Filing OSB tak med händerna – nwhistorycourse.org

The BlogHuvudfördelarna med OSB mantlar på taket plattor - tillförlitlighet, låg kostnad, ett attraktivt utseende (trä)De främsta fördelarna med beklädnad de takskivor OSB - tillförlitlighet, låg kostnad, attraktivt utseende (trä) OSB-skivor, bland olika material för arkivering taket, ett ganska nytt material. OSB började använda nyligen, men materialet har redan vunnit popularitet. Hur man ska utföra en fil av taket med hjälp av RSD?


OSB Tak: tjockleksvariation

Det bästa alternativet - 1,5-2 cm. Det beror också på det material av vilket taket görs och huruvida eller inte ett separat skikt på toppmonterade värmeisolerande material (eller isolering, basaltfibrer).

Plattan själv är långt ifrån att ha den bästa resultat när det gäller att skydda lokalen från kylan. Det är dock resistent mot fukt. Således är det möjligt att stoppa valet på de mest subtila variationer.

Om toppen är monterad ytterligare efterbehandling, kan OSB-plattor tjocklek ta ännu mindre än 0,5 cm, även om sådan försäljning är extremt sällsynta.

Bindemedels tak OSB träskiva kan utföras med en tjocklek på 0,5 till 3 cmBindemedels tak OSB träskiva kan utföras med en tjocklek på 0,5 till 3 cm

Nackdelar tunna OSB-plattor:


 • dålig motståndskraft mot fukt;
 • lägsta möjliga kritiska belastningen;
 • inte lämplig för badrum, där fukt ständigt ökade;
 • inte lämplig om du planerar att även monteringspunkt riktade lampor eller annan integrerbar belysningsutrustning.

Hur man fålla taket OSB egna händer

Hem tak OSB egna händer helt enkelt. Som kommer att använda skruvar eller spikar vätska (kan ersättas av ett polyuretanlim) som den primära fästelementet. Pre-treat träpanel är inte nödvändigt.

Även om deras installation är planerad att producera på arbetsplatsen, är det rekommenderat att fortfarande utföra primer behandling, för att förhindra uppkomsten av röta, mögel, insektsskador bindemedel. För dessa ändamål, det vanligaste tillvägagångssättet och linolja, eller lösningsmedel med en blandning av möbelpolish. Primning är generellt rekommenderas i flera lager, vilket ger var och en av dem att torka.

Hur man gör en fil av taket, om du planerar att större nivå till nivå? Det rekommenderas att montera metallram tillverkad av aluminiumprofiler (ribb) och redan fastsatta därpå plattan på önskad nivå med en förutbestämd indragen.Att anpassa de profiler, som är fixerade på omkretsen (dvs den profil som redan är lagd på väggen) rekommenderas inte, eftersom den tillåtna mekaniska belastningen på OSB är relativt hög. Det vill säga, när bredden av rummet i 3 eller fler meter med den tid som krävs sag inträffar.

För att lämna taket plattor OSB sina egna händer, behöver du skruvar eller flytande spikarFör att lämna taket plattor OSB sina egna händer, behöver du skruvar eller flytande spikar

Vad allt detta toppen kan vara klar? De mest populära alternativen:

 • flytande tapeter;
 • vattenbaserad färg;
 • dekorativa gips;
 • gips paneler;
 • skumplattor.

Och du kan helt överge beklädnad och lämnar öppet lackad OSB. Det är dock osannolikt att se attraktiv i ett bostadsområde, för att inte nämna lägenheterna detta alternativ.

Tips om hur man rättar till taket OSB

Fästa i taket basplattan trä OSB företrädesvis på ett adhesivt substrat eller med hjälp av skruvar med försänkta kåpor (minsta tjocklek). Oftast är det underhållspersonal använder flytande naglar. Strax innan det är nödvändigt att limma grunden för grov taket helt rengöra gamla finish. Ideal - användning ångstrålen. Med den lätt kan tas bort även underlätta avlägsnande, gammal färg på cement.

Höljet kan fästas och av följande metoder:

 • en metallprofil (utombordare utföringsform);
 • till ankare eller dymlingar;
 • i dekorativa taklister (träskivor helt enkelt införas i slitsarna och sedan hålls så);

Höljet kan fästas vid trä ribba (anses vara den bästa, eftersom den tillåter att montera och värmeisolerande skikt, och tomrummen mellan balkarna lägga ljudisolering)Höljet kan fästas vid trä ribba (anses vara den bästa, eftersom den tillåter att montera och värmeisolerande skikt, och tomrummen mellan balkarna lägga ljudisolering)

Vilket alternativ man väljer för ett visst hus? Det beror enbart på dina ekonomiska möjligheter.


Ideal - profil eller trälåda. Men ingen stannar för att hålla varje platta på pluggen (trä). Endast ett fåtal platser kräver sådana variationer, med undantag för industrilokaler.

Hur man installerar taket OSB

Omedelbart före installationen mäta takytan över vilket kommer att läggas och vedspis. Standardbredden hos varje OSB panel - 1,5 eller 2 meter. Kapning bör ske som en sista utväg. Om installationen på lådan, är det nödvändigt att stärka brädorna som vinkelrätt mot reglarna. Det vill säga, om de hålls i bredd, är RSD fast i längd.

Det viktigaste - för att förhindra dessa alternativ när sömmar och läkten redan är monterad undertak är desamma.

Skärbrädor OSB bör utföra endast som en sista utväg. Det vore bättre om materialstrukturen inte kränksSkärbrädor OSB bör utföra endast som en sista utväg. Det vore bättre om materialstrukturen inte kränks

För snabbare installation och kan användas överhuvudtaget:

 • tryckpistol;
 • Konstruktion stipler (med starka band som tränger till ett djup av åtminstone 1 centimeter genom OSB);
 • nitar, dymlingar.

Om du använder en häftapparat, bör du tänka på att längden av klippen måste matcha tjockleken på OSB med tillägg av 1: a centimeter.


Taket för OSB och dess inredning: alternativ

Dekorera för OSB kan användas som liknar den som används för alla träbaserade. Optimal - färgning eller gips (med valfri basbeläggning). Skulle vara förbjudet och vinyltapeter, bör du bara ta hänsyn till texture RSD.

Kan användas och skum plattor med tråd. Det i allmänhet kan monteras på en klibbig basis svarv lack - det blir helt tillräckligt.

Om du använder dekorativa gips, bör du ge företräde åt den som tillhör en klass av lättnad kitt. Dessa är billiga, och valet av konsumentmarknaden - är mycket stort.

MDF paneler - låg kostnad och mycket attraktivt material för headliner, som är ett utmärkt substitut för OSBMDF paneler - låg kostnad och mycket attraktivt material för headliner, som är ett utmärkt substitut för OSB

Totalt, om efterbehandling det rekommenderas att använda följande material (i det rekommenderade ordning):

 • MDF paneler;
 • polystyren och derivat därav;
 • dekorativa tunnskikts-gips;
 • beläggningstyp "multicolor";
 • sträckning av filmen;
 • flytande eller non-woven tapet;
 • vattenbaserad färg (även om tillåtna som applicering av färg "gummi").

Bättre val att anförtro professionell designer som sysslar i mål med det redan etablerade inredning ett särskilt rum.

Gör OSB pålitlig? I princip är de sämre hållbarhet och gipsskivor och plast. Men med tillbörlig omsorg (primer åtminstone en gång under 5 år) de kommer att pågå långt mer än ett dussin år. Fortfarande måste nämna att i OSB har ett vax eller paraffin, är som en svamp för att absorbera och neutralisera lukter. Det är därför de rekommenderas att fastställas, till exempel i köket.

Installation av tak plattor OSB (video)

Total installation av OSB i taket med händerna - en ganska enkel uppgift som att hantera även de som är långt borta från byggandet av försökspersoner och hade inte ens haft en hammare i handen. Och sist men inte minst - att förstöra materialet tak fungerar inte. Lite mer komplicerat är om träskivor monterade på metall ribba eller profil, men det kommer inte att vara svårt att förstå. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

5 + 1 =

Adblock
detector