The BlogStijlvol versieren de trap kan de oorspronkelijke verlichting zijnStijlvol versieren de trap van het origineel kan worden verlicht verlichting ladder is zeer belangrijk naar beneden te gaan en de trap in het donker is gevaarlijk. Om het probleem met de verlichting op te lossen, kunt u verschillende opties van standaard tot ongewone gebruiken. Het is niet ongewoon groot aantal LED-verlichting of lampen.


Hoe wordt de trap verlichting LED lint met je handen

Stel de achtergrondverlichting van de ladder is niet erg moeilijk, belangrijker nog, kiest u het type van de verlichting, omdat veel van hen. Stadiumlicht kan alleen in het midden of de gehele lengte van elke trap of via één en armaturen aan de wand bij de trap gemonteerd. Varianten ingesteld lichtregeling methoden, kan het conventionele schakelaars met een bewegingssensor of via een schakelaar, een draadloze diode variant.

LED-TL-verlichting is perfect voor trappenLED-TL-verlichting is perfect voor trappen

Backlight LED lint ladder met hun handen is moeilijk, als je niet onder de knie lomaster Lukyanov, is het belangrijk om al het materiaal voor de installatie en een aantal tips voor te bereiden om te overwegen:

 • stadiumlichten moet ten minste 50 mm van de rand zijn;
 • bewegingssensoren moeten op het podium op de boven- en onderzijde zijn aangebracht;
 • Organisatie van de werkzaamheden van de verlichting controllers Arduino;
 • Voor het aandrijven van LEDs en om ze in het donker, een fotocel stellen.

Als u niet wilt sleutelen aan het automatische systeem, en de controller te hangen Arduino, kunnen we switches beperken.


Na het voorbereiden van alle materialen, kunt u de installatie te starten:

 • Cut om speciale tekens LED-tape;
 • Soldeer de draden aan de klemmen;
 • Bij stap ontvet plakband;
 • Over de extreme boven- en onderkant stappen om bewegingssensoren te installeren;
 • Hide draad kabelgoot;
 • Verzamelingbesturingsinrichting op een geselecteerde locatie;
 • Sluit het hele systeem en sluit de controller op een pc;
 • Om een ​​test verbinding verlichting te voeren.

Als alles werkt, kunnen we alleen maar aanpassen van de achtergrondverlichting, en kan genieten van het werk gedaan. De beweging van de ladder zal nu meer comfortabel.

Het kiezen van verlichting voor trappen

trap verlichting - dit is een belangrijk moment. Gedurende de dag, het huis verlicht door natuurlijk licht, inspanningen moeten worden geleverd voor nachtverlichting. Voor comfortabele beweging op de trap, gaat het licht niet verblinden en de schaduw op de trappen van het veld is onaanvaardbaar.Bij de keuze van verlichting voor de trap, moet je aandacht besteden aan hun licht, omdat het helder zijnBij de keuze van verlichting voor de trap, moet je aandacht besteden aan hun licht, omdat het helder zijn

Wedstrijden voor de trappen kan zijn punt en LED, maar is niet afhankelijk van het type van de dekking, moet u een aantal regels:

 • Het licht moet helder genoeg om te zien elke stap zijn;
 • Armaturen moeten worden geplaatst, zodat er geen schaduw te creëren;
 • Het licht wordt aan de vloer.

Lampen kunnen worden ingebouwd in of naast elkaar. Door werkwijze lampjes kunnen aan de muur, lichtdoorlatende stap. Ingebouwde verlichting kan worden toegepast op de trappen of langs de wanden. Indien nodig kunt u een muur reling te markeren. Overhead lichten zijn eenvoudiger te installeren in vergelijking met gebouwd. de hoogte moet optimaal zijn voor het aansteken van een trap zijn. Er is een alternatief voor deze lichten, een verscheidenheid aan lampen, kroonluchter of wandkandelaar.

In feite is de keuze van de verlichting opties hangt af van de stijl van het interieur. Als de lengte van de ladder, is het wenselijk de LED lint, high-tech stijl wordt onderstreept door spotlights te markeren.

Bij het kiezen van de stijl van de verlichting moeten worden geleid door de eigenaardigheden van het ontwerp ladder. Soms is het wenselijk om de verlichting in de tussenbalusters regelen, en in sommige gevallen, de oplossing glasvezel lampen, langs de rand van de treden en leuningen geïnstalleerd. Plafond kroonluchter is meer geschikt voor kleine marsen, moet het allemaal de trap openingen vast te leggen wanneer verlicht.

Glasvezel verlichting van trappen en muren

Modern Werkwijze verlichting van trappen en wanden een vezeloptische verlichting. Op deze manier is het mogelijk om de trappen, leuningen en een deel van de ladder te verlichten.

Als u niet alleen de stappen, maar ook de reling te markeren, dan is het beter om een ​​moderne fiber-optic verlichting kiezenAls u niet alleen de stappen, maar ook de reling te markeren, dan is het beter om een ​​moderne fiber-optic verlichting kiezen

Fiber optic verlichting heeft vele voordelen:


 • Gemak van installatie;
 • De kabel niet verwarmd;
 • De kleine hoeveelheid energie;
 • Enorme kleur selectie;
 • De mogelijkheid om decoratieve verlichting te creëren.

Installatie van glasvezelkabel heeft zijn eigen kenmerken. backlight kabel is flexibel, maar het heeft zijn eigen formule voor toelaatbare doorbuiging - diameter vermenigvuldigd met 10. Bij meer flexie, kan het lichteffect in de boog verliezen.

Snijd de glasvezelkabel moet correct worden uitgevoerd trimmen warm mes. De snede moet altijd een spiegel of in ieder geval niet ondoorzichtig. In glasvezelverlichting er een nadeel - de prijs.

In het interieur van deze verlichting methode kunt u de meest ongewone verlichting oplossingen te creëren, kan het een sterrenhemel, iriserende overloop of de aurora borealis zijn. Voor de verlichting van trappen landhuizen, deze methode is zeer voordelig te wijten aan de minimaal energieverbruik.

Ingebouwde verlichting van trappenhuizen

Ingebouwde verlichting van de trap is erg populair in de moderne tijd. Een verscheidenheid aan lichtbronnen in de lampen kunt u de beste optie te kiezen. Gloeilampen hebben een laag rendement en verbruikt een grote hoeveelheid stroom. Meer rendabele energiebesparende lampen, maar hun maten zijn meestal te groot voor verlichting, waardoor het gebruik ervan is niet te vaak in deze kwestie.

LED-lampen zijn de meest efficiënte in termen van energieverbruik, op hetzelfde moment zorgen voor voldoende verlichting. De halogeenlamp kan zeer warm, waardoor het onmogelijk is om ze te gebruiken met een aantal bouwmaterialen.

Populair en in de vraag van vandaag is de ingebouwde verlichtingPopulair en in de vraag van vandaag is de ingebouwde verlichting 


Alle inbouwarmaturen zijn gescheiden in de vorm:

 • De meest ideale vorm van de wand verlichtingsarmaturen zijn rond hun gelijkmatig verlicht het stadium;
 • Ook kan worden beschouwd als universeel verlichting ovaal, hun montage is mogelijk op de trappen en op de muren;
 • De riser verlichten behulp armaturen rechthoekige vorm.

Voor de installatie van ingebouwde verlichting, moet rekening worden gehouden met bepaalde eisen - kabel voor interne installatie twee strengen aan de buitenste drie bedragen. Het is belangrijk om te voldoen aan alle brandveiligheidsvoorschriften, en niet vast te stellen wordt het hete lampen in de buurt van brandbare materialen.

Automatische traplicht

Aan populariteit wint trap verlichting met bewegingssensor. Het is een slim systeem, die gevoelig is voor het menselijk turn en geen handleiding moet worden overgestapt op en af. Met de instelling, kunt u de snelheid van de achtergrondverlichting en opties over hoe om te markeren aan te passen. Waardoor armaturen kan in stappen of gelijktijdig, die zorgt voor maximaal comfort bij het verplaatsen van de trap.

Bewegingssensoren geïnstalleerd aan het uiteinde en vervolgens, als de menselijke benadering automatisch de achtergrondverlichting en het uitschakelen haar na een bepaalde tijdsperiode.

Met het oog op de ladder praktischer en comfortabeler te maken, raden de ontwerpers kiezen voor automatische backlightMet het oog op de ladder praktischer en comfortabeler te maken, raden de ontwerpers kiezen voor automatische backlight 

In de automatische backlight heeft veel voordelen:

 • Geen behoefte om te zoeken naar de schakelaar in het donker;
 • Energiebesparing;
 • Gemak van installatie;
 • Mooi design.

Automatische verlichting kan aan het plafond, muren of trap worden geïnstalleerd. verlichting regeling kan eenvoudig zijn, waarbij de installatie van sensoren omvat boven en onder, zoals licht gedurende een bepaalde tijd. De tweede is de complexiteit van de werkwijze voor het gebruik controllers die vanaf een bepaald team.

Comfortabele trappen steekt uit de bewegingssensor

De meest gecompliceerde systeem omvat de locatie van de sensoren in elke trap en de Afwisselende incorporatie. Voor de verlichting van de trap met bewegingssensoren gebruikt LED strip en verzonken. LED-strip kan worden beschermd tegen vocht of open, wat niet wenselijk is.

Tegenwoordig hebben veel liever de backlight met motion sensor in te stellen als het is handig en praktischTegenwoordig hebben veel liever de backlight met motion sensor in te stellen als het is handig en praktisch

Voor de installatie van intelligente verlichting, extra elementen:

 • Drivers voor diodes;
 • controller;
 • Bewegingssensoren;
 • Lichtsensor.

Installatie van verlichting zorg nodig heeft. Het hele proces neemt niet veel tijd in beslag nemen en kan worden gemaakt met je eigen handen. Na de installatie moet u een test verbinding verlichting te voeren, als er problemen worden gevonden, moet onmiddellijk repareren. Bij klachten over het werk van een intelligente backlight niet mogelijk zal zijn om de controle te sluiten.

Montage backlight ladders (video)

Elke kamer ontwerp heeft zijn eigen eigenaardigheden, trappen zijn geen uitzondering. In het algemeen is de trap in het huis - het is een apart kunstwerk die het leven woont thuis. Het succes van het ontwerp van elke stijl hangt grotendeels af van de vorm en licht trappen, op de markt van vandaag kan men de gewenste optie achtergrondverlichting, materiaal en vormen selecteren.

Details: trap lichten in het huis (foto voorbeelden)

5 157 3381 143677816310 1436942126 Avtomaticheskaya-podsvetka-lestnitsy8 krasivoe-reshenie LDL-7 foto14951 maxresdefault

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 58 = 65