vooral wanneer de markering tussenframe stutten.
 • Monteren van de frameprofielen. De staanders en het frame gesneden uit een profielwand van de SS. Dwarsbalken - profiel Mon. Op de wanden, vloer en plafond in de grond steken markering afdichtband. Bovenop het door middel van pluggen en schroeven of spijkers verticaal bevestigd PS profielen. Verzamelen zij het dwarsprofiel op een afstand van ongeveer een halve meter van elkaar. De geleidingsprofielen, vol hout, waardoor een doorgang profiel worden vastgeschroefd.
 • Aan één zijde van de voltooide karkas bevestigen we een dubbele laag van het vel gipsplaat. In het karkas bestrating eventueel bedrading gelegd bovenop de geselecteerde geluidsisolerend materiaal. Probeer eens het zonder gaten, overlapt met het plafond en de vloer. Het materiaal wordt aan de gipsplaten schroeven bevestigd.
 • Daarna gipsplaten gemonteerd aan een tweede zijde van de structuur. Dit wordt ook in twee lagen met een bindingssterkte voor offset naden.

Installatie van geluidsisolerend materiaal in de scheidingswand van de gipsplaat is zeer eenvoudig met de afgewerkte wand de ruimte zowel buiten lawaai en trillingen te beschermen. Natuurlijk zullen alle problemen van de geluidsisolatie alleen gipsplaat niet oplossen. Dit kan en moet een aantal technieken worden gebruikt.

Verdere maatregelen om geluidsisolatie te garanderen

In de ruimte waar de reeds geïnstalleerde gipsplaat met geluidsisolatie nog een aantal ruisbronnen, die ook kan worden geneutraliseerd. Deze omvatten ramen, balkondeuren, grenzend aan de andere appartementen van de muren, het plafond en de vloer.

Het verlaagde plafond is een geweldige manier om een ​​belangrijke bijdrage leveren in de kamer te verminderen het geluidsniveauHet verlaagde plafond is een geweldige manier om een ​​belangrijke bijdrage leveren in de kamer te verminderen het geluidsniveau

De geluidsisolatie gipsplaat verbeteren naden en overgangen afdichten van het naar de wanden, vloer en plafond.

Te dien einde, in aanvulling op een aantal effectieve maatregelen, zoals over de muren te nemen, en voor de rest van de ruimte.


in de kamer extra geluidwering verder geven:

 • Reparatie hiaten in de ramen en onder hen;
 • Gebruik het plafond om ruis van boven;
 • Installeer gipsplaat panelen geluidsisolatie langs de dragende wanden.

Door het gebruik van gipsplaten en akoestische isolatiematerialen kan een voldoende hoge coëfficiënt geluidsisolatie wanden van gipsplaat bereiken.

Het proces van geluidsisolatie gipsplaten (video)

Dergelijke wanden kunnen snel worden gemonteerd en diverse Geluidisolerende in de bouwsector pikt het materiaal met de gewenste mate van absorptie van geluidsgolven die voldoet aan alle eisen. Maar aanvullende maatregelen om het geluid in de ruimte aan te pakken zal helpen om uw appartement een rustige en gezellige plek om te rusten.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 1 = 2

Adblock
detector