Beräkningen av höjd och area av taket med händerna – nwhistorycourse.org

The BlogFör att kunna bestämma mängden inköpt material för efterbehandling taket, är det nödvändigt att exakt beräkna sitt områdeFör att kunna bestämma mängden inköpt material för efterbehandling taket, är det nödvändigt att exakt beräkna sitt område Hur man beräknar kvadraten taket? För att göra detta måste du skissa ut i rummet. Om rummet är rektangulär eller kvadratisk konfiguration är beräkningen utförs med användning av en enkel formel. I andra fall måste du ta till andra metoder. Till exempel är det möjligt att bryta taket för antalet kvadrater eller rektanglar. Om så önskas, kan man beräkna omkretsen med hjälp av komplicerade formler eller specialiserade program.


Hur man beräknar takhöjd och område

takhöjd beräkning görs i den lägsta delen av bottenytan. För att genomföra mätningar, behöver du ett måttband konstruktion. Det är önskvärt att göra mätningar tillsammans. Så får du mer exakta uppgifter.

Mäta taket är nödvändigt i följande sekvens:

 1. Säkra måttband på golvet.
 2. Den andra änden av mätinstrumentet fästa till taket.
 3. Till det resulterande värdet lägga till några centimeter.

Oberoende mätning av höjd och area av taket, är det önskvärt att producera tillsammans, så att du är mycket snabbare och mer exakt bestämma nödvändiga dataOberoende mätning av höjd och area av taket, är det önskvärt att producera tillsammans, så att du är mycket snabbare och mer exakt bestämma nödvändiga data

Om så önskas, kan du beräkna höjden på taket med hjälp av tråden. I detta fall är det nödvändigt i slutet av linan att knyta sänket, och sedan få upp på stegen, och linda av tråden. När belastningen berör golvet, men skär linjen. Mäta längden av tråden med hjälp av en roulette linje.

Beräkna lätt området taket i ett fyrkantigt rum. För att göra detta, mäta en av lokaler parterna och bygga på torget. Om rummet en rektangulär konfiguration, ska du multiplicera bredden och längden på rummet.


Hur man beräknar storleken på den böjda taket

Beräkna arean av taket i ett rum med böjda tak är mycket svårare. Om du planerar att installera en böjd tak, kommer du behöver tänka på varje fallhöjden. Det är därför nödvändigt att ta hänsyn till att skillnaden kan utsikt över en streckad linje eller en rak linje.

Algoritmen för att beräkna arean av en multi-level tak:

 • Mät alla de raka sektionerna av väggarna.
 • Beräkna golvytan.
 • Vid användning av ett måttband, mäta höjden på de vertikala delarna av taket. Glöm inte att definiera längden på de vertikala sektionerna.
 • Multiplicera höjden och längden av varje vertikal del.
 • Vik golvyta och området vertikala utsprång.

Beräkna arean av den böjda taket är inte lätt, därför att göra det enklare, före mätning är det bäst att rita en skiss av rummetBeräkna arean av den böjda taket är inte lätt, därför att göra det enklare, före mätning är det bäst att rita en skiss av rummetOm rummet nischer eller projektioner, måste du rita en skiss av rummet. Efter denna paus diagram av rektanglar och kvadrater. Beräkna storleken på varje sektion, och sedan lägga till de erhållna värdena.

Hur man beräknar omkretsen av taket

Beräkna omkretsen av taket är inte svårt, det viktigaste - att ta hänsyn till konfigurationen av taket. Om basytan har en rektangulär konfiguration, är beräkningen reduceras till mätning av bredden och längden av taket. Därefter resulterande värdena sattes. Om rummet är en kvadratisk konfiguration, måste du använda byggandet av roulette beräkna längden på väggarna, och multiplicera den siffran med fyra.

Omkretsen av taket i en oval rum beräknas i följande ordning:

 1. Bestäm mitten av rummet.
 2. Rita en linje från en vägg till en annan. I det här fallet, kom ihåg att linjen ska passera exakt i mitten.
 3. Mäta längden av linjen, och dividera den resulterande antalet med två.
 4. Multiplicera det resulterande värdet med två och antalet pi (3,14).

Omkretsen av taket är ganska lätt att räkna ut, det viktigaste - att göra noggranna mätningarOmkretsen av taket är ganska lätt att räkna ut, det viktigaste - att göra noggranna mätningar

Om rummet är oval, måste du bestämma mitten av taket. Då måste du hålla linjen 2, och för att mäta sin längd. De erhållna värdena bör divideras med två och adderas. sedan multiplicera antalet med 3,14.

Beräkningen av taket i rummet trapets

Många rum i moderna byggnader är formad som en trapets. Beräkning av ytan hos basen i ett sådant fall kan vara med hjälp av specialiserade formler. Den "krossa principen" kan användas som ett alternativ.

Beräkning av området trapetstaket:

 • Rita en skiss av rummet. Kom ihåg att du måste skala ritningen korrekt. Annars får du felaktiga värden.
 • Mäta och vik den motsatta sidan av trapetsoiden.
 • Sidor, multiplicera summan av höjden på trapets.
 • Dividera med två.

För att noggrant mäta den del av trapetsform av taket behöver du: penna, laser måttband, miniräknare och byggnadsnivåFör att noggrant mäta den del av trapetsform av taket behöver du: penna, laser måttband, miniräknare och byggnadsnivå

"Principen att krossa" är att dela upp taket för antalet korrekta siffror. Därefter området för varje av dem adderas till varandra. Det är värt att notera att denna beräkningsmetod är mindre exakt. "Krossning principen" rationell användning om du gör beräkningar i "AutoCAD" eller "kompass".

Om trapetsrummet sluttande tak, är mätningarna görs på samma sätt. Men först måste du räkna ut den del av sidan som är vinkelrät mot backen. Först därefter bör mäta riktning det lutande planet. För att vara mer exakt mätning, användning av en laser måttband. Detta verktyg ger dig möjlighet att beräkna felfri lutande plan.


Förutom laser roulette, behöver du:

 1. Byggnad nivå.
 2. Lång rake.
 3. Penna.
 4. Kalkylator.

Mätningar sträcka tak komplexform (video)

För att beräkna taket området, behöver du inte ett specialiserat program som beräknar kvadratmeter yta. Beräkna omkretsen av basen taket kan vara självständigt med ett minimum av verktyg. Under mätningen är det nödvändigt att ta hänsyn till konfigurationen av rummet. Det rekommenderas att beräkna området flera gånger och sedan beräkna det aritmetiska medelvärdet. Så du kan mer exakt beräkna dimensioner taket och plocka upp erforderligt antal efterbehandling material.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

64 − 61 =

Adblock
detector