Elite ek trappa: egenskaper och tillverkning – nwhistorycourse.org

The BlogVacker och fashionabla komplement insidan av ett hus på landet kan använda den eleganta ek trappaVacker och fashionabla komplement insidan av ett hus på landet kan använda snygga ek StairsStairs är en oumbärlig egenskap av det inre av en flervåningshus stugor. Det kan inte bara vara en funktionell produkt, men också vackert. Trappor av ek, dekorera insidan av huset. För närvarande finns det ett stort utbud av modeller, som producerar på modern teknik. stege struktur kan vara komplex eller enkel, valfri storlek och färg. Därför från ek trappan blir snygg och funktionell tillägg till ett hus.


Ek trappor: Design Funktioner Design

Ek är ett lämpligt material för tillverkning stegar, möbler och andra attribut som används i olika områden. Trappor är olika i sin design, men det måste passa in i kupén. Projektering av trappor gjorda av ek - en svår och ansvarsfull process, så du måste närma sig det på allvar.

Vid utformningen av trappor måste du överväga några regler.

Vid utformningen av trappan gjord av ek är nödvändigt att överväga dess säkerhet, funktionalitet och komfortVid utformningen av trappan gjord av ek är nödvändigt att överväga dess säkerhet, funktionalitet och komfort

trappa design ska vara:


 • säker;
 • funktionell;
 • bekväma;
 • Passa in i kupén.

För att undvika oväntade förbättringar noggrant bör ta mätningar och göra en ritning av den framtida utformningen av trappan.

Måtten måste vara korrekt och uppfyller vissa normer. Det bör ta hänsyn till alla nyanser i samband med utvecklingen av ritning och redigering struktur ek trappa.

Trappor av ek: fördelarna med produkterna

Trappor av ek används i stor utsträckning. De används inte bara i det land där flervåningshus och stugor, men också i olika anläggningar - restauranger, elit offentliga byggnader.

Fördelar ek trappa ligger i dess praktiska och hållbarhetFördelar ek trappa ligger i dess praktiska och hållbarhetFördelar med trappor från ek:

 • Strukturen är tillverkad av massivt och hållbart material;
 • Det finns olika modeller;
 • De är motståndskraftig mot mekanisk skada och miljöpåverkan;
 • Har vacker färg och konsistens.

Ek trappor - ett klassiskt, så dessa produkter kommer alltid att vara på modet, oavsett tid.

Ek är ett vanligt material som används för att göra även de mest komplexa konstruktioner. Materialet har en rik och vacker struktur. Med rätt behandling ek stege inte ruttnar och kan pågå under lång tid.

Trappor av ek kan ha vilken färg som helst. De vanligaste färgerna - ljusgul och rödbrun. För lätta lokaler används blekt ek. Därför kan vi göra en stege som passar en viss inredning.

Vid behov kan materialet tonade fläckar för att göra en stege mörk nyans.

Ek trappsteg: proffsen

Det viktigaste elementet i trappan - steg. De bör vara gjorda av hållbart material och tål tunga laster. Ek används för att tillverka olika formade steg. Design steg beror på den övergripande utformningen av trappan. De kan vara rektangulära, kvadratiska, med rundade kanter, har en utbyggnad, eller vara utan dem.

Att välja material för trappsteg, bör tänka på några viktiga regler. Om materialet är rätt vald, kommer stegen länge utan att ersätta de enskilda elementen.

Många föredrar att välja ek steg, eftersom de lätt kan tåla tunga lasterMånga föredrar att välja ek steg, eftersom de lätt kan tåla tunga laster


Steg från ek har många fördelar:

 • hållbara;
 • praktiskt;
 • Tål tunga laster;
 • De ser vacker;
 • De är gjorda av massivt trä.

Ek, till skillnad från andra typer av trä är hård och tät struktur.

Oavsiktligt repa hälen scenen praktiskt inte möjligt om den har en speciell beläggning lakom.Potsarapaetsya lackskiktet självt, men inte produkten. Därför är sådana stegar används ibland i offentliga byggnader, till exempel, är monterad i dyra lyxhotell eller restauranger.

Bredden av de ek stegen kan vara mindre än andra arter av trä. Även med en liten bredd, kan de tål en hel del vikt och bryter inte.

trappelement från ek: ledstänger och ståndare

Eventuella trä stegar innefattar flera element. För tillverkningen används ek eller billigare material - bok och ask. Trappor, helt gjorda av ek, är dyra. Därför hårdvaruelement i kombination med detta material.


Du trodde, "Redo att köpa billiga komponenter." Det är nu möjligt att göra beställnings delar av trappan från ek via en särskild webbutik. För att utföra operationen är möjligt genom Yandex. Men först måste du bestämma den allmänna utformningen av trappan.

Ytterligare dekorera trappan och göra det mer raffinerad, kan du använda stilfulla och eleganta ståndareYtterligare dekorera trappan och göra det mer raffinerad, kan du använda stilfulla och eleganta ståndare

Räcken och ståndare bör närma sig den allmänna inredning. Dessa element kan vara dekorerad:

 • Repetitiva mönster;
 • Smidig och eleganta linjer;
 • Geometriska former.

Stödhandtag kan böjda eller raka ändar. De är en del av en multifunktionell ledstång. Kan ge säkerhet när du kör eller gå i trappor. Ledstänger fungera som ett stöd. Och utför en dekorativ funktion. De kan installeras på en eller båda sidor av en trappa.

Ståndare - stödpelare. Ståndare är ett inlägg som kan göras från ek. Utföra funktionen att stödja och dekorativa. På ståndare fästa ledstänger.

Utrymmet mellan ståndarna kan fyllas med ytterligare dekorativa element. Mer ståndare kan vara en kontinuerlig plan (rak eller rundad form).

Lyx trappa av ek: typer av konstruktioner

Elite trätrappor tillverkas av olika arter. De mest populära material för tillverkning av stegar är ek. Elite stege producerar övervägande lövträ. Det finns sådana stegar dyra, men har flera fördelar jämfört med liknande produkter från lärk eller aska.

Lyx trappa - ett konstverk. Making of dekortråd sker manuellt. Därför är kostnaden för dessa produkter hög.

Plocka upp en stege struktur bör baseras på storlek och funktioner i rummet, där det kommer att installerasPlocka upp en stege struktur bör baseras på storlek och funktioner i rummet, där det kommer att installeras

Den ursprungliga stegen kan installeras i en två våningar stuga. På det du kommer att kunna stiga eller sjunka till andra våningen.

Utformningen av eliten trappan gjord av ek kan vara:

 • L-formad;
 • skruv;
 • C-formad;
 • Enkelt.

Glöm inte att stegen ska vara bekväm. Därför är det nödvändigt att välja utformningen av framtida stegar korrekt. Om du inte vet vad stege du vill, bör du se en specialist, som kommer att hjälpa dig att göra rätt val och göra en skiss av produkten.

Tillverkning av ek trappa: milstolpar

Produktion av trappor från ek sker i flera steg. En viktig process är designen. Just nu kan du anlita proffs för att hjälpa dig.

Med hjälp av 3D-program modellering sker stegar. Det är bekvämt. Du kan se framtiden layouten i trappan, och förstår att det är lämpligt för interiör eller inte.

Tillverka och installera ek trappor kan vara på egen hand, om beredd på förhand ritning och skaffa alla nödvändiga verktyg för jobbetTillverka och installera ek trappor kan vara på egen hand, om beredd på förhand ritning och skaffa alla nödvändiga verktyg för jobbet

Steg för tillverkning stegar av ek:

 • Konstverk mätrymden;
 • Design - skissa och teckning;
 • installation;
 • Finish.

Tillverkning av trappor på beställning för specifika storlekar. Färdiga mönster är sällsynta. Vissa människor har sin egen design och tillverkning installation av trappor från ek. Men detta kräver kunskaper och färdigheter för att arbeta med detta material.

Det sista steget är att avsluta. För att skydda trä lack. Lacken förhindrar förfall och kan förlänga livslängden på trappan.

Fortfarande används stegen inför. Stage - en del av trappan, som slits ut snabbast. Därför stege skydda heltäckningsmattor.

Heltäckningsmatta stege är lämplig för dem som har barn eller husdjur.

Hur man monterar trapporna från ek (video)

Trappor av ek är tåliga och vackra. Konsistens och färg av produkten kan perfekt smälta in i rummet väggarna och trämöbler. Eken trappa kommer att tjäna dig länge och kommer att pryda den flervåningshus. Du kan lägga krydda till din inredning genom att installera en lyxig och vacker trappa ovanlig design.

Exempel ek trappa (bild utföringsform)

001513726-7157519x500xfoto-vintovoy-lestnitsy-iz-derevajpgpagespeedicO1NP9Ln11971859887840.5772193

Leave a Comment

Your email address will not be published.

66 + = 73

Adblock
detector