Funktioner val och fastställande av laminat på taket: stadier av att arbeta med materialet – nwhistorycourse.org

The BlogEnligt modetrender kan laminatet med framgång användas både som golvbeläggning och som en efterbehandling material för väggar och takEnligt modetrender kan laminatet med framgång användas både som golvbeläggning och som en efterbehandling material för väggar och potolkovBolshoe mängd tyg konstruktion är utformad särskilt för dekorativ beläggning tak. Men reparationsarbeten - ett slags kreativa processen genom vilken nya idéer efterbehandling beläggningar ganska oväntat sätt. Till exempel, ett material såsom ett laminat, avsedd för en golvbeläggning, expanderade dess funktionalitet, beroende på nya trender. Nu är det ett effektivt sätt används för väggar, tak och dörrar.


Täcker taket laminatgolv, nya trender inom inredning

Träfibrer limmas med speciella hartser, pressas och formas paneler av önskad storlek, vilket resulterar i ett laminat - robust golvfinish. En bredare tillämpningsområde av materialet förklaras kvalitativa egenskaper och fördelaktiga egenskaper som den innehar.

De uppenbara fördelarna med laminerade ytbehandlingar inkluderar:

 1. Hög slitstyrka;
 2. Miljövänlig;
 3. Brandmotstånd (själv av);
 4. Hög densitet;
 5. Ljud-bevis;
 6. Styvheten hos materialet;
 7. Enkel användning och rengöring.

Förutom de kvalitativa fördelar såsom inredningen har sina begränsningar, som inte kan ignoreras, om du använder laminatgolv på tak och väggar.

Trots ett antal negativa egenskaper hos ett laminat, dess miljövänlighet och användarvänlighet föreskriva användningen av materialet för efterbehandling takTrots ett antal negativa egenskaper hos ett laminat, dess miljövänlighet och användarvänlighet föreskriva användningen av materialet för efterbehandling tak


Nackdelarna med materialet inkluderar:

 • Instabilitet av hög luftfuktighet. Därför i badrummet denna typ av täckning bör inte användas, speciellt för dekoration av taket. Tk maximal fukt ackumuleras nära taket.
 • En liten mängd av ångor som frigörs vid första på grund av att kompositionen, vilka skikt är bundna trämaterial. Om badrummet att använda laminatet, är det bara för golv och bara en del av rummet. I detta fall bör badkaret placeras på den andra sidan.

På marknaden för byggmaterial är ingen särskild tak- eller vägglaminat, med hjälp av konventionella laminatgolv för detta ändamål.

Snygg tak av laminat: konstnärliga möjligheter att dekorera

Om golvet är i huvudsak tvingas av möbler och mattor, är taket designen helt öppna ögon. Ju högre takbeklädnad dekorativa krav. Dessa krav uppfylls genom olika laminatmaterial.Genom design, är det material som presenteras i form av imitation:

 1. Klassiska trä;
 2. Läderbeläggningar;
 3. En metallytan;
 4. Sten beläggning;
 5. Keramiska plattor med olika mönster.

Beroende på strukturen av ytan kan urskiljas:

 • Opak panel;
 • Glansig panel;
 • Laminat i form av åldern trä med tydliga mönster;
 • Panel med reliefer;
 • Rough panel.

I små rum i en modern stil tak ser bra ut i laminat som simulerar gjort gamla styrelsenI små rum i en modern stil tak ser bra ut i laminat som simulerar gjort gamla styrelsen

Vit glänsande laminat tak passa ett litet rum med en brist på dagsljus.

Laminat presenteras i två huvudformer:

 1. Rektangulär form (i form av paneler upp till två meter i längd);
 2. Shape plattor.

Laminat i form av plattor lättare att montera till takytanLaminat i form av plattor lättare att montera till takytan

Att lägga långa paneler är lämpligt för utomhus yta, men sätta dig tak denna form kommer att bli svårt. För detta ändamål ett laminat i form av plattor.

Modern olika laminat design och form gör att vi kan ta hänsyn till alla möjliga varianter av konstruktionen.

Laminat väggar och tak: ändamålsenlighet och effektivitet

Laminat skivor tillverkas under visst kön. De av dess egenskaper som är viktiga för en golvbeläggning, tak eller väggar är värdelösa eller till och med försvåra jobbet. Till exempel, uppskattade ett laminat styrka och nötningsbeständighet, såväl som styvheten hos materialet. Dekorativa efterbehandling taket inte upplever sådana belastningar som golv och fastställande av senare på takplattor är svårt på grund av styvheten. Därför, för väggar och tak väljer den lättaste versionen av laminatet.


Ju tunnare laminat, desto bättre kommer det att se ut på taketJu tunnare laminat, desto bättre kommer det att se ut på taket

Beroende på tjockleken och hållbarhet är följande klasser:

 • För hemmabruk (upp till 23). Ett sådant laminat tas ur produktion på grund Det kan inte tåla en belastning på golvet, men skulle passa optimalt på lätthet i taket.
 • Konventionellt, för kontorsbruk:
  1. 31:e. Det enklaste som finns på marknaden;
  2. 32:e. Motstå golvet i kontoren upp till fem år, och hemma under 15 års drift;
  3. 33:e. Ett mycket hårt material som är svårt att öka i taket;
  4. 34:e. Kallas sport laminat, och är den allvarligaste och varaktig.

Rationella beslut - att välja den mest lätta och tunna laminat av de tillgängliga klasser. Om inte, bör du överväga lämpligheten av dekoration på taket. Eftersom kostnaden för materialet är proportionell mot dess tjocklek och styrka att taket kommer att vara ett slöseri med resurser.

Hur kan man stärka laminatgolv i taket: de grundläggande reglerna

Rubricerar laminatet kan vara flera sätt. Montering sker beroende på form, storlek, tjocklek och gravitations paneler.


Fäst material kan vara på två sätt:

 • Limma laminerad panel på den preparerade ytan;
 • Fixa laminatet framställt av trä eller metallprofil.

Något sätt du kan göra själv med dina egna händer. Building Forum förutom foto- och videorecensioner är proffs som lämnar tips om installation.

laminat montera i taket med skruvar och klyaymerov - process är längre, men också garanterar en lång livslängdlaminat montera i taket med skruvar och klyaymerov - process är längre, men också garanterar en lång livslängd

Fasas process fästlaminatpaneler med en speciell lim:

 1. På takytan att tillämpa en särskild primer djup penetration;
 2. Vissa bearbetade delen vinylbaserat lim, som ansluter sig till säkerheten, eftersom Adhesiv är brandfarligt och giftigt;
 3. Paneler är fästa tillsammans av ett laminat och ett hermetiskt lås, och installeras i taket, med början från hörnet av rummet;
 4. Fast leder eller band säkerhetskopior tills fullständig torkning av limmet.

Alternativt, kan alla av panelerna fogas samman på golvet och framställd beläggning klibbar till taket.

Fasstyrda processfästlaminatpaneler via stommen profil:

 • Taket är märkt under bottenplattan;
 • Passar profil;
 • Staplade laminerade paneler vinkelräta mot styrprofilen;
 • Till ram paneler är monterade med användning klyaymerov, skruvar eller efterbehandling naglar.

Gemensamt för laminatpaneler med en vägg eller golvsockel stängd plastband för start plast. Det enda problemet kan vara färg diskrepans.

Laminat på taket i ett trähus: lämpligheten av denna typ av finish för taket

Inte lämna över ledande positioner naturliga land hus och villor. I trähus har sina egna regler och nyanser i byggnads- och reparationsarbeten, särskilt när det gäller taket.

Det rekommenderar användning av följande material för dekorativa tak i trähus:

 1. Spännare beläggning;
 2. Laminatpanel;
 3. Naturligt trä beläggning;
 4. Fanerade skivor.

Laminatgolv är inte fukttåligt material, så montera den på taket slutar i ett trähus är tillåten om taket är dessutom skyddad av tätskikt.

Landet Huset laminat taket kan monteras endast i fallet med hög kvalitet tätskikt taketLandet Huset laminat taket kan monteras endast i fallet med hög kvalitet tätskikt taket

trätak struktur består av:

 • Interna dekorativa ytor;
 • Isolering av film;
 • Lager isolering;
 • tätskikt;
 • Takmaterial.

Vid användning av laminatet måste göras låda på balkarna och därmed dölja dem. Om så önskas, balkarna lämna som en dekorativ takbeklädnad, användningen av laminatet kompliceras av egenskaperna hos materialet.

Lägga laminat på taket (video)

Vid användning av laminat för takbeläggningar bör jämföra de finansiella kostnader och arbetsinsatser med alternativa material, avsedda för just sådant arbete. Tunt laminat länge avbrutits på grund av olämplighet och bräcklighet golvbeläggningen, och en tjock laminat, vilket är betydligt högre än priset för tung för att säkert fästa den till takbeklädnad.

Laminat på taket (foto)

0159349b35649bbXXL2ec4c8c84ac2d7ce0081813d7c9965fe03858f9a1000112.4082beb8a54cc9cfd4a34b0612e86c07b010c403d49100023deti333151.0097112987490731441290597balki4

Leave a Comment

Your email address will not be published.

65 + = 68

Adblock
detector