GCR – vad är det: 3 huvudtyper av material – nwhistorycourse.org

The BlogGipsskivor är utmärkt och praktiskt material för finbearbetning av ytor när de utför reparationerGipsskivor är ett utmärkt och praktiskt material för ytbehandling under remontaTe som bedriver yrkesmässig inredning, ytbehandling och plätering rum, bör väggarna veta exakt vad GCR och hur man arbetar med detta material, vet vilka typer av nyanser och gipsskivor. Byggmarknaden är olika när det gäller val av material för möbler och konstruktion, men GFC är en universell efterbehandling material.


GCR: vad är dess omfattning och

Med tanke på detaljerna i gipsskivor, kan man dra slutsatsen att det inte bara är de mest populära, men också ett mångsidigt material.

FCL består av två komponenter - kartongen och gips.

Många föredrar att välja GCR eftersom gips präglas av mångsidighet och funktionalitetMånga föredrar att välja GCR eftersom gips präglas av mångsidighet och funktionalitet

Bygga gips inuti arket (bas), fast med hög densitet papp (liner) i plåtform.

Tillämpningsområden:


 • Dekorera väggarna och byggnader;
 • Installation av undertak;
 • Skapa partitioner och dörröppningar;
 • Bullersäker design;
 • Väggisolering av bostäder och kontor;
 • Göm oegentligheter i väggar och tak.

Användningen av gipsskivor i byggnaden är mycket omfattande, detta och prata i detalj.

Sammansättningen av gipsskivor

I produktionen av gipsskivor det finns standarder som, beroende på typ, varierar kompositionen GCR.

Lär sammansättning gipsskivor kan vara i en specialitet butik i ConsultantLär sammansättning gipsskivor kan vara i en specialitet butik i ConsultantBeskrivning av kompositionen i procent:

 1. Byggnad gips - 90%;
 2. Pressad papp - 5%;
 3. Vatten, lim, färgämnen - 5%.

Gipsskivor miljövänligt material, till skillnad från OSB (oriented strand board), som består av ämnen som är giftiga (och formaldehyd harts). 

Vid tillverkning och produktion av gipsskivor används, enligt standard gips två kvaliteter av T4 och T5.

Beroende på modifiering och egenskaperna hos den erhållna gipsskivan, existerar gipsskivor variationer, till exempel, GKLO (gipsskivor ökad brandhärdighet) som används i brandfarliga och industrilokaler, vilka innehåller kemiska tillsatser som förbättrar eldfasta egenskaper.

Gipsskivor: egenskaper hos materialet

Som med alla byggmaterial från gipsskivor har också sina egna egenskaper, bland annat. Låt oss undersöka dem i detalj.

Grunden lades:

 • Ark dimensioner (längd, bredd och tjocklek);
 • Gips material;
 • Vikten (16 till 35 kg);
 • Böjhållfasthet, som är den viktigaste tekniska komponenten;
 • Färgblad (se grundläggande eldfast vitt, grönt fukt);
 • kantform (rak, förtunnad, halvcirkulär, avrundat);
 • brandsäkerhet;
 • Miljövänligt.

Plåttjocklek väljs endast från destinationen. Till exempel för ett undertak hölje, är det rekommenderat att välja en tjocklek på 9,5 mm, eftersom den inte kommer att uppleva höga belastningar och billigare. Att montera skiljeväggarna och skapa en tjocklek av 12,5 mm används, eftersom tjockleken beror på styrkan och ljudisolerade väggen.

Gipsskivor är perfekt för väggar och tak i lägenheten eftersom det miljövänliga och säkra för hälsanGipsskivor är perfekt för väggar och tak i lägenheten eftersom det miljövänliga och säkra för hälsan


Vikten av ett ark beräknas baserat på det material, bredd, längd och tjocklek hos arket.

Färg egenskap spelar en viktig roll när man väljer gips. För att underlätta för kunden, nästan alla tillverkare, beroende på användningsområde, den målade ytan. Exempelvis tillverkaren av GCR Knauf, är den konventionella GCR målade i grå, grön vattentät, brandsäker i mörkgrått, och en kombination därav är målad i mörkgrön. 

Också värt att notera är att det lilla formatet och gips.

Skillnaden i miljö ark beror på sammansättningen av de material som används och är en av de viktigaste tekniska egenskaperna hos kontroll bladen innan in på marknaden. Förresten, idag det mest miljövänliga Gips är Knauf.

På väggen var starkare och tystare, välj den tjockaste plåt och notera installationen, försök att använda ett enda ark och använda all användbar yta av plattan.

egenskaper gips

Gipsskivor olika egenskaper och det material som de produceras, i detta avseende var den ryska special standard 51829. infördes 2001. Beroende på applikationen, började bladen för att delas in i arter som är beroende av de grundläggande egenskaperna hos gips.


Läs om de grundläggande egenskaperna hos gips kan du på internet eller öppna utrymmen i byggnaden butikenLäs om de grundläggande egenskaperna hos gips kan du på internet eller öppna utrymmen i byggnaden butiken

Bland dem:

 1. Gips standardtäthet lika 7,2x102 kg / m3
 2. Miljömässigt (närvaro av skadliga föroreningar);
 3. Andningsförmåga (reglera luftfuktighet och inomhusklimat).

Innan du köper vara säker på att be FCL ge information om tillverkaren ,, kontrollera miljömärkning "Leaf of Life", och det är önskvärt att bekanta sig med sammansättningen av de material som används.

typer av gips

Beroende på omfattningen och syftet är gipsskivor delas in i två grundtyper och 4 underarter. De är vanliga och GCR Gols (gips ark).

Om du behöver för att snabbt och korrekt att FÖRHYDA väggarna då för detta ändamål är perfekt enkla gipsskivorOm du behöver för att snabbt och korrekt att FÖRHYDA väggarna då för detta ändamål är perfekt enkla gipsskivor

Typer av Gips och deras tillämpning:

 • GCR - en enkel skiva av gipsskivor, i vilken basstrukturen innefattar gips förstärkt tät kartong. Används för väggbeklädnad, partitioner arrangemang i hem med ett tempererat klimat och normal luftfuktighet.
 • Gipsskivan - fuktbeständig gipsskivor arket som används i lokaler med hög luftfuktighet. Det särskilda med denna typ är att den förhindrar bildandet av mögel, mjöldagg på väggytan, och bibehåller sin form under extrema förhållanden. Lämplig för väggbeklädnad i privata hem och även bad.
 • GKLVO - gips som kombinerar vattentät och brandsäkra egenskaper. Det används på byggarbetsplatser är mycket ansvarig för säkerheten vid brand och ökad fukt. Den största nackdelen med sådana ark är den höga kostnaden.
 • GKLO - gipsskivor med förbättrad brandsäkerhet gräns. Den egenheten att sådana ark är att ge normer och brandskyddsnormer. Det är oftast används i skolor och sociala inrättningar (sjukhus, utbildning uchdeniya etc.).

Alla typer av gipsskivor uppgifter kännetecknas av sin miljövänlighet, produktion kvalitet och komfort i arbetet, eftersom de har en lägre vikt än, till exempel, oriented strand board (OSB), som också är skadligt för bostäder.

Det finns 3 typer beroende på syftet med gipsskivor:

 1. Tak - har en maximal tjocklek för att öka bullerdämpande egenskaper används för montering av undertak;
 2. Arch Gips arket har en minsta tjocklek, lämplig för grov slutbehandling;
 3. GCR vägg - har en standardtjocklek av 12,5 mm används för ändamålet att arbetet (som täcker tak, väggar, skiljeväggar mounting).

När panelling konventionell GCR kombinera det laminerade gipsskivor, vinyl-täckt med en mängd olika blommor och färger.

Fördelar och egenskaper hos gipsskivor laminat

Lamin gipsskivor - ett nytt ord inom dekoration och byggmaterial, som den såg ut på marknaden den senaste tiden. Dess främsta syfte är dekoration av väggar och tak.

I laminerad gipsskiva är nästan inga variationer. Den huvudsakliga skillnaden är den färgande (design), formen och tjockleken av arket.

På bilden kan du se hur det ser ut och hur den skiljer sig från den konventionella ark. Enligt dess egenskaper är det inte sämre fuktbeständiga och brandsäkra blad och används även i höljet av badrum väggar. Tillverkade laminerade gipsskivor teknik, armeringsnät basen, som är mycket starkare än kartongens bas.

Ursprungligen transformera det inre utrymmet är möjlig med hjälp av laminerad gipsskivaUrsprungligen transformera det inre utrymmet är möjlig med hjälp av laminerad gipsskiva

Fördelar är inneboende i laminerad GCR:

 • Mångfalden av färger och former (sten stilar, trä, etc.);
 • Inget behov av att använda självgängande skruvar (monteringsplattor är möjligt tack vare speciella fästen och klämmor;
 • Enkel rengöring och underhåll;
 • Lätt att installera och demontera vid behov;
 • Efter är inte längre nödvändigt installationen för att utföra ytterligare arbete (gips, tapeter limning, måla väggar);
 • Ökad styrka och skydd blad från repor och skador;
 • Utmärkta luftledande egenskaperna hos ark, tillåta dem att "andas" och därigenom för att styra fuktigheten i rummet;
 • Användningen av olika material backar för LGKL installation.
 • Hög miljövänlighet.

Lamineringsfilmer av PVC gipsskivor av olika tjocklekar, tillåter strukturen att ge slaghållfasthet och nötningsbeständighet.

Innan du köper ett sådant material är det nödvändigt att ta hänsyn till de viktiga tekniska aspekter:

 1. Vid installation av dörr- och fönsterbänkar, får endast användas med en speciell självhäftande egenskaper inneboende tätningsmedel;
 2. Rengöring och spolning av sådana paneler är tillåten endast flytande detergenter utan partikelformigt material (pulver);
 3. Oacceptabel installation i badrum och toaletter områden med hög fuktighet;
 4. När du skapar dekorativa golv, rekommenderas inte att ta bort filmen efter konstruktion.

För övrigt är de laminerade gipsskivor användas inte bara för väggar och tak, men även för tillverkning av möbler, dekorativa element av interiören och fasaden av byggnader.

Vad är GCR bygg

Konstruktion och dekoration av byggnader och lokaler visar att gipskokartonnye blad i vår tid haft en ledande position på marknaden för efterbehandling material, eftersom de kännetecknas av ett stort utbud av produkter, låga kostnader och efterlevnad under drift.

Experter rekommenderar för slutbehandling av ytor gips att välja, eftersom att göra reparationer dess användning kommer att vara en kraft även nybörjareExperter rekommenderar för slutbehandling av ytor gips att välja, eftersom att göra reparationer dess användning kommer att vara en kraft även nybörjare

Tillämpa FCL tillsammans med värmaren kan åstadkomma värmeisolering av bostäder som inte är rädd för låga temperaturer och svår frost i vårt klimat.

Därför nästan alla byggbranschen gick på en gipsmaterial, särskilt i västvärlden. Till exempel i USA, nästan alla hem är helt byggd av gipsskivor. Skivor av gips hjälper byggare och designers för att lösa många pannor för kunden, i synnerhet som täcker tak, väggar, mellanväggar arrangemang. Med den kan du bygga ett litet lagringsutrymme. I Ryssland är en stor tillverkare och marknadsförare av gipsskivor företaget "Gipsopolimer".

De största skillnaderna från gipsskivor av andra material är:

 • Mångsidighet (en mängd olika tillämpningar);
 • Låg kostnad för produktion, vilket gör det möjligt för entreprenörer att etablera produktion av gipsskivor;
 • Området av marknaden för att bygga och efterbehandling material (jämförbart med valet av tapet eller linoleum);
 • Bekvämlighet och komfort arbete (material lämpar sig för att arbeta som en erfaren byggare, och den genomsnittliga personen);
 • Variabilitet i att välja fäst ark (skruvar och de skruvar, häftklamrar, klyamery).

Tack vare det här alternativet kan du tydligt se skillnaden mellan materialet.

Skillnader och egenskaper hos perforerade gipsskivor

En variant av det GCR är perforerade gipsskivor, skiljer sig mycket från de vanliga. Dess huvudsakliga funktion är en bra akustiska egenskaper. Används där krävs för att uppnå ett minimum av ljudvibrationer, ekot (arenor, teatrar, etc.).

Fördelar perforerade gipsskivor att det skiljer sig tillräckligt hög hållfasthet och god ljudisoleringFördelar perforerade gipsskivor att det skiljer sig tillräckligt hög hållfasthet och god ljudisolering

Tillverkad av en cellulosabana med luddigt beläggning på arkytan. Egenskaper liknande konventionell GCR, med undantag för hög Ijudabsorption.

Funktioner perforerade gipsskivor:

 1. Enkel installation och underhåll;
 2. Absorption av ljud resonansmetod;
 3. Hög styrka och hållbarhet;
 4. Ger optimal klimat och luftfuktigheten i rummet;
 5. Behovet av specialverktyg under installation;
 6. Efter montering putty leder;
 7. De höga kostnaderna.

Vid normal bostadsområde, denna gips knappast används och användas i undantags ändamål (hisschakt, rum med ventilationsanläggningar, samt pumpar och transformator utrustning, livgivande ökat buller). Sorter perforeringen gipsskivor: runda, kvadratiska och rektangulära.

Funktioner GCR: vad är detta (video)

Utformningen av FCL kan bidra till att minska kostnaderna för dekoration av rum och hus, och öka effektiviteten i dekoration, samt för att säkerställa kompatibilitet med andra material, utan att skada hälsan. Nya trender och framtidsutsikter använder gipsskivor, bestäms vid samma värde på tillväxtkvaliteten uppfördes strukturer.

Gips i inredningen (foto)

0c7edf1261dcc729b22de901a863d7b433d0d0fb8d786cade229667a16550eea73min194ef4e6fe2f61398f7fa0c2085ff663b26fa9d71510c151c0b39a798ef437e0f72013-02-01variantupotolkiizgipsokartonadizainac116b9ee49d2d2e81bcd92cd964fde5Dizajn-podvesny-h-potolkov-iz-gipsokartona-3dizajn-potolka-iz-GKL

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 7 = 2

Adblock
detector