Design litet sovrum 9 kvm. m: foto och 5 grundregler – nwhistorycourse.org

The BlogFör registrering sovrummet är nödvändig liten storlek för att använda designtekniker för att visuellt förstora utrymmet i rummetFör registrering sovrummet är nödvändig liten storlek för att använda designtekniker för att visuellt förstora utrymmet komnatyBolshinstvo lägenheter i hus som byggdes under det senaste århundradet, är inte ett stort område. Som regel har Chrusjtjov sovrum en 9 m2 och 10 m2. Reparations sovrum av denna storlek tar mycket tid, men klokt och vackert ordna ett sådant litet rum inte en lätt uppgift. Sovrum - det är mycket intima rum, och måste ta hänsyn till dess direkta uppdrag vid inredning. Att sova var full och glad uppvaknande bör den totala inre rum vara enkelt och naturligt.


Inredning sovrum 9 kvm. m: foto, intressanta idéer

En bra guide är den verkliga bilderna är redan utrustade rum i sovrummen världen av design. Bland de tusentals exemplar kan du se den allmänna trenden, det är en hel del utrymme och ljus. Inredning lilla sovrummet skapas på principen om visuella expansionsutrymme.

Tack vare den enkla mottagning av spelet av färger av väggar och korrekt placering av möbler, kan ett sovrum med ett litet område ser stor och bred.

Textilier i det inre av ett sovrum i form av sängkläder, filtar, uddar är en viktig del i att bygga upp bilden av rummetTextilier i det inre av ett sovrum i form av sängkläder, filtar, uddar är en viktig del i att bygga upp bilden av rummet

Även på de bilder du kan se en viktig roll med genomarbetade textilier. Filtar, kuddar och andra tillbehör måste kombineras med den allmänna vägen för rummet. Det gör textilier rum varm och mysig. Möbler i rummet med en liten film, tillräckligt för att sätta en bekväm säng och två sängbord. Inte få alltför skräpar ned loppet av överskottet möbler, skapar detta en tung stämning, vilket påverkar humör ägare. Du kan utveckla ditt eget sovrum design är liten i storlek. Genom att tillämpa lite fantasi i kombination med nödvändiga kunskaper, är ett rum i en gammal lägenhet kunna ställa upp med nya färger.

Modern design sovrum 9 kvm. m, bilder

Den moderna designen av det lilla sovrummet presenteras i stil med minimalism, hi-tech och klassisk. Alla dessa stilar kombinerar en mycket ljus, neutrala färger på väggarna, den minsta mängden av möbler och gott om plats. Designers dekorera rummet strikt i en stil, eller koppla samman flera likheter mellan dem. Till exempel passar high-tech stil väl med minimalism.


Rummet kommer att domineras av grå neutrala nyanser och raka linjer av möbler. Från möbler att vara bara en säng, byrå och en liten garderob.

I klassisk stil sovrum det ser mer raffinerad och rika. Kombinera klassisk och art deco-stil kan få en riktigt utsökt design. Väl i ett litet sovrum med denna utformning kommer att se ljust väggen som att hänga en stor målning i den ursprungliga ramen.

För fönsterdekorationer i ett litet sovrum lämplig lätt och elegant Roman nyanser, eftersom de är kompakta och tar inte upp mycket platsFör fönsterdekorationer i ett litet sovrum lämplig lätt och elegant Roman nyanser, eftersom de är kompakta och tar inte upp mycket plats

Sängen är huvudämnet i sovrummet och dess utformning bör vara förenliga med den valda stilen. För små kvadratmeter är bäst att välja sängen är inte massiva. Montera sängen, som görs i en minimalistisk stil. Även designers rekommenderar sängar i smidesjärn. Deras fina linjer ger sovrummet charm.Fönstren är också mycket viktigt i modern design rum. Det är bäst för små rum att använda romerska persienner. På grund av utformningen av dessa gardiner ökar utrymme och en fönsterbrädan kan användas som en hylla för förvaring av nödvändiga objekt. För att korrekt ordna rum 9 m2 använda den minsta mängden av möbler och tillbehör. Sovrummet bör vara tillräckligt utrymme att röra sig.

Disposition sovrum 9 kvm. m. bilder och tips

Rum med extra film inte skiljer sig åt layout. Sådan sovrum kan finnas två variationer kvadratiska och rektangulära. Room layout spelar en viktig roll i produktdesign. Det är nödvändigt att ta hänsyn till alla nyanser av placeringen av fönster och dörrar. Det är också nödvändigt att välja efterbehandling material på rätt sätt.

Viktigast i utformningen av ett litet sovrum, är att lämna tillräckligt med utrymme för den fria rörligheten och funktionell användning av rymden.

Till ett litet sovrum verkar mer omfattande, är det nödvändigt att använda lampor eller golvlampor med mjuk diffust ljusTill ett litet sovrum verkar mer omfattande, är det nödvändigt att använda lampor eller golvlampor med mjuk diffust ljus

Det är nödvändigt att ordna rummet så att visuellt det verkar mycket större. Detta är ingen lätt uppgift. Uppfyllandet av sina krav icke-standardiserade lösningar och smarta färgval.

För att lösa denna utmaning, måste du:

  1. Åtgärder för belysning. Designers rekommenderar ljus i små rum fördelade runt omkretsen, och inte, som vanligt, i centrum. Tack vare den rätta ljusfördelning taket kommer att verka högre och utrymmet kommer att vara mycket mer.
  2. Korrekt användning av efterbehandling material. I ett rum med lågt i tak, inte använder tak, eftersom de är vid fastställandet av utrymmet upptas. Undertak i ett litet utrymme kommer att skapa tryck. Det är bäst att använda material från vilken du kan skapa en tudelad struktur. Sådana tak skapar mer utrymme. I extremfallet kan du använda en ljus färg.
  3. Rätt golv. För små rum är bättre att använda ett laminat av varma, mörka toner. Kombinationen av mörkt golv och ljusa väggar alltid gör rummet mer tredimensionell. Men användningen av en mörk matta kan visuellt minska utrymmet genom att absorbera ljus.
  4. Färgen på väggarna är bättre att välja ljusa färger varm eller kall, det beror på placeringen av fönstren. Om fönstren vetter mot söder, måste du ansöka coola färger. Denna teknik uppdateras rummet, vilket gör det svalare på varma sommardagar.
  5. Korrekt ordna rummet. Möbler för ett litet sovrum bör vara kompakt och funktionell, och dess plats bör inte hindra rörelsen.

Listiga knep för att öka utrymmet

Många designers har för länge sedan lärt sig att visuellt utöka utrymmet för små rum.

Att visuellt öka utrymmet för ett litet sovrum kan användas som separata speglar, och en hel vägg av spegel eller laminerade panelerAtt visuellt öka utrymmet för ett litet sovrum kan användas som separata speglar, och en hel vägg av spegel eller laminerade paneler


Tekniker är ganska enkel att använda och tillgängliga för alla:

  1. Öka utrymmet kan uppnås genom fönstren. Om du tillåter arkitekturen, är det möjligt att ersätta de små fönstren på den större. fönstertillverkare idag erbjuder en mängd olika modeller som gör det möjligt att gå in i rummet mycket dagsljus, vilket gör rummet mycket mer.
  2. Lägg i rummet längre glänsande och reflekterande ytor. Denna teknik kallas spegelsymmetri. Hjälper till att projicera designelement i motsatt riktning, vilket gör rummet en elegant och visuellt rymliga.
  3. Lägga ljusa accenter hjälper visuellt tvätt rum gränser. Till exempel kommer ljusa textilier och ursprungliga inredning med färgade accenter göra rummet mycket mer intressant.
  4. Fönsterdekoration enfärgad gardiner kan öka rumshöjden. I detta fall är gardinerna monterade på taklisten och hängande på golvet. Vertikala veck på gardinerna förlänga utrymme.
  5. Du kan också avsluta en vägg målad i en mörkare färg än resten. Denna metod bidrar till att göra den långa rummet mer bulk.

Bästa möbler för små rum

I rummet med små mätare är det mycket svårt att ordna alla nödvändiga möbler. Prioriteringar bör ordna detta skäl. Huvud möbeln är sängen. Tillverkare erbjuder små rum säng transformatorer. Detta moderna modeller är helt bekväma och funktionella. De är uppdelade i flera typer.

Möbler för ett litet sovrum bör vara kompakt och multifunktionell - utan onödiga dekorativa elementMöbler för ett litet sovrum bör vara kompakt och multifunktionell - utan onödiga dekorativa element

Vissa sängar har en funktion inte bara för att sova, men också för lagring av några objekt.

Dessa modeller är utrustade med en speciell lyftanordning. Denna mekanism gör att sängen för att höja grundplattform, under vilken byggs nischer. Det finns också utdragbar lagringssystem. Den andra typen av sängen är avsedd för snabb insamling säng. Utformningen av lyftanordningen är ansluten till ett skåp där sängen kan fällas och fritt utrymme om det behövs.


Även designers rekommenderar att inte röran rummet garderoben. För förvaring av kläder och sängkläder kan använda de smala och höga entréer, som ligger från golv till tak. Dessutom, för att spara utrymme kan du installera en speciell rack för hängare som ser ganska original. På väggarna kan du hänga en mängd olika hyllplan av trä eller bygga dem från gipsakortona.

Belysning - huvud attributet för ett litet sovrum

Sovrummet ska vara olika typer av belysning. Vi behöver ett starkt ljus, dim och dag. För små rum är att föredra att montera spotlights över taket.

Zakarniznaya taklampor LED band harmon komplettera grundläggande belysning, skapa en atmosfär av fred och komfort i sovrummetZakarniznaya taklampor LED band harmon komplettera grundläggande belysning, skapa en atmosfär av fred och komfort i sovrummet

På så sätt inte bara för att ge mer ljus, men också sparar ägarna från den sorgliga ljuskrona i mitten av taket.

Det är bäst att installera anordningar av belysning med en sensorstyrning av ljusintensitet. I rekreationsområdet kan installeras vägglampor lampa eller två hyllor. För barn satt lampa, som förbrukar en liten mängd ström och kan bränna hela natten. Istället kan vägglampor och golvlampor placeras en vacker golvlampa som kommer att vara en av de ljusa accenter.

För en romantisk stämning kan du använda LED meter tejp. Du kan fortfarande använda bakgrundsbelysningen på hyllorna, som ligger ovanför sängen. designbutiker säljer uppsättningar av belysning, eliminerar sökandet efter samma stil av belysning.

Sammanfattningsvis eventuella reparationer som krävs rum dekoration tillbehör. speciellt inte klara upp i ett litet rum, men trots detta måste de små elementen fortfarande vara närvarande. Det kan vara en bild, en fotoramar på väggarna, vackra blomkrukor. Även du kan använda för att dekorera dekorativa kuddar ljusa färger.

Harmonisk konstruktion litet sovrum (video)

Om allt är korrekt genomtänkt och planerad, är det lilla rummet möjlighet att förvärva en mycket mysig känsla. Att använda sig av tips och tricks av kända designers, kan du egna händer för att utrusta ett rum där det kommer att vara trevligt att tillbringa tid att sova, eller bara koppla av.

Design litet sovrum 9 kvm. m (inredning foto)

01RGBcolor000012-z12-06fd6a70-1b3b-47bf-97f7-8b0902d55bfd6-275138-3116-3661123-114612611d3ddfc15ea5cea9537906517fc

Leave a Comment

Your email address will not be published.

64 + = 71

Adblock
detector