The BlogFör taket i ett trähus, kan du använda nästan alla typer av finishFör taket i ett trähus, kan du använda nästan alla typer av otdelkiOtdelka taket i ett trähus bara efter avslutad efterbehandling väggar. Dekorera taket kan med en mängd olika material. Perfekt laminat eller gipsskivor. Du kan också använda plywood eller fanerade skivor. Med en begränsad budget tillämpas beläggningar eller falskt-balkar av polyuretan.


Vad som är bäst för att dekorera taket i ett trähus

Experter rekommenderar användningen av laminatet. Detta material är hållbart och inte kräver särskild omsorg. Det finns också ett laminat fördelar innefattar dess låga kostnad och höga isolerande egenskaper. Mount headliner laminat kan vara med sina egna händer.

Innan du installerar struktur, se till att ytan är helt slät tak. Det rekommenderas att rengöra taket från smuts och damm. Dessutom innan du installerar bestämma vilken typ av belysning. Om du vill använda den inbyggda lampor, måste du vara lite lägre tak.

Taket, täckt med laminat, ser naturlig och harmoniskTaket, täckt med laminat, ser naturlig och harmonisk

installera laminat algoritm i taket:

 1. Runt i rummet du behöver rätta till de träribbor.
 2. Spänning mellan linje barer.
 3. Säkra ramen med metall byglar.
 4. Obsheyte ram laminatet. För fixering av materialet med hjälp av spikar.
 5. Placera den andra raden av laminatet.
 6. Efter installationen, dra den sista bar.

Vad du kan använda mer material för efterbehandling taket i ett trähus

Vad du kan dekorera taket? För ytbehandling kan användas fanerade panel. Detta material är dyrt, men det är slitstarkt och vackert. Fanerade skivor kan installera själv. Monteringsstrukturen genomförs med hjälp av låsande anslutningar.


Om budgeten tillåter, är det bättre att sätta taket i matrisen. Denna design ser lyxiga. Dessutom arrayen panel tillverkad helt av högkvalitativt trä. Installation av taket i matrisen sker så snart som möjligt.

Taket i ett trähus kan vara klar med paneler av äkta träTaket i ett trähus kan vara klar med paneler av äkta trä

V kan användas som efterbehandling material:

 • Plastpaneler. Dessa byggmaterial är i stånd att harmoniskt passar in i alla inredningar.
 • Falska balkar gjorda av polyuretan. Detta material är lämpligt att använda, om du inte vill att slipa träbalkar.
 • Lac. Om du använder det här materialet, måste du göra en pre-slipning ytan.

Billiga avslutar taket i ett trähus

Om du letar efter billiga finish, kan du använda plywood. Detta material har en hög hållfasthet. Med sin låga vikt, kan plywood installeras i alla hem.Installation Algorithm plywood trätak:

 1. Först måste du sätta ribban. Fixa det måste du använda självborrande skruvar. Kom ihåg att du behöver förstärka balken i steg om 40-50 centimeter.
 2. Efter det i mitten av taket stora plywoodskivor. Kom ihåg att kanten på arket och mitten av racket måste matcha.
 3. Rikta panel av plywood och fäst den med skruvar.

Rubricerar plywood inte kräver speciell kunskap och användningen av dyra byggmaterialRubricerar plywood inte kräver speciell kunskap och användningen av dyra byggmaterial

Om du vill måla taket i plywood, då ska du hantera det med en vatten-emulsion lösningsmedel. Om du använder strukturella typer av färg, sedan använda specialiserade bläck. Det rekommenderas att applicera färgen i ett enda lager.

Ändå är det möjligt att avsluta yta gipsskivor. Detta material är praktiskt och fuktbeständiga. Det är bäst att installera gips till en speciell låda.

Hur man installerar gipsskivor tak:

 • Säkra UD-profilen och CD-profiler. För fastställande skruvar.
 • Ställ in byglarna för CD-profil. Fäst dem med "krabbor."
 • Fortsätt till huden gipsskivor ramen. För att säkra nätet är lämpligt att använda självborrande skruvar.
 • När du har slutfört installationen, tillämpa gips gips och måla.

Beläget på en trätak reglar

Om du letar efter extraordinära lösningar, kan den installeras på taket reglar. Vanligtvis är gjord av MDF eller PVC-paneler. Mount taket foder själv helt enkelt.

Körning Headliner plastfoderKörning Headliner plastfoder

Innan du börjar installationen, se till att läcker taket inte. Annars kan panelerna deformeras. Det rekommenderas att använda en träram för installation av rangerbangård.

Installation av sidospår i följande ordning:


 1. Först säkra hela omkretsen av väggarna UD och CD-profiler.
 2. Fäst bron.
 3. Skära materialet.
 4. Placera remsan av foder upp i taket. Fixa det på hela längden av styrbalkar.
 5. Ändarna av infodringen obstukayte gummiklubba.
 6. Motsatta sidor av remsorna fäster vid styr rambalkar. För att göra detta, använd spik eller skruv.
 7. Eliminera gapet som bildas mellan väggen och taket, med hjälp av dekorativa lister. Om du inte vill använda dem, kan du använda de vanliga hörn. Dekorativa golvsocklar och hörn bör låsas med flytande naglar.

Efterbehandling taket paneler (video)

För i trähus högt i tak, kan tillämpas på praktiskt taget alla efterbehandling material. Val av en viss metod beror på dina individuella preferenser och budget. Det rekommenderas att ge företräde åt organiska material. Innan du avslutar taket, alltid se till att läcker taket inte. Kom ihåg att fukt kan orsaka deformation av strukturen.

 Efterbehandling taket i ett trähus: populära alternativ (foto)

DSC03610 047ad2425bce4aXL 2-ukladka-doski-pola-laminata-vagonki-potolkov 06-05-30900203 7ac2b0f8da83a5545dbaa7e185bda24b 22 13fe19e4dbf89d7b3a57b26a98e7c854-ppage800 000080 1010844 1654

Leave a Comment

Your email address will not be published.

2 + 3 =