Att välja tvätt kök: kompetent strategi – nwhistorycourse.org

The BlogTapeter tvättbara - utmärkt material för väggarna i köketTapeter tvättbara - utmärkt material för väggarna i köket kuhneSteny måste vara resistenta mot maximal belastning, eftersom det i det här rummet kan vara hög luftfuktighet, temperatur och andra faktorer med en negativ inverkan. Lösningen på dessa problem är tvättbara kök. Om de väljer rätt, kan du skapa den perfekta komfort och en intressant atmosfär. Ofta väggarna i köket väljer vinyl tapeter, eftersom de inte är rädda för fukt och kan tvättas utan att skada bilden. Det dekorativa skiktet av tapeter är skyddad i form av en film.


Vinyl tapeter för köket tvätt: interior photo

Bland andra material Vinyl tapeter delas praktiska och estetik. De kan mycket väl härma naturliga material, eller för att skapa ett intressant mönster.

Vinyl tapeter är dessa typer:

 • Skum (fakturera sin volym under färgen);
 • Platt (slät yta av tapeter);
 • Cooking Vinyl (perfekt för många miljöer där en stor belastning på väggen).

Vinyl mönstrade är ett bra val för att skapa en ljus interiörVinyl mönstrade är ett bra val för att skapa en ljus interiör

Avlägsna smuts från bilderna är ganska svårt, så köket är bättre att välja tapet med en slät yta.


Välj tapeten i köket: tvättbart tyg

Förutom vinyl, det finns flera typer av tapet för köket, som kan tvättas.

Dessa inkluderar:

 • fleece
 • akryl;
 • Glasfiber;
 • Flytande tapeter;
 • Metallic tapeter.

Non-woven tapet har en hel del fördelar. Denna hållbarhet, fuktbeständighet, att de helt enkelt tvätta plus att de är relativt billiga. De flesta av deras sammansättning är en fiberduk.Det finns non-woven tapet av sådana arter:

 • Single-layer;
 • Dubbla lager (ett basskikt täckt ytterligare);
 • De som är målas.

Akryl tapeter är ganska känslig, så att tvätta dem med ett rengöringsmedel eller för hårt tyg kontraindicerat.

Akryl tapeter kommer att göra köket en bekväm och attraktiv, men de måste tvättas med omsorgAkryl tapeter kommer att göra köket en bekväm och attraktiv, men de måste tvättas med omsorg

Glasfiber tillverkad av miljövänliga material. De hjälper till att dölja mindre brister väggar, eftersom de är ganska motståndskraftig mot mekanisk skada. Dessa tapeter missa inte ångan och mikroorganismer i dem är inte lönsamt, eftersom de är hygieniska och vattentäta. Steklooboyami ändra färg och konsistens ska bevaras, kan vara ungefär 10 gånger.

olika dekorativa objekt kan vara närvarande i den flytande kompositionen av tapeter, såsom paljetter, mineralkorn, etc. För användning av tapeter i köket måste de behandlas med skyddslack.

Om mycket smutsig, kan du bli av med den gamla beläggningen och tillämpa ny.

Sammansättningen av metalliska tapeter inkluderar vanligt papper, täckt med aluminiumfolie, färg och dekorativt motiv.

Dekorera dessa tapeter kan vara guld, silver eller brons beläggning. Den dyraste alternativet av tapeter är handmålade.


Tapetklister metall är möjlig endast på en helt plan yta och använda för att göra detta dispersionslim.

Yrkesverksamma rekommenderas att inte använda tapeten för hela området av köksväggarna. Det är bättre om arbetsområdet och väggen nära sink kommer att kantas av keramiska plattor. Kombinera material som inte bara gör rummet en originell och unik, men ger också funktionalitet.

Vad är tvättbar tapet för köket: egenskaperna hos material

Användningen av vattentålig tapet för köket gör det möjligt i framtiden att enkelt ta bort föroreningar från väggarna. Tapeter tvätt kan rengöras i områden med förorening med en fuktig svamp och tillämpa olika rengöringsmedel. Du kan inte bara använda slipmedel.

Vattenfast tapet är det bästa alternativet för köket. Modern innovation är super-tvättbara - en tvättbar tapet, där priset är något högre, och de kan även rengöras med en borste.

För att undvika misstag i valet, kan du använda katalogen Obi, att bekanta sig med de viktigaste förslagen.


Köket behöver ofta våtrengöring, så ett bra val för att vara tvättbara tapeterKöket behöver ofta våtrengöring, så ett bra val för att vara tvättbara tapeter

Hur man tvättar tvätt tapeter i köket korrekt

Först måste du bestämma om du kan tvätta din tapet, och hur de är resistenta mot det.

Vattentät tapeter är inte lämplig för frekvent tvättning. Många gånger du bara kan tvätta tapet rulle med markera en dubbel eller tredubbel våg. Detta innebär att de är tvättbara eller respektive supertvättbara.

Tapeter tvätt utsätts ofta för rengöring, eftersom de används oftast i områden där väggarna får smutsig.

Det är viktigt att välja rätt rengöringsmedel. Den vanligaste lösningen är baserad på den vanliga bakpulver. För dess framställning andel bör vara 20 g per liter sodavatten. För att ta bort envis smuts rekommenderas att använda en svamp.

Tvållösningen används också ofta. För att göra den tvål eller diskmedel som skall blandas i ett förhållande av 1:10 med vatten.

Kemikalier kan tvättas, inte alla typer av tapeter, så de måste väljas mycket noggrantKemikalier kan tvättas, inte alla typer av tapeter, så de måste väljas mycket noggrant

Om föroreningen är ganska djup och allvarlig, kan du använda en mängd olika kemikalier. Med deras val borde läsa bruksanvisningen noggrant.

När du tvättar tapeten måste vara försiktig, eftersom slarv kan leda till skador.

Tvätta med en mjuk trasa tapeten bättre eller svamp.

Det första steget är att framställa rengöringslösningen. Det är bättre att använda varmt vatten, rätt upp vätska i det snabbt. Torka av tapeten behöver inte för hårt, och snabbt och korrekt. Du måste först utföra tester på reaktionen tapeten rengöring - att tvätta en liten undanskymd del av dem. Det bör också ha en torr trasa för att avlägsna resterna av tvållösning. I en situation där efter rengöring av föroreningar kvar, måste du vänta för dem att torka, och först därefter ren igen.

Tvätt fett från tapeten i köket: ett effektivt medel

Ganska utbredd föroreningar är oljefläckar. Oftast kan de ses nära omkopplarna. Ta bort sådana föroreningar kan vara tillgängliga medel till hands.

Alla mycket bra, om väggarna i vinyl eller non-woven tapet. En yta av fettet är mycket lätt att rengöra.

Om fläcken är färsk, kan det vara utan alltför mycket arbete för att tvätta en enkel våt trasa.

Vinyl tapeter är lätt att rengöra ut fettet med en fuktig svampVinyl tapeter är lätt att rengöra ut fettet med en fuktig svamp

På grund av den speciella konstruktionen av föroreningarna inte kan tränga djupt in i dessa tapeter. Deras vattenavvisande skiktet gör det möjligt att göra sig av oljiga fläckar med användning av en lösning av vatten och något rengöringsmedel. Om platsen för en lång tid, är det möjligt att använda en tvättborste.

På samma papperstapet kommer att bli mycket mer problem. Jo, för att ta bort dem från oljan, använd en tandpulver. Det rekommenderas att spädas med vatten till en thickish konsistens och lämnar för en dag. Rester av blandningen bör avlägsnas genom torrborstning.

Samt ta bort fettet med papperstapet krita. Från det bara behöver göra pulvret och applicera på plats efter att han absorberar fett, ta bort den med en torr trasa eller borste.

Brev är också bra suddgummi kommer att ta bort resterna av fett fläckar med tapeter. Gör det med den hjälp du behöver snabbt och korrekt, för att undvika bildandet av hål.

Det är också bra att ta itu med en sådan järnföroreningar och toalettpapper. Papperet bör läggas på föroreningar och ett litet tryck på hennes järn. Enheten får inte vara alltför värmas upp - så till botten kan beröras för hand. I processen av fett absorberas i papperet, så det kommer att behöva bytas ut. Denna procedur bör upprepas tills försvinnandet av fläcken.

Hur tar man bort fettfläckar från tapeten (video)

Limma köket tapeten kan vara av vilket material som helst önskat. På ytan, även de mest skonsamma, kan du ta bort föroreningen, om vi närmar oss den här frågan på rätt sätt. Det är viktigt att välja rätt medel och metod för rengöring, men bättre att använda för köks tapet som är utformade för att tvätta, eftersom det är en plats där ganska ofta kan visas utmanande jordar. Måste välja det bästa alternativet, hög kvalitet och överkomligt pris, samt väl passa in i utformningen av rummet. 

Tvättbara tapeter för köket (foto)

14c81207f5e4d3e465021e92b59d071b014219274805Kitcheninredcolors091452539a9b8586fe362014-03-051454344zbl-1x15881-vackra-wallpaper-for-kök-inredning-dekoration-erdexon-com1440x90042771-kök-design-foto gallery1440x90043832764

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 75 = 81

Adblock
detector