Finns det något bättre tapeter, vinyl eller non-woven – 3 viktigaste skillnaderna – nwhistorycourse.org

The BlogDet huvudsakliga syftet med tapeten - är att skapa en mysig atmosfär i rummetDet huvudsakliga syftet med tapeten - är att skapa en mysig atmosfär i komnateDekorativnaya efterbehandling av väggar och tak tapeter kvar på toppen av sin popularitet. Marknaden erbjuder ett brett urval av målningar, som erbjuder stora möjligheter att reparera och utformningen av rummet. Bland tapeter konsumenter idag blev utbredd användning av vinyl och non-woven tapet. Många den här gången finns det genomförbarhet, - varje tapet bättre, vinyl eller non-woven. Svara på denna fråga kan bara vara en genomgång av dessa två typer av ytbehandlingar, deras funktioner och egenskaper.


Vad är skillnaden från non-woven vinyl tapet

När du väljer en kvalitet dekorationer utförande för många stopp vid två populära versioner: nonwoven och vinyl tapeter. Dessa material har vunnit stor popularitet på grund av den vackra utseende, kvaliteten på täckning och lång livslängd.

När du väljer vilken typ av tapeter haken är att skillnaden i tapeten funktioner gör att man undrar om valet av en kvalitet till förmån för en annan. Denna fråga är bäst alla själva bestämma själv, med hänsyn till individuella egenskaper.

Att välja en non-woven eller vinyl tapeter, vara uppmärksamma på att kvaliteten på materialAtt välja en non-woven eller vinyl tapeter, vara uppmärksamma på att kvaliteten på material

Skillnader och non-woven vinyl tapeter är inte signifikant. Även xför någon bagatell - för andra en allvarlig fråga. Eftersom innan du köper är det viktigt att bekanta dig med skillnaderna mellan dessa två populära typer.

De viktigaste skillnaderna tapeter:


 • Material. Man tror att ullen är skadligt för hälsan, till skillnad från vinyl. Emellertid kan denna myt avslöja. När du köper det är viktigt att uppmärksamma kvalitetscertifikat. Om hög kvalitet tapeter kommer och fleece och vinyl inte skada människors hälsa.
 • Välj. Non-woven vinyl tapeter är överlägsna i design och val av tapeter.
 • Andningsförmåga. Andas nonwoven tapet som främjar naturlig ventilation. Vinyl tapeter kräver regelbunden vädring av lokalerna.

Dessa är de viktigaste skillnaderna mellan de två typerna av tapeter. Att välja en eller annan form, är det viktigt att lyssna på sina egna önskningar och smak, liksom viljan att stå ut med bristerna i det valda alternativet.

Vinyl eller non-woven tapet: det är bättre

I vinyl och tapeter flizelinovh har sina anhängare - pokleit tapet tid råda de sina vänner, som beskriver sina styrkor. Naturligtvis, som med alla typer av produkter, dessa typer av tapeter har sina nackdelar. Det bör ta hänsyn till när man väljer en viss typ.

Det är viktigt att notera att båda typerna av tapeter vunnit stor popularitet och vann kärleken till konsumenterna. Den talar om produktens kvalitet, tillförlitlighet, användarvänlighet och underhåll.

Bättre att välja tapeter, uppmärksamma deras säkerhet och miljövänlighetBättre att välja tapeter, uppmärksamma deras säkerhet och miljövänlighetTydligt definiera vilken typ av bättre, är svårt. Valet påverkas av många faktorer, av vilka många är beroende av de individuella användarpreferenser, typ av rum, typ av yta, dess dekoration, i stil med det inre och materialtillstånd.

För att göra rätt val, måste du bekanta dig med egenheter av varje art, och bestäm själv vilka egenskaper möta de individuella kraven för reparation.

Särskilt icke-vävda Beläggning:

 • Den består av ett hållbart material som garanterar en lång livslängd på tapeten.
 • Bakgrunds ganska tät. Detta gör du enkelt dölja defekter på väggarna.
 • Fukt-bevis material. När det är vått tapeter inte förlorar utseende, inte varp. Efter torkdukar, förvärva samma form.
 • Fleece har en struktur som gör det lätt penetration av luft, vilket gör det möjligt att inte spendera pengar på inköp av ventilationssystem.
 • Materialet är motståndskraftigt mot brand, vilket garanterar säkerheten.
 • Materialet kan målas många gånger, gör att du kan ändra inredningen utan betydande kostnad, så snart reparation av gamla inte längre tilltalande för ögat.
 • Fleece är säker för människors hälsa, inte tilldela skadliga ämnen och gifter.

Bland nackdelarna med denna typ av yta kan identifieras höga kostnader, ett litet urval av märkesmaterial (om du tar i jämförelse andra typer av tapeter).

Funktioner vinyl omslag:

 • View, vilket ger interiören en speciell atmosfär, charm och lyx.
 • Alla typer av konstruktioner kan du skapa det inre av dina drömmar.
 • Mångsidig för användning i alla typer av lokaler.
 • Bakgrund resistent mot fukt, värme och solljus.
 • Vinyl är en lång tid, är en garanti för kvalitet och livslängd på 10 till 15 år.
 • Materialet är lätt att ta hand om, han är inte rädd för regelbunden rengöring med användning av kemiska medel. Eftersom rummet är alltid ren.

Nackdelarna är de höga kostnaderna för lufttäthet, behovet av att skapa en perfekt yta innan du klistrar tapeten. Nackdelarna inkluderar även uppfattningen att tapeten innehåller giftiga ämnen som är skadliga för människors hälsa. Detta faktum är bara delvis sant. Tillverkarna hävdar att alla skadliga ämnen från vittrad tapeter i det skede av sin produktion vid anläggningen. Som presenteras för konsumenten, är helt ofarligt för hälsan tapeten.

Är det möjligt att limma non-woven tapetklister vinyl

När du väljer ett lim för tapeter är viktigt att komma ihåg en regel, vilket kommer att bidra till att undvika misstag i reparationen - för alla typer av tyger lämpliga specialiserade lim.


Tapetsering behöver bara specialiserade limTapetsering behöver bara specialiserade lim

Vid användning av ett bindemedel som är konstruerad för andra typer av tapeter, finns det en risk för omedelbar skalar skrivbordsunderlägg, eller deras lösgörande från ytan efter torkning. Sådana reparationer inte kan ge tillförlitlig täckning i många år.

Således är frågan om valet av lim tillåts att bara - för papperstapet använda speciella lim endast avsedd för denna typ av tapeter.

Nonwoven fabric adhesiva alternativ

 • metyl;
 • Kleo;
 • Quelyd.

Dessa lim har fått bra feedback från kunderna de ger ett säkert grepp och non-woven tapet av något slag av ytor.

Hur man väljer tapeter: vinyl eller non-woven

För att sammanfatta, att göra de rätta valen och avgöra den bästa typ av efterbehandling, är det nödvändigt att genomföra en jämförande beskrivning som visar hur tapeten ska användas för att dekorera lokalen.


När du väljer en tapet för att navigera är nödvändig endast på individuella preferenser. Om till exempel, ekologiska vinyl tapeter vakter, då du bör vara uppmärksamma på det, inte att drabbas psykiskt av det faktum att skador på hälsan och deras familjemedlemmar.

Det finns ett stort utbud av tapeter, så valet av hög kvalitet finish väggarna beror enbart på dina preferenserDet finns ett stort utbud av tapeter, så valet av hög kvalitet finish väggarna beror enbart på dina preferenser

Gör rätt val för att hjälpa tydlig och enkel jämförande beskrivning av de två typerna av tapeter.

jämförande egenskaper

 • Den största skillnaden - nonwoven tapeter andas, vinyl - nej.
 • C. Non-woven tapet lättare att arbeta med limning och applicera limmet.
 • På sidan av vinyl tapeter design och urval.
 • Vinyl tapeter är bättre att rengöra, motståndskraftig mot skador.
 • Vinyl tapeter är inte rädd för fukt, värme och ultraviolett ljus. Tapeter har en lägre kostnad.

När du väljer tapet, bestämmer alla för sig själv vad han skulle föredra: hög kvalitet miljövänliga material eller superreliable och hållbara tapeter som gör av säkerhetsskäl är det inte nödvändigt att limma i sovrummet och barnkammaren. Dessa tapeter är bäst lämpade för kök och badrum. Men beslutet ligger alltid hos konsumenten. Alla är ansvariga för sina egna val.

Klibbiga och non-woven vinyl tapeter (video)

Och non-woven vinyl tapet - dekorativa typ av tapeter, som är avsedd för dekoration av olika slag. Dessa två typer av tapeter ökar i popularitet. Samtidigt framför kunder med ett dilemma - vilken typ av tapeter är rätt för dem. För att göra rätt val, först och främst är det viktigt att besluta om sina egna önskningar och förväntningar. Till exempel, är den största nackdelen med vinyl lufttät, men de är mer hållbara och mindre känslig för mekanisk skada. Valet av varje man för sig själv måste göra det själv.

Valet av non-woven och vinyltapeter (foton)

421496Detskie-flizelinovyie-oboi20142910182834flizelinovye-oboi-na-vinilovoy-osnoveflizelinovye-oboi-prochnyeflizelinovye-oboi-pod-pokraskuflizelinovye-oboi-v-interereflizelinovye-oboi-s-nezamyslovatym-risunkom-v-interere-spalniInterer-oboi-pod-pokrasku-1024x768

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 1 = 1

Adblock
detector