City har: för- och nackdelar med undertak – nwhistorycourse.org

The BlogDe flesta människor väljer undertakDe flesta människor väljer stretch potolkovSovremenny reparation reduceras till en mängd olika lösningar - från enkla klassiska till komplexa, vilket kräver professionella tjänster. Taket kan bara rentvå, klistrade tapeter, och kan göras av gipskartongkonstruktioner baserat på ramverket. Men ganska ofta valet lutar till förmån för undertak. Och om detta val accepteras slutligen löst när väga för- och nackdelar av takkonstruktionen.


Undertak: för-och nackdelar design

Först av allt, innan jag väga "proffs" och "nackdelar", och tar hänsyn till yttrandet från hushåll och yrkesverksamma måste förstå exakt vad denna design.

Stretch tak är lämplig för dekoration av alla rum, även rum med hög luftfuktighetStretch tak är lämplig för dekoration av alla rum, även rum med hög luftfuktighet

Två typer av material som används för tak - PVC-film, polyesterväv. Monterad på takytan med hjälp av speciella fästen, baguette. Han har tidigare monterad i taket eller på väggen. Det visar sig att materialdrag strukturer klädd i en baguette detaljer. Baguette håller säkert duken, och detta problem är vanligtvis inte fallet.

De främsta fördelarna med en sträcka tak:


 • Snabb installation, bara ett par timmar - och i huset av den uppenbara transformation;
 • Konfrontation översvämningar, till skillnad från gipstaket, som efter viken behöver ändras, kan undertak motstå översvämningar;
 • Lämplig för dekoration av alla rum, även rum med hög luftfuktighet;
 • Lätt att rengöra.

Dessa är bara de viktigaste fördelarna med taket, och då finns det styrkan av struktur, arbetssätt och långsiktigt (minst 15 år), och estetik.

Vilka är nackdelarna kan tillskrivas en stor? Jo, för det första, själva materialet - det kan inte klassificeras som miljövänliga. Grovt sett är det kemi som kommer till ditt hus. I detta avseende är gips mer lönsamt.

Billigare i byggbranschen, och rädslan för vassa föremål - men denna brist är mycket relativ, eftersom taket är sällan skadas av samma vassa föremål.

Nackdelar med undertak: recensioner och rekommendationer

Tja, om priset är inte den mest objektiva nackdel eftersom dess nivå av någons axel, och för någon bara alternativet "spara upp", men andra rev sträcka design mer objektiv.Erfarna specialister hjälper dig att snabbt och korrekt installera undertaketErfarna specialister hjälper dig att snabbt och korrekt installera undertaket

Till exempel trycket i utrymmet under bladet. Med tiden kan ackumuleras och kommer att fungera så kallade kollaps av taket när du öppnar fönster eller dörrar. Detta händer vanligtvis med en film av vinyl tak. Men misströsta inte - det är problemen med det företag som installerat taket.

En annan nackdel - bräcklighet taket. Eftersom det finns vissa svårigheter med installationen, men erfarna hantverkare dessa punkter i beaktande och inte göra misstag. Eftersom under installationen av ljuskronor, lampor, se specialister, som vet hur man gör det på en spänning tak.

Fördelar av tak: 5 viktiga poäng

De som hävdar att Stretch tak skiljer många fördelar i allmänhet rätt.

Döm själv:

 • De är fullt klara av en dekorativ funktion - i alla rum kan du välja ideal design undertak;
 • De gömmer sig alla brister i grund taket;
 • Det krävs särskild omsorg - ett milt rengöringsmedel och tyg, det är allt;
 • Detta ej brännbara struktur;
 • Taket inte falla sönder och inte sönderfaller, och inte bildar ett kondensat därpå.

Stretch tak är helt döljer alla brister i huvudtaketStretch tak är helt döljer alla brister i huvudtaket

Dessutom har taket en bra värmeisolering, såväl som döljer kommunikation.

Stretch tak: för och emot yttrandet från läkare och experter

Så, varför är undertaket kan inte kallas miljövänlig design? För att göra detta, en beskrivning av materialet.


Experter tror att skadan från tyg tak mindre än den för undertak av PVCExperter tror att skadan från tyg tak mindre än den för undertak av PVC

PVC-beläggningen är polyvinylklorid, en stabil förening med utmärkt fuktbeständighet, som inte är lösligt i syra, men vid upphettning förlorar sin kvalitet. den är således starkt smälta och till och med förångas - i detta fall luften inte frisätts på ett mycket stort antal flyktiga kemiska produkter, den viktigaste av vilka - fenol och toluen. Men dessa ämnen är farliga endast i stora doser!

Som för fabric stretch tak, de är i själva verket av polyester mesh, som är impregnerad med polyuretan. Denna gummiliknande material, som är beständigt mot effekterna av aggressiva komponenter och höga temperaturer.

Eftersom du kan säga säkert: den skada av tyg tak allvar lägre än undertak tillverkade av PVC.

Varför inte ofta hänvisar till läkarutlåtande att taken är långt ifrån att förstå det vardagliga hälsa. Det faktum att dålig kvalitet konstruktion, tyvärr inte ovanligt. Och om det inom tre till fem dagar efter installationen av taket du känner den karakteristiska lukten av kemikalien är troligt, och du föll för skrupelfria tillverkare.


För i små rum, till exempel i badrummet, är det inte önskvärt växt med liknande utformning.

Om det har gått två veckor, och från taket av en lukt som doften av färg, är det bättre att byta ett tak. För närvarande mer kommer.

Vilka är fördelarna med en sträcka tak i reparationsperioden

Denna aspekt är en stor - och valet av takbeklädnad på grund av den enkla reparationer av rösten ges till spänning strukturen.

En viktig fördel med en sträcka tak är en lång garanti livstidEn viktig fördel med en sträcka tak är en lång garanti livstid

Varför inte bara reparera en sträcka tak:

 • Ingen byggavfall - buller, damm, färg, tapeter, och andra globala katastrofer på skalan av en lägenhet;
 • Rikta bassubstratet är inte nödvändigt, det vill säga ingen särskild förberedande arbete;
 • Snabb installation - handtag kan behärska på bara några timmar.

Och, naturligtvis, är en annan viktig fördel med denna konstruktion en längre garantitid - inte mindre än 10 år, men i praktiken - de är alla 15 och mer.

Fördelar sömlösa spänntak

Dess elasticitet sömlös tak behåller även vid mycket låga temperaturer. Eftersom de, till skillnad från plasttaket, tillämpa och altaner och balkonger och andra ouppvärmda rum.

Seamless tak som används i loggior, balkonger och andra ouppvärmda rumSeamless tak som används i loggior, balkonger och andra ouppvärmda rum

Banbredd - 3 meter, och mer än tillräckligt för att göra en sömlös tak.

För PVC tak enheter måste en värmepistol, det vill säga saker som är känsliga för temperatur, är det nödvändigt att städa upp. När det gäller enheter behöver sådan sömlös taket inte besväret.

Nackdelar sömlösa spänntak

De består i huvudsak i utformningen av taket. Utbud av färger och texturer är ganska knappa, vilket begränsar köparens val.

Stretch tak är mycket känsliga för mekanisk påfrestningStretch tak är mycket känsliga för mekanisk påfrestning

Och en betydande negativ - av läckan på toppen av sömlösa taket inte är återställd. Om vattnet lite, åtgärder vidtagits snabbt, du sparar struktur, men i andra fall, tyvärr, nej.

Våtrengöring sömlös tak kan inte vara, du torkar det kan endast torra trasor.

Stretch tak: för-och nackdelar (video)

Göra ett val av tak struktur, överväga alla faktorer. Går inte på om mode, eftersom nu tillräckligt alternativ och köpa vad du vill, och att det kommer att vara harmonisk i ditt hem.

Framgång i reparation!

Fördelar och nackdelar med undertak (foto)

15b8527b5f4a4ef9f34ad549905dc3ca32000000000756ab7ff70f5264756af55790beb8394original1a26b4adc6319a76d2936e783fab07ae7f3253983205acvetnoy-dekor

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 58 = 59

Adblock
detector