Belysning och spotlights för gipstak – nwhistorycourse.org

The BlogDesign strålkastare för gipstaket varierandeDesign strålkastare för gipstaket raznoobrazenPosle installation av gips tak behöver för att montera ljus. Vilka lampor kan användas? För belysningen i rummet kan du använda LED eller lysrör. Även för belysning i rummet kan du använda LED-bakgrundsbelyst display. Innan du installerar armaturer i taket gips som behöver göras i målningar av slots önskad storlek.


Gips tak bakgrundsbelyst: egenskaper

Gipsskivor med bakgrundsbelysning kan du förverkliga de ovanliga kreativa idéer. För belysningen i rummet kan användas punkt ljuskällor eller lampor. Om du gillar kreativa lösningar, kan du montera ljuskronan eller göra en dold ljus.

Gips tak med ljus gör ditt rum utomordentligt vackerGips tak med ljus gör ditt rum utomordentligt vacker

Vid installation av belysning, observera följande regler:

 • Observera polaritet.
 • Skär bandet endast i särskilda platser.
 • Om du behöver ansluta fler än 3 band, ge företräde åt en parallell krets anslutning.
 • Innan ansökan bandet kontrollera dess prestanda.

Under installationen, se till att belysningen inte komma in den plats där profilerna. Om det behövs, byta profil uppmärkning eller något flytta lampan åt sidan.


Gipsskivor bakgrundsbelysta egna händer: vrid baserade installationssystemet

Beläget i undertaket av gipsskivor bakgrundsbelysta egna händer helt enkelt. Starta installationen är nödvändig för att tillverka design skiss. Ritningen hjälper dig att planera ditt arbete och beräkna antalet nödvändiga komponenter.

Scheme inställning belysning i taket gipsskivor:

 1. Först måste du ansluta startprofilen.
 2. Fäst galgar. De fäster en ram av grundprofilen.
 3. Ramen hålls samman med hjälp av kontakter.
 4. Nästa du behöver för att FÖRHYDA ark gipsskivor konstruktion.
 5. Anslut nätkabeln LED-tejp kontakterna på strömförsörjningen.
 6. Kontrollera spänningen i strömförsörjningen och tejp.
 7. Om spänningen är normal, hålla band i taket.

Om du installerar på gipsskivor LED-bakgrundsbelysning, anslut inte mer än 3 spolar. Annars ett spår på vilket ström flyter, och tål inte antändas.

Var noga med att rekommendera att göra en ritning av taket gipsskivor innan dess installationVar noga med att rekommendera att göra en ritning av taket gipsskivor innan dess installationLED-strålkastare för gips tak: funktioner och fördelar

LED inbyggd glödlampor används oftast eftersom de är relativt billiga och hållbara. Dessutom Data lampor avger lite värme. På grund av detta, sträckte duk av gips inte överhettas och deformeras.

Fördelar med LED-ljuskällor:

 • Energibesparingar. Sådana lampor förbrukar betydligt mindre effekt.
 • Resurstjänst når 60.000 timmars kontinuerlig glöd.
 • Lampor inte avger ultraviolett ljus.
 • Fäst LED-lampor är mycket enklare än halogen.

Vissa modeller av LED-lampor kan ändra avsnittet färg. Sådana anordningar är dyrare, men tillåter den här lampan du ändra färgschema i rummet. Normalt är dessa modeller som används för att möblera vardagsrummet eller plantskola.

Inbyggda lampor i taket på gipsskivor: urvalskriterier

Downlights ger en jämn belysning över hela omkretsen av rummet. Denna enhet bidrar till att uppnå den visuella separation av rummet i zoner. Infälld kan bränna ljust eller avstängd.

Infälld kan ha icke-roterbar och vridbar mekanism. Strålkastare första typen gör det möjligt att ändra ljusstrålningsvinkel. Växla har en tuff fixtur och kan inte ändra vinkeln på belysningen.

För att installera infällda armaturer kan användas:

 1. glödlampor.
 2. Energisparande glödlampa.
 3. LED-lampor.
 4. Halogen ljuskällor.

Det finns inomhus och utomhus belysning. Den första används för att möblera vardagsrummet eller plantskola, eftersom dessa enheter inte är skyddade mot fukt. För montering av belysning i köket är det rekommenderat att välja de stängda armaturer, eftersom de är helt skyddade mot fukt och ånga.

I köket är det bäst att använda slutna armaturer, eftersom de är skyddade mot fuktI köket är det bäst att använda slutna armaturer, eftersom de är skyddade mot fukt


Vi sätter lådan på taket i gipsskivor med bakgrundsbelysning

Lådan belyses inte bara bidrar till att diversifiera utformningen av rummet, men att dölja kommunikation och ledningar. Installationen av sådana strukturer - en enkel process. För att göra själva lådan behöver du tång, CD-60 profil och bulgariska.

Innan du börjar måste du måla röret. Detta kommer att bidra till att undvika uppkomsten av rost på dem. Efter färgen är torr, tillämpa en primer till röret. Du måste också ta bort alla hål i taket.

Ställa in rutan på taket av gips:

 • Skruva fast vägg UD-profil.
 • Fäst tak parentes.
 • Fäster profilen av kanten CD-60 gipsskivor panel som kommer att vidhäfta direkt till rören.
 • Ändarna av galgar, klippa och böja.
 • Fästa på CD-60 profil till suspensionen.
 • Placera ark gips.
 • Gör en nisch och dekorera diod tejp.

Dolda taklampor gjorda av gipsskivor med sina händer

Gör oljefärg tak med dold belysning är ganska svårt. Innan du utför installationen måste du göra en preliminär layout. Kom ihåg att dolda belysning innebär att man använder glödlampor som inte avger mycket värme. Det är bäst att använda LED-lampor. Halogenlampor kan inte kombineras med en dold nisch i tur och ordning.


Dold belysning som är lämplig endast om höjden av taken hög. Annars är det inte rekommenderat att använda denna konstruktion.

Att dold belysning är nödvändigt i följande ordning:

 1. Först måste du dra en linje längs väggen, som kommer att tilldelas bärprofilen.
 2. Fästa UD-profilerna med skruvar. Steg mellan fästpunkterna måste vara minst 45 cm. Använd trä Chopyk omöjligt, eftersom en sådan struktur är bräcklig.
 3. Säkra CD-profiler med skruvar.
 4. Dra ledningarna.
 5. Obsheyte gipsskivor konstruktion.
 6. Zashpaklyuyte sömmar. Om så önskas, limmet på papperstejp utrymmes lederna.
 7. Fäst belysningen. Vid denna montering över.

Gipsskivor tak med dold belysning ser mycket trevligt, men installationen av ganska komplexGipsskivor tak med dold belysning ser mycket trevligt, men installationen av ganska komplex

Dimensioner hål för strålkastare för gipsskivor tak

Innan du bygger spotlights i taket, måste du bestämma storleken på hålen. Typiskt är storleken på hålen under lampan som beskrivs på förpackningen, är det emellertid önskvärt att mäta själv. Toleranser - 2-3 millimeter. Om du skär hålet är för stort, är det önskvärt att ersätta arket.

De mest populära storlekar hål lampa:

 • 30 millimeter.
 • 40 millimeter.
 • 150 millimeter.

När du har ställt ner ljus, tänk på att montera termokoltso. Det kommer att bidra till att undvika överhettning av webben. Dessutom är dessa produkter ger mekanisk styrka till strukturen.

Innan du installerar spotlights behöver ordentligt göra ett hål under denInnan du installerar spotlights behöver ordentligt göra ett hål under den

Installera belysning i gipsskivor tak: steg för steg guide

Oavsett vad du använder bakgrundsbelysningen ska belysningsanläggningen utgå från tillverkning av hål med lämplig diameter. Även innan du börjar måste du koppla bort ledningarna.

Lampa installation algoritm:

 1. Första, utgående kablar i hålen.
 2. Ta lampan och fixera kablarna till patronen, i en särskild block.
 3. Installera armatur huset.
 4. Sätt lampan i sockeln.
 5. Sätt trim.

Vid anslutning av lampan följa säkerhetsreglerna. Var noga med att följa märkningen. «PE» - detta är grunden, «L» - fas. Bokstaven «N» - fas.

Installation av spotlights i gipsskivor taket (video)

Installera spotlights i taket, gjorda av gipsskivor, helt enkelt. Starta installationen måste du välja den bästa layout och belysning. Vi rekommenderar att du använder LED-remsan. Ett bra alternativ är glödande. Om du har högt tak, kan du göra en nisch för infälld belysning.

Strålkastare för gips tak (foto)

100001208143.6134441bigimage21203422085191783bac6bfd6cc6d44ade7173733204523578.294-dvuhurovnevye-potolki-iz-gipsokartona-dlya-spalni9578822101455965642potolok-gipsokarton

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 1 = 1

Adblock
detector