Design som bor i 16 kvadratmeter. M: De stora idéerna i små rum – nwhistorycourse.org

The BlogTill vardagsrum på 16 kvadratmeter. m såg harmoniskt, är det nödvändigt att välja rätt färger för design och rationellt ordna möblernaTill vardagsrum på 16 kvadratmeter. m såg harmoniskt, färgerna måste väljas på rätt sätt för design och rationellt ordna möblerna Inte alla vet att det lilla vardagsrummet - detta är den verkliga utrymme för experiment. Det är ett misstag att tro att de vackra mönster och virtuosa framträdanden behöver ett stort kvadratur utrymme för att passa alla nödvändiga objekt och möblera rummet till maximum. Det viktigaste - att välja praktiska möbler och designers använder tips för korrekt zonindelning av utrymmet och kombinationen av dekorativa material för att matcha utrymmet.


Om du väljer rätt färgkombination och kompakt möbler, inte språket inte vända sig till kalla rummet en "liten storlek". Till utseendet hon inte ge lyxiga hallar. Intressant faktum: de flesta människor tycker är den lilla vardagsrum, eftersom de skapar en mysig och bekväm atmosfär. I rum med stora volymer måste korrekt ordna möbler, annars kommer det att skapa en känsla av tomhet och obehag. Med små rum den inte ens kan tänka.

Design som bor i 16 kvadratmeter. m: de viktiga punkterna i dekoration

Alla förstår att med en yta på 16 kvadrat metrovsilno inte klart, men detta faktum inte på något sätt kallas en brist på utrymme. Färgskalan i väggar, golv och tak, samt rätt belysning kan bidra till att slå i vardagsrummet så att hon kommer att vara den mest bekväma rum i huset! Design riktiga foton bekräfta detta faktum och låta ägarna av sådana dimensioner att inte misströsta, och att korrekt använda varje centimeter av lägenheten.

I det lilla vardagsrummet TV bör placeras i det motsatta hörnet av soffanI det lilla vardagsrummet TV bör placeras i det motsatta hörnet av soffan

När det gäller inredning, och det spelar en mycket viktig roll, bör enkla regler följas:


  1. Taket bör vara standard vit färg eller ens fina nyanser. Multilevel konstruktion av gipsskivor löjliga i små utrymmen, som väger mer utrymme. Den idealiska lösningen - undertak med ljusa färger: beige, rosa, blå, grön, lila, tillåts - grå.
  2. Paulus uppmuntrade också att göra ljus: golv, laminat, linoleum. Mycket fördelaktigt i vardagsrummet look material med imitationer trästruktur. Använd en matta med en lång tupplur - inte en bra idé. Förutom det faktum att det är en källa till damm, minskar också den visuella utrymme av dess tät struktur.
  3. Väggarna rekommenderas inte att dekorera tapet med vertikala ränder. De smala visuellt rummet, vilket gör det platt. Företräde är bättre att ge ett tunt lager, vare sig det målar eller tapet, men i det övergripande system av resten av ytorna.

Designers rekommenderar inte användningen av tung färger för trim i små rum. De gör rummet laddad, och förutom dessa färger skapar en obekväm situation och tryckte sin dysterhet. Möbler och tillbehör kan du välja svart, brun, mörkgrå, blå och röda färger, men väggar, golv och tak i sådana färger inte bör göra.

Lämplig för små vardagsrum designtrender: minimalism, hi-tech, etno-stil. De innebär en liten mängd möbler och enkelt inredda. Precis vad du behöver för en lågmäld lounge.

Belysningen i vardagsrummet på 16 m2

Det verkar som belysningen i rummet - det är inte så viktigt. Men för att balansen mellan spotlights i en viss ordning hjälpa till att organisera zonindelning området. Växeln kan vara att fokusera på olika delar av rummet.

Vardagsrum på 16 kvadratmeter. m passar perfekt strålkastare och små lamporVardagsrum på 16 kvadratmeter. m passar perfekt strålkastare och små lamporOm du av någon anledning inte vill installera spotlights (eller inte möjligt, eftersom det är nödvändigt att montera en suspension eller undertak), skulle ett utmärkt alternativ vara belysningskabeln. Denna typ av belysning är mycket förtjust i designers: olika former av lampskärmar är fantastiskt och gör det möjligt att skapa unika varianter.

En ljuskrona i mitten av rummet - det är inte på modet och praktisk. Användningen av flera spotlights kan du välja flera zoner i ett rum som är mycket bättre i det lilla vardagsrummet. Även det lilla torget rummet kommer glittra med nya färger.

Många föredrar att dämpa belysningen för hallar, med argumentet att detta rum för vila och avkoppling. I vardagsrummet fungerar också som ett rum för att ta emot gäster, så alltför dålig belysning är inte nödvändigt. Om du vill skapa en dyster, avkopplande miljö, bredvid soffan kan du sätta en golvlampa.

Vardagsrum med en yta på 16 rutor: kompetent design med foton

Möbler i vardagsrummet med 16 m2 måste överensstämma med principerna om: kompakt, funktionell, liten. Layouten poster bör ske med största möjliga nytta för de åkande.

De enrumslägenheter eller levande studiykah används ofta som en arbetsplats och säng. Men, hur man kan kombinera i ett enda utrymme och en bäddsoffa - inte riktigt, sedan komma till hjälp av multifunktionella möbler. Det förvandlar lätt och uppfyller rollen av en helt annan fråga.

För att undvika monotoni i vardagsrummet, bör du välja en golvbeläggning vilken färg skiljer sig från möblerFör att undvika monotoni i vardagsrummet, bör du välja en golvbeläggning vilken färg skiljer sig från möbler

Inte röran utrymmet, utan tvärtom, med god användning av varje centimeter, möjligen med en hörnsoffa. Den rymmer perfekt sig en hel del gäster, och med ankomsten av natten utvecklar sig till en fullständig säng. Mittemot soffgrupp eller modulär vägg garderob under TV: n och den nödvändiga vardagliga saker.

Särskild uppmärksamhet i utformningen av små rum bör ägnas detaljerna. Arrangemang av flera speglar i rummet endast en positiv påverkan på den yttre dekoration, samt göra rummet visuellt större. Denna teknik används av många designers. Ovanliga lösningar, använd foto tapet eller tema målningar. Special studio producerade dukar med teckning av en bild för ett inre rum.


Rationell användning varje centimeter. Även från vardagsrummet i 16 rutor kan få en fullständig utrymme, en blandning av arbetsområdet, sovrum, kök och direkt, rummet för att ta emot gäster. idéer plan som ingår i de färdiga projekt bevisa detta påstående.

Vardagsrum 16 m2: tips och tricks

I små lägenheter, som kallas "Chrusjtjov" det är omöjligt att ströva omkring och låta alltför påkostade dekoration i rummet i form av möbler, finish och tillbehör. Men dessa utrymmen är lätta att göra en mycket trevlig och mysig med hjälp av små saker: bilder, gardiner, statyer, utvalda i den allmänna kategorin.

Att leva i ett område med 16 kvm. m bättre dragning i ljusa färgerAtt leva i ett område med 16 kvm. m bättre dragning i ljusa färger

Mycket populär byggnad pallplatser för att leva. Med deras hjälp kan du visuellt identifiera en relaxavdelning, liksom en sådan struktur fungerar som extra lagringsutrymme. Den hemliga låda i podiet kan vara en mängd olika storlekar, beroende på målen i byggandet av vardagsrummet.

Moderna designidéer vardagsrum på 16 kvadratmeter. m (video)


Var inte rädd för att experimentera. Även i rummet av 16 m2 kan vara en trevlig miljö på bästa sätt utan att kompromissa med utrymme. Vi behöver bara försiktigt närma sig urval av möbler som kombinerar elegans och funktionalitet, pre-designade projektmöjligheter på grundval av färdiga konstruktioner.

Designidéer och vardagsrum på 16 kvadratmeter. m (inredning foto)

22ed48f8a8aa6194d325d22ef80d092433dsMaxView0102064501151f01ef5d6b17bbf15349b6f3c69a44d16-356571920x1080resizeinterior55751330953066

Leave a Comment

Your email address will not be published.

28 − 26 =

Adblock
detector