Att välja ett rack i vardagsrummet: 4 regler för möbler – nwhistorycourse.org

The BlogStället kan du göra vardagsrummet mer funktionell och praktiskStället kan du göra vardagsrummet mer funktionell och praktisk Långt borta är de dagar då rack behövdes bara att lagra en mängd små föremål. Nu är detta ett mycket praktiskt post för zonindelning lokaler utan hjälp av komplexa strukturer gjorda av gipsskivor. Och rack i vardagsrummet - detta är en annan plats för att rymma böcker, filmer, souvenirer och presenter. Vi kan säga att det är den mest praktiska delen av möbler i hela lägenheten.


Style lösningar: hyllor i vardagsrummet interiör

Hyllor för lägenheten är mycket bekväma och funktionella system för att lagra olika saker. Det är universellt och lämpar sig för alla inredningar: hur klassisk och modern.

Det finns flera typer av ställningar:

 1. Ingen bakre väggen. Detta är det enklaste genom vy av kuggstången, som endast består av hyllorna. Eftersom det inte har väggar och dörrar, han inte tar upp mycket plats, och skapar en känsla av luftighet i det inre. Den är lämplig för minimalistisk design rum;
 2. Sluten typ. Finns det finns ett tomt bakre vägg, som påminner om en vanlig garderob, men inga dörrar. Speciellt ursprungliga utseende öppen modell med klassisk design och uppgifter om rack sluten typ (med infällbara lådor, med ogenomskinliga dörrar som täcker en del av hyllor, pall eller underskåp).

Hyllan är avsedd för förvaring av hushållsartiklar och inredning element som förbättrar den estetiska kvaliteten i vardagsrummetHyllan är avsedd för förvaring av hushållsartiklar och inredning element som förbättrar den estetiska kvaliteten i vardagsrummet

Typer av hyllor för zonindelning kan ordnas både stillastående och vara rörlig. Det är en lätt modell med hjul, tack vare dem kan du ändra det inre av rummet och utrymme, eftersom de kan fungera som ett slags skärm. Med dem kan du göra en zonindelning område: separat område för att äta från rekreationsområdet i vardagsrummet eller zon för spel från sovalkov i barnens sovrum.


Rack är också olika placering (golv, vägg), form (linjär och vinkel), design (placerings hyllor på ställningar, uppsättningar av sektioner, paneler, Boiserie) och design.

Du kan hitta den ursprungliga versionen i Leroy Merlin eller Ikea, som lämpar sig för alla interiör och kommer att göra en trevlig förändring till utformningen av rummet.

Hörn hyllor i vardagsrummet - ett svårt val

Rack i det inre av rummet - en mycket viktig egenskap. Det bidrar till att spara utrymme, för att komplettera designen och visuellt öka yardage. I Ryssland vinkel möbler utbredd nyligen, och redan många har kunnat bedöma alla dess fördelar.

Bland dess fördelar är: 1. Du kan spara utrymme. Den oanvända området kan lämpligen upptas av rack eller andra hörnet möbler. I en liten lägenhet skulle det vara en stor fördel;
 2. Högupplöst. Vanligtvis sådana modeller är skrymmande och rymmer många saker och små saker;
 3. Förmåga separeringsutrymmet. Om allt är korrekt tror kan hörn hyllor vara en underbar del av separation av rummet i zoner;
 4. Brett utbud av modeller. Nu till försäljning, kan du hitta en enorm mängd vinkel hyllor med en mängd olika stilar och mönster.

På grund av sin kompakta, är hörn rack perfekt för små livingPå grund av sin kompakta, är hörn rack perfekt för små living

Huvud plus sådan möbler i kompakthet. Ökad kapacitet och funktionalitet i kombination med rätt design lösning där skrymmande möbler blir nästan osynlig i rummet - de obestridliga fördelarna med sådana modeller.

Mycket viktigt serieproduktion modell: det gör det möjligt att lägga till regelbundet nya ställningar i rummet som passar i de befintliga.

När du väljer en hörnhylla bör beaktas:

 1. höjd;
 2. djup;
 3. stycken;
 4. serialiteten;
 5. Material.

Att hörnhylla med sina egna händer som möjligt, kommer det att bli dyrare, men den resulterande design kan passa in i de ursprungliga inredningen.

Möbler och hyllsystem för vardagsrummet: Materialen och dimensioner

Att välja ett rack, ska du alltid vara uppmärksam på det material som den är tillverkad så att den framgångsrikt in i den befintliga miljön, såg det vackra så länge som möjligt och kunna tjäna.

skilja:

 1. Av metall. Utbredd grund av sin hållbarhet och kan användas för konst.
 2. Wood. Lätt att installera och kan bekvämt beläget. I sådana konstruktioner framgångsrikt byggt hyllor.
 3. Plast. Bekväm och anspråkslös. Perfekt för ett barns rum.
 4. Glass. Det rum där sådana kuggstänger är placerade, expanderas visuellt.
 5. Öppen modell. De hjälper till att organisera en hemmabibliotek, och styrkan hos strukturen kommer att hålla allt i integritet.

Stället kan fungera som en skiljevägg mellan olika bostadsområdenStället kan fungera som en skiljevägg mellan olika bostadsområden


Mycket vanliga modulära hyllor, till exempel vitt ser elegant och ädel. Bokhylla är en universell design, lämplig för alla rum.

Välja hur ställningar och lådor, måste du ta hänsyn till de viktigaste urvalskriterierna:

 1. höjd;
 2. bredd;
 3. djup;
 4. Avståndet mellan hyllorna;
 5. Material.

Bästa anses höjden 1,8 m, resten är ett personligt val av köparen. Optimal bredd - 90 cm, och ett djup - 45 cm, från kuggstängerna för böcker det inte bör överstiga 30 cm.

Ställningar, hyllor som är av olika längd och är belägna på olika höjd, ser mycket original, och öppna hyllor, i kombination med stängda dörrar och celler ökad bekvämlighet och praktiska av designen.

Praktiskt ställ för redskap i vardagsrummet

Skåp just skapade för vardagsrummet, eftersom det kan ställa in en vacker uppsättning, placera besticken i lådorna, för att lagra alkohol och dukar på den speciella dagen. Vanligtvis sådana fall ger en total samling med andra möbler för vardagsrum, därför engagerade i design, kan du enkelt plocka upp ett rack för rätter, inte en lös befintlig inredning.


Hyllor för rätter valt, inte bara på grund av dess funktionalitet, men också för att dekorera rummet: rätter för en transparent skåpdörr lägger till några krydda till det utrymme i rummet.

Skålen rack ofta hålls vackra uppsättningar och olika dekorativa elementSkålen rack ofta hålls vackra uppsättningar och olika dekorativa element

För att göra interiören ett mysigt vardagsrum, måste du noga välja maträtt rack:

 1. Du måste bestämma att hitta ett skåp i rummet. För porslin och bestick lämplig skänk. Han har ytterligare praktiska skåp och hyllor av trä som tål en hel del vikt. För dyra rätter och tjänsten ska tas case-mart;
 2. Det är nödvändigt att titta på antal rätter och storleken på racket. För ett litet rum lämpligt långsträckt hörnskåpet, han nästan inte kommer att framgå, men kommer att medföra många fördelar;
 3. Att rack inte plocka upp för mycket utrymme, måste du välja en modell med en spegelvägg och en imponerande glasdörrar;
 4. Det bör finnas lämplig stil, till exempel i en klassisk vardagsrummet passar hyllorna i italienska klassiska samling av fina trä;
 5. Inte ta ett glas version av räcket om familjen har barn. Dessutom väljer ett skåp med glas, måste du vara uppmärksam på styrkan i glaset.

Snygg hylla i vardagsrummet (video)

Rack - enkel och användbar möbel. Det kan användas som en skiljevägg, och som en separator zonen kan vara sammansatt av tabeller, hyllor och många varianter av lådor, skåp och fack. Den viktigaste uppgiften för rack - utbyte av den enorma mängden av ärenden och andra möbler som han utmärker sig, erövra ett växande antal kunder år efter år.

Exempel på ställningar i vardagsrummet (foto interiörer)

15662cfa2f83097ab41cb8bce322eb08ff50033c54de99188ae6f02738835c921511215b4117196a10249ab05dfb439f6454627b14201044e3b2423161fe85603330a3849481100

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 2 = 2

Adblock
detector