De berekening stappen van de trap, afhankelijk van het ontwerp – nwhistorycourse.org

The BlogIn de berekening van de ladder, zijn er bepaalde nuances die primair verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de bewonersIn de berekening van de ladder, zijn er bepaalde nuances die primair verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van zhiteleyLestnitsa - is een onmisbaar hulpmiddel voor het verplaatsen tussen de verdiepingen van woningen en commerciële ruimten. In de regel, de eigenaars van meerdere verdiepingen particuliere woningen en huisjes liever draaitrap. Dit ontwerp bespaart een vierkante meter in het appartement, ziet er indrukwekkend en zijn basisfunctie niet volledig uit te voeren - heffen en dalen. Hoe de ladder te berekenen afhankelijk van het type - lees het artikel.


Berekening van traptreden naar de tweede verdieping: de optimale hoogte en breedte van de stappen

Berekening van traptreden die leiden naar de tweede verdieping van een woonhuis of appartement vooral afhankelijk van de bouwwijze - normale (rechte) of gebogen (T, U-vormig, schroef). De trap berekening er algemene formules, de belangrijkste waarden die variëren afhankelijk van het type ladder.

Om de afmetingen van de ladder te berekenen, een belangrijke geselecteerde (of breedte of hoogteniveau) benadert en, op basis van de resterende parameters berekendeOm de afmetingen van de ladder te berekenen, een belangrijke geselecteerde (of breedte of hoogteniveau) benadert en, op basis van de resterende parameters berekende

In de meeste gevallen gebruikt om de formule op basis van de slaglengte berekenen: 2 + x hoogte loopvlak riser height = 60 cm.

In de berekeningen moet richten zich vooral op de gezinssamenstelling (de aanwezigheid van kinderen, ouderen). Dus, kinderen niet te opgeblazen risers te krijgen, en voor de ouderen zal moeilijk zijn om de trap te gebruiken om het ondiepe loopvlak.

Hoe de traptrede te berekenen, te weten de lengte en hoogte van de constructie

Een van de belangrijkste indicatoren van het gemak en het comfort van de trap is een aantal stadia. Optimaal voor een trap wordt beschouwd als het aantal stappen in het bereik van 3 tot en met 16. Een kleiner aantal de kans op struikelen verhoogt zijn, en nog veel meer - te krijgen moe tijdens het klimmen. 


Standaardstappen voor de berekening van elk type ladder kan worden gemaakt, te weten de bouwlengte en hoogte van de stijgbuisStandaardstappen voor de berekening van elk type ladder kan worden gemaakt, te weten de bouwlengte en hoogte van de stijgbuis

Om de lengte van de trap, moet u berekenen:

 • Meet de afstand tussen de bodems van de eerste en tweede verdieping (niet vergeet de dikte van het plafond, dat in een gemeenschappelijke ladderlengte moet treden);
 • Verdeel het resultaat met de hoogte van de stijgbuis.

Hoogte stijgbuis volgens GOST moeten binnen 12-20 cm., En afhankelijk van de aard en het doel van de constructie.De bouw van een ladder "eend stap": de berekening laddertje

"Duck stap" - dit is de ideale ontwerp voor een kleine ruimte: de organisatie van dergelijke ladder voldoende zou 2,5 meter lang en 80 cm breed zijn .. Ladder compactheid wordt bereikt door speciale ontwerpstappen, waarbij de breedte van het loopvlak op posities die overeenkomen stap vergroot.

Trap Trap "eend stap" en is in staat om de kosten van bouwmaterialen op te slaan

Het ontwerpen zoals "eend stap" was comfortabel en veilig, moet u de volgende aanbevelingen:

 • Direct optimal designs de breedte van het loopvlak stappen plaats stap - 300 mm.;
 • De hoogte van de trede te verhogen tot minimaal 15 cm .;
 • Stijgers moet worden gebruikt voor alleen de houten trap;
 • De overgang van het brede naar het smalle deel van de fase moet glad, metalen structuren het gebruik van pedalen stappen zonder een vernauwd gedeelte;
 • De lengte van de gebogen wenteltrappen worden toegepast formule berekenen de lengte van de constructie te berekenen met de rotatiehoek van 360 graden: l = 2nr.

formule is geschikt voor het berekenen van de lengte "duck" stap: tredehoogte kwadraat + stapgrootte = 65 cm.

Hoe maak je een berekening van de trap met stappen van 90 en 180 graden te maken

De meest populaire vorm van trappen, dat voorkomt in twee verdiepingen en appartementen - T-vormige - een ontwerp met zabezhnymi, stappen of draaiplateau vormen met de aangrenzende hoek van 90 graden wanden.

Feature ontwerp draaibare ladder die op verschillende gebieden hoek verschillend ontwerp stapgrootte: groter aan de buitenrand van de trap aan de binnenzijde - minder.

de werkwijze verhoudingen - de eenvoudigste manier om de L-vormige structuur te berekenen. Het is gebaseerd op een grafische planning het aantal en de breedte van de stappen op het hoekgedeelte en het in een uniforme structuur ten opzichte van de overige basiselementen. Deze methode vereist geen oplossen van wiskundige problemen en zware constructie van complexe geometrische tekeningen. Een mars en de grootte bepaalt de stappen van de trap van de normen staat en de "normen en regels van de bouw."

Spoorbreedte traptreden, overeenkomstig de GOST moet 250-350 mmSpoorbreedte traptreden, overeenkomstig de GOST moet 250-350 mm


Om een ​​simulatie te produceren, moet u:

 1. Neem een ​​blanco vel papier en op tekenen twee loodrechte lijnen. 100: afstand van het snijpunt van de lijnen naar de buitenhoek van het vel moet gelijk zijn aan de beoogde breedte van de mars in een verhouding van 1 zijn. We geven de trajectsegment O - O1. Volgens GOST breedte ladder mars gebonden aan ten minste 80 cm zijn. Zorg te merken in de figuur en een dikte zelen, anders berekeningen verkregen met een precisie en monteer de ladder zal niet eenvoudig zijn.
 2. Definieer de grenzen van de traptreden, afhankelijk van de lengte van de constructie en de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren van de appartementen. De moeite waard om te onthouden dat de onderste stappen om de beurt niet minder dan twee zou moeten zijn.
 3. Teken het midden van de mars lijn. Voor de L-vormige structuur, beurtelings, de lijn moet iets voorgespannen naar de binnenhoek zijn.
 4. Bepaal het aantal haspels en duiden centreren van de tekening. Hiertoe dient de breedte van de mars vertraagd beide zijden van de loopvlakbreedte gedeeld door twee (traptrede breedte op het smalste gebied mag niet minder dan 14 cm in de middellijn -. Minder dan 20 cm.). Door de datapunten - besteden zijlijn centrale winder trap.
 5. Mark op de middellijn van maart, de locatie van de resterende stappen.

verhouding werkwijze kan worden berekend als L-vormige trap met treden en platform. Berekeningen voor het ontwerpen van een draaitafels met een hoek van 180 graden treedt op soortgelijke wijze.

Berekening van de roterende trappen specifiek onder de omstandigheden van de ruimte kan worden gedaan met online programma's, zoals de ontwerper op de website van "Stolyarych" bedrijf.

Berekening van de traptreden met zabezhnymi die calculator

Vandaag de dag, de meerderheid van de bouw sites bieden rekenmachines, waarvan het principe is gebaseerd op de invoering van de oorspronkelijke waarden, en het verstrekken van het resultaat als tekst met de aanbevelingen of het imago-tekening.

Aanbevelingen en tekeningen zijn verschaft in overeenstemming met de parameters die GOST bepalen.

Met de hulp van online calculator om snel en nauwkeurig te berekenen de draaiende trapMet de hulp van online calculator om snel en nauwkeurig te berekenen de draaiende trap


Om de hoek van de trap te berekenen, moet de soort structuur (spiraal, rechte of hoek van 180 graden) selecteren en bepaalde parameters.

namelijk:

 • De hoogte en lengte van de plafondopening;
 • Geschatte breedte ladder maart;
 • Het totale aantal trappen;
 • Geschat aantal stappen draaien;
 • Het aantal lagere niveau.

De meeste rekenmachines aanbiedingen, maar ook, om de hoogte van de stappen op de vloer te bepalen.

Bereken de hoek trappen hulp en een computerprogramma dat geen internetverbinding vereist de berekening uit te voeren en kan zowel tweedimensionale als driedimensionale model van de roterende structuur.

De berekening stappen van de trap (video)

Vandaag de dag, met het oog op een comfortabele en veilige draaibare ladder ontwerp is het niet nodig om de diensten van bouwbedrijven te zoeken. Om dit te doen, kunt u eenvoudige formules, rekenmachines gebruik maken van online of off-line programma's die het model van de trap, die volledig voldoen aan zowel uw voorkeuren en veiligheidsnormen te creëren. Je moet de meest eenvoudige en handige manier kiezen om een ​​comfortabele en trappen die perfect passen in het interieur van uw appartement te creëren!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 5 = 1

Adblock
detector