Design och dekoration av tak med synliga bjälkar – nwhistorycourse.org

The BlogTak med synliga bjälkar organiskt passa in i det inre som en modern stad lägenhet och ett hus på landetTak med synliga bjälkar organiskt passa in i det inre som en modern stad lägenhet och ett land domaChasto för efterbehandling taket i landet med sina egna händer strålade. De installeras längs omkretsen av bottenytan och fixeras med hjälp av speciella fästen. Hem takbjälkar av de bästa OSB-plattor eller gipsskivor. Takbjälkarna själva kan vara gjorda av trä, gips eller polyuretan. Trähus är lämpliga för efterbehandling av ett privat hus, och polyuretan ark bäst installeras i ett garage eller lägenhet.


Träbjälkar i taket: fördelar och nackdelar

Balkar av trä, användes ursprungligen som en lastbärande strukturer. Men i dag är de oftast används som ett dekorativt element. Ofta träbalkar in i vardagsrummet eller i hallen, eftersom de harmoniskt passa in i varje interiör.

Fördelar med träbjälkar:

 1. Med hjälp av balkar i ett trähus möjliggör visuell expansionsutrymme.
 2. Träbalkar kan installeras i trähus. Men i det här fallet är de inte bara dekorativa element.
 3. Balkar finns ett brett utbud, så att du kan hitta ett lämpligt alternativ lätt.
 4. Den relativt låga priset.

Efterbehandling taket med dekorativa balkar kan du visuellt utöka utrymmet i rummetEfterbehandling taket med dekorativa balkar kan du visuellt utöka utrymmet i rummet

En betydande nackdel med träbjälkar är deras tendens att ruttna. Vidare kan de deformeras under påverkan av låg temperatur eller fuktighet. Om strålen används som en bärande konstruktion, måste du obligatoriskt behandla dem med en antiseptisk lösning.

Vi sätter balkarna i gipsskivor taket

Efterbehandling falshbalkami tak gipsskivor - ganska enkel process. Att etablera en sådan struktur är mycket enkel. Dessutom är de välvda balkar av gipsskivor lätt att byta ut om de är deformerade.


Installera balkar av gipsskivor i följande ordning:

 • Applicera på taket layout.
 • Fäst till taket galgar. För att fixera dem, använda dymlingar.
 • Placera lådan. Det är bäst att använda metallprofil, eftersom det är mer tålig och stark.
 • Då måste du klippa gips balkar önskad storlek.
 • Skruv gipsskivor stråle till metall mantling. Att fixera strukturen med användning av självgängande skruvar för metall.

Innan du försöker installera balkar, är det nödvändigt att sätta märken på ytan av taketInnan du försöker installera balkar, är det nödvändigt att sätta märken på ytan av taket

När installationen är klar, är det rekommenderat att anpassa taket med hjälp av en primer. Ovanpå primerskiktet rekommenderas att tillämpa kitt. Kom ihåg att för efterbehandling taket är bäst att använda en vattenbeständig gipsskiva, eftersom det är mer hållbara och praktiska.

Vad som är bäst att dekorera tak med bjälkar i landet

Gör en vacker taket balkar i ett gammalt hus - det är bara halva striden. Efter montering struktur önskvärt FÖRHYDA struktur med användning av något material. Det är bäst att använda OSB-skivor. Detta material är tillräckligt vattenresistent och hållbar.Innan du gör reparationen, är det nödvändigt att täcka taket med en antiseptisk. Dessutom, behovet av att säkerställa styrkan i balkarna. Om de böja, bör de bytas ut omedelbart. Även på bottenytan rekommenderas att använda markeringar.

OSB - en pålitlig och tillgänglig material för beklädnad ramkonstruktionerOSB - en pålitlig och tillgänglig material för beklädnad ramkonstruktioner

Quiltning utförs enligt följande:

 1. Skär i plattor hål lampor.
 2. Fäst det första arket på plattorna. För fixering av materialet med hjälp av en bygel.
 3. När du ansluter alla blad, att fördjupa hatt skruven och några millimeter, och dölja den med en lösning av lim och fina träspån.
 4. Installera dekorativa lister och inventarier.
 5. Om du vill göra ett tak "antika", jämna ut ytan med en stålborste och applicera färg.

Ljusa tak balkar i det inre

Om du gillar den ovanliga design, är det möjligt att installera en taklampa. En sådan yta skulle vara en bra lösning, om rummet upprätthålls i Medelhavet, klassisk eller rustik stil. Dessutom är vitt ljus i kombination med stil med ett loft och high-tech.

Tak med synliga bjälkar dekorera insidan av rummet, gjort i rustik stilTak med synliga bjälkar dekorera insidan av rummet, gjort i rustik stil

Om du väljer att använda den vita balkar, så kom ihåg att möbler och väggar måste ha en liknande färg. Annars skulle en sådan yta ser klibbig och smaklös.

Fördelar med efterbehandling taket vita balkar:

 • Mångsidighet. Taken är klar med vita balkar, ser bra ut i både låga och höga rum.
 • Praktiskhet. Balkarna kan monteras spotlights eller dölja kommunikation.
 • Med hjälp av de vita strålarna kan delas rummet i flera funktionella områden.

Imitation balkar i taket med sina händer

Många föredrar att använda konstgjorda balkar, eftersom de är mer hållbara än trä. Dessutom, för att stärka sådana material är mycket lättare, eftersom de inte kräver en massiv metallbackar. Imitation trätak utförs med hjälp av skummet. Detta material är hållbart och har en liten specifik vikt.

Innan du dekorera taket synliga bjälkar från skum, bör du sätta på en bas yta primer. Dessutom är det nödvändigt att eliminera sprickor i taket. För att göra detta, använd en akryl tätningsmedel.

Polystyren balkar är fäst i taket med flytande naglarPolystyren balkar är fäst i taket med flytande naglar


Installation Technology av skum strålar:

 1. Klippa och noggrant sand materialet.
 2. Säkra stråle på basytan. Monteringsstrukturen på bekostnad av flytande naglar.
 3. Ge den lilla balkar torr.
 4. Ansluta sig till balkar film som härmar trädet.

Ställ Polyuretan balkar i taket

Polyuretan balkar är ett bra alternativ till de träbalkar. De har en liten specifik vikt och hög hållfasthet. Fäst polyuretan balkar i taket är mycket lättare än trä.

Om du sträcker ledningar i polyuretan balkar, endast använda metallbälg, som plastprodukter i händelse av en kortslutning inuti balken smältan.

takupphängningsenheten från polyuretan strålar:

 • Applicera på taket layout.
 • Fäster till ytan av kil-barer medelst dymlingar eller skruvar.
 • Applicera lim murbruk i klyftor och fäst produkten till botten av balken.
 • Fäst balkarna i taket med hjälp av pinnar, kilar.
 • Ställ konsolen under balkarna.
 • Späd ledningar och installera ljus.

Montering polyuretan balkar i taket (video)


Bygg takbjälkarna oberoende alls lätt. För att genomföra installationen måste du bygga en ram och rikta taket. Om du installerar träbjälkar, behandlar sina svampdödande lösning. I annat fall kan balkarna ruttna under inverkan av mögel eller mögel. Om du vill installera takbjälkar i lägenheten, är det bättre att använda en polyuretan eller skumprodukter.

Design tak med synliga bjälkar (foto)

27283536384649586869

Leave a Comment

Your email address will not be published.

9 + 1 =

Adblock
detector