Bättre belysning i hallen: hur man väljer en lampa, bilder och exempel – nwhistorycourse.org

The BlogBelysningen i hallen bör inte vara alltför ljus, så det inte tröttar ögonenBelysningen i hallen bör inte vara alltför ljus, så det inte tröttar ögonen belysning korridoren bör vara mångsidigt och mångsidigt. Detta gör det möjligt lika bra att se, och en återspegling av hennes ansikte i spegeln, och kläder, skor, accessoarer, när en person kommer att fungera, gå och så vidare. D. Om du behandlar arrangemanget av belysning på ett ansvarsfullt sätt och lyssna till råd, är det möjligt med händerna rita intressant , moderiktiga korridor.


Fixturer för hallen och korridor

Tack vare välbyggd belysning, kan du justera nackdelar hall utrymme. Om du ska köpa en lampa, överväga olika alternativ.

Experter rekommenderar att uppmärksamma följande modeller:

 1. Taklampa och apparaten och peka ut LED-belysning längs omkretsen av möbler.
 2. Lampor med riktat ljus, lampetter göra en brunn nära spegeln, eller markera sina dekorativa element i inredningen.
 3. Dekorativa hängande lampor hjälper till att visuellt korrigera defekter i rymden. Inbyggd multi-level tak struktur punktljus enheter med hjälp av ljusflöden göra en lång korridor tilltalande för ögat.

Belysning smala korridoren belysningsutrustning och som ingår i en av de långa vertikala ytor strax ovanför golvlisten, kommer utöka utrymmet visuellt.

Om en lampa i hallen är inte tillräckligt, är det möjligt att lägga till LED tapeOm en lampa i hallen är inte tillräckligt, är det möjligt att lägga till LED tape


Ljusdesigners ge några tips:

 1. Modern korridor - är en djärv, kreativ design, konstruktion och utförande av en enkel belysning. LED-lampor under våningen sprider ljus strömmar ut på golv, väggar och möbler. Round ljuskrona och taklampa, arrangerade på en nivå tak, lika belysa varje hörn av rummet.
 2. Till smala korridoren blev alltmer visuell, måste det mätta ljuset. Bortsett från huvudljuskällan bör väljas vägg skans av transparent eller opakt glas. Ordna dem att vara på väggen bredvid spegelytorna. Reflekteras, kommer de att spela ljus som solstrålar.
 3. Vi måste använda varje centimeter av den lilla korridoren. Om utrymmet ovanför taket tilldelats ytterligare lagringsplatser, mezzanines då att de inte är "krossas", bör göra dem en ljus färg och ordna spotlights runt omkretsen.

Ju mer ljus i korridoren, desto bättre. Detta gäller särskilt för små utrymmen.

För att spara elektricitet, är det nödvändigt att kombinera belysningsutrustning, som utför olika funktioner och serverar en annan zon i gruppen med enskilda brytare som en följd av behovet av att inkludera kan bara finnas en, för närvarande önskad grupp.

Korridoren är lämpligt att placera innovativa nya objekt, till exempel, dimerer, som reglerar ljusintensiteten och rörelsesensorer. Den stora korridoren är önskvärt att anordna ett ljusstyrsystem av 2 områden som ingår vid ingången, vände avfarten. Det rekommenderas att använda dekorativa lampor och färgade lampor. De gjorde en uttrycksfull korridor.Spotlights i hallen

Numera människor sällan begränsad till en enkel inköp och installation av lampan efter reparation av taket. Ägare av moderna lägenheter tenderar att utföra effektiva, funktionella och praktiska interiör, och denna plan olika typer av belysning system.

Den viktigaste delen av hem design är ljuspunkt ljusverktyg som tillsammans med den traditionella taklampan, skapar en harmonisk och mysig atmosfär kommer att dela korridoren i zoner. På hur väl kommer att placeras i belysningsarmaturer, det beror på hur funktionella och estetiska blir en allmän och plats ljus.

Om lamporna är arrangerade i en stor hall, ordna punkt ljus efter grupper så att varje "dispenseras" ljus några separat zon.

Spotlights ser bra ut i en hall, gjord i stil med minimalism eller modernSpotlights ser bra ut i en hall, gjord i stil med minimalism eller modern

Till exempel kan separata zoner belysas:

 • rekreation;
 • arbete;
 • Tittar på en film.

För att öka effekten av att faktiskt använda golv och vägglampa och apparater. I vissa fall kan du göra även utan huvud ljus, men det är mer lämpade för sovrummet än hallen eller köket.

Som för korridoren, är det bäst om det finns närvarande det totala ljuset i form av 2-3 övre lamporna, samt spotlights. Lysdioder är väl används för att belysa nischer, hylla och speglar. Om du lägger, LED remsor längs väggarna i den smala korridoren, det kommer visuellt ser större och rymligare.

I nya byggnader och äldre bostäder korridoren är smal och mörk. Göra förgård är större och lättare genom att använda den glansiga upphängda strukturen.

Att välja en lampa i hallen av ovanlig form

Naturligtvis är mest praktiskt för montering av den centrala ljuskrona som den huvudsakliga ljusenheten korridoren kvadratform. Chandelier väljs i enlighet med den övergripande stil och inredning livsrum.


Men vad göra när en ovanlig korridor, t ex L-formad. I detta fall skulle man vara rationell zonirovat utrymme belysning för att plocka upp varje funktionell zon.

Vilket gör hall originalitet genom att använda en stor lampa dekorerade kristallVilket gör hall originalitet genom att använda en stor lampa dekorerade kristall

Light-enheter bör ordnas så att ljusflöden nådde varje hörn. Du kan använda mer än en enhet är vanligt ljus, lägga till sin lokala ljus.

Vanligtvis för detta ändamål är upplyst:

 • paneler;
 • möbler;
 • Speglar.

För att belysa hallen i lägenheten mest använda vissa typer av lampor.


nämligen:

 1. Taklampor, Spot.
 2. Traditionell ljuskrona.
 3. Wall lampetter.
 4. Inbyggda spotlights.

Optiska designers rekommenderar att köpa innerdörrar med glasinsatserna. Denna åtgärd kommer att ge "kör" i en korridor tillräcklig mängd naturligt ljus som kommer genom vardagsrummet. Du bör också uppmärksamma den ljussensoranordningen med rörelse. Det är mycket bekväm att använda och praktisk, ljus och en enhet som kommer att bidra till att spara energi.

Hur att lysa upp spegeln i hallen

Det enklaste sättet vore att installera en skans nära spegel på väggen. Men flyttar tid framåt, och nu utvecklat ett stort antal speglar har inbyggd ljus. Spegel, speciellt om det är en massiv, stor, nödvändigtvis täckas väl.

Kan belysa spegeln genom små lampor anordnade på sidornaKan belysa spegeln genom små lampor anordnade på sidorna

Detta gör det möjligt inte bara perfekt:

 • Tänk på din väg;
 • Make-up;
 • Gör frisyr.

De ljusstrålar inte anstränga ögonen, bör ljuset vara tilltalande för den visuella perception. Den idealiska lösningen - anordningen en enkel form med en matt, inte den mörka canopy, som kommer att mjuka upp ljuset, gör det diffundera och tilltalande för ögat. Utmärkt att välja armaturer som har en täckmantel, som rör sig i olika riktningar, samt lätta och flexibla enheter på fästet.

Att belysningen i hallen: hur man väljer armaturer (video)

Hemlagad reparationer kan montering av belysning vara ganska framgångsrik, om man lyssnar till råd från yrkesverksamma.

Detaljer: belysningen i hallen, som lyser att välja (foto exempel)

54-bigBättre belysning i hallen: hur man väljer en lampa, bilder och exempel574a080ce13b8jpg12c8125604d98a7655243eb58868eb191920x1080resizeinterior88451813432211243945-11976618228835866b1848df53artlibgallery-311119-odekorativnyj-kamen-v-interere-prihozhej-foto-819x1024

Leave a Comment

Your email address will not be published.

63 − 62 =

Adblock
detector