Den bästa systemet av den japanska korsstygn och Sachiko: 5 alternativ – nwhistorycourse.org

The BlogJapanska broderi kors system ganska intressant, original och locka dem som kombinerar olika nyanser av originalJapanska broderi kors system ganska intressant, original och locka dem som kombinerar olika ottenkiChem attraktiva ursprungliga korssystem japanska broderi - så det sin originalitet och ibland mycket ovanlig kombination av färger. Till exempel eld med ljusgrön - det anses vara en lyckad kombination, medan majoriteten av rysktalande needlewomen inte delar denna uppfattning. I vilket fall som helst, fans av japanska system för broderi finns en hel del. Men vad system som är mest populära?


Korsstygn: schema av japanska motiv, Sachiko utrustning

för japansk broderi kors system kan erhållas på många sätt, allt från autographic skapa miniatyr (inklusive genom datorprogram), slutar att använda alla tecken du gillade som utgångspunkt. Åh, det, och kalligrafi i alla asiatiska länder har aldrig haft några problem - samtidigt är det svårt för den vanliga människan, men att det drar till sig uppmärksamhet.

Japanska broderi Sachiko är ett enkelt, intressant och gourmetJapanska broderi Sachiko är ett enkelt, intressant och gourmet

De mest populära motiv som används för broderi i japansk stil:

 • Sami Japanska (Geisha bild på duken);
 • samurai;
 • hieroglyfer;
 • sakura;
 • Tempel med motsvarande sluttande tak i japansk stil.

Naturligtvis är detta inte alla apparater som används i korsstygn. Men vi bör komma ihåg att inte varje design är lämplig som en mall. Anledningen är enkel - cross broderi i Japan, i princip inte existerar. Det odlas teknik Sachiko, en rak nål. Och det kan utföras samtidigt under några tygbitar.


Vad är den japanska korsstygn

Eftersom det är känt, var ursprungligen en japansk kvinna inte korsstygn. För dem var det traditionella Sachiko och andra metoder för att sprida först efter 17-talet, då Japan började utvecklas i princip främmande länder. Vi vet också att en stor del av den japanska konsten handarbete gav kinesiska mästare. En del av kulturen är bokstavligen tas ut, som att skriva tecken. Som nu brodera ett kors? Denna kombinerade teknik Sachiko och traditionell broderi.

Japansk broderi Cross - en kombination av konventionell brodermaskiner, och Sachiko, som använder de mest tunna trådarJapansk broderi Cross - en kombination av konventionell brodermaskiner, och Sachiko, som använder de mest tunna trådar

Viktiga skillnader: • Totalt för skapandet av arbetet endast en koppling;
 • Själva bilden är dessutom dekorerad med traditionella Sachiko (förvandlar en slags mönster i figuren);
 • Broderiet använde tunnaste tråden.

Ett tema som japanerna har traditionellt används i broderi, är ganska standard: detta landskap, och några bilder av sakura, blomsterarrangemang. Och, naturligtvis, vackra tecken tydligt upprätthålla en utsökt kalligrafi.

diagram för em: japanska tecken och val av material

Upprepa japanska motiv i hans verk är relativt lätt, särskilt när det gäller karaktärerna. Det brukade korsstygn tunn tråd med svartvitt. Det vill säga, använd en ljus väv, som är dekorerad med mörkt mönster på toppen. Att göra sin färg - inte det bästa valet. Förutom att du kan byta ut den svarta färgen, såsom rött.

Japanska broderi motiv omfattar vitt linne och svarta och röda trådarJapanska broderi motiv omfattar vitt linne och svarta och röda trådar

Om att få kretsen? Utbildad arbetskraft hävdar att det enklaste och höger samtidigt alternativet - att skapa sina egna med hjälp av datorprogram. Och ändå kan de laddas ner kostnadsfritt på diskussionsforum, inklusive hela samlingar.

För nybörjare kan du börja med följande tecken:

 • Lycka till;
 • sakura;
 • mod;
 • Sachiko.

i stil med skillnaden är försumbar, och sömmen är bättre att börja från den övre kanten.

Användbara tips för korsstygn i japansk stil

Det förutsätts att grundmaterialet på vilket nästa ritningen kan vara vanligt, men beredd med rutor skapas. Och det är mer praktiskt att använda en tjock lång nål, och inte lite, trots att tunn tråd används (även om det är naturligt silke).

När korsstygn i japansk stil rekommenderas att använda en tjock lång nål även på tunn dukNär korsstygn i japansk stil rekommenderas att använda en tjock lång nål även på tunn duk


Hur kan man förhindra att i randmönster ovanpå stygnen inte korsar det utbredda tråd?

För att göra detta, kan du:

 • I färd med att dra ned på de små hålen för att förbereda för framtida söm;
 • Ovanpå allt säkrade med lack;
 • Använd flera dukar staplade tillsammans. Det första mönstret sys till en sekund - en andra fördröjd.

Broderi i japansk stil (video)

Naturligtvis är det omöjligt att beskriva alla de färdigheter japanska needlewomen några meningar - allt detta kommer endast med erfarenhet. Men grunden är i princip identiska - under tvär banden utförs i samma diagonala rutor. Förresten, i Japan, många i processen för att skapa ett verk av att ändra storleken på cellerna. Detta gör det möjligt att kombinera på en trasa, till exempel, graciösa blommor med samma tecken. 

Japanska broderi kors system (foto)

0b8a18aed6620eorig--1--7d08e85256a4--159--812-1--978f11544d95021676b9451d2ec417e4--83275--410145617487--428013648810--452217449396--


Leave a Comment

Your email address will not be published.

32 − 29 =

Adblock
detector