För att konstruera en trätak med händerna – nwhistorycourse.org

The BlogTrätak kan göras oberoende av varandra. Denna typ av finish är mycket populär i privata hemTrätak kan göras oberoende av varandra. Denna typ av finish är mycket populär i privata domahMnogie människor föredrar att installera en trätak i ett privat hem. Denna design ser attraktiva och är mycket praktiskt. Dessutom sätter träribbor eller plank med sina egna händer kraften i varje person. Det kan vara dekorerad med olika dekorativa element av plattan, om så önskas. Till exempel i det inre av vardagsrummet ser vackra snidade tak och sovrummet kan du ställa in en ovanlig vitt tak, gjord av plywood.


Behöver jag en ångspärr för tak trägolv

Det är känt att trä kan deformeras när de utsätts för fukt. Det är därför du måste vara säker på att installera en ångspärr på taket. Om du väljer att taket FÖRHYDA träd i lägenheten för att installera en ångspärr är inte nödvändigt.

Ångspärren kan användas som material:

 1. Izospan. Ångspärr görs med hjälp av detta material kommer att tjäna dig för mycket länge, eftersom IZOSPAN inte absorberar fukt och inte deformeras när de utsätts för höga temperaturer.
 2. Aluminiumfolie. Om du väljer att göra ett målat tak av trä, använda detta material, eftersom det effektivt motstår korrosion och reflekterar värme. Dessutom är aluminiumfolie som används i fall de installerade träkonstruktioner med ovanliga former.
 3. Polyetenfilm. Detta material skyddar plattan från ruttnande och lameller. Men för att installera plastfilmen runt omkretsen av rummet är förbjudet, eftersom det kan leda till växthuseffekten.

Varje typ av ångspärr är avsedd för vissa funktioner trätakVarje typ av ångspärr är avsedd för vissa funktioner trätak

Om du vill spara på ångspärren kan du använda ecowool eller kartong impregnerad med vax. Man bör dock komma ihåg att ångspärren egenskaperna hos dessa material är mycket värre.

Material under trä tak

Tidigare har installationen av taket som används trä kantbrädor. Dessa konstruktioner var mycket primitiva och lätt dukade under för stammen. I vår tidsram paneler görs med hjälp av högteknologiska material av äkta trä.


Allt för trätak kan användas:

 • Reglar. För registrering tak i trä används oftast detta material eftersom dess installationen är snabb. Väggpaneler gjord av tall, ek eller lind. Detta material är monterad på en speciell ram.
 • Podshivnoy material. Sådana paneler klistras utanför fanér.
 • Krossad timmer. Detta material används sällan, eftersom det är svårt att montera.

I arrangemanget, de mest populära takbeklädnad I arrangemanget, de mest populära takbeklädnad

I en separat grupp innefattar kassettak. De samlas in från den specialiserade moduler rutan avsnitt. Ställ kassettak endast av proffs, eftersom det krävs specialutrustning för installation.

Installera tak, träram,

Om du vill ha en vacker tak, träram, använda den säng. Inlämning av ett tak av detta material tar 3-4 timmar. installationsprocessen börjar med förberedelserna. De inkluderar rensning bas ytan av färgbeläggningen och foder antiseptisk lösning.Installationen utförs i följande ordning:

 1. Gör en stativplatta. För sin produktion behöver använda stänger med ett tvärsnitt av 30x30 centimeter.
 2. Sedan styrelserna gör gapet under lamporna.
 3. Fäst brädorna på lådan med spik.
 4. På platser där styrelsen agerar på den ökade belastningen, installera skruvarna.
 5. Applicera på den färdiga taket färg.
 6. Installera ljus.

Närvaron av ramen begränsar valet av belysningsanordningarNärvaron av ramen begränsar valet av belysningsanordningar

Använd lampor som belysningsanordningen är ytterst önskvärt, eftersom denna belysningsanordning har en hög specifik vikt. Det är bättre att använda punktbelysning med LED-lampor.

Taket för träribbor med sina händer

Taket är tillverkat av träribbor - utmärkt design lösning för utsmyckningen av ett privat hus eller lägenhet. Att lägga denna design är mycket enkel. Innan takskenor är installerade skall ytan rengöras från smuts. Dessutom, behovet hantera järnvägs antimykotisk blandning.

Det finns öppna och slutna tak träribbor. I det första fallet finns det en liten spalt mellan intilliggande plattor. Om du vill installera slutna tak räls, måste gapet elimineras med hjälp av dekorativa insatser.

Rack trätak öppen eller stängd är perfekta för hemmet eller lägenhetRack trätak öppen eller stängd är perfekta för hemmet eller lägenhet

Sekvensen för att sätta ett tak på träribbor:

 • Applicera på taket layout.
 • Fäster vid vägghörn.
 • Lås barer med skruvar.
 • Dra lådan genom den elektriska kabeln. Glöm inte att gömma den i korrugeringen.
 • Placera racket. De kan installeras antingen horisontellt eller i vinkel. För att fixera skenan till baren behöver använda skruvar.
 • Kontrollera jämnhet av konstruktionen med hjälp av ett vattenpass. Om någon del är placerad korrekt isär konstruktion. Demontering sker i omvänd ordning.

För att konstruera en trätak i en modern lägenhet

Att trätak i lägenheten - en enkel process. Dekorativa tak, dekorerade trä, kan ställas in från plywood. Denna konstruktion kommer att ha en låg specifik vikt, och ser mycket attraktiv.

Innan du installerar plywood till taket, måste du avfetta ytan. För att göra detta måste du använda kopparsulfat. Du måste också anpassa basen ytan med hjälp av en primer och spackel.

Dekorativa tak under trädet - en elegant och lyxig design lösningDekorativa tak under trädet - en elegant och lyxig design lösning


Processen att installera trätak i lägenheten:

 1. Skära faner 2-3 lika stora portioner.
 2. Applicera limmet på den motsatta sidan av arket.
 3. Smeta lim likformigt över hela ytan av arket. För att göra detta, använd en tandspackel.
 4. Stadigt fästa faner i taket. Hold ark behöver 1-2 minuter.
 5. Ta bort limrester med en servett.
 6. När du ställer in alla blad, eliminera de luckor som har bildats mellan taket och väggarna. För att eliminera luckorna med hjälp av kitt eller tätningsmedel.

Läggning av dekorativa träbjälkar

Om du inte gillar primitiva versioner av taket clearance kan du använda dekorativa balkar. Denna konstruktion är perfekt i kombination med stil med Provence eller land. För tillverkning av dekorativa balkar används uteslutande moderna, hållbara material.

Om du vill överraska dina gäster med ovanlig inredning, kan du göra en stråle av "antika". För att göra detta måste du rengöra dem med en stålborste och täck med ett tunt lager av lack.

Dekorativa balkar perfekt med designen av Provence eller land Dekorativa balkar perfekt med designen av Provence eller land

Träbjälkar är installerade i följande sekvens:


 • Grundligt torka materialet. Täcka balkarna antimykotisk lösning.
 • Gör hålen i väggen under balkarna. Diametern av hålen bör vara något större än diametern av strålarna, som trädet expanderar under inverkan av värme eller fukt.
 • Sätt ändarna av balkarna för att göra hål.
 • Täck balkarna första antiseptisk och lack.

Rubricerar trädet i ett privat hus

För att täcka tak i ett privat hus är det rekommenderat att använda en golvbräda. Det ser bättre ut än den vanliga foder, och är mer hållbara. Dessutom går golvet bra med någon typ av inredning.

Parkettbrädor - det bästa valet för headliner trädParkettbrädor - det bästa valet för headliner träd

Innan du installerar brädan, är det nödvändigt att lägga den i det rum där installationen kommer att genomföras. Detta förfarande är nödvändigt för att anpassa materialet till rumstemperatur.

Installera trägolv i taket:

 1. Konstruera ram. Gallret bör vara stark, så använd bara aluminiumprofiler och hörn.
 2. Fästa arket till läkten med hjälp av skruven.
 3. När du ställa in alla arken behöver fästa taket socklar.
 4. Du kan skruva skruvarna och installera dekorativa fästen om så önskas.

Mästarklass på headliner träd (video)

Tak, boaserade, ser lyxiga och är ett bra komplement till varje interiör. Om du väljer att installera takbjälkar själv, sedan lägga ett lager av ångspärr på golvet innan installationen. Valet av material för bearbetning av trä tak beror på individuella preferenser. Om din budget är obegränsad, ge företräde parkett eller säng. I andra fall är det mer ändamålsenligt att använda plywoodskivor.

Trätak (foto)

dsc2011kopiya--1--5--07cc82a6af247f3b40cda95fa04735d5--9--15--17--44FILEminimizer--000054--2333f6daa780--

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 3 = 7

Adblock
detector