The BlogKorrekt valt duken för broderi - framgången av den färdiga bildenKorrekt valt duken för broderi - framgången med färdiga kartinyDazhe proffs behöver handarbete duk för broderi kors. Det bidrar till att avgöra vilken typ och antalet trådar, välj bara storleken på framtida arbete och en rad andra viktiga parametrar. Det är anledningen till dess val tar mycket tid, eftersom den inneboende duk för broderi - bakomliggande orsaken till allt arbete. Lämpligt vald Greven säkerställa integriteten för drift.


Typer duk för broderi inlägg: analysera och jämföra

Universal bildar duken inte hända, så du bör inte lita på säljarna vackra löften. Beroende på egenskaperna hos det framtida arbetet, stiftelsen valt rätt. Öppnar en lista Aida - används i de flesta fall, när det gäller att även korsstygn på duken. Den tillverkas av naturlig bomull vävd i ett 4x4 formatsträngar.

Beroende på storleken av vävning utsöndrar flera typer Aida: 27h10 cm cm 44h10, 55h10 cm cm 62h10, 72h10 cm, 79 celler per 10 cm.

För korsstygn väljer duken av naturliga bomullFör korsstygn väljer duken av naturliga bomull

Dessutom kan du brodera ett kors på dessa typer av duk:

 1. jämnt vide - används av dem som redan har tillräcklig erfarenhet inom hantverk. Med tanke på avsaknaden av en tydlig arbetsfördelning med mycket bakgrunds inte kabelanslutet look spektakulära. Det följer hennes arter: Ariosa (likformig flätning), bill Murano (kännetecknad av en blandad komposition);
 2. Stramin - används för tillverkning av mattor och gobelänger. Som kännetecknas av ökad nivå av styvhet. Användningen av röda eller annan ljust tråd sträcker utan begränsning. Fibrerna kännetecknas av draghållfasthet. stramin används mindre och mindre i Grekland och andra länder för att skapa mattor, väskor och kuddar;
 3. lin - material, varvid ökad styrka. Det är lätt att tvätta och används för att skapa kompositioner med mer i detalj. Användning linne, vävd kan vara 18, 25, 32, 36 eller 40 trådar per 1 tum, vilket indikeras av numret. Ansökan teknik material med en nivå täthet 18 garner / tum för det mesta är vit.

Nybörjare rekommenderas att välja en modell med en nivå av styrka 25/10 eller Data 28/10 trådar per tum. I det här fallet gör det möjligt att använda två till tre trådfärger: blått och gult;


Särskilda arter canvas

Den blandade typen av tyg - av externa karakteristika den hänvisar till lin, som dödligt är bristfällig. Lär sanningen bidrar till en närmare granskning. Den första i sitt slag "Floba" bättre som en väv av 14 till 25. Med dessa parametrar är det som används för produktion av servetter.

Förutom isolerad modell "Quaker", som kännetecknas av 112 trådar per 10 cm i fyrkant. Bland de uppenbara fördelarna det - brett spektrum av färger. Till exempel är det rekommenderat att välja när den planerade färgsammansättning. Här avsaknad av begränsningar när det gäller färgval.

Erfarna praktiskt kan brodera på särskilda typer av duk - med blandvävErfarna praktiskt kan brodera på särskilda typer av duk - med blandväv

plast duk som en separat kategori. Användningen av plastkonstruktioner är motiverad när det är nödvändigt att skapa en 3D-broderi. Stor eller liten sammansättning ser naturliga ut. På grund av dess egenskaper, är dess användning bäst för julpynt och souvenirer.Dessutom fördela olika typer av duk:

 • Faktura (utgår);
 • Med det belagda mönstret;
 • Designer;
 • silke;
 • Canvas flöde - har en bredd på upp till 8 cm och förbehandlade regionen.

Som korsstygn på duk: Tips för nybörjare

Magic verklighet, måste du utföra förberedande arbete. Nybörjare kan hämta sin intressant system. Om otillgängliga även grova idéer som kommit över tanken på att visa bilder av färdiga projekt. När designen är godkänd, kan du börja arbeta. Om en sådan person som inte hade fungerat, rekommenderas att se en tematisk video.

Om du just har börjat att gräva i korsstygn process, kan du se video tutorial eller läsa instruktionerna på InternetOm du just har börjat att gräva i korsstygn process, kan du se video tutorial eller läsa instruktionerna på Internet

Utföra enkla rekommendationer under mönstring bidrar till att undvika många problem:

 • Till att börja med insamling av de nödvändiga material,
 • Välj de önskade trådfärger;
 • Broderi börja från mitten av kompositionen;
 • Fast tråd med korsande knölar;
 • Kan brodera något mönster, men en överdriven mängd färger gör mönstret konvex.

Hur man tvättar korsstygn på duken: Vad du behöver komma ihåg

Användbart för nybörjare kommer att lära sig om hur man tar hand om det färdiga arbetet. Mikro smuts, damm, ludd, fläckar och annat skräp bör avlägsnas snabbt från ytan. Till knutor, som orsakade Ritningen är inte att reda ut, måste du åtgärda dem innan vattenrening. Speciellt ömtåliga duk typer kräver noggrann hantering. Det är nödvändigt att använda symaskinen för att fixera kanterna till den anbringade kompositionen gör inte ont.

När arbetet är klart, att duken med det färdiga mönstret tvättasNär arbetet är klart, att duken med det färdiga mönstret tvättas

Bestäm vad du ska välja tvätt kommer att hjälpa den typ av föroreningar. Till exempel något uppdatera ritningen kommer att hjälpa små tvätt under rinnande vatten. Alltför stark press bör vara, annars kommer bara att öka området för kontaminering.


Fördela några andra tips:

 • Tillåtet att använda endast flytande tvättmedel för hand,
 • Soda används för att avlägsna spår av mögel;
 • Från spår av kosmetika kommer att bidra till att bli alkohol.

Som korsstygn på duk (video)

En korrekt vald duk broderi används för kompositioner med varierande grader av komplexitet. Valet bör komma från formen på hantverk, dess storlek och önskat antal färger. Om det vid något skede eller har några frågor, är det bäst att rådfråga befintliga system. Ju tidigare detta görs, desto färre misstag tolereras i arbetet.

Exempel duk broderi stygn (foto)

7f893f0fab5ade3a165e6f887600f846 1390672 2.134.113-1 2.134.126-1 2.162.684-1 2.162.685-1 2.162.686-1 2.162.693-1 2.792.351-1 2.792.390-1


Leave a Comment

Your email address will not be published.

24 − = 19